בית פורומים בחדרי חרדים

איש חסידות בעלזא מאשים: "דגל לא מונעים מאידיאולוגיה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/8/2022 22:46 לינק ישיר 

על רקע ביטול פגישת המו"מ בין דגל לאגודה ביום חמישי האחרון, וההתכתשויות בין דגל לאגודה בקשר לתכנית החינוך החדשה של משרד החינוך, איש חסידות בעלזא הרב חיים ימפל שוחח עם אבי רבינא ב"מהדורה המרכזית".

"חסידות בעלזא לא מתעניינת בפוליטיקה ולא בכנסת" פתח הרב ימפל את הדברים, "האדמו"ר שלנו מנהיג את עם ישראל והחסידות כבר כמעט 60 שנה. באים להתייעץ איתו הרבה רבנים ואדמורי"ם. לדון בדברים של כן דגל לא דגל זה מאד מבזה, יש לנו עכשיו צרות מבחוץ, איראן, ערבים, שני גדולי עולם שנפטרו לאחרונה, זה לא מה שמעניין להתעסק בו עכשיו. זה מוריד את הרמה של היהדות החרדית".

"אין פה אידיאולוגיה, זו קבוצה של מחרחרי ריב. הקבוצה של הרב אוירבך (הפלג) מסוכסכים עם דגל, והם לא לוקחים שום תקציב לחינוך. שדגל ישראל מונף מעל ישיבת פוניבז' זה כן אידיאולוגיה? תהה הרב ימפל.

"אני קטונתי מלדבר על ראש ישיבת פוניבז'. ההבדל בנינו לבין הליטאים שאנחנו יודעים לכבד. אצלנו לא מדברים על שום גדולי ישראל משום עדה. מכבדים את כולם, שילמדו לכבד גם אותנו" אמר הרב ימפל.

"בריאיון הקודם שהיה לי כאן" סיפר, "היה לו תפוצה ענקית. קרוב משפחה חסיד סאטמר מארה"ב חייג אליי ואמר לי שהשיטה של סאטמר ניצחה. "הנה גם דגל מתנגדת לקחת תקציב מהמדינה" אמר לי.

"אמרתי לו" המשיך הרב ימפל וסיפר, "שזו ממש טעות, להיפך, היום השתכללה השיטה. החכי"ם ועוזריהם וכל המלחכי פנכה שם לוקחים תקציבי עתק מהמדינה, והם רק לא רוצים שהציבור התמים יוכל להתפרנס בכבוד. הם יושבים על השמנת, ואנחנו צריכים להקשיב להם אם האדמו"ר מבעלזא נוהג טוב או לא?" שאל הרב ימפל.

"השבוע ראינו בפרשה שהחזיר טרף כי הוא מפריס פרסה ולא מעלה גרה. מראה עצמו ככשר. איך מעיז איזה עסקן לומר לאדמו"ר שלנו שמנהיג כבר שישים שנה מה לעשות?. בעלזא זה 60 אלף נפשות, זה לא איזה קהילה קטנה, אני לא אמרתי לפוניבז' להוריד את הדגל ביום העצמאות, שלא יגידו לנו גם הם מה לעשות".

"בישיבת בעלזא נכנסו 900 בחורים לשיעור א', בפוניבז' נכנסו 350 בחורים, אנחנו באנו וואמרנו להם מה לעשות?. שום ח"כ מדגל לא עזר לנו, תבוא לבתי מדרשות של בעלזא תראה לומדים שם המוני אברכים ליטאים, אנחנו מקבלים אותם באהבה. האדמו"ר שלנו אומר רק לעשות הכל בהידברות בלי מלחמות".

"הבעיה העיקרית שלנו אחרי הקורונה זו נשירה אדירה, האדמו"ר עסוק בזה הרבה. יש מאות בחורים שנושרים. ברגע שמתחילים לדבר על אדמורי"ם, כבוד התורה בסכנה. המלחמה שלהם זה לא אידיאולוגיה זה כיסאולוגיה".

"הם הורסים את השלום שייסד הרב שטיינמן. שיקחו מניין גדול וילכו לקברו ויודיעו לו שהם הורסים את כל מה שהוא בנה. שח"כ מדגל אומר שאנחנו עושים חור בספינה של החינוך, הנוער שומע את זה ומפרש את זה אחרת. גם הנייה לא נמצא בשטח, הוא יושב במלון והמחבלים שלו פועלים בשטח. צריך לקחת אחריות על מה שאומרים".

"שהלכנו בעבר לדגל זה לא היה קל, היה סייעתא דשמייא שעברנו אז. מה שהאדמו"ר יגיד אנחנו מקבלים בלי לחשוב אפילו, אנחנו מתבטלים אליו לחלוטין. אנחנו יותר משש שנים מתחננים להיכנס לחינוך העצמאי, שזה כסף ממשלתי, והם לא נותנים לנו, זה נקרא 'הרצחת וגם ירשת'" סיים את הריאיון הסוער.

האזינו לדבריו המלאים:

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2022 23:45 לינק ישיר 

חסידות בעלזא לא מתעניינת בפוליטיקה ולא בכנסת אז על מה המלחמה של איכלר כל בחירות רוטציה או לא רוטציה? מעבר לזה באמת לא מבין מה הסיבה לא להכניס אותם לחינוך העצמאי. זה בסופו של יום תקנים וכסף גם לחינוך העצמאי ולא רק להם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 01:38 לינק ישיר 

מוקי, לך לישון, אבא כבר חזר הביתה.... ומחר כבר צריך ללכת לחיידר בשמונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 01:44 לינק ישיר 

תשובה לגופו של עניין מבין שאין. לא נורא זה לא הנושא היחיד שאני לא מבין אז נתמודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 02:01 לינק ישיר 

גם לי יש נושא אחד שאני לא מבין, והוא, למה למחנך הליטאי מגיע משכורת של לפחות 12 אלף ש"ח, ונציגו בכנסת המינים נלחם שהמחנך החסידי יסתפק ב6 אלף ש"ח...

תוקן על ידי רמת_אשכול ב- 29/08/2022 02:01:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 02:08 לינק ישיר 

רמת_אשכול כתב:
גם לי יש נושא אחד שאני לא מבין, והוא, למה למחנך הליטאי מגיע משכורת של לפחות 12 אלף ש"ח, ונציגו בכנסת המינים נלחם שהמחנך החסידי יסתפק ב6 אלף ש"ח...

החיידרים הליטאים הם תחת החינוך העצמאי? לא בטוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 02:54 לינק ישיר 

לגפני לא מפריע להציק ולייסר ליהדות החרדית שזה איסור תורה
בפורמט רחב ביותר, טיב החינוך של בעלזא מפריע לו ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 07:58 לינק ישיר 

אוי וייז מיר.
דה צ'ילדרנס לירנינג אינגליש . ווי דונט לטס איטס גו. ווי דונט.
דיי שוד נוט גט שכל . דיי שוט נוט.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 08:44 לינק ישיר 

רמת_אשכול כתב:

לצערי אתה טועה. א. רוב המלמדים גם בחיידרים הליטאים הם חסידים לפחות עד כיתות ו. ב. גם החיידרים הליטאים רובם ככולם לא תחת החינוך העצמאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 13:35 לינק ישיר 

אם המאבק של דגל מול אגו״י הוא באמת אדאולוגי הנה פתרון פשוט: בלוק טכני והפרדות לאחר הבחירות. אבל בהיות ושם המשחק הוא המקום של פינדרוס והאגו של גפני זה אפילו לא עולה במחשבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 15:03 לינק ישיר 

לא מובן בשביל מה חסידים מצביעים?
שאלתי ליטאים למה הם מצביעים, הרי הציבור החרדי נפגע כלכלית ככל שהיה למפלגות החרדיות יותר כוח, אז הם דיקלמו כמה מהסיסמאות של הקמפיינים.
אבל החסידים הורסים את החינוך הטהור מבפנים ועושים נזק רוחני גדול בהרבה ממה שעשתה אי פעם מפלגה חילונית, אז מה הם מספרים לעצמם על החשיבות של המפלגה?
הרב ימפל בעצמו אומר שזה לא מעניין אותם, הנה ציטוט חלקי: "חסידות בעלזא לא מתעניינת הרבה בפוליטיקה ולא בכנסת, כן יכנסו דגל, לא דגל, בושה לדבר מהדבר הזה. איראן חזבאללה ערבים בארץ, ערבים בחוץ לארץ, יש לנו בעיות. חצי מנדט או עוד מנדט זה לא מתאים לרמה"
אז מה הוא רוצה? שילמדו מה שהם רוצים ויעזבו את כל מה שלא מתאים לרמה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 15:28 לינק ישיר 

בלי להיכנס לוויכוח שאני לא בקיא בו - אבל רק אני לא מבין איך אפשר לומר בנשימה אחת:

"אין פה אידיאולוגיה, זו קבוצה של מחרחרי ריב. הקבוצה של הרב אוירבך (הפלג) מסוכסכים עם דגל, והם לא לוקחים שום תקציב לחינוך. שדגל ישראל מונף מעל ישיבת פוניבז' זה כן אידיאולוגיה?

"אני קטונתי מלדבר על ראש ישיבת פוניבז'.

"ההבדל בנינו לבין הליטאים שאנחנו יודעים לכבד.

"אצלנו לא מדברים על שום גדולי ישראל משום עדה.

"מכבדים את כולם"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 15:48 לינק ישיר 

רמת_אשכול כתב:

הסיבה פשוטה: לא ניתן להוציא מלמד ליטאי מהכולל בפחות מזה וגם זה בקושי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 16:55 לינק ישיר 

מכמונת כתב:

הסיבה פשוטה: לא ניתן להוציא מלמד ליטאי מהכולל בפחות מזה וגם זה בקושי.

מסיבה מובנת, הרי בעוד כמה שנים הוא צריך "לרכוש" חתן באתנן דירה במרכז ב"ב..... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 16:59 לינק ישיר 

גדולי ישראל בדורות הקודמים, אמרו שאסור למשרד הדתות להתערב בלימודים, והוסיפו, שאם משרד הדתות יגידו ללמוד מסכת קדישין, אנחנו נלמד מסכת גיטין, ולא נעשה מה שהם אומרים, כי היום אומר לך... ומחר ... וזה כל המטרה, יקנו אותם בכסף, ואז השם ירחם לאיפה שהם יקחו את יהדות החרדית לדבר השם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2022 17:22 לינק ישיר 

זו אמרה שמיוחסת כמדומני לישועות משה מוויז'ניץ.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איש חסידות בעלזא מאשים: "דגל לא מונעים מאידיאולוגיה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext