בית פורומים בחדרי חרדים

התורה אצל הליטאים לא מה שחשבתם.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/10/2022 23:24 לינק ישיר 

בשנים האחרונות לימדו אותנו הליטאים שהתורה "מגנא ומצלא" גם מפני מגיפות. ושלוחי מצווה לא ניזוקים ומה לו, אך, "אין ביכולתה של התורה" ר"ל להציל את המנדטים של "יהדות התורה" רחמנא לישזבן ולכן חובה על כולנו לעזוב את התורה ולצאת לעבוד למען הבחירות משום שעסקינן "בגבוה מעל גבוה" ועל זה כבר נאמר "עולם הפוך ראיתי"...

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/10/2022 23:33:37

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2022 23:36 לינק ישיר 

בדיוק שאלתי את עצמי: הרי כבר 200 שנה שהחסידים מלמדים אותנו שצדיק גוזר והקב"ה מקיים, ושכל המלאכים ונשמות הצדיקים יושבות בטיש של הרעביס מווערצקי וברדיטשוב, ושכל הישועות והפתרונות רק מחכים לנו אם ניסע ל770, לאומן או לקבר הרבי משטפנשט.
אבל איכשהו פתאום הם לא יוכלו יותר להנהיג את העולם ללא נציג בכנסת, וכל בחירות תהיינה מריבות אם ייכנס נציג של בעלזא או של קופישיניץ קריית שמונה, ותמיד יצטרכו לריב על הסכם פלוני או אלמוני, כי אם לא הם עלולים למצוא את עצמם כשידם על התחתונה - ומי מדבר על כמה שנעלב מי שלא קיבל מה שביקש בחיפה, בירושלים ובסדיגורה.
איפה באמת נעלמו כל הישועות? מה קרה לכל ההבטחות של רבי נחמן והרבי מביגלוריי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2022 23:44 לינק ישיר 

על זה נאמר אוי לרשע ואוי לשכנו החסיד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2022 23:54 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

בשנים האחרונות לימדו אותנו הליטאים שהתורה "מגנא ומצלא" גם מפני מגיפות. ושלוחי מצווה לא ניזוקים ומה לו, אך, "אין ביכולתה של התורה" ר"ל להציל את המנדטים של "יהדות התורה" רחמנא לישזבן ולכן חובה על כולנו לעזוב את התורה ולצאת לעבוד למען הבחירות משום שעסקינן "בגבוה מעל גבוה" ועל זה כבר נאמר "עולם הפוך ראיתי"...

בקצב הזה עוד תקשה פה איפה אלוקים היה בשואה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 00:05 לינק ישיר 

זה לא פשוט להרוס את הזמן החדש ולשלוח את הבחורים לשכנע את החילונים להצביע "ליהדות התורה", בייחוד, שכבר היה לעולמים שכתוצאה מההפקרות הזו בחורים יצאו לתרבות רעה. רק לפני מספר שבועות למדו שאם ר"ל בעלזא תיכנס לממ"ח אז ניתן יהיה לסכן את כל רשימת "יהדות התורה" אז מה קרה פתאום שיש צורך "לבעוט בתורה" כדי לעבוד למען הבחירות?! אתמהא.

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/10/2022 00:23:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 00:40 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

אז מה קרה פתאום שיש צורך "לבעוט בתורה" כדי לעבוד למען הבחירות?! אתמהא.

אולי יצליחו לגרום לחסידים לבהות בתורה, והיה זה שכרם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 00:50 לינק ישיר 

בקיצור, לא צריך את הספר "שער הכוונות" כדי להבין למה מתכוון הליטאי כשהוא צועק תורה ואידישקייט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 01:03 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לךתדע1 כתבה:

אז מה קרה פתאום שיש צורך "לבעוט בתורה" כדי לעבוד למען הבחירות?! אתמהא.

אולי יצליחו לגרום לחסידים לבהות בתורה, והיה זה שכרם.

האם נראה לך שכדאי היה שחסידים יראו איך אתה "יושב ולומד" כל היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 01:05 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בדיוק שאלתי את עצמי: הרי כבר 200 שנה שהחסידים מלמדים אותנו שצדיק גוזר והקב"ה מקיים, ושכל המלאכים ונשמות הצדיקים יושבות בטיש של הרעביס מווערצקי וברדיטשוב, ושכל הישועות והפתרונות רק מחכים לנו אם ניסע ל770, לאומן או לקבר הרבי משטפנשט.
אבל איכשהו פתאום הם לא יוכלו יותר להנהיג את העולם ללא נציג בכנסת, וכל בחירות תהיינה מריבות אם ייכנס נציג של בעלזא או של קופישיניץ קריית שמונה, ותמיד יצטרכו לריב על הסכם פלוני או אלמוני, כי אם לא הם עלולים למצוא את עצמם כשידם על התחתונה - ומי מדבר על כמה שנעלב מי שלא קיבל מה שביקש בחיפה, בירושלים ובסדיגורה.

ולמה היה צריך הגר"ח קנייבסקי זצ"ל לטרוח לבוא לכינוסי הבחירות ממרום גילו? היה שולח את ברכותיו והיו מקבלים דגל התורה לבד 50 מנדטים?
איכשהו הבנת שם שצריך לפעול ממש את הישועות במו ידיך?
אל תצחק על קהלים אחרים כשהתשובה תהיה קשוט עצמך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 01:15 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אין סומכין על הנס.

עולם כמנהגו נוהג.

לא תמיד יש ניסים, אז אי אפשר לסמוך על הנס.

נראה לי שאין משנים את הטבע לכתחילה.

ויש ניסים ונפלאות, בעבר היה הרבה יותר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 01:17 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

מחילה, את סתם מקשקשת קישקושים.
מעניין למה ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 05:05 לינק ישיר 

למה צריך להמתין לבחירות עם השאלה הזו? מה עם הבין הזמנים מאחרי סוכות עד רחמ"ח? ומי מגן על העולם בבין הזמנים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 08:03 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
למה צריך להמתין לבחירות עם השאלה הזו? מה עם הבין הזמנים מאחרי סוכות עד רחמ"ח? ומי מגן על העולם בבין הזמנים?
בבין הזמנים "נותנים" לך ללמוד ואף מארגנים שיעורי תורה. אבל במקרה הזה מבקשים מהבחורים לא ללמוד וסוגרים להם את הגמרות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 09:25 לינק ישיר 

אפשר להמשיך ללמוד לפני ההצבעה ולאחרי'ה.
נראה לי שהאשכול נועד לנגח מגזר שלם באופן גורף. הכללה לא חכמה במיוחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 09:51 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

הדיבוק כתב:

ולמה היה צריך הגר"ח קנייבסקי זצ"ל לטרוח לבוא לכינוסי הבחירות ממרום גילו? היה שולח את ברכותיו והיו מקבלים דגל התורה לבד 50 מנדטים?
איכשהו הבנת שם שצריך לפעול ממש את הישועות במו ידיך?
אל תצחק על קהלים אחרים כשהתשובה תהיה קשוט עצמך..

זה בדיוק מה שהתכוונתי, ולא עשיתי צחוק משום קהל, רק כדרכי - השוויתי בין הקהלים, כדי שמי שיש לו קושיות על הלוטפאקים - יקבל אותן על הצדיקים ועל חסידים.

אני בהחלט חושב שצריך לטרוח ולעמול למען כבוד שמים ולא להסתפק בתורה מגנא ומצלא ולא בקמיעה של אדמור זה או אחר. וזה לא סותר שתורה מגנא ומצלא וכו'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2022 09:52 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

קלעפער כתב:
בבין הזמנים "נותנים" לך ללמוד ואף מארגנים שיעורי תורה. אבל במקרה הזה מבקשים מהבחורים לא ללמוד וסוגרים להם את הגמרות. 

רבינו הרצי"ה היה אומר: מי שלא יודע מתי צריך לסגור את הגמרא, עדיף שגם לא יפתח אותה.
והאמת, המקור שלו הוא ירושלמי מפורש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > התורה אצל הליטאים לא מה שחשבתם.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext