| נשלח ב-23/5/2022 19:48 |
|
| |
כמה עוברים לקהילת פני מנחם?
השמועה אומרת שהחל גל מעברים מגור לקהילת פני מנחם מה ההיקף?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 20:10 |
|
| |
לפי רמת הלחץ שהובילה אותם לכאלו מעשים מזעזעים שכנראה יפעלו נגדם כבומרנג, נראה שאכן יש סחף אותו הם מנסים לעצור באווילותם...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 20:30 |
|
| |
מדובר על סחף בעקבות המהומות מעניין מה יהיה ההיקף
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 21:27 |
|
| |
ההיקף לא יהיה גדול, כיון שכולם מפחדים. מה שכן, ההערכה כלפי האדמו"ר והמימסד (שגם כך לא היתה גבוהה) תרד לשפל חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 22:34 |
|
| |
momeir
| מכמונת כתב: |  | | מדובר על סחף בעקבות המהומות מעניין מה יהיה ההיקף |
|
יש לך נתונים? או שזו משאלת לב ?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 22:48 |
|
| |
בפורומים סגורים (הן ברשת והן בין המשפחות) מדובר כבר על כמה וכמה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 23:01 |
|
| |
יש משבר. אנשים קצת המומים מהגל האלים המטורף הזה ולא ממש מבינים מאיפה זה הגיע. הם מקווים שזה ייגמר בלי רצח חלילה שעלול להכתים את גור לנצח. לפי התרשמותי זה מה שחושבים 70% מהגורים. לגבי פורשים חדשים, אין לו מושג. ואגב כולם בטוחים ב100% שהרבי לא קשור ולא יודע מכלום.... הו תמימות קדושה!....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 23:07 |
|
| |
הרוח היא פחד מהחינוך לדור הצעיר ואם הרבי לא יודע מה נעשה זה לכאורה רק יכול לחזק את הפחד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 23:09 |
|
| |
משיחות של ידידים חס"ג שדיבתי איתם הערב
הם מאוד כועסים על רב שאול שסוחף את הצעירים שלהם.
הם מקווים שאחרי גל ה"אהבת ישראל"
שהם המטירו על תלמידי רב שאול יעצר הסחף
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 23:41 |
|
| |
לכאורה, כל מסע היחצנו"ת של השנה האחרונה, שהוא תופעה די חדשה בגור, ירד לטימיון.
מאידך, נראה כי בבית פנימה, הכוחנות הזאת, רק מונעת מעוד משפחות להצטרף.
דיברתי באחד מבתי הכנסיות בירושלים, עם כמה וכמה חסידי גור, שמדברים כל רע על החסידות עצמה, אך הם לא נמנים על עדת הפורשים. האוזן שלי לא יכלה לסבול את הליצנות שהם עשו מהאדמו"ר. ועם כל זאת הם לא פורשים. כנראה שמה שאנחנו לא מבינים, הם מבינים. באווירה של היום קשה להיות פורש ובוגד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2022 23:59 |
|
| |
משום מה אני מאמין שהרבי באמת לא מודע להכל. מדובר באדם אריסטוקרטי שגדל עם כפית זהב בפה, מנהיג ביד תקיפה עשרות אלפי משפחות שמזתבר שכלל אין לו היכרות עמן. האם הוא יודע מה זה אלימות? מה זה פצועים ונבזזים? למה שהוא יבין מה מה המשמעות של איזו אמירה מעורפלת של איזה משתיק פדופילים מיישוב בדרום??
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2022 00:20 |
|
| |
אתה טועה לחשוב שהוא גדל עם כפית זהב בפה, ממש לא. שנותיו הראשונות עברו תוך כדי המלחמה כשאביו מנסה להשתקע בארץ ולבנות ולהבנות מחדש. אחרי שדודו הבית ישראל מונה לאדמו"ר, נסע אביו לחו"ל והסתובב שם עוד שנתיים, עם ילד (בן 8-10) ילדים שלמדו עמו בת"א (נדמה לי ביסודי התורה) מספרים על ילד מסכן מאד.
היתה לו אמא לא שפויה לחלוטין, וגם אחות לא לגמרי 100%, למותר להכביר על המשמעויות של זה. בשנים היותר מאוחרות הוא הפך לבן טיפוחיו של הבית ישראל, ומאז סומן ליורש, על כל המשתמע מכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2022 00:27 |
|
| |
לי יש כמה חברים שממש מתביישים אבל לא נראה שמתכוונים לעבור [בפרט בערד ששם לא שייך בכלל].
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2022 00:49 |
|
| |
| תם_יושב כתב: |  | אתה טועה לחשוב שהוא גדל עם כפית זהב בפה, ממש לא. שנותיו הראשונות עברו תוך כדי המלחמה כשאביו מנסה להשתקע בארץ ולבנות ולהבנות מחדש. אחרי שדודו הבית ישראל מונה לאדמו"ר, נסע אביו לחו"ל והסתובב שם עוד שנתיים, עם ילד (בן 8-10) ילדים שלמדו עמו בת"א (נדמה לי ביסודי התורה) מספרים על ילד מסכן מאד.
היתה לו אמא לא שפויה לחלוטין, וגם אחות לא לגמרי 100%, למותר להכביר על המשמעויות של זה. בשנים היותר מאוחרות הוא הפך לבן טיפוחיו של הבית ישראל, ומאז סומן ליורש, על כל המשתמע מכך.
|
|
לכאורה כאן טמון העוקץ וכעת מובן כל הסגנון, והמון קושיות בהתנהלותו וסגנונו נראות די מתורצות
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2022 00:54 |
|
| |
יש לי הצעה בשביל אותם אלו שרוצים לעבור אך מפחדים. שיעברו לתקופת מעבר לאחת מהחסידיות הפולניות כמו אמשינוב, מודזיץ', אלכסנדר, סוכוצ'וב, סטריקוב, וכדומה. ואח"כ כשהעניינים ירגעו, יעברו לקהילת ר' שאול.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2022 00:54 |
|
| |
אינני חסיד גור, אני יכול להרהר ולהניח שאנשים מפחדים לפרוש לכיון רבי שאול, ואפשר להצטרף להרבה חסידויות אחרות, או סתם להתנתק מגור. להערכתי יש הרבה גורים שזיהו שלגור יש מסורת של אלימות. פטירת האדמור מגור גם לא יגרום לפרישה המונית, כי אז יגידו שהאדמור/ים הצעיר/ים יעשה סדר. שינויים לא קורים בבת אחת, ויחד עם זה גור רבי שאול יש לו מאות חסידים בכל טיש, טוב להם, לכאורה, המטרה שלהם זה לא להגדיל את החסידות שלהם. צפוי פרישה מגור, ולאו דווקה לעבר רבי שאול. יש פרישה זוחלת מגור זה שנים רבות. צפוי שהאלימות של גור לא יפסק לגמרי, כי זה כבר מושרש, אלא אם כן יקום כאן מנהיג חדש. גורו לכם מיום הדין ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|