בית פורומים בחדרי חרדים

למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2022 13:08 לינק ישיר 
למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים

למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים ולא רק חשש תולעים אלא ודאי מתולעים ומסתפקים רק באזהרה שהמוצר חייב בדיקה מתולעים, ובכשרות העל  של העדה החרדית אין כלל אזהרות.

מה ההיתר למכור תירס על קלח או תותים ואפילו תאנים מיובשים כאשר המומחים מתריעים שלא יימלט לא להכשל בהם באכילת שרצים.

לכאורה זו מכשול גדול.

מאי חזית רק ללא חשש ערלה טבל ושביעית , מנקי מחרקים , אדרבה אכילת שרצים חמור יותר.

תוקן על ידי רבותי1 ב- 23/08/2022 13:11:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 13:15 לינק ישיר 

כשידוע ומפורסם שדבר צריך בדיקה - מה הקשר לוועד הכשרות, יבדקו ענווים וישבעו. גם פירות וירקות שקונים עם כשרות אצל הירקן יש מהם שזקוקים לבדיקה.
תירס על קלח אפשר לאחר הבישול לחתוך את הגרגירים מהקלח ולשטוף היטב. תותים - אפשר לקלף ולאחר מכן לטחון. תאנים - באמת לא יודע האם יש דרך לצרוך.
בד"כ בחוברת של פסח של וועד הכשרות של העדה מופיע במפורש שצריך לבדוק ואולי על זה הם סומכים שלא צריך לכתוב על כל מוצר בפני עצמו. מה שאני תמה הוא, שבאותה חוברת כתוב ששוקולד עם אגוזים צריך לדעתם לבדוק את האגוזים - איך בדיוק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 13:28 לינק ישיר 

מן הסתם כל השנים יש טיפול ראוי כנגד חרקים, אומנם בשנת השמיטה שהטיפול בצומח הוא מינימלי  ממילא מתגנבים לשם נחשים ועכברים. 

כך נראה לומר כלימוד זכות בעקבות השערוריות האחרונות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 13:29 לינק ישיר 
לא מספיק

אולי ימכרו בשר לא מוכשר ולא מנוקר ויכתבו באותיות קידוש לבנה חייב ניקור ומליחה.

הידעת שאין כהיום שייך לקנות מצה שלא הופרש חלה בגלל שרבו הטועים והשכחה גבר.

ק"ו על פירות וירקות שיש הרבה אנשים שמסתכלים על החותמת ודי להם.

אמר לי מומחה כשרות המכשול הכי גדול זה סוגי הקבוקים למינהם עטופים בבצק אפוי בטעמים שונים ואין אפילו הכי תמצי להרגיש באכילת תולעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 13:55 לינק ישיר 

מוכרים כבד לא מוכשר עם כיתוב מתאים.
מצה - גם בעבר, רק מי שלקח בעצמו במאפיה (חבורה) איפשרו לו לקחת בלי הפרשת חלה. בחנויות לא היתה מציאות כזאת.
קבוקים - גם בפיצוח גרעינים שחורים יש מידי פעם גרעין 'מר' שכולל חרקים, ויש (ואני ביניהם) הנמנעים בשל כך לצרוך אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 15:02 לינק ישיר 

מקפיד לחצות כל אגוז קשיו.

לא פעם ולא פעמיים יש אפילו נמלה מתה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 15:50 לינק ישיר 

אומרים שגם בדובדבנים מצויים לעתים חרקים זעירים. למיטב ידיעתי, חרקים זעירים שאינם נראים בעין אין בהם איסור. שכן לא ניתנה תורה למלאכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 18:04 לינק ישיר 

אני מביא כאן את מה שמצאתי להפתעתי מתוך ההנחיות בספרו של הרב משה ויא.
(אך נוכח דרך אכילתם של הגרעינים אני אולי עושה טעות שאני מביא את הדברים
מהטעם של... מוטב יהיו שוגגים ואל יהיו מזידים)

גרעינים שחורים **- צריך לפתוח כל אחד ולבדוק. ( הקלופים נגועים מאד).

https://ashoova.co.il/checking-foodworms/

תוקן על ידי גרשום ב- 23/08/2022 18:06:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 18:29 לינק ישיר 

המכשול קרה בזמן שהמשגיחים היו בחופשת הקיץ, וזה כדי לדון לכף זכות את המשגיחים ואת שולחיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 18:37 לינק ישיר 

רבותי1 כתב:
למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים ולא רק חשש תולעים אלא ודאי מתולעים ומסתפקים רק באזהרה שהמוצר חייב בדיקה מתולעים, ובכשרות העל  של העדה החרדית אין כלל אזהרות.

מה ההיתר למכור תירס על קלח או תותים ואפילו תאנים מיובשים כאשר המומחים מתריעים שלא יימלט לא להכשל בהם באכילת שרצים.

לכאורה זו מכשול גדול.

מאי חזית רק ללא חשש ערלה טבל ושביעית , מנקי מחרקים , אדרבה אכילת שרצים חמור יותר.

תלוי מה ההגדרה של חזקת מנוגע ומה נחשב חרק, אם באמת היה בכל אחד (או אחד לשלושה) חרק נראה לעין בוודאות לא חושב שאנשים היו אוכלים את זה ולו רק בגלל הגועל.
אגב, מאכל נפוץ בזמן הגמרא היה כיכרות דבלה, אז היו דברים מעולם.

בכל מקרה תמיד אפשר לטחון את כל החבילה ואז אין בעיה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 19:48 לינק ישיר 

אם זה מוחזק אסור לטחון, כי אין מבטלין איסור מלכתחילה ועבר וביטל גם אסור בדיעבד לחלק מהדעות.
מוחזק זה כנראה מיעוט המצוי (2-5 אחוז, תלוי איזו דעה).
דבילה - על פי המומחים התאנה לא יכולה כיום לחנוט בלי שמוטלות בה ביצים של חרק, לפי זה לא ברור איך נשתבחה ארץ ישראל בפרי שאסור לאכול. אולי נשתנו הטבעים... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 20:11 לינק ישיר 

מה עם יין? קשה לי להאמין שבטונות של האשכולות שנכנסים למכונה אין בוודאות כמה שקצים ורמשים נוספים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 20:56 לינק ישיר 

שמעתי שעל המפעל הלא נקי של סנפרוסט - בד"ץ העידה החרדית לא נתנו השגחה, הרבנות כן נתנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 21:02 לינק ישיר 
hhaavv

יש בוודאות, אבל יש כמובן ביטול ברוב, במיוחד אם הם מרוסקים וכדומה שאינם בריה שלא בטלה אפילו באלף, בפרט שזה 'מתעסק' שרק בחלבים ובעריות אסור. אבל כל זה כשזה מיעוט שאינו מצוי. אם זה מיעוט המצוי אסור לבטל את האיסור על ידי ריסוק וטחינה או בישול.
כל הדיון הוא בדברים שהם מוחזקים בתולעים ולא כאלה שאינם מוחזקים. 

אגב, השעועית הנגועה בנחשים וכו' היא מהיתר מכירה...

תוקן על ידי hhaavv ב- 23/08/2022 21:02:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 22:24 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
מה עם יין? קשה לי להאמין שבטונות של האשכולות שנכנסים למכונה אין בוודאות כמה שקצים ורמשים נוספים..
יין בוודאות יש כי הענבים אפילו לא עוברים שטיפה, אבל היין עובר סינון בסיום כדי לסנן את השמרים כך שאין בעיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2022 22:51 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
יש בוודאות, אבל יש כמובן ביטול ברוב, במיוחד אם הם מרוסקים וכדומה שאינם בריה שלא בטלה אפילו באלף, בפרט שזה 'מתעסק' שרק בחלבים ובעריות אסור. אבל כל זה כשזה מיעוט שאינו מצוי. אם זה מיעוט המצוי אסור לבטל את האיסור על ידי ריסוק וטחינה או בישול.
כל הדיון הוא בדברים שהם מוחזקים בתולעים ולא כאלה שאינם מוחזקים. 

אגב, השעועית הנגועה בנחשים וכו' היא מהיתר מכירה...

תוקן על ידי hhaavv ב- 23/08/2022 21:02:48

אם יש בוודאות אז למאי נפק"מ אם בכללי זה מיעוט מצוי או לא? פה הרי סטטיסטית יש בוודאות..

אגב, אם כבר הזכרת מתעסק, האם אפשר לומר גם שזה דבר שאינו מתכוון? האם גם ב-99.999% אפשר לומר זאת וזה לא פסיק רישא?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > למה התירו לעצמם וועדי הכשרות לתת הכשר על מוצרים מתולעים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext