| נשלח ב-14/6/2022 17:45 |
|
| |
ארז תדמור - מה הייתה התוכנית של גדעון סער בחבירה לשמאל
ארז תדמור, מי שהיה אחד משני תנועת 'אם - תרצו'
ואיש מאוד מאוד חכם, ושדרן ברדיו 'גלי ישראל'
טוען מה הייתה התוכנית של גדעון סער בחבירה שלו לשמאל.
האסטרטגיה של סער היתה פשוטה:
נבצע מהלך מטונף אבל זמני, נחבור לשמאל ולאחים המוסלמים לזמן קצר, נוריד את ביבי מהמגרש ואז נחזור לימין, הבוחרים יסלחו לנו והמנדטים והנהגת המדינה ייפלו לידינו כפרי בשל.
היו לאסטרטגיה הזו רק שתי טעויות: לא קראו נכון את נתניהו. ולא את מיליוני מצביעי הימין.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 14/06/2022 17:46:50
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2022 18:30 |
|
| |
הכי מצחיק שארז תדמור טינף במשך שנים על ביבי (וגם על החרדים), ובצדק רב. ורק כשביבי הפך לנרדף ומוחרם וכל מחנה הימין התייצב מאחוריו, אז הוא עלה גם כן על הגל הזה בצביעות מגעילה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2022 18:54 |
|
| |
לא הבנתי את המשפט : הבוחרים יסלחו לנו . מה פירוש? איך ? למה? מי ? אפשר תרגום? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2022 19:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2022 19:31 |
|
| |
hhaavv
| חריף_ומקשה כתב: |  | טינף במשך שנים על ביבי (וגם על החרדים), ובצדק רב
|
|
פיו הכשילו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2022 19:38 |
|
| |
מה צריך לעשות כדי לההיפך לפרשן ?
סער רצה לנקום בנתניהו, ויחד עם זאת להתעקש על ערכי ימין, אולי אפילו ביתר שאת. אין עוד מקום להספיד את סער או לשמוח על ניצחון גדול של נתניהו, אם כי מה שנראה זה שנתניהו הולך לקראת בחירות ומנצח
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 14/06/2022 20:06:23
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 00:31 |
|
| |
| רציף כתב: |  | מה צריך לעשות כדי לההיפך לפרשן ?
סער רצה לנקום בנתניהו, ויחד עם זאת להתעקש על ערכי ימין, אולי אפילו ביתר שאת.
רק נשמח לדעת על אלו ערכי ימין כלשהם התעקש סער, חוץ מאיומי הסרק שלו להפיל את הממשלה אם תקנות יו"ש לא יעברו, איומים שכבר ברור לכל שלרגע אחד הוא לא חשב לממשם.
אין עוד מקום להספיד את סער
מה פירוש אין מקום להספיד? ייתכן שהוא יהיה בכנסת הבאה, כמס' 2של בנט, או של גנץ. האיש שבמשך עשור היה היורש הוודאי של ביבי בהנהגת הימין, הופך למועמד לח"כ בינוני במפלגות עם מספר מנדטים-חד-ספרתי.
או לשמוח על ניצחון גדול של נתניהו, אם כי מה שנראה זה שנתניהו הולך לקראת בחירות ומנצח
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 14/06/2022 20:06:23 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 00:36 |
|
| |
אני מתפלא שיש אנשים שמאמינים שסער נשאר איש ימין. רק היום מונה איש שמאל קיצוני לתפקיד בכיר מאוד בפרקליטות. מינוי כזה הוא ל7 שנים, כך שגם אם סער יופרש לפנסיה מוקדמת, את פירות הבאושים של מינוייו נאכל כולנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 01:00 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הכי מצחיק שארז תדמור טינף במשך שנים על ביבי (וגם על החרדים), ובצדק רב. ורק כשביבי הפך לנרדף ומוחרם וכל מחנה הימין התייצב מאחוריו, אז הוא עלה גם כן על הגל הזה בצביעות מגעילה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
הוא ממש לא היחיד.וזה לא בהכרח צביעות. אני מכיר אנשים רבים, שבמשך כל השנים היתה להם ביקורת קשה על ביבי.
אבל מרגע שהנושא של ביבי הפך ל"קרב על כל הקופה" בין שני המחנות למדינת ישראל, ברור להם בדיוק באיזה צד הם צריכים להיות. כישלון של ביבי, או אפילו פרישה שלו בהסדר טיעון,תאותת לכל המנהיגים הבאים אחריו, שיש כאן "בעלי בית" במדינה, וצריך להתיישר איתם, כמו שעשה אריק שרון.
לעומת זאת, ניצחון של ביבי כעת, ימצב את הימין בישראל כגורם חזק ומשמעותי, שכל אחד יעדיף להצמד אליו בכל הכח ובכל מחיר, מאשר להתלקק לשמאל ולגמור כמו בנט וסער.
כנ"ל בעניין החרדים, לגיטימי לחשוב עקרונית שנושא ההמנעות משירות/ עבודה וכו' הוא בעייתי ובלתי אפשרי, אבל כשהמדינה כופה בבריונות ובחוסר טאקט הזוי, גם את ענייני הלהט"בזיציה וגם את "חובת עירוב המינים" בכל חור אפשרי, בצבא באקדמיה באירועי שירה וכו', אפשר להבין את מי שמשלם על ההתבדלות מחירים קשים ככל שיהיו.
תוקן על ידי פצקו ב- 16/06/2022 01:02:51
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 01:44 |
|
| |
אין בעיה עם זה. (גם אני חשבתי כך, עד שביבי רימה את גנץ והלך לבחירות. ואז הבנתי שלא מגיע לביבי שילחמו בשבילו) אבל שיגידו את זה בצורה ברורה. בלי לטאטא ולטייח. שיגידו אנחנו עם ביבי למרות הביקורת החריפה שיש לנו עליו, כי המטרה כרגע זה להילחם בשלטון המשפטנים. הבעיה שהתדמור הזה ושאר חברים בגלי ישראל, מכשירים את כל פשעי ביבי והופכים אותו לצדיק גמור מאז ומעולם. אסור באיסור חמור לומר שום דברי ביקורת. ביבי המנהיג הכי טוב שאי פעם היה בישראל ואפילו בעולם כולו.. לא היה ולא יהיה כמותו .. כלומר: ביבי יכול להמשיך בדיוק כפי שנהג עד היום. ובדרך הזאת לא נגיע לאף מקום. נמשיך לדרוך במקום בדיוק כפי שהיה ב12 שנות שלטון ביבי. אז בשביל מה להילחם? בשביל מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 16:00 |
|
| |
חריף, אף אחג לא מתכחש לביקורת. זו בדיוק הסיבה שהאהבה לביבי לא גורמת להצביע ליכוד. אבל כמו שאתה אומר, אני מאמין שאם היינו מכירים את דרייפוס הייתה לנו ביקורת עליו - ובכל זאת היינו נלחמים עבורו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2022 23:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אין בעיה עם זה. (גם אני חשבתי כך, עד שביבי רימה את גנץ והלך לבחירות. ואז הבנתי שלא מגיע לביבי שילחמו בשבילו)
|
|
ברמה האישית, ברור שאני אוהב רגשית את גנץ ולא את נתניהו.
וברור שזה מאוד לא הוגן איך שהוא בינטט אותו.
אבל במה שקשור לגוף האשכול, חשוב לזכור שהסיבה העיקרית בגללה נתניהו פירק את הממשלתה עם גנץ,לא היתה הרוטציה,אלא שליטת ניסנקורן במשרד המשפטים ומעלליו שם.
אין צורך לחזור ולהגיד לי שעד כתב האישום ביבי לא עשה כלום נגד המערכת.זה ידוע וברור.
אבל יש כאן הזדמנות של פעם ביובל, שאדם עם כושר עמידה, שניחון גם באשה ובן מטורללים, שבניגוד לעמרי וגלעד שאמרו לאבא שלהם אבא תדאג לעצמך , תעקוד את כל תושבי הדרום בשביל שירדו ממך. הם- יאיר ושרה- אומרים לאבא שלהם תעקוד את עצמך בשביל לנקום בשמאלנים שרודפים אותנו שלושים שנה.
ועבורנו- האירוע הזה הוא הזדמנות, ואנחנו חייבים לנצל את ההזדמנות הזו, ולא לפספס אותה.
שום אדם שפוי לא יעשה את זה, לא ירצה לעשות את זה, ולא יוכל לעשות את זה. לא ברקת וכמובן לא גנץ .
תוקן על ידי פצקו ב- 18/06/2022 23:56:39
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 00:26 |
|
| |
פצקו הלוואי הלוואי ואתה צודק וביבי אכן יטפל במערכת המשפט. אבל מזהיר אותך מראש שלא כדאי לפתח ציפיות. אין לי כוח להאריך, אבל יש לי כמה ראיות טובות שזה לא הולך לקרות. אולי ביבי יעשה שינויים קוסמטיים בלבד, אך לא יותר מכך. אז כל מי שנלחם כעת למען ביבי, אל תצפו לגדולות ונצורות, ואל תתאכזבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 02:01 |
|
| |
אני נאלץ להסכים, שאין לשלול את האפשרות שנתניהו ,גם אם ישיג 61, אכן לא יטפל בפועל במערכת. אלא יגיע איתה ל"הסכם בלתי כתוב" של זיכוי במשפטו/ עיסקת טיעון ללא קלון, בתמורה להרגעת הרוחות.
ועדיין.
המערכת הזו רגילה עד היום, רק לנצח, ולשלוט. המצב הזה שבו אדם מגיע עם כח ציבורי ומנצח אותה. והיא נאלצת לוותר לו על הכלא ולהודות בפומבי שהיא תפרה תיק.
זה הזיה. וזו תהיה מכה הרתעתית בלתי נתפסת. הפרקליטות תחשוב מעתה 10 פעמים לפני שהיא תופרת מישהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 02:17 |
|
| |
ביבי הולך לשבת בכלא עם קלון. לא רואה אפשרות אחרת. החונטה המשפטית לא תוותר לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2022 22:53 |
|
| |
רגע רגע.
אנחנו מדברים הרי על אופציה (שגם אם כיום היא ריאלית יותר מבעבר, היא עדיין לא ממש ריאלית...) שבה הימין משיג 61 מנדטים. באופציה כזו, קורה אחד משני דברים: או שנתניהו פוגע משמעותית בחונטה, או שנתניהו מגיע להסכם "הפסקת אש" עם החונטה . בכל מקרה, מדובר בדבר חסר תקדים.
אני חוזר ומסכים שהסיכוי לכך הוא קטן, אבל הדיון כאן הרי מתנהל סביב הסיכוי הקטן הזה.
|
|
|
|
|