| נשלח ב-5/8/2022 09:42 |
|
| |
הסקרים היומיים הם השחקן המרכזי בבחירות. אסור ליפול בפח שלהם.
הפרסומים התכופים שלהם ממש לא באים לנבא את תוצאות הבחירות אלא ליצור הלך-רוח. להנדס תודעה.
זו תעשייה שלימה שמושקע בה הון רב. הציבור לא מודע להטיות שעורכי הסקרים עושים. הוא לא יודע את מקורות המימון שלהם. פרופ' אבי וימן מומחה תקשורת מייחס אמינות נמוכה לסקרים הפוליטיים.
אחד הסודות שעליו שומרים הסוקרים בקנאות פראית הוא אחוז המסרבים לענות. יש האומדים אותו ב-80% ומבין אלה שכן מוכנים לענות יש כ-25% - 30% שאומרים "איני יודע" "טרם החלטתי" או "מתלבט".
כמו כן, תת אוכלוסיות נרחבות כמו חרדים, ערבים, עולים חדשים וחיילים לא מיוצגים בסקרים. ואיך אפשר בכלל לתת אמינות כלשהי לסקרים שנעשים עכשיו, כאשר הפריימריז טרם התקיימו ומפת המפלגות עוד לא גובשה והרשימות לא הוצגו???
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2022 11:37 |
|
| |
לא פעם מתקשרים אליי לסקר ואז שואלים לאיזה מגזר אני שייך וכשמתברר שאני חרדי התשובה היא: מצטערים, המכסה של החרדים כבר נגמרה. גם המכסה של בוחרי ליכוד (או כל מפלגה אחרת) "נגמרת" להם באמצע הסקר?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2022 15:08 |
|
| |
ובחזרה לעובדות:
במערכת הבחירות ה-ה-22 וה-23, הסקרים צפו במדויק ממש את התוצאות.
במערכות ה-21 וה-24, הם נפלו בענק. אבל לא רק ביום הבחירות הם נפלו, אלא גם לאורך כל תקופת הבחירות הם השתנו בקצב מסחרר, עם פערים דרמטיים גם משבוע לשבוע, וגם ממכון סקרים אחד למשנהו.
כנראה שהבעיה אז היתה לא הסקרים, אלא המצב הנזיל לכשעצמו.
במערכה הנוכחית, התמונה נראית די ברורה ועקבית , כבר חודשים ארוכים מאוד. גם הפערים בין המכונים הם קטנים מאוד, (כמובן משמעותיים מבחינת ההשלכות, אבל לא מבחינת הנתונים)
רוב ההבדלים שכביכול נצפים בין הסקרים השונים, נגזרים ממפלגה אחת שמפספסת בקצת את אחוז החסימה, ו"תורמת" לגוש השני חצי מקולותיה.
בנתונים עצמם, ההבדלים הם זעומים ממש.
תוקן על ידי פצקו ב- 05/08/2022 15:11:19
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2022 15:20 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | לא פעם מתקשרים אליי לסקר ואז שואלים לאיזה מגזר אני שייך וכשמתברר שאני חרדי התשובה היא: מצטערים, המכסה של החרדים כבר נגמרה. גם המכסה של בוחרי ליכוד (או כל מפלגה אחרת) "נגמרת" להם באמצע הסקר? |
|
הם סוקרים מספר מסוים של אנשים נניח לצורך העיניין 1000 אנשים ואז הם צריכים חתכים של האוכלוסיה לא לפי מפלגה אלא לפי מגזר נניח שהחרדים הם 15% במדינת ישראל אז הם צריכים שמתוך כלל המשיבים יהיו 150 חרדים אותו דבר עם עולים חדשים ערבים דתיים לאומים קיבוצניקים אז 150 חרדים כבר ענו על הסקר אז נגמרה המכסה לכן יש להם כל מיני סטיות כי נגיד וכל החרדים שענו להם הם תושבי בני ברק אין להם בעצם את החלוקה היותר מפולחת של החרדים שנגיד גרים בערים מעורבות ושוב אותו דבר יכו לקרות בכל מגזר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2022 15:28 |
|
| |
בסקר של ערוץ 13 אתמול כ18% ענו "לא יודע". אתם מבינים מה זה אומר? זה כ21 מנדטים! האם לא ראוי לדעת לאיזה גוש הם שייכים? בין מי למי הם מתלבטים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2022 17:24 |
|
| |
שואלים את האדם שלא יודע, שאלות שידעו לנחש למי הוא יצביע, שואלים איזה פוליטיקאי הוא מחבב ועד כמה, למי הוא הצביע בעבר ועוד. למכוני הסקרים יש אנשים קבועים שהם שואלים אותם. מקובל להתייחס למגמה בסקרים. מה שכן, יש פה פשע, הרי מפלגות קטנות הם לא הכי יודעים לסקר, מפלגה שנמצאת בסקרים על גבול החסימה - לא יסתכנו ויצביעו להם, הפעם מרץ כנראה לא תעבור, כי הסקרים צופים להם ארבע מנדטים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|