| נשלח ב-16/6/2022 17:33 |
|
| |
גפני הגיש הצעה להורדת אחוז החסימה..
לא מבין את הטפשות הזו (אולי מפחדים מהצבעה מאסיבית לבן גביר או שיש להם סקרים שגם מוכיחים את זה..), כי ג' יעברו בכל מקרה אם דגל ואגו''י ירוצו יחד, אבל מה שבטוח, זה שליברמן יעבור שוב בעזרת יענקי קנייבסקי, במקום שיעבור במריצה לאותו פח זבל שרצה לשלוח אותנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 17:43 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 17:52 |
|
| |
דגל התורה תעבור גם כיום, הוא דואג לאגודת ישראל בראשות גולדקנופף, אולי ב-1.5 אחוז הם יעברו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 17:53 |
|
| |
ליברמן יעבור בכל מקרה, כל הסקרים מראים את זה, ותמיד הוא מקבל יותר ממה שהסקלים מראים לו. מי שיעבור בנוסף לכך בגלל זה, זה שיקלי מצד אחד, וסער מצד שני. זה יכול לאפשר התפצלות בין סמוטריץ לבן גביר, דבר שיעצים את שניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 18:19 |
|
| |
זאת היתה הפגישה עם לפיד?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 18:37 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | דגל התורה תעבור גם כיום, הוא דואג לאגודת ישראל בראשות גולדקנופף, אולי ב-1.5 אחוז הם יעברו. |
|
דגל התורה ואגודת ישראל הם כיום 50-50 פחות או יותר בארצי לא בטוח ששניהם יעברו את אחוז החסימה כיום במידה והם יתפצלו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 19:01 |
|
| |
גם בירושלים ספרו לנו עד לא מזמן שהם 50-50 פחות או יותר.
אגודת ישראל בראשות גולדקנופף מול דגל התורה בראשות גפני יגמר 5:0 לדגל התורה. אני חסיד, מצביע ג', שייך מגזרית לאגודת ישראל, אצביע לדגל התורה אם גולדקנופף יעמוד בראשות אגודת ישראל, למרות שאני מעריך מאוד מאוד את עבודתם של אייכלר ופרוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 19:23 |
|
| |
הניסיון מוכיח שבדרך כלל המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה הן דווקא מפלגות ימין, כך שהורדת אחוז החסימה עשוייה לסייע (כמו שכבר אמרו -בכל בחירות יש את השיקלי/בן גביר התורן...)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 20:00 |
|
| |
זה רעיון טוב להוריד את אחוז החסימה... גפני רוצה פה קלף מיקוח מול יהדות התורה, אם לא תתן לי אז דגל התורה תלך ביחד עם בעלז וויזניץ, וגור עם גולדקנוף יקבלו עשר אלף קולות, לתפארת השבת והאלימות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 20:34 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | גם בירושלים ספרו לנו עד לא מזמן שהם 50-50 פחות או יותר.
אגודת ישראל בראשות גולדקנופף מול דגל התורה בראשות גפני יגמר 5:0 לדגל התורה. אני חסיד, מצביע ג', שייך מגזרית לאגודת ישראל, אצביע לדגל התורה אם גולדקנופף יעמוד בראשות אגודת ישראל, למרות שאני מעריך מאוד מאוד את עבודתם של אייכלר ופרוש. |
|
ומה סיפרו לך על בית שמש ואשדוד?? יש ערים חסידיות ויש ערים ליטאיות בכלל ארצי זה פחות או יותר 50-50
בהחלט ייתכן שאגודה תפסיד הרבה, כי הגורים נוטלים שם חלק בראש אולי הגיע הזמן קצת להסתיר את הגורים שם..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 20:41 |
|
| |
דומני שאין חולק על כך שאם גולדקנופף יעמוד בראש אגודת ישראל,
היא לא תעבור את אחוז החסימה גם אם זה ירד כמו בעבר ל2 מנדטים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 21:00 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| קהלת כתב: |  | גם בירושלים ספרו לנו עד לא מזמן שהם 50-50 פחות או יותר.
אגודת ישראל בראשות גולדקנופף מול דגל התורה בראשות גפני יגמר 5:0 לדגל התורה. אני חסיד, מצביע ג', שייך מגזרית לאגודת ישראל, אצביע לדגל התורה אם גולדקנופף יעמוד בראשות אגודת ישראל, למרות שאני מעריך מאוד מאוד את עבודתם של אייכלר ופרוש. |
|
ומה סיפרו לך על בית שמש ואשדוד?? יש ערים חסידיות ויש ערים ליטאיות בכלל ארצי זה פחות או יותר 50-50
בהחלט ייתכן שאגודה תפסיד הרבה, כי הגורים נוטלים שם חלק בראש אולי הגיע הזמן קצת להסתיר את הגורים שם.. |
|
נניח שליצמן היה רץ שוב, נראה לי שזה לא היה מוריד הרבה, מועמד מושחת - יוריד, מועמד מאחד ופעיל לא יוריד הרבה, גם אם הוא חסיד גור רשעים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 22:08 |
|
| |
| אךטובוחסד כתב: |  | לא מבין את הטפשות הזו (אולי מפחדים מהצבעה מאסיבית לבן גביר או שיש להם סקרים שגם מוכיחים את זה..), כי ג' יעברו בכל מקרה אם דגל ואגו''י ירוצו יחד, אבל מה שבטוח, זה שליברמן יעבור שוב בעזרת יענקי קנייבסקי, במקום שיעבור במריצה לאותו פח זבל שרצה לשלוח אותנו. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם זה מה שהתבשל בפגישה האישית של גפני עם לפיד (לו כמובן מותר), אז זה בטח לא טוב ליהודים, בוודאי לא לימין, ומן הסתם גם לא לחרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 22:34 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | לא מבין את הטפשות הזו (אולי מפחדים מהצבעה מאסיבית לבן גביר או שיש להם סקרים שגם מוכיחים את זה..), כי ג' יעברו בכל מקרה אם דגל ואגו''י ירוצו יחד, אבל מה שבטוח, זה שליברמן יעבור שוב בעזרת יענקי קנייבסקי, במקום שיעבור במריצה לאותו פח זבל שרצה לשלוח אותנו. נשלח מהאנדרואיד שלי
אם זה מה שהתבשל בפגישה האישית של גפני עם לפיד (לו כמובן מותר), אז זה בטח לא טוב ליהודים, בוודאי לא לימין, ומן הסתם גם לא לחרדים.
|
|
זה לא סוד שלפיד רוצה לעזור הפעם לסער ולבנט ואולי גם למר"צ לעבור את אחוז החסימה, אבל בדר"כ מי שלא עבר לאורך השנים היו דוקא מפלגות הימין, ולמי שזוכר זה מה שהעלה את רבין לשלטון והביא את הסכם אוסלו, רצו אז 5 מפלגות ימין שלא עברו את אחוז החסימה (כך של ברוך מרזל, כהנא חי של בנימין כהנא, חי של משה לוינגר, גאולת ישראל של אליעזר מזרחי, והתחיה של גאולה כהן, יחד הם שרפו 6-7 מנדטים לימין). מי זוכר את אמנון יצחק, וכולנו זוכרים את מספר הפעמים שמרזל רץ ושרף מנדטים לימין.
לעניינו של גפני, הלטאים על סמך בדיקות שלהם לא חוששים מריצה נפרדת, הם טוענים שיש להם 5 מנדטים, מי שלא נתן בבחירות הקודמות היה ר' גרשון אדלשטיין שטען שאסור לסכן את הכח החרדי אם יש חשש שאגו"י החסידית לא תעבור את אחוז החסימה, בגין כך הם היו נתונים לשגיונותיו של ליצמן הבריון, ולקפריזות של פרוש ואייכלר. אם אחוז החסימה ירד אין חשש כזה, ואפשר להפרד לחיים ולשלום, זה יחייב את כל החסידים הקנאים החדשים להצביע לאגו"י, את כל החבדניקי"ם להצביע למפלגה החסידית, ואת כל השבבניקים החסידיים והליטאים, להצביע לאחת משתי המפלגות הללו, זה בודאי ימקסם את הכח החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 22:46 |
|
| |
איזה מפלגות ימין יש כיום שיש חשש שלא יעבור את אחוז החסימה? הסיכון הוא אולי אם בן גביר וסמוטריץ' לא ילכו יחד אף שבאופן טבעי לשניהם כמות מספיקה גם יילכו לבד, אך לא ניתן לדעת מה החלוקה תהיה.
במקרה של פיצול (נראה לי כל ערב מערכת בחירות יש את הספינים הללו על פיצולים) אכן יש קהלים גדולים שלא הצביעו לאגודת ישראל שיוכלו כן להצביע. אבל מה גורם לך להיות בטוח שכל החרדים יצביעו למפלגות החרדיות?
אישית אני נגד פיצול, גם אם שתי הסיעות ירוויחו מכך בהגדלת המנדטים, יש עוד ערכים חוץ מאשר מספר הח"כים בכנסת, הנזקים של מחלוקת ומריבות הם רבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2022 23:05 |
|
| |
כל הכבוד לגפני ! יש לבטל לחלוטין את אחוז החסימה הדיקטטורי !
קישור לאשכול שפתחתי בזמנו בנושא
הזדמנות נדירה להוריד את אחוז החסימה הדיקטטורי.
|
|
|
|
|