| נשלח ב-26/8/2022 14:19 |
|
| |
הסנגוריה של רבי יצחק מברדיצ'ב זי"ע על המושחתים מדגל התורה.
טוב, קצת קשה לי לנבא את קו ההגנה של רבי לוי יצחק על המושחתים מדגל התורה, אבל "לא אלמן ישראל" אז אנסה כמיטב יכולתי לשער את קו הגנתו בפרשייה זו. הוא היה אומר: שלכאורה רואים שהמושחתים האלה גרועים הרבה יותר מהחילונים, בעוד שהחילוני רוצה לתת כסף לתלמוד תורה וכתוצאה מזה להביא רווחה למלמדים ולמשפחות שכורעים תחת הנטל, הליטאי המושחת מעדיף לשמור על הקופה לעצמו ולא אכפת לו מאחיו. נראה לי שהוא היה מוסיף-שהליטאי המושחת רוצה לסנגר על מירב מיכאלי שפועלת להפעיל תחבורה בשבת ר"ל אז הוא בטח מנסה להחזיר אותה בתשובה. וכשיהודים חילונים מגלים גילוי שנאה על החרדים, אז הליטאי הליטאי המושחת-רוצה ללמד זכות על ליברמן ושו'ת משום שהוא אומר: ריבונו של עולם אם אנו, שאנו בני תורה שונאים אותם אז מה תלין על ליברמן הוא בכל זאת עשה אתנו עסקים ואנחנו עם בעלזא לא מעוניינים לעשות עסקים? ואז הוא היה ממשיך ואומר: אבינו שבשמים אל תתרגש מ"הרשעים" האלה הם בעצם לא רשעים הם רק רוצים לעשות כסף כדי לקחת חתן תלמיד חכם. על אף זאת הם לא שכחו אותך ומשתמשים בשמך על מעשי נבלה...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/08/2022 15:08:36
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 16:59 |
|
| |
החידוש האחרון של העולם הליטאי הוא שלא חייבים להיות עם-הארץ כדי לשנוא תלמיד חכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2022 19:00 |
|
| |
ב"ה, סמוטריץ ובן גביר חתמו אצל נתניהו על ריצה משותפת. עם דגל התורה ניתן לחתום בביתה של מרב מיכאלי?!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2022 20:31 |
|
| |
כל כך קשה לך להבין שיש לליטאי ערכים ? תחשבי לבד. לא אזכיר כאן את הערכים של הרשעים מבצעי פוגרומים מול קהילה ברבים וביחיד, אולי הם חזרו כבר בתשובה, או שהתחילו להתעדן קצת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2022 21:47 |
|
| |
אין להכליל ולא האשמתי את כלל הציבור הליטאי מלבד את האלה שעסוקים בלזרוע ריב ומדון למען בצע כסף. אתה לא מצפה ממני שכל אימת שאני מותחת ביקורת על מאן דהוא "להכריז" גם על אלף אחרים שלוקים בבעיה זו או אחרת?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/08/2022 21:49:12
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 02:48 |
|
| |
| לךתדע1 כתבה: |  |
אין להכליל ולא האשמתי את כלל הציבור הליטאי מלבד את האלה שעסוקים בלזרוע ריב ומדון למען בצע כסף. אתה לא מצפה ממני שכל אימת שאני מותחת ביקורת על מאן דהוא "להכריז" גם על אלף אחרים שלוקים בבעיה זו או אחרת?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/08/2022 21:49:12 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 02:58 |
|
| |
אני לא רואה בעיה מיוחדת בהתנהלות של גפני, ואין לי צורך ללמד עליו זכות - כפי שיטת רבי לוי יצחק מברדיטשוב זכר צדיק לברכה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 13:48 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אני לא רואה בעיה מיוחדת בהתנהלות של גפני, ואין לי צורך ללמד עליו זכות - כפי שיטת רבי לוי יצחק מברדיטשוב זכר צדיק לברכה נשלח מהאנדרואיד שלי |
| אני דווקא רואה בעיה בהתנהלות של החסידים: כל אחד יודע שגפני וכל היתר כולל הגדולים הליטאים שעושים את עצמם "לא יודעים" שר' חיים היה איבער בוטל כשבשמו אמרו שניתן להכיר במוסדות הציוניים+ ההכרה ברפורמים על כל המשתמע מכך לא מתאימים לייצג ציבור חסידי: ואם הריצה המשותפת מבטא יותר מגוש טכני? אז לחסידים חייב להיות בעיה להצביע לגפני ולפינדרוס וכו'. נ.ב. גם אם כתבתי "פושעים" או "מושחתים" כוונתי אינה במישור הפלילי ח"ו
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/08/2022 13:50:45
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/08/2022 13:58:06
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 16:44 |
|
| |
משה גפני וחבר מרעיו נוהגים כסיקריקים, והתוצאה תהיה, שלא אגודת ישראל ולא דגל התורה יהיו בכנסת הבאה, ומה שישאר, זה רק יהיה לארגן עצרת המיליון נגד גזרות השמד, שגפני בהיותו סיקריק/שחצן/בעל גאוה, יגרום לאסון ליהדות החרדית
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 17:19 |
|
| |
| פרקש כתב: |  | | משה גפני וחבר מרעיו נוהגים כסיקריקים, והתוצאה תהיה, שלא אגודת ישראל ולא דגל התורה יהיו בכנסת הבאה, ומה שישאר, זה רק יהיה לארגן עצרת המיליון נגד גזרות השמד, שגפני בהיותו סיקריק/שחצן/בעל גאוה, יגרום לאסון ליהדות החרדית |
| לדעתי, דגל מפחדת לרוץ לבד. כעת נמצאים בניסיון סחיטה-כדי לשמור על ההגמוניה בחינוך העצמאי. אגב, הם הרבה יותר גרועים מהסיקריקים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/08/2022 17:24:33
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:13 |
|
| |
ללמד סנגוריה על החבר'ה מדגל התורה שאת כל העוולות שלהם הם עוד עושים בשם התיירא זה אתגר לא פשוט אפילו לר' לוי יצחק מברדיטשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:46 |
|
| |
זה נשמע מאוד מאוד מגוחך שגורי ידבר על שחיתות, לדעתי הם הכי מושחתים שקיימים בציבור החרדי, הם לא מתחשבים באף אחד, עושים רק מה שטוב ונוח להם, אפילו על חשבון כל הציבור החרדי. כל השנים הם התעללו בליטאים, הגיע הזמן שהליטאים יחזירו להם מנה אחת אפיים,
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:48 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | | זה נשמע מאוד מאוד מגוחך שגורי ידבר על שחיתות, לדעתי הם הכי מושחתים שקיימים בציבור החרדי, הם לא מתחשבים באף אחד, עושים רק מה שטוב ונוח להם, אפילו על חשבון כל הציבור החרדי. כל השנים הם התעללו בליטאים, הגיע הזמן שהליטאים יחזירו להם מנה אחת אפיים, |
|
מילא אתה דוחף את גור לכל מקום, אבל תרצה אולי להסביר לנו איך בעלז הפכו לגוראים שיש לתת להם מנה אחת אפיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:52 |
|
| |
גורי אל תלמד זכות על דגל התורה, מה שיעשו הם לא יגיעו להשחתה של הגורים כלפי הציבור החרדי. למד זכות על האדמו"ר מגור שבכל תקופה קצרה, הוא מעניש את תושבי ירושלים ומשבש להם את החיים ללא הודעה מוקדמת, על לא עוול בכפם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2022 21:53 |
|
| |
הניק לך תדע הוא גורי, האמת שלא בדקתי את התוכן, ראיתי רק שהניק לך תדע משמיץ אץ הליטאים, כתבתי את מה שכתבתי
תוקן על ידי מזמור_שיר ב- 28/08/2022 21:55:56
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2022 12:44 |
|
| |
אם ינהלו פינקסנות מה גור עשו, כל היהדות החרדית תפסיד מכך, צריך לעשות שלום כולל בין כולם, חסידים וליטאים, בין חלקי גור ליישב את המחלוקות שבגור עם הרב אלתר, ולרוץ כולם כאיש אחד בלב אחד, הפלגנות זה מעשה שטן של הסיטרא אחרה.
|
|
|
|
|