מה לליטאים, ולחסידי וויז'ניץ, בעלזא, פיאסצנה, ולמחלוקת הפנימית בגור?
המחלוקת הפנימית בגור היא הרי עניינם של חסידי גור. לא מבין למה אנשים שלא משתייכים לחסידות הזו, מתערבים ועוד בכאלה אמוציות בנעשה אצלם?
נשלח ב-23/5/2022 22:12
יש כאלו שכואב להם לראות בני אדם שסובלים כל כך.
אני באופן אישי, יש לי כמה חברים שסובלים נורא מהרדיפות האלו. (יש לי גם חברים חסידי גור, וכיום אני מרגיש שקשה לי לראות אותם, לא מצליח להבין איך הם מסוגלים להיות חסידים של אנשים רעים כל כך)
נשלח ב-23/5/2022 22:15
וכל זקני העיר ההוא הקרבים אל החלל ירחצו את ידיהם על העגלה הערופה בנחל זוענו ואמרו ידינו לא שפכה [שפכו] את הדם הזה ועינינו לא ראוחכפר לעמך ישראל אשר פדית יהוה ואל תתן דם נקי בקרב עמך ישראל ונכפר להם הדם
בעמ"י יש ערבות הדדית, וחובת מחאה. אמנם כלל הציבור החרדי לא מתערב באופן אקטיבי במה שקורה בגור (שאלה הלכתית מעניינת,) אבל חובת המחאה, גם היא לא מוצאת חן בעינך??
נשלח ב-23/5/2022 22:18
אתה יודע איזה כוח יש ליצר השנאה והמחלוקת, זה מנוע אדיר.
נשלח ב-23/5/2022 22:20
ליצר הזה יש כח להביא כאלו שהיו פעם אנשים לבצע פוגרומים בשבת
נשלח ב-23/5/2022 22:23
avishai323 כתב:
ליצר הזה יש כח להביא כאלו שהיו פעם אנשים לבצע פוגרומים בשבת
ליצר הזה יש כוח להביא אנשים כמו אבישי להתעסק עם שלטים בגנות האדמו"ר מגור
נשלח ב-23/5/2022 22:25
גרשום כתב:
המחלוקת הפנימית בגור היא הרי עניינם של חסידי גור. לא מבין למה אנשים שלא משתייכים לחסידות הזו, מתערבים ועוד בכאלה אמוציות בנעשה אצלם?
באמת פלא הרי הכל שייך לגור ואיזה זכות יש לאחרים להזדעזע
נשלח ב-23/5/2022 22:25
בשביל להביא לכאן תמונות של פרסומים נגדו, לא צריך שנאה ומחלוקת. מספיק לקיים מצוות מחאה, או סתם כאב על חברים שסובלים.
היה מן הראוי שאצא לרחובה של עיר למחות. לצערי אני לא עושה את מה שראוי.
נשלח ב-23/5/2022 22:27
אתה עושה כל מה שלא ראוי
נשלח ב-23/5/2022 22:29
momeir
נוירולוג יודע ומבין שטענותיו הזויות .. הוא נהנה מהצ'ומי שהוא מקבל מכולם. להפסיק להגיב לו. כבר אמר החכם מכל האדם. " גם אם תכתוש את האוויל במכתש...לא תסור איוולתו מעליו "
תוקן על ידי momeir ב- 23/05/2022 22:31:01
נשלח ב-23/5/2022 22:30
בזמן השואה היו גוים טובים ששמעו צרחות אימים מכיוון הגטו. היו מהם שסיכנו את החיים והצילו יהודים, הלו הם חסידי אומות העולם, והיו שאמרו לעצמם - זה עניין פנימי של היהודים והגרמנים, למה שנתערב? והנמשל ברור..
נשלח ב-23/5/2022 22:32
מכמונת כתב:
באמת פלא הרי הכל שייך לגור ואיזה זכות יש לאחרים להזדעזע
אם הכל, כולל כולנו, זה "אונזערע" של גור, מותר לנו ג"כ להתערב....
נשלח ב-23/5/2022 22:37
עם ישראל מזדהה עם נרדפים בכלל, מעריך ומוקיר את הגר"ש שליט"א בפרט, והיפוכו של דבר בר' יענק'ל אלתר שמערכות יחסיו המבישות עם גדו"י ועם כל הקדוש והיקר לא ישכחו לעולם.
נשלח ב-23/5/2022 22:45
גם בלי קשר לקהילת פני מנחם, כשמישהו סוף סוף מכה את הבריון שהילך אימים שנים רבות על השכונה, כולם מוחאים כפיים...
נשלח ב-23/5/2022 22:49
momeir כתב:
נוירולוג יודע ומבין שטענותיו הזויות .. הוא נהנה מהצ'ומי שהוא מקבל מכולם. להפסיק להגיב לו. כבר אמר החכם מכל האדם. " גם אם תכתוש את האוויל במכתש...לא תסור איוולתו מעליו "
תוקן על ידי momeir ב- 23/05/2022 22:31:01
אתה מפזר את גלליך אלו בכל אשכול אני מרשה לעצמי לנחש שאתה לא רווה נחת מכך שאני מעיב על חגיגת השנאה וההסתה שלך, ונותן מענה שמחרפן אותך. אתה צריך להפנים שאנחנו במדינה דמוקרטית, וזה פורום ציבורי, ולא כל מה שתקרא כאן יהיה לשביעות רצונך ובהתאם לפוזיציה והא'ג'נדה האישית שלך.