בית פורומים בחדרי חרדים

כדור הארץ מאיץ סיבובו סביב עצמו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2022 08:41 לינק ישיר 
כדור הארץ מאיץ סיבובו סביב עצמו

למי שקורא באנגלזית:

https://www.timeanddate.com/news/astronomy/shortest-day-2022

תרשים שינויי אורך היממה מהנ"ל:

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 10:13 לינק ישיר 

זה מעלה אוטומטית את תוחלת החיים..

(הייתי מעניק לזה כותרת "היום קצר" - בציר"י. אלא שאין לי מושג מניין לנקדנים החלטה משונה זו, לא מסתבר יותר 'קצר' בקמ"ץ?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 10:27 לינק ישיר 

(ושוב הראו לי שהציר"י ב'קצר' הוא כמו זה של 'זקן', וכך נהגו התימנים ועוד, ולא שהיום מתקצר והולך..).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 10:42 לינק ישיר 

עכשיו אני מבין למה מסתובב לי הראש לאחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 10:48 לינק ישיר 

מעשה באחד שישב בהרצאה משמימה ומרובת פרטים של אסטרופיזיקאי ונמנם, בתוך דבריו אמר המרצה "בעוד מיליארד שנה תכבה השמש", קפץ האיש מנמנומו כנשוך נחש "בעוד מיליון שנה?!", לא אמר המרצה "אמרתי בעוד מיליארד שנה", "אהה נרגעתי" אמר המאזין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 11:23 לינק ישיר 

זה גי כדור הארץ רוצה להעיף את יושביו מעליו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 15:06 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

(הייתי מעניק לזה כותרת "היום קצר" - בציר"י. אלא שאין לי מושג מניין לנקדנים החלטה משונה זו, לא מסתבר יותר 'קצר' בקמ"ץ?)

זה לא רק מעלה נומינלית (או אוטומטית כהגדרתך), אלא גם ריאלית\יחסית,
שהרי לפי תורת היחסות (היחס בין זמן ומרחב) של איינשטיין, "ככל שנעים מהר יותר כך הזמן עובר לאט יותר".

האמת שזה ממש לא רק תאוריה, אלא הוכח בניסויים אמפיריים.
לקחו שני שעונים אטומיים מדויקים ובדקו שהם אכן מראים את אותה השעה בדיוק לאורך תקופה.
ואז לקחו שעון אחד והעלו אותו למטוס שהקיף כמה פעמים את כדור הארץ במהירות גבוהה, לאחר הנחיתה השעונים לא הראו את אותה השעה כי השעון שהיה על המטוס זז לאט יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 20:13 לינק ישיר 
ירו_שלמי

חריף_ומקשה כתב:

זה לא רק מעלה נומינלית (או אוטומטית כהגדרתך), אלא גם ריאלית\יחסית,
שהרי לפי תורת היחסות (היחס בין זמן ומרחב) של איינשטיין, "ככל שנעים מהר יותר כך הזמן עובר לאט יותר".

האמת שזה ממש לא רק תאוריה, אלא הוכח בניסויים אמפיריים.
לקחו שני שעונים אטומיים מדויקים ובדקו שהם אכן מראים את אותה השעה בדיוק לאורך תקופה.
ואז לקחו שעון אחד והעלו אותו למטוס שהקיף כמה פעמים את כדור הארץ במהירות גבוהה, לאחר הנחיתה השעונים לא הראו את אותה השעה כי השעון שהיה על המטוס זז לאט יותר.

חזק. רק שיש לעיין אם ניתן לקרוא להתמתחות של הזמן - חיים ארוכים יותר, החיים לא יכללו יותר 'זמן' אז במה הם ארוכים..

ואגב הניסוי המדהים, כמדומני שזה קורה כל הזמן בלווייני הGPS, בתחילה לא הבינו למה הם סוטים לאט לאט מהמצופה מהם ולא מדייקים, עד שהכניסו, לראשונה בהיסטוריה, תיקון בתוכנה שתעבוד לא רק לפי החוקים של ניוטון אלא גם לפי התוספות העדינות של איינשטיין.

ועוד אגב, כפי שכבר רמזו כאן, גם המשקל שלנו קטן, הכח הצנטיפוגלי מפחית קצת את הגרוויטציה.. אולי זה באמת מאריך חיים, הרי משקל יתר מקצר חיים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 21:12 לינק ישיר 

זה  לא לכאורה הפוך?. לפי איינשטיין מי שרחוק יותר ממרכז כוח הכבידה "חי יותר" כי יותר זמן "חולף" אצלו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2022 22:57 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
זה  לא לכאורה הפוך?. לפי איינשטיין מי שרחוק יותר ממרכז כוח הכבידה "חי יותר" כי יותר זמן "חולף" אצלו. 

אפשר להתפלסף על מושג הזמן, זה כמו שתגיד שמי שהספיק יותר חוויות בחייו, כאילו חי 200 שנה.

אבל בתכלס.
אם תיקח תאומים סיאמים, אחד יישאר על הארץ, והשני ישהה בחללית שנעה במהירות עצומה,
אז התאים הביולוגים של האדם ששהה בחללית, יהיו צעירים יותר, מפני שקצב הייצור וחילוף החומרים אצלו היה איטי יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 00:45 לינק ישיר 
קלעפער

חריף_ומקשה כתב:

אפשר להתפלסף על מושג הזמן, זה כמו שתגיד שמי שהספיק יותר חוויות בחייו, כאילו חי 200 שנה.

אבל בתכלס.
אם תיקח תאומים סיאמים, אחד יישאר על הארץ, והשני ישהה בחללית שנעה במהירות עצומה,
אז התאים הביולוגים של האדם ששהה בחללית, יהיו צעירים יותר, מפני שקצב הייצור וחילוף החומרים אצלו היה איטי יותר.

אתה אומר את מה שאני טוען במילים אחרות. לפי המשל שלך עם הסייאמי (זה נבדק על אסטרונאוטים) מי נחשב בעיניך שחי יותר? זה שבחללית המהירה שעליו "עוברים" מליוני שנה או אחיו שחי בקושי מאה שנה?

המשל שלי זה אם נניח שהחלל\זמן מורכב חלקיקים אז למי שהזמן עובר עליו מהר יותר "מקבל" יותר חלקיקי זמן מזה שהזמן עובר לאט. (ראה הניסוי הידוע בפוטון שנע ממראה למראה על סרט נע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 00:55 לינק ישיר 

לפי התאוריה הזאת

אדם שנמצא במיקום מסויים מחוץ לכדור הארץ בלי לזוז בכלל, תוך כמה זמן הוא יהיה זקן?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 12:20 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

לא קשור למרכז כדור הארץ אלא למהירות והשפעתה על הזמן ועל המסה.

ראה עוד כאן

קישור

https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/physics/%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%99%D7%97%D7%A1-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%91-%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%9F%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%94-%D7%A2%D7%A8%D7%9F

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 15:22 לינק ישיר 
קלעפער

אלי_ו כתב:
קלעפער כתב:

לא קשור למרכז כדור הארץ אלא למהירות והשפעתה על הזמן ועל המסה.

ראה עוד כאן

קישור

https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/physics/%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A2-%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%99%D7%97%D7%A1-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%97%D7%91-%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%9F%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%95%D7%94%D7%94-%D7%A2%D7%A8%D7%9F

נשלח מהאנדרואיד שלי

זו הייתה דוגמא שדובר עליה בכתובים ולכן נקטתי בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2022 21:46 לינק ישיר 

אולי שמעתם בחדשות על כך שנמדד היום הקצר ביותר מאז שהתחילו את המדידות.
יום בהקשר הזה הוא סיבוב כדור הארץ סביב צירו, או מה שאנחנו מכנים 24 שעות והנה לפני חודש מדדו זמן של 1.5 מילישנייה פחות, שזה בערך 30 מיליוניות שנייה פחות מהשיא.
*
המגמה הכללית של כדור הארץ היא דווקא להאט. תורמים לזה בעיקר חכותו גאות ושפל וגרר של המים ומערכת יחסים סבוכה עם הירח.
*
אבל מעבר למגמה הכללית יש תנודות לכאן או לכן פעם מהר יותר ופעם לאט יותר, בקצבים זעירים של אלפיות השנייה.
*
מה גורם לכל זה? מגמת ההאטה הכללית ברורה וידועה אבל התנודות קשות להבנה ועוד יותר לחיזוי. גם הן יכולות להיות קשורות לגאות, שפל ירח, רעידות אדמה והתפרצויות הרי געש (העברה של מסה ואנרגיה), ואפילו לשינויי אקלים (שוב העברת אנרגיה), שינויים בזרמי הסילון (כן, זה רק אוויר, אבל גם הוא משפיע על כדור הארץ המאסיבי בסדרי גודל, שינויים פנימיים בכדור הארץ וקצת תזוזה של השכבות שלו, שינויים של מיקומי הקטבים המגנטיים, שינויים של הקטבים הגיאוגרפיים, בקיצור, רק תבחרו וכבר תמצאו סיבה אחת או יותר אפשרית. יש עכשיו פוקוס על הנושא, אז אני מניח שבקרוב יתפרסמו מחקרים שיצביעו על תאוריות שונות והסברים (והרבה מודלים שירוצו הרבה שעות על הרבה מחשבי על). נחכה ונראה. עד אז, תנצלו טוב טוב את היום. הוא נהיה קצר יותר.

גדי איידלהייט

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כדור הארץ מאיץ סיבובו סביב עצמו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext