| נשלח ב-13/11/2022 19:18 |
|
| |
בבעלז מתחרטים על שרמסו שנים הלכה מפורשת (תק"ס) וקפידה בירושלים מזה דורות
מאחר ובאולמות של בעלז בירושלים פרצו גדר ובחתונות שהתקיימו שם הופיעו להקות שלימות של בעלי מנגנים עם כלי שיר, בניגוד גמור למקובל ולנהוג בירושלים מלפני שנים רבות, התאפסו להם לפני כמה ימים חברי הבד"צ של בעלז למושב מיוחד לדון אודות הפירצה שהם עצמם פרצו, במוזיקה בחתונות בירושלים, הדיון בא לאחר מספר אסונות קשים שלקו בהם קהילת בעלז בירושלים, בדיון הסכימו חברי הבד"צ פה כי חייבים להפסיק את התזמורות בחתונות.
בשו"ת שבט הלוי: שכהיום שנתרבו כל כך כלי השיר הלב יודע שזה נקרא רגיל בהם, וממילא יש בזה איסור גמור על פי ההלכה. ואסור אפילו שזה לא על היין. בירושלים הקפידו במיוחד על תזמורת וכלי שיר בחתונות כפי שפס האמרי בינה, וכך קבע המהרי"ל דיסקין מאחר ובירושלים החורבן לנגד עינינו,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 19:35 |
|
| |
חסדא
יש חסידות ענקית המיקל באורגן בלבד . מאמין שיש עוד כמה חסידויות כאלה ,אינני בקי.
תוקן על ידי חסדא ב- 13/11/2022 19:35:34
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 19:38 |
|
| |
אם אינך בקי אז למה אתה מגיב? לך תעשה שיעורי בית ותגיב, מחכה לך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 19:51 |
|
| |
לא צריך להיות כל כך בקי. קהילת חסידי גור למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 19:51 |
|
| |
לא מכיר "הלכה מפורשת" זו וכל סעיפיה (אלך ללמוד) אבל אני נהנה שלפחות הם חושבים ומתבוננים ועושים חשבון נפש. זיכוי, האם גם אתם עושים חשבון נפש על האסונות והטרגדיות הנוראות שהיו בחוג שלך לאחרונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 20:27 |
|
| |
חושבני שבבעלז ובעוד קהילות רבות סוברים שאורגן מותר, וכמה משוררים גם מותר. אמנם לא ברור לי העניין. חושבני שפותח הפוסט טועה ובגדול
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי רציף ב- 13/11/2022 20:28:37
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 21:41 |
|
| |
איני בקי בתחום, אבל אני יודע שבסעודת החתונה יש רק מתופף עד אחרי ברכת המזון, ואז יש אורגן/ תזמורת. ואכן יש כאלו שממהרים לברך ברכת המזון אחרי סיבוב הריקודים הראשון, כדי שיוכלו להביא תזמורת אח"כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 21:53 |
|
| |
אני לא מאמין שיש מי שמקל בתזמורת בירושלים, יש שמקלים באורגן שמפיק תזמורת שלימה, ואז מוותרים על מערכת התופים נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 22:00 |
|
| |
אתה טמבל? אומרים לך שבבעלז יש תזמורת בחתונות, ואתה מתפלסף עם עצמך? התזמורות היתה הסיבה למושב המיוחד של הבידצ בעלז, לא מערכת תופים ולא אורגן one man band.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 22:08 |
|
| |
"הלכה מפורשת"? היכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 23:03 |
|
| |
המנהג בירושלים שלא מזמרים בחתונות "בכלי שיר".
וכיון שתופים לבד אינם בגדר "כלי שיר" התירו אותם.
אך מכאן ולהתיר באורגן שזה נשמע כתזמורת שלמה, המרחק רב מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2022 23:05 |
|
| |
| זיכוי כתב: |  | אתה טמבל? אומרים לך שבבעלז יש תזמורת בחתונות, ואתה מתפלסף עם עצמך? התזמורות היתה הסיבה למושב המיוחד של הבידצ בעלז, לא מערכת תופים ולא אורגן one man band. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2022 06:45 |
|
| |
| זיכוי כתב: |  | מאחר ובאולמות של מכניבקא בבני ברק פרצו גדר ובחתונות שהתקיימו שם הופיעו להקות שלימות של בעלי מנגנים עם כלי שיר, בניגוד גמור למקובל ולנהוג בבניברק מלפני שנים רבות, התאפסו להם לפני כמה ימים חברי הבד"צ של מכניבקא למושב מיוחד לדון אודות הפירצה שהם עצמם פרצו, במוזיקה בחתונות בבני ברק, הדיון בא לאחר מספר אסונות קשים שלקו בהם קהילת מכניבקא בלונדון בדיון הסכימו חברי הבד"צ פה כי חייבים להפסיק את התזמורות בחתונות.
בשו"ת שבט הלוי: שכהיום שנתרבו כל כך כלי השיר הלב יודע שזה נקרא רגיל בהם, וממילא יש בזה איסור גמור על פי ההלכה. ואסור אפילו שזה לא על היין. בירושלים הקפידו במיוחד על תזמורת וכלי שיר בחתונות כפי שפס האמרי בינה, וכך קבע המהרי"ל דיסקין מאחר ובירושלים החורבן לנגד עינינו, |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2022 09:27 |
|
| |
ההודעה של הטמבל מעלי מוכיחה שבבעלזא אפילו לא מבינים במה מדובר... "בבני ברק"... איזה יאיר-לפיד! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2022 13:25 |
|
| |
תעלו רמה בבקשה.. אני לא מפסיק לצחוק
|
|
|
|