| נשלח ב-30/5/2022 22:11 |
|
| |
האם נעשה נסיון לגשר בין היריבים בגור ?
ממחלוקת כולם מפסידים. מחלוקת זה איסור תורה. מוטב להתפייס עכשיו לפני שיפלו כאן חללים ונמצא שם שמיים מתחלל. תתארו לכם איזה מחזה מרהיב זה יכול להיות, הרבי והראש ישיבה יושבים יחד בטיש אחד, וכל החסידים רוקדים יחד בניגון ריקוד.. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2022 22:14 |
|
| |
| רציף כתב: |  | ממחלוקת כולם מפסידים. מחלוקת זה איסור תורה. מוטב להתפייס עכשיו לפני שיפלו כאן חללים ונמצא שם שמיים מתחלל. תתארו לכם איזה מחזה מרהיב זה יכול להיות, הרבי והראש ישיבה יושבים יחד בטיש אחד, וכל החסידים רוקדים יחד בניגון ריקוד.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
למה באמת לא הושיבו את ר' שמואל אויירבך עם הרב קנייבסקי יחד באירועים פומביים, זה היה יכול להיות מסר אדיר לשלום בין הפלגים.
עדיין לא מאוחר, אפשר להושיב את הרבנים דוייטש והרב צבי פרידמן יחד עם הרב אלדשטיין ועוד. זה יכול להיות מחזה מרהיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2022 22:33 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| רציף כתב: |  | ממחלוקת כולם מפסידים. מחלוקת זה איסור תורה. מוטב להתפייס עכשיו לפני שיפלו כאן חללים ונמצא שם שמיים מתחלל. תתארו לכם איזה מחזה מרהיב זה יכול להיות, הרבי והראש ישיבה יושבים יחד בטיש אחד, וכל החסידים רוקדים יחד בניגון ריקוד.. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
למה באמת לא הושיבו את ר' שמואל אויירבך עם הרב קנייבסקי יחד באירועים פומביים, זה היה יכול להיות מסר אדיר לשלום בין הפלגים.
עדיין לא מאוחר, אפשר להושיב את הרבנים דוייטש והרב צבי פרידמן יחד עם הרב אלדשטיין ועוד. זה יכול להיות מחזה מרהיב.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2022 23:45 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
|
|
דבר ראשון תושיב את הרב דויטש עם הרב פרידמן, אח"כ נראה את מי משניהם נושיב עם הרב אדלשטיין.
לגופו של אשכול. אינני חושב שיש אינטרס ציבורי/ערכי/חינוכי כלשהו, שניזוק כיום מהפירוד הקיים בין עץ לדגל.
לדגל יש את ה6:3 שלה, היא לא זקוקה נואשות לעוד 20 אלף, ועץ היא קהילה מכובדת בפני עצמה, שאינה נופלת בגודלה משום חסידות.
לשני הצדדים טוב לגמרי עם עצמם,וההפרדה ביניהם , כיום, לא כרוכה בשום עימות ובשום חיכוך, מלבד-כמובן- סכסוך הגיסים העתיק בגבעת זכרון מאיר שנידון כעת בבוררות אצל מיסטר דוד חשין.
לעומת זאת, בגור- לפחות זהו הרושם החיצוני שמשדרים הצדדים- (ובהכירנו את הפוילישער'ס זה ממש ממש לא חייב להיות האמת....)- שהצדדים מאוד מאוד לא מרוצים מהמצב אליו נקלעו.
אז אם הם כל כך לא מרוצים מהמצב, אז כדאי אולי לנסות לפתור אותו.....
תוקן על ידי פצקו ב- 30/05/2022 23:46:53
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 07:56 |
|
| |
אם לא נקזז את אנוסי גור, העצניקים הרבה פחות מגור.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 18:13 |
|
| |
פצקו, אצלך הכל מתחיל ונגמר בטובת המפלגה ובענייני פוליטיקה וג'ובים?
השלום הוא דבר חשוב גם בלי קשר לאם ואיך זה יועיל למפלגה. גם לא זכור לי שבתקופה שהמריבה בין הפלגים היתה סוערת יותר מישהו חשב על להשכין שלום. ובכ"מ עדיין לא מאוחר להשכין שלום גם אם כיום המחלוקת היא על אש נמוכה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 22:28 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | פצקו, אצלך הכל מתחיל ונגמר בטובת המפלגה ובענייני פוליטיקה וג'ובים?
השלום הוא דבר חשוב גם בלי קשר לאם ואיך זה יועיל למפלגה. גם לא זכור לי שבתקופה שהמריבה בין הפלגים היתה סוערת יותר מישהו חשב על להשכין שלום. ובכ"מ עדיין לא מאוחר להשכין שלום גם אם כיום המחלוקת היא על אש נמוכה יותר.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 22:29 |
|
| |
אין צורך להסביר, שכל ניסיון לאחד את שני הפלגים הליטאיים יגרום רק למריבות, וממש לא ירבה שלום בעולם. הנתון הנ"ל לא התגלה בפתאומיות עכשיו, גם בתחילת הפילוג הוא היה ברור, ולכן, כבר אז היה ברור שהנזק הזמני של המריבה שווה בכדי להשיג שקט לטווח ארוך.
אגב, אין ספק שגם בגור זו הסיבה שבגללה טוב לגור, ולשלום הפנימי בגור. שהגר"ש אלתר פרש והקים את קהילתו. אבל כעת המצב הוא כבר מוגמר, והמשך הטרילול והאובססיה לגרש וקהילתו כבר לא תורם לכלום. הקמת ארגון יאספני היה הצעד שחיסל את "הטפטוף" סופית. מרגע שצעד זה נעשה, לכאורה הכל מאחורה לחלוטין, ואני לא מבין מה יש עוד לעסוק בכך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 22:57 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | אין צורך להסביר, שכל ניסיון לאחד את שני הפלגים הליטאיים יגרום רק למריבות, וממש לא ירבה שלום בעולם. הנתון הנ"ל לא התגלה בפתאומיות עכשיו, גם בתחילת הפילוג הוא היה ברור, ולכן, כבר אז היה ברור שהנזק הזמני של המריבה שווה בכדי להשיג שקט לטווח ארוך.
אגב, אין ספק שגם בגור זו הסיבה שבגללה טוב לגור, ולשלום הפנימי בגור. שהגר"ש אלתר פרש והקים את קהילתו. אבל כעת המצב הוא כבר מוגמר, והמשך הטרילול והאובססיה לגרש וקהילתו כבר לא תורם לכלום. הקמת ארגון יאספני היה הצעד שחיסל את "הטפטוף" סופית. מרגע שצעד זה נעשה, לכאורה הכל מאחורה לחלוטין, ואני לא מבין מה יש עוד לעסוק בכך. |
|
לא הבנתי, אתה מצטרף לקריאתו של פותח האשכול להושיב את הפלגים בגור ולעשות ביניהם שלום?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:36 |
|
| |
לא לא. ממש לא. אנחנו נהנים מכל רגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:42 |
|
| |
| פצקו כתב: |  | | לא לא. ממש לא. אנחנו נהנים מכל רגע. |
|
לרגע עברה במוחי מחשבה (נאיבית משהו) שאתה לא בעד מחלוקות אלא בעד השלום
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2022 23:55 |
|
| |
האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בפונוביז'?
|
|
|
|
|
| |
ומה היית כותב אם הייתי מגיב שאני כן בעד השלום?
|
|
|
|
|
| |
האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בסדיגורא?
|
|
|
|
|
| |
האם נעשה ניסיון לגשר בין היריבים בסאטמר?
|
|
|
|
|