| נשלח ב-7/8/2022 21:21 |
|
| |
החרדים חוזרים לשער הכותנה ברובע המוסלמי בירושלים
לפני הרבה שנים בילדותי, שמעתי על שער הכותנה,
קראתי שיש להר הבית יותר מעשרה שערים, חלקם סגורים כמו שער הרחמים וחלקם פתוחים כמו שער המוגרבים
וקראתי שכאשר היהודים היו גרים בעיר העתיקה בירושלים,
הם היו גרים ברובע המוסלמי, ורבים מהם היו גרים באזור שער הכותנה,
יותר מזה, לחלקם היה חנויות באזור שער הכותנה,
משום ששער הכותנה הוא השער הכי קרוב לקודש הקודשים.
אחר כך הערבים עשו פרעות,
והיהודים עזבו את הרובע המוסלמי ועברו לאזור הנקרא הרובע היהודי,
בילדותי הסתובבתי לא אחת בעיר העתיקה ברובע המוסלמי,
וחיפשתי ומצאתי את שער הכותנה,
הערבים מאוד מאוד לא אהבו שאני נכנס לשם,
ואמרו לי שאסור ליהודי להיכנס להר הבית ולכן הם לא נותנים לי להיכנס לשוק הכותהנ,
אמרתי להם שהיו פה חנויות של יהודים,
והם ענו לי שזה היה פעם וגירשנו אותם, כמו שאנחנו עכשיו מגרשים אותך.
עכשיו בשנים האחרונות החרדים שוב באים לשם,
מתפללים שם, וגם שרים שירי געגועים לגאולת ישראל.
הנה סירטון ותמונה שמראה איך החרדים ממלאים את כל השוק בתפילה
https://twitter.com/i/status/1556274847474393088 הארוע המרגש אמש בשער הכותנה חרדים שלא עולים להר מגיעים לשער הקרוב ביותר לקודש הקודשים ושרים: בְּנֵה בֵיתְךָ כְּבַתְּחִלָּה וְהָשֵׁב כֹּהֲנִים לַעֲבוֹדָתָם וּלְוִיִּם לְשִׁירָם וּלְזִמְרָם וְהָשֵׁב יִשְּׁרָאֵל לִנְוֵיהֶם
 (פרסם - ינון מגל)
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 07/08/2022 21:25:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2022 21:57 |
|
| |
כן ירבו
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2022 22:48 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2022 00:05 |
|
| |
| רציף כתב: |  | |
|
אם אתה יוצא מהמנהרה שיוצאת מהכותל לרחוב הגיא שמוביל בסופו לשער שכם,
אחרי שעוברים את הרחוב שמוביל בצד שמאל לישיבת עטרת כוהנים,
אם זכרוני אינו מטעני, זה הרחוב השני אחר כך מצד ימין.
אגב, מצאתי כתבה יפה על ההיסטוריה היהודית של הרחוב הזה
https://www.israelhayom.co.il/magazine/hashavua/article/10074177
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2022 18:52 |
|
| |
לפני הרבה שנים, כשהייתי ילד,, היינו ניגשים לשער הכותנה כדי להציץ על הר הבית, יש באיזור את הכותל הקטן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2022 18:54 |
|
| |
שער הכותנה זה לא איפה שהכותל הקטן (השער ליד הכותל הקטן נקרא שער הברזל), אלא זה הפנייה הראשנה ימינה כשנכנסים לרחוב הגאי מכיוון הכותל (אם פונים שמאלה באותו צומת, מגיעים לרחוב של שובו בנים ובהמשך יש את זילברמן). לא להיכנס לשער הכותנה, זה מנהג של יהודים יראי שמים שמוזכר בדרך הקודש ובחזון נחום. בפשטות הוא נובע מכך שקשה לדעת איפה ברחוב הזה מתחיל הר הבית. שני הספרים הנל אגב, טוענים שהלכתית אין בעיה, כי תמיד אפשר לטבול ולהיכנס, בדיוק כמו שאפשר להיכנס להר הבית... נדמה לי שהחזון נחום מסיק שיש ליהודים האלה מסורת ששם טמון ארון הברית ולכן הם לא רוצים לעבור מעליו, וזו כמובן חומרה ורק מי שסהו מנהג אבותיו חייב לנהוג כך. למעשה, לא הבנתי מה הגאווה שיהודים נכנסים לשם. אם הם נכנסים ללא טבילה, זה ממש בעיה של איסור מה"ת לבעלי קרי להיכנס להר הבית (הגמ' בפסחים לומדת את זה מדרשה), ואם הם טובלים - שכבר ייכנסו להר הבית עצמו ויתפללן עלינו בכוונה, ומה העניין להיכנס לשער הכותנה?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2022 02:46 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
שער הכותנה זה לא איפה שהכותל הקטן (השער ליד הכותל הקטן נקרא שער הברזל), אלא זה הפנייה הראשנה ימינה כשנכנסים לרחוב הגאי מכיוון הכותל (אם פונים שמאלה באותו צומת, מגיעים לרחוב של שובו בנים ובהמשך יש את זילברמן). לא להיכנס לשער הכותנה, זה מנהג של יהודים יראי שמים שמוזכר בדרך הקודש ובחזון נחום. בפשטות הוא נובע מכך שקשה לדעת איפה ברחוב הזה מתחיל הר הבית. שני הספרים הנל אגב, טוענים שהלכתית אין בעיה, כי תמיד אפשר לטבול ולהיכנס, בדיוק כמו שאפשר להיכנס להר הבית... נדמה לי שהחזון נחום מסיק שיש ליהודים האלה מסורת ששם טמון ארון הברית ולכן הם לא רוצים לעבור מעליו, וזו כמובן חומרה ורק מי שסהו מנהג אבותיו חייב לנהוג כך. למעשה, לא הבנתי מה הגאווה שיהודים נכנסים לשם. אם הם נכנסים ללא טבילה, זה ממש בעיה של איסור מה"ת לבעלי קרי להיכנס להר הבית (הגמ' בפסחים לומדת את זה מדרשה), ואם הם טובלים - שכבר ייכנסו להר הבית עצמו ויתפללן עלינו בכוונה, ומה העניין להיכנס לשער הכותנה?!
|
|
לא ממש הבנתי אותך, בזמננו לא נכנסים לשער הכותנה כי יש שמה שוטר, וגם כי חוששים להכנס להר הבית, יש בשער הזה הזדמנות להציץ אל תוך הר הבית וזה מטלטל, ויש שמתפללים שמה איזה תפילה, כמדומני שאפשר להציץ להר הבית דרך השער הזה גם מרחוק, גם כשאתה מגיע מאיזור מגדל דוד ואתה נמצא למעלה ועוצר לפני הפניה ימינה לכיון הכותל, וכי תגיד שיש קושי הלכתי למי שלא נכנס לשער הכותנה ? לא מסתבר נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2022 09:08 |
|
| |
אם כך אני לא הבנתי אותך... לא ידעתי שיש שם שוטר (חוץ מבחגים, שנועד לנווט את היהודים שהולכים לכותל הקטן). גם לא הבנתי למה שיהיה שם שוטר? יתכן שאנחנו לא מדברים על אותו מקום, אני התכוונתי לכל הרחוב הנקרא "שוק הכותנה", מהפנייה ברחוב הגאי. אתה אותי התכוונת לשער שבסוף אותו רחוב, שמוביל להר הבית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2022 14:44 |
|
| |
אם כך אני לא הבנתי אותך... לא ידעתי שיש שם שוטר (חוץ מבחגים, שנועד לנווט את היהודים שהולכים לכותל הקטן). גם לא הבנתי למה שיהיה שם שוטר? יתכן שאנחנו לא מדברים על אותו מקום, אני התכוונתי לכל הרחוב הנקרא "שוק הכותנה", מהפנייה ברחוב הגאי. אתה אותי התכוונת לשער שבסוף אותו רחוב, שמוביל להר הבית.
|
|
יש באיזור שער כניסה להר הבית יושב שמה שומר, אני מניח שזה שער הכותנה, יתכן שזה שער אחר, שמה הגיוני שאסור להכנס. כל השוק המרשים לפני מסתבר שאין בעיה הלכתית להכנס לשמה, כשהיינו ילדים וזה היה מזמן בדרך לכותל היינו פונים שמאלה ומביטים על הר הבית, מביטים ונרגשים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2022 16:01 |
|
| |
שער הכותנה זה לא איפה שהכותל הקטן (השער ליד הכותל הקטן נקרא שער הברזל), אלא זה הפנייה הראשנה ימינה כשנכנסים לרחוב הגאי מכיוון הכותל (אם פונים שמאלה באותו צומת, מגיעים לרחוב של שובו בנים ובהמשך יש את זילברמן). לא להיכנס לשער הכותנה, זה מנהג של יהודים יראי שמים שמוזכר בדרך הקודש ובחזון נחום. בפשטות הוא נובע מכך שקשה לדעת איפה ברחוב הזה מתחיל הר הבית. שני הספרים הנל אגב, טוענים שהלכתית אין בעיה, כי תמיד אפשר לטבול ולהיכנס, בדיוק כמו שאפשר להיכנס להר הבית... נדמה לי שהחזון נחום מסיק שיש ליהודים האלה מסורת ששם טמון ארון הברית ולכן הם לא רוצים לעבור מעליו, וזו כמובן חומרה ורק מי שסהו מנהג אבותיו חייב לנהוג כך. למעשה, לא הבנתי מה הגאווה שיהודים נכנסים לשם. אם הם נכנסים ללא טבילה, זה ממש בעיה של איסור מה"ת לבעלי קרי להיכנס להר הבית (הגמ' בפסחים לומדת את זה מדרשה), ואם הם טובלים - שכבר ייכנסו להר הבית עצמו ויתפללן עלינו בכוונה, ומה העניין להיכנס לשער הכותנה?!
|
|
זה עוד כלום! ראיתי ב9 באב, מישהו שפרסם תמונה של חרדים (חלקם בחורי ישיבה בלבוש...) בהר הבית ממש!נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2022 21:30 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
אם כך אני לא הבנתי אותך... לא ידעתי שיש שם שוטר (חוץ מבחגים, שנועד לנווט את היהודים שהולכים לכותל הקטן). גם לא הבנתי למה שיהיה שם שוטר? יתכן שאנחנו לא מדברים על אותו מקום, אני התכוונתי לכל הרחוב הנקרא "שוק הכותנה", מהפנייה ברחוב הגאי. אתה אותי התכוונת לשער שבסוף אותו רחוב, שמוביל להר הבית.
|
|
יש באיזור שער כניסה להר הבית יושב שמה שומר, אני מניח שזה שער הכותנה, יתכן שזה שער אחר, שמה הגיוני שאסור להכנס. כל השוק המרשים לפני מסתבר שאין בעיה הלכתית להכנס לשמה, כשהיינו ילדים וזה היה מזמן בדרך לכותל היינו פונים שמאלה ומביטים על הר הבית, מביטים ונרגשים
|
|
אם היית יודע כמה שערים יש להר הבית רק באזור הזה, ועל פני כמה מתוכם יש סיכוי סביר שעברת.... אגב ממה שזכור לי מהשער שבסוף השוק המוסלמי (לא שער הכותנה), אין שום שומר בכניסה אבל אם רק תעיז להתקרב ותראה את המבטים של הערבים, אתה תוותר על העונג (אולי בשער הברזל כן יושבים חיילים, אבל לא בטוח שהם לא יאפשרו לך להיכנס אם תרצה). לרחוב הכותנה אני לא נכנס ואין לי מושג מה יש בסופו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2022 21:31 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  |
|
|
זה עוד כלום! ראיתי ב9 באב, מישהו שפרסם תמונה של חרדים (חלקם בחורי ישיבה בלבוש...) בהר הבית ממש!
|
|
כבר מזמן יש חרדים שנכנסים עם טבילה וכו', שיערב להם. אני תוהה רק על שער הכותנה ממה נפשך - אם טובלים, שכבר ייכנסו להר, ואם לא שלא ייכנסו גם לשם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|