| נשלח ב-24/11/2022 16:37 |
|
| |
הגרח"י בורודיאנסקי: הליטאים צריכים להתנגד לדרישת החסידים לחוק הפרדה באוטובוסים
הפרגוד: הגאון רבי חיים יהודה בורדיאנסקי משגיח בישיבה ממודיעין עילית יצא נגד ההחלטה להעביר חוק בעד הפרדה באוטובוסים. לדבריו זו דרישה של החסידים והציבור הליטאי צריך להתנגד לזה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 16:39 |
|
| |
עמדת הרבנים הליטאים מאז ומעולם הייתה שכל נושא ההפרדה באוטובוסים צריך להיות מתוך רצון חופשי לחלוטין ללא שמץ של כפייה. ולכן יש להתנגד לחוקק חוק שיאפשר אוטובוסים עם הפרדה רשמית ומחייבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 16:52 |
|
| |
צודק בהחלט מה לעשות ויש אברכים שלא נוהגים להשאיר את האישה לבדה להתמודד עם הילדים בנסיעה באוטובוס או שנסיעה יחד בלי הילדים היא בשבילם שעת איכות
תוקן על ידי מכמונת ב- 24/11/2022 16:53:22
תוקן על ידי מכמונת ב- 24/11/2022 16:54:06
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 17:11 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | עמדת הרבנים הליטאים מאז ומעולם הייתה שכל נושא ההפרדה באוטובוסים צריך להיות מתוך רצון חופשי לחלוטין ללא שמץ של כפייה. ולכן יש להתנגד לחוקק חוק שיאפשר אוטובוסים עם הפרדה רשמית ומחייבת. |
|
טיעון תמוה מעט בהתחשב במציאות. כיום איםה שאפשר דואגים שיהיה חובה ואיפה שאי אפשר זה אסור חוקית. עדיף שיאפשרו ויהיה ניתן לקבל החלטות בין הקהילות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 17:14 |
|
| |
בסוף יהיו קוי אוטובוסים של חסידים..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 17:52 |
|
| |
היו זמנים שאברכים עלו לתת מכות למי שהתעקש לשבת ליד אשתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 18:11 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
היו זמנים שאברכים עלו לתת מכות למי שהתעקש לשבת ליד אשתו. |
|
ביו גם בחורים צעירים שהתחצפו לאנשים שיכולים להיות סבא שלהם. נורא ואיום מה שעשו בשביל הקווי מהדרין האלו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 18:13 |
|
| |
מי זה הגרח״י הנ״ל?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 19:25 |
|
| |
בזמנו הגה"צ ר' דוב יפה עלה לאוטובוס מהדרין עם הרבנית והתעקש לשבת לידה. ברור שלא מתאים למשל שבחורי ישיבה יישבו באוטובוס מאחורי בנות סמינר ויש לאפשר להם לשבת מקדימה, כמו גם חסידים שמעוניינים בכך. הבעיה היא בכפיה. הפתרון הוא, שצריך לאפשר לגברים המעוניינים בכך לשבת מקדימה - אך לא מעבר מזה. עו"ד דינה זילבר הידועה לשמצה לא אפשרה גם את זה - כפיה חילונית למהדרין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 20:21 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 21:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 21:19 |
|
| |
בונדמן
| רעיונוביץ כתב: |  |
היו זמנים שאברכים עלו לתת מכות למי שהתעקש לשבת ליד אשתו. |
|
תוכל אולי לעדכן אותנו מתי היו הזמנים בהם "אברכים היו עולים לתת מכות למי שהתעקש לשבת ליד אשתו" ? ובאלו קווים מדובר, תודה מראש
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 21:23 |
|
| |
ולאותו בורדיאנסקי ייאמר, תנוח דעתך, תוכל לנסוע בצמוד לבת זוגך כמו שנאמר נצבה שגל לימינך, ואף אחד לא יפריד אותה לרגע חלילה ממך, ומצידינו אתה יכול להושיבה לימינך גם בעת אמירת השיעור כללי בישיבתך, כל הרעיון הוא לאפשר למי שחפץ בכך שיוכל לנסוע כהלכה, למשל יהיה קו מב"ב לי-ם 403 שהנסיעה בו תהיה למהדרין,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 21:43 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ולאותו בורדיאנסקי ייאמר, תנוח דעתך, תוכל לנסוע בצמוד לבת זוגך כמו שנאמר נצבה שגל לימינך, ואף אחד לא יפריד אותה לרגע חלילה ממך, ומצידינו אתה יכול להושיבה לימינך גם בעת אמירת השיעור כללי בישיבתך, כל הרעיון הוא לאפשר למי שחפץ בכך שיוכל לנסוע כהלכה, למשל יהיה קו מב"ב לי-ם 403 שהנסיעה בו תהיה למהדרין, |
|
אין לי מושג מי זה הרב הזה, אבל גם את איכות תורתם של חלק מהקיצונים לצד השני אני לא מכיר (ומטיבם של המוכרים אני מעריך אם האחרים יודעים ארמית). אבל אם כבר החלטנו להטיל רפש, לכתוב את הגועל הזה אפשר גם הפוך: הרבנים שכל כך חשוב להם לשבת ליד צעירים חיניניים באוטובוס, בטח נהנים מהצפייה והמגע עמם, וזה יהיה ממש לא בסדר אם יקחו להם את העונג הזה ויתקעו אותם עם נשותיהם הזקנות.נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 22:10 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  |
היו זמנים שאברכים עלו לתת מכות למי שהתעקש לשבת ליד אשתו.
תוכל אולי לעדכן אותנו מתי היו הזמנים בהם "אברכים היו עולים לתת מכות למי שהתעקש לשבת ליד אשתו" ? ובאלו קווים מדובר, תודה מראש |
|
ממה שאתה קורא פה,
כוווולם זוכרים את הימים הללו,
את אותם אברכים שהיו זורקים את המגבעות של מי שרצה לשבת ליד אישתו,
שהיו צועקים עליהם, ומאיימים עליהם,
ואם אינני טועה גם שוברים משקפיים,
זה נפסק לאחר שבג"ץ הודיע חגיגית שזה אסור על פי חוק,
ומשטרת ישראל הודיעה שהיא תאכוף בצורה קשה כל מקרה שידווח עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2022 23:46 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | ולאותו בורדיאנסקי ייאמר, תנוח דעתך, תוכל לנסוע בצמוד לבת זוגך כמו שנאמר נצבה שגל לימינך, ואף אחד לא יפריד אותה לרגע חלילה ממך, ומצידינו אתה יכול להושיבה לימינך גם בעת אמירת השיעור כללי בישיבתך, כל הרעיון הוא לאפשר למי שחפץ בכך שיוכל לנסוע כהלכה, למשל יהיה קו מב"ב לי-ם 403 שהנסיעה בו תהיה למהדרין, |
|
|
|
|
|
|