נוירולוג, מה המשמעות של החרמת גור ע"י הנגיד ורדיגר ?
הנגיד הגדול ביותר של גור ר' שלמה ורדיגר (שמו מתנוסס באותיות קידוש לבנה על הבניין הענק של גור ברחוב ירמיהו) החליט כאות מחאה להחרים את הנסיעה לגור לחג השבועות.
תוקן על ידי momeir ב- 05/06/2022 23:02:05
נשלח ב-6/6/2022 01:13
אני לא פרשן טוב של "גור רשעים", מה שנראה לי זה אחד מהשתיים, או ש"גור רשעים" יצטרכו לחזור בתשובה, או שהם יצטרכו להסביר למה הם כל כך אלימים ואכזרים !
המשמעות מאוד פשוטה: סוף סוף אדם בעל אמצעים שרוצה להנהיג אנשים, יתחיל לממן את זה. הכסף של ר' ורדיגר יותר ירוק משל ר' אלתר??
נשלח ב-6/6/2022 08:16
יש מצב שלאתרון יממן את הארגון?
נשלח ב-6/6/2022 12:06
יכול להיות שורדיגר התפכח???
זה השאלה !
נשלח ב-6/6/2022 13:04
momeir
רעיונוביץ כתב:
יכול להיות שורדיגר התפכח???
זה השאלה !
החלטתו שלא להגיע לאדמו"ר לחג השבועות, היא צעד חריג ואמירה עוצמתית. אבל.... כחסיד ואוהד של בית גור, הוא מושקע בסכומי כסף אדירים במוסדות גור. בזכות גור הוא גם משמש כיו"ר אגודת ישראל בארה"ב. התנתקות והתפכחות שלו מההנהגה הנוכחית, יכולים להיות מחיר אישי גדול מידי בעבורו. ימים יגידו...
גור כבר לא קובעים את סדר היום החרדי והאגודאי מזה שבע שנים. זה פוחת והולך. אך עדיין יש להם סוג של בכורה.
ברור שהפרשה האחרונה מרחיקה אותם יותר. כי גם הנ"ל שהם פוחתים והולכים זה בגלל פרשות שהם עשו, בעיריית ירושלים, בעיריית ביתר, בהמבשר בוועדת כספים וכדומה.
הפרשה המדוברת, יחד עם דעת תורתו של רבי גרשון, כי הוועדה שלהם הזיקה ולא הועילה. זה מפחית מהם את טיפת האימון האחרונה שהיתה להם בקרב הציבוריות החרדית.
קובעים ועוד איך. לולי התמיכה של הרבי הגוראי בעמדת הרבי הסלונימאי (או בבנו), כבר היינו ממזמן עם חוק גיוס לפי מתווה אטיאס. ואולי גם היו עושים דילים שקטים עם הקואליציה הנוכחית.
הדבר שהכי השפיע וגרם להרחקה מינורית של גור ממוקדי השפעה במגזר, זה הסיפור בעיריית ירושלים. כי שמה לקחו ג'ובים ומשאבים על חשבון בעלי כוח מחסידיות אחרות ועל זה היה מהומת עולם. אבל כשכמה יהודים חוטפים מכות וגונבים להם את הילדים, זה אולי מעצבן את השטח, אבל להנהגה הקובעת זה פחות אכפת..
נשלח ב-7/6/2022 19:16
התלבטתי אם בכלל להתייחס לאשכול זה, אך מחמת תגובתי הבאה, אתייחס בכל זאת.
א. אני לא הכתובת לשאלות אלו. ב. לא נראה לי רציני להביע דעה על ספקולציה, בטח לא להסיק מזה מסקנות.
נשלח ב-7/6/2022 19:22
רציף כתב:
אם "גור רשעים" רוצים לבלום את הירידה, אז הם יצטרכו לעשות שינוי.
אי אפשר לצפות מה עתידה של "גור רשעים" כי בקרוב הרשע יתפגר, ואז יהיה הנהגה חדשה.
מצער מאוד שלאף אחד כאן (מלבד בודדים ממש שמדי פעם אומרים מילה בעניין) זה בכלל לא מפריע וכולם מקבלים את הנאצות והקללות והביטויים הללו כדבר לגיטימי בשגרה.
באשר לאיך דברים כאלו מתאפשרים כאן בפורום, אין לי מה לומר. בשום פורום מתורבת (אפילו חילוני) דברים כאלו לא היו מתקבלים. העיקר שאנו מזדעזעים מליברמן ולפיד, מסתבר שאצל רבים מאתנו הכל עניין של פוזיציה.