האם נראה לך שזו "אבן משכית" (עבודה זרה)? או אולי אתה סובר כמפרשים שאבן משכית הייתה מיוחדת לעבודת הקב"ה.....
נשלח ב-29/8/2022 13:24
קלעפער האם לדעתך גם כל אנ"ש המשתטחים על קברי צדיקים עוברים על "אבן משכית"??
ואגב, מעניין האם גם אצלם אומרים פיוטים בסגנון "מה נהדר היה כהן גדול בצאתו .. מראה כהן .."
נשלח ב-29/8/2022 19:02
קלעפער
חריף_ומקשה כתב:
קלעפער האם לדעתך גם כל אנ"ש המשתטחים על קברי צדיקים עוברים על "אבן משכית"??
ואגב, מעניין האם גם אצלם אומרים פיוטים בסגנון "מה נהדר היה כהן גדול בצאתו .. מראה כהן .."
אם הם עושים שלא כהלכה? ודאי!
בכל אופן כמוסלמי הוא אמור יותר להחמיר במראית עין של עבודה זרה. אבל בעומק, הוא כלל לא השתחווה כלפי הבורא אלא כלפי עצמו, בבחינת אני יאורי ולי עשיתיני ויקויים בו מה שנעשה לפרעה!
נשלח ב-29/8/2022 22:39
קלעפער כתב:
1) בכל אופן כמוסלמי הוא אמור יותר להחמיר במראית עין של עבודה זרה.
2) אבל בעומק, הוא כלל לא השתחווה כלפי הבורא אלא כלפי עצמו, בבחינת אני יאורי ולי עשיתיני ויקויים בו מה שנעשה לפרעה!
1) המוסלמים מחמירים יותר בע"ז? או שלפי היהדות, הגויים צריכים להחמיר יותר? 2) מניין לך? משום דורשין לגנאי?
נשלח ב-29/8/2022 23:13
קלעפער כתב:
קלעפער אבל בעומק, הוא כלל לא השתחווה כלפי הבורא אלא כלפי עצמו, בבחינת אני יאורי ולי עשיתיני ויקויים בו מה שנעשה לפרעה!
לדעת הרדב"ז אסור לעבור לפני מוסלמי המתפלל כדין שאסור לעבור לפני המתפלל, כי הוא מתפלל לקב"ה...
נשלח ב-29/8/2022 23:52
hhaavv כתב:
לדעת הרדב"ז אסור לעבור לפני מוסלמי המתפלל כדין שאסור לעבור לפני המתפלל, כי הוא מתפלל לקב"ה...
הרדב"ז כותב כך במפורש ? היכן ??
יש סיפורים שהמהרי"ל דיסקין נהג שלא לעבור לפני מוסלמים שמתפללים.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 29/08/2022 23:52:35
נשלח ב-30/8/2022 00:43
אגב. מוסלמים לא עוברים לפני המתפלל.
נשלח ב-30/8/2022 01:17
hhaavv
חריף_ומקשה כתב:
לדעת הרדב"ז אסור לעבור לפני מוסלמי המתפלל כדין שאסור לעבור לפני המתפלל, כי הוא מתפלל לקב"ה... הרדב"ז כותב כך במפורש ? היכן ?? יש סיפורים שהמהרי"ל דיסקין נהג שלא לעבור לפני מוסלמים שמתפללים.
אכן, נתחלף לי משום מה, והוא רחום וכו'. הרדב"ז דווקא דעתו שישמעאלים נחשבים לעובדי ע"ז וייהרג ואל ימיר דתו לדתם.
נשלח ב-30/8/2022 19:58
בבסיס האיסלם החמיר יותר בעבודה זרה מאשר היהדות, למרות שלקחו את האמונה בקל יחיד מהיהדות. וכדרכן של "געווארינער" שהם מחמירים יותר... אבל כמובן שהם התקלקלו. יש עד היום קבוצות של קיצונים טהרנים שאפילו התפילה במכה בעייתי להם. כפי שכבר כתב הרמב"ם בזמנו שהתפילה בכעבה וזריקת האבנים על הכעבה אינה עבודה זרה למרות שהיא שירים מהתקופה האלילית של הערבים, טרם האיסלם (מוחמד לא יצר את האיסלם יש מאין כפי שנהוג לחשוב בטעות) שהיה תערובת של הדתות המקומיות האליליות והנצרות ולהבדיל היהדות.
בכל אופן כוונתי הייתה לחמינאי באופן פרטי לא כמוסלמי. אני לא מאמין לרגע שהוא מאמין במשהו חוץ מעצמו.
נשלח ב-30/8/2022 20:37
קלעפער כתב:
בכל אופן כוונתי הייתה לחמינאי באופן פרטי לא כמוסלמי. אני לא מאמין לרגע שהוא מאמין במשהו חוץ מעצמו.
ושוב, מניין לך? על פניו הוא מאמין באמת ובתמים בדתו ובצידקת דרכו. הוא נולד למשפחה דתית אדוקה מאוד וגדל על ברכי האייתולה חומייני ושתה בצמא את תורתו. כל ימיו עסק בהוראת תורת האיסלם וחיבר ספרים בנושא.
נשלח ב-30/8/2022 22:26
בשלבי שילטון כאלה לאורך שנים שבהם הוא רצח ועינה ועשה כל דבר אסור, אני לא מאמין שאדם יכול להישאר עבד הבורא. ופן תאמר הוא משכנע עצמו שזה צו הבורא. לזה אני לא מאמין. אני מאמין שהוא מספר לעצמו את הסיפור אבל שבלבו פנימה הוא יודע שהוא ס"ה פסיכופת רוצח.
נשלח ב-31/8/2022 14:54
דווקא אפשר לחשוב הפוך בדיוק.
כמו שהגה"צ ר' שלום שבדרון צז"ל שאל על מה שאמרו בגמרא "שטן ופנינה לשם שמים נתכוונו".. פנינה דכתיב וכעסתה צרתה גם כעס בעבור הרעימה. פירש"י בעבור הרעימה - שתתרעם על שהיא עקרה ותתפלל.
מניין לחז"ל שפנינה "לשם שמיים" נתכוונה כדי שחנה תתפלל? אולי סתם רצתה שתצטער ותתרעם?
וענה שכזו אכזריות נוראית, אפשר להסביר רק "לשם שמים", כי חייב להיות שבעיניה האכזריות הזו הייתה מוצדקת ומוכרחת למען המטרה הדתית-שמיימית.
נשלח ב-31/8/2022 20:25
חריף_ומקשה כתב:
תמונות:כהן הדת העליון של איראן בבגדי לבן משתטח על הקבר במהלך הטכס במתחם המקודש
המנהיג העליון של איראן, ח'מינאי הגיע היום למקדש האמאם א-רדא במשהד לטקס ניקוי האבק מעל הקבר הקדוש במתחם.
בשביל מה אתה מביא לכאן את כל החר.. הזה והיו עיניך רואות את מוריך? לא עדיף תמונות של צדיקים המסוגלים ליראת שמים?
נשלח ב-1/9/2022 05:23
מן הסתם אתה צודק שהוא שכנע עצמו טוב. כל מתאבדי האיסלם בטח מאמינים בלב תמים. אבל הם הורגים את עצמם, חמינאי לעולם לא. הוא ישלח ילדים למות למענו.(הוא כבר עשה זאת עם רבו...)
בכל אופן ישר כוח כי בזכותך נפל לי רעיון, שהסיבה שהגמ' כתבה את שטן עם פנינה יחד, כדי להזהיר שגם אם אתה צדיק\ת כמו פנינה זה עלול להיות מעשי שטן...