בית פורומים בחדרי חרדים

כניסה רק לליטאים. 4 חרוצים מוכשרים, מול 4 כלומניקים, הזוי!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/11/2022 10:10 לינק ישיר 
כניסה רק לליטאים. 4 חרוצים מוכשרים, מול 4 כלומניקים, הזוי!

רק רוצה לקטר. יש לנו 4 חכים חרוצים מוכשרים ורהוטים, מול 4 כלומניקים, הזוי! כל כך הזוי! החסידים ברחמיו הרבים של הגרי"ג קיבלו 4 מקומות בכנסת במתנה, ושמו בהם רביעיית ליצנים. מתביישת שחושבים שהם הנציגים שלי.

תוקן על ידי Honeycooki ב- 03/11/2022 10:13:25

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 10:27 לינק ישיר 

כי באפם הרגו איש....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 10:53 לינק ישיר 

לא יודע על חסדים ורחמים, אבל בעבודת השטח ביום הבחירות החסידים, ובעיקר גור / ויזניץ שלטו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 11:14 לינק ישיר 

לגבי מאיר פורוש .הבן אדם הספיק הרבה לעזור לכולם ובא ממשפחת עסקנים משופשפת .
חוץ מזה את יכולה להתייחס לזה כבלוק טכני לצורך הבחירות .
גם אם החסידים הרוויחו יותר מהשותפות עם דגל עדיין לדגל יש רווח גדול מהרבה חרדים בכנסת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 11:42 לינק ישיר 

בסוכות אגדנו ביחד 4 המינים, הלא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 12:35 לינק ישיר 

גפני הפך לקוטר וזקן נרגן שאוהב להבעיר אש היכן שלא צריך, זקנותו מביישת את ילדותו והגיע זמנו לפנות את כסאו, יעקב אשר יודע גם לדבר יותא מאשר לעשות, 
ולר' גרשון היה מזל יותר משכל כי אם היו הולכים ביחד, הרי שאגו"י ודגל היו היום במצב של מר"צ ובל"ד, אין מצב שמתוך ה260 אלף קולות, , 160 זה של דגל, ו100 בלבד זה אגו"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 12:40 לינק ישיר 
גרשום

פיינרך כתב:

אכן אגדנו בסוכות ארבעה מינים, מהם עם טעם ובלי טעם עם ריח ובלי ריח,  אבל אני לא
בטוח שההקבלה של חברי הכנסת של יהדות התורה לארבעת המינים הללו של מצוות
ולקחתם לכם, היא המתאימה ביותר.

נראה לי שנכון יותר להשוות אותם למינים  אחרים. ובעניין זה אני נזכר במעשה שהיה או
לא, ששאלו פעם סטודנט חילוני מה הם ארבעת המינים? והוא השיב: זכר, נקבה, טומטום,
ואנדרוגינוס...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 12:46 לינק ישיר 

את מצוות 'ולקחתם לכם' מקיימים העסקנים בהידור, ללא הבדל מין,  דת וגזע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:15 לינק ישיר 

הדבר פשוט,
התורה היא המחכימה, והיא העושה את האדם למחודד.

4 החכי"ם של דגל התורה, היה להם, עכ"פ בצעירותם ובשנות אברכותם, וחלק גם היום, שייכות לתורה. ללימוד עם חברותא (לא שמיעת שיעור תוך כדי נמנום). דיבור בלימוד, השתעשעות תורנית וכו' וכו'.

4 החכי"ם של אגו"י לעומתם, לא היו בבחרותם יודעי ספר לפני ולפנים. 3 מתוכם אני מכיר - ממש 'פלאטשיקע' בינונים בכשרונם, כבר בבחרותם לא למדו, והיו מהחלשים בהישיבה, כך אני יודע על ה3 הנ"ל (כלומר, חוץ מיצחק גולדקנופף שאינני יודע כלום על עברו, ולצערי אני יודע רק על המנטליות שלו היום).

וזה לא שייך במובהק לחסידים מול ליטאים, אלא לבני תורה מול בעלי בתים סתומים.

המבחן לדעתי, הוא 'מבחן התוספות'.
תיקח תוספות ארוך בש"ס, כזה שהוא יותר מטפח, עם כמה וא"ת וכמה וי"ל. תבקש ממאיר פרוש או טסלר לסכם את זה עם כל הפרטים, ותבקש אח"כ לגפני ולפינדרוס.
כעבור 10 דקות, תבחן אותם, כן, אתם מנחשים טוב... אתם יודעים לבד מי לא יוכל להתמודד אפילו עם חצי תוספות עם כל הפרטים החיוניים.

אגב, בתחרות של ווארטים - אולי המנצחים יהיו בצד השני... גם אם מוזס כבר לא נמצא ברביעיייה....

אבוי,
נעבאך עליהם, ונעבאך עלי החסיד שאני חייב לצפות בבושה הזאת.

כי טוב סחרה מכל סחורה !!

תוקן על ידי יוחנןש ב- 03/11/2022 15:18:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:20 לינק ישיר 

Honeycooki כתב:
רק רוצה לקטר. יש לנו 4 חכים חרוצים מוכשרים ורהוטים, מול 4 כלומניקים, הזוי! כל כך הזוי! החסידים ברחמיו הרבים של הגרי"ג קיבלו 4 מקומות בכנסת במתנה, ושמו בהם רביעיית ליצנים. מתביישת שחושבים שהם הנציגים שלי.

אנחנו החרוצים הם הכלומניקים..
הגאווה הליטאית הדוחה הזאת, מזכירה לי את אותו "נציג" ליטאי מישיבת חברון "אני שווה 800 אלף ש"ח", נציג, משום שהוא מייצג את רוב חביריו באנוכיות והתנשאות
גאווה היא דבר כל כך דוחה, שאפילו בין חברים היא מטונפת, ששני מאמרי חז"ל עולים לי כרגע
1. "אפילו אנווה שלו לא מתקבל", אדם יהיר אפילו בביתו שלו הוא דוחה ואינו מקובל
2. "אמר הקב"ה אין אני והוא יכולין לדור בבית אחד", וכל מילה נוספת מיותרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:21 לינק ישיר 
פלדלפי

פיינרך כתב:

אלי אצלכם... 
אצלנו אגדו 3 ורק בברכה האתרוג (הצדיק) מוצמד לשאר ואח"כ חוזר לקופסה המהודרת מכסף עטוף בפשתן והשלושה האחרים לכו לנרתיק פלסטיק 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:30 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
הדבר פשוט,
התורה היא המחכימה, והיא העושה את האדם למחודד.

4 החכי"ם של דגל התורה, היה להם, עכ"פ בצעירותם ובשנות אברכותם, וחלק גם היום, שייכות לתורה. ללימוד עם חברותא (לא שמיעת שיעור תוך כדי נמנום). דיבור בלימוד, השתעשעות תורנית וכו' וכו'.

4 החכי"ם של אגו"י לעומתם, לא היו בבחרותם יודעי ספר לפני ולפנים. 3 מתוכם אני מכיר - ממש 'פלאטשיקע' בינונים בכשרונם, כבר בבחרותם לא למדו, והיו מהחלשים בהישיבה, כך אני יודע על ה3 הנ"ל (כלומר, חוץ מיצחק גולדקנופף שאינני יודע כלום על עברו, ולצערי אני יודע רק על המנטליות שלו היום).

וזה לא שייך במובהק לחסידים מול ליטאים, אלא לבני תורה מול בעלי בתים סתומים.

המבחן לדעתי, הוא 'מבחן התוספות'.
תיקח תוספות ארוך בש"ס, כזה שהוא יותר מטפח, עם כמה וא"ת וכמה וי"ל. תבקש ממאיר פרוש או טסלר לסכם את זה עם כל הפרטים, ותבקש אח"כ לגפני ולפינדרוס.
כעבור 10 דקות, תבחן אותם, כן, אתם מנחשים טוב... אתם יודעים לבד מי לא יוכל להתמודד אפילו עם חצי תוספות עם כל הפרטים החיוניים.

אגב, בתחרות של ווארטים - אולי המנצחים יהיו בצד השני... גם אם מוזס כבר לא נמצא ברביעיייה....

אבוי,
נעבאך עליהם, ונעבאך עלי החסיד שאני חייב לצפות בבושה הזאת.

כי טוב סחרה מכל סחורה !!

איזה דמגוג
אתה חושב שארבעת נציגים חסידים אלו מייצגים נאמנה את פילוח תלמידי הישיבות החסידיות ואברכי הכוללים החסידיים דהיום?
הישיבות החסידיות ברמה גבוהה מאוד בלימודי עיון ובקיאות, יש ויש מכל סוג בכל מקום
יש פוצים ליטאים שבקושי יודעים קרוא וכתוב כתב רש"י, ויש בחורים חסידיים לתפארת מפלפלים היטב בעיון
בשני הקהילות יש כאלו ויש כאלו
החסידים בחרו לחברי כנסת את העסקנים שמן הסתם לא היו השפיץ של הישיבה, כי אלו יודעים טוב יותר פרק בעסקנות.
הליטאים בחרו את הלמדנים יותר, כי דרך הבחירה שלהם היא מכבדת יותר את הלמדנים
בחירה ליטאית זו לא עמדה להם כשגפני היה לחבר טוב לאשת משוגעים מטורפת - מיכאלי, מבייש את המושג ח"כ ליטאי, וכשהוא פוצה את פיו וחושף את עמדותיו השמאלניות מידי פעם כי הפה משוחרר מידי והמוח "מבריק מידי"

ואגב תחרות באידישקייט לחכי"ם, לצד החסידי שמת ניצחון בווארטים.. אשריך, יש מחוזים מכובדים יותר בהם החסידים עולים על הליטאים, ואין צורך לפרטם כי ידועים הם
תרשה לי לפקפק במידת חסידותך..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:38 לינק ישיר 

כמה שטויות באשכול אחד 

מי שנולד עם כישרון גם אדם חילוני אם תעמיד בפניו את הסוגיא הכי קשה בעולם 

יכול ללמוד אותה יותר מהר  מכל תלמיד ישיבה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:39 לינק ישיר 

בלי להודות על הנאמר לעיל, אז בכנסת לא מספיק לדעת לדבר אלא העשייה היא שנותנת את הציון לח"כ. אם גפני יודע לדבר ולא לעשות אז מקומו בגלי צה"ל או בערוץ 12 חבל לפספס את הצעירות מגלי צהל ולהסתפק בזקנות בכנסת. וכן על זה הדרך, גפני כבר סוגר כארבעים שנה בכנסת אבל כדי לקבל כמה לירות עבור החינוך החרדי, עדיין צריך להשתדל כול שנה מחדש לעומתו ליצמן שלא ידע לדבר אבל, בזכותו כול ילדי ישראל נהנים מטיפולי שיניים חינם. אתם מזכירים לי את אלה שמתחו ביקורת על ראש הממשלה לוי אשכול, שלכל הדעות לא היה מתאים להתקבל לקורס קריינות וזה בלשון המעטה. אבל על הצלחתו במלחמת ששת הימים אין עוררין לעומת ביבי עם הפה הגדול- כשל בכל פרמטר אפשרי בלמגר טרור, הוא אפס מאופס אפילו אם נשווה אותו עם בנט שהצליח להילחם בטרור יותר ממנו למרות שלרשותו עמדה קואליציה שנשענה על הערבים. אם יש לכם הישגים של החכים הליטאים נשמח לשמוע עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 15:59 לינק ישיר 

זה רק אומר שהחכי״ם של אגודה הגיעו בלי הרבה מושגים, ואילו החכי״ם של דגל הינם בבחינת ״שנה ופירש״.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2022 16:03 לינק ישיר 

ליצמן אכן היה מוכשר.
הוא גם היה עומד בנקל במבחן המוצע.

נכון יש אצל החסידים מוכשרים ברמה מטורפת.
ואכן מקומם של אלו לא אמור להיות בבית הכסא הנקרא כנסת.

ולכן לא באתי חלילה לדבר על הגניום החסידי לעומת הליטאי. אלא לדבר עובדתית על ארבעת החכי"ם מול ארבעת החכי"ם.

נ.ב. מתגנבת לי מחשבה זדונית, אם נעשה את הבחינה הנ"ל לחברי 2 מועצות גדוה"ת. אני מנסה לסלק ממני את ההשערה באיזה מועצת יהיו מי שיפלו - - -

התורה היא העיקר!!!

תוקן על ידי יוחנןש ב- 03/11/2022 16:04:07

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כניסה רק לליטאים. 4 חרוצים מוכשרים, מול 4 כלומניקים, הזוי!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext