רוחנית ודאי שהוא יותר בטוח. עצם הטיול לחו"ל כרוך באיסור.
נשלח ב-17/8/2022 23:45
גלאגוזים כתב:
רוחנית ודאי שהוא יותר בטוח. עצם הטיול לחו"ל כרוך באיסור.
ביקור בדיוטי בטוח יותר רוחנית מנופש בארץ? לא בטוח. בנוסף זה תלוי מאד מה היעד כמו שתלוי מאד מה היעד בארץ.
נשלח ב-18/8/2022 00:29
לונדון פאריס ניו יורק פרוצים לפחות כמו תל אביב, ערי החוף כנראה עוד יותר. אבל מי שהולך למשל לאלפים וכו', שם יש הרבה פחות נופשים גויים בעונה זו, בהחלט יכול להישמר יותר. מכיר מישהו שחוסך כל השנה לנופש 3 שבועות באלפים עם כל המשפחה הברוכה, כי שם זה הרבה יותר נקי ועם פחות ניסיונות.
נשלח ב-18/8/2022 00:36
לא יודע למה החלטת שבאלפים יותר ריק עכשיו.
בכל מקומות החופש ביולי כבר מלא פחות או יותר, ובאוגוסט בדרך כלל פקוק כמעט עד אפס מקום. מדבר מניסיון אישי רבת שנים.
צאו ובידקו באייר בי אנד בי ובבוקינג.
המעלה היחידה שם היא שהמזג אוויר בדרך כלל (וגם לא תמיד) הרבה יותר קריר ולכן הלבוש הרבה יותר צנוע.
באלפים רוב בתי המלון הגויים בכלל לא פותחים בקיץ, וגם אלה שכן פותחים זה במחיר יחסית נמוך, כמו גם הדירות להשכרה - לכן פקוק. המלונות נועדו לחורף לגולשי סקי וכו', ואז המחירים פי שנים ואף פי שלוש (גם בתי המלון היהודיים) מאשר בקיץ. בקיץ רק זקנים וכדומה מגיעים לאלפים, או מי שאין לו אפשרות כלכלית. אדם מן הישוב הולך למקום של ים וחופים.
נשלח ב-18/8/2022 07:43
רוחניות כמו תפילה במניין , כשרות .
נשלח ב-18/8/2022 07:44
בטיחותית אם בחורי ישיבות נוסעים לטיולים מודרניים בחול זה הרבה יותר בטוח מאשר יסתובבו חסרי אמצעים במדבר יהודה
נשלח ב-18/8/2022 07:56
אני עצמי לא "בדרגה" של לא לנסוע, אבל הדיון פה קצת מוזר לי.... ביהדות שאני מכיר לעזוב את ישראל פירושו של דבר לעזוב מקום קדוש ולהיות במקום טמא באופן פשוט, ואאל"ט כשהרב פינקוס הוצרך לנסוע לארה"ב נזהר מאוד לא ליהנות מהבניינים וכו' בטענה שזה כמו להסתכל וליהנות מאישה זרה...
וקוי ה' יחליפו כח. כבר מזמן שחופשה בחו"ל הפכה בציבור החרדי לנורמה מקובלת שגם גדולי הפוסקים הסכימו לה. אנשים שהפרוטה מצויה בכיסם מעדיפים לנפוש בחו"ל. כי אין להשוות את ההנאה שיש בחופשה בחו"ל, לזו שבארץ.
בעניין הרוחניות והגשמיות, אין שום הבדלים. סדנא דארעא חד הוא. מה שיש שם יש גם פה וכן להיפך. מי שלא היה בשווייץ, באוסטריה, בהרי הדולומיטים , בהרי האלפים, שלא לדבר על הפיורדים שנורבגיה, לא יודע מה הוא מפסיד.
לראות את יפי הבריאה, זה משובב נפש. מה רבו מעשיך ה'.
אך מאחר שהתורה חסה על ממונם של ישראל, מומלץ לנוסעים בטיולים מאורגנים לברר טוב טוב על חברות הנופש לפני שבחורים עם מי לנסוע.
בשוק יש לא מעט חברות נופש שמבטיחות הרים וגבעות אבל הן מאכזבות. לי יצא הקיץ ליפול בפח כשנפשתי עם חברה בשם "נופש כשר" באוסטריה. בימים אלה רצות ברשתות החברתיות פוסטים וסרטונים של נופשים מבטומי שטסו עם חברת "כושר טורס" שבבעלות ישראל וייס ורפאל קרן, שמספרים על העדר אפשרות להתקלח כי אין מים חמים. ועל שהם נאלצים לסעוד בבית חב"ד כי האוכל במלון לא ברמה ובקמצנות עד כדי כך שהם פשוט רעבים.
אז כאמור, יש לברר היטב עם מי לנסוע לפני שמשלמים כדי שהנופש יהיה מהנה ומושלם ולא יסתיים במפח נפש.
נשלח ב-18/8/2022 13:27
לגרשום: יכול להיות שגדולי הפוסקים "התירו" לנסוע לצורך מיוחד, אבל מכאן ועד להפוך את זה למהודר ולהיות בהו"א כלשהיא שלא עדיף מבחינה רוחנית להישאר בארץ?
לברנהד:
לא יודע איך להגיד לך את זה, אבל גם בשביל נסיעה לקברי צדיקים, לא נראה שלפי היהדות המקורית יש סיכוי שמקום כלשהוא בחוץ לארץ יהיה יותר קדוש מארץ ישראל...
וכפי שאמר ר' נחמן: "בכל מקום שאני הולך, אני הולך לארץ ישראל"...
נשלח ב-18/8/2022 14:06
מי שפרוטה מצוי'ה בכיסו ובמקום לתת אותה לנצרכים כאן בארץ בוחר לבזבז אותה על המותרות כמו נפוש בחו"ל, יש לו לב יהודי רחמן? לשאלת פותחת האשכול, בטוח או לא בטוח תלוי ברצון ה' ובכוונות הבוטח.