| נשלח ב-28/11/2022 19:20 |
|
| |
מאיפה לקוח הפסק הזה?
פוסק הדור לנגידי חו"ל: הלומדים משעמום, רק לאחר שסיימו להסתכל בעיתונים – אינם מקבלים שכר רב •
תוקן על ידי מכמונת ב- 28/11/2022 19:23:08
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2022 19:41 |
|
| |
כנראה הרב אמר ; שאין ברכה בלימוד כזה. יש לעיין בעניין "קביעת עיתים לתורה" ובעניין "ותיהיו עמלים בתורה. ודאי שכל מילה וכל דקה של תורה אין ערוך לשכר שלה, ואין רב שיכול לחלוק על זה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 01:17 |
|
| |
יש לך פסק הפוך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 06:09 |
|
| |
רבנים קיצוניים שמחפשים כותרת
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 13:55 |
|
| |
עפרא לפומך
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 14:27 |
|
| |
מה זאת אומרת יש לך פסק הפוך
יהודי שמתפנה מעסקי החולין שלו ויושב ולומד אפילו באופן חד פעמי חצי שעה האם שכרו על הזמן הזה פחות ממי שקובע עיתים לתורה ולומד משך זמן זהה??
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 16:03 |
|
| |
| מכמונת כתבה: |  | מה זאת אומרת יש לך פסק הפוך
יהודי שמתפנה מעסקי החולין שלו ויושב ולומד אפילו באופן חד פעמי חצי שעה האם שכרו על הזמן הזה פחות ממי שקובע עיתים לתורה ולומד משך זמן זהה?? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 22:00 |
|
| |
הרב הזה אמר משהו הגיוני לכאורה, שכדאי ללמוד מתוך אהבת תורה ולא בגלל שמשעמם. זה לא פסק הלכה וזה לא זלזןל במי שמי שלומד (גם) כשמשעמם לו. זה אולי אפילו כתוב באיזה ספר. נניח.
הביטוי "לא יקבל שכר גדול" הוא בטח תוצאה של תרגום לקוי. כל שכר שמימי הוא גדול, אבל אולי הוא לא גדול ביחס לשכר שמימי אחר. בנוסף, ממתי מי שמקיים מצוות חושב איזה שכר גדול יותר מאחר?!
הביקורת שלי הקטן על היח"ץ סביב הרב הזה, ולא רק בהקשר הנוכחי, היא דווקא על האליהום שיש מכל מיני אמירות ומעשים טריוויאליים שלו. בסופו של דבר מדובר בדרשנות שיתכן שעוד הרבה אחרים היו אומרים אותה, או היו אומרים דברים הפוכים, או בכלל דרשנויות יותר "טובות" ממנה. מה מיוחד במה שהוא אמר? מה מיוחד בכלל, ברוב הדברים שמתפרסמים בשמו (לרבות חלק לא מבוטל מהטקסטים שלו)? כמובן שדווקא עליו זה מוזר עוד יותר מאחרים, כי דמותו לא יורדת מהכותרות ותמיד עם תארים מפוצצים. הרי בשביל להצדיק כל כך הרבה תארים וכותרות צריך לעשות הרבה יותר מרבנים גדולים, ובוודאי לא להסתפק בנתינת כמה פשעטלאך ופסקי הלכה "רגילים" כאלה, שכל ישיבע באחער יכול לכתוב (או לסתור).
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/11/2022 22:07:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2022 23:59 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
הרב הזה אמר משהו הגיוני לכאורה, שכדאי ללמוד מתוך אהבת תורה ולא בגלל שמשעמם. זה לא פסק הלכה וזה לא זלזןל במי שמי שלומד (גם) כשמשעמם לו. זה אולי אפילו כתוב באיזה ספר. נניח.
הביטוי "לא יקבל שכר גדול" הוא בטח תוצאה של תרגום לקוי. כל שכר שמימי הוא גדול, אבל אולי הוא לא גדול ביחס לשכר שמימי אחר. בנוסף, ממתי מי שמקיים מצוות חושב איזה שכר גדול יותר מאחר?!
הביקורת שלי הקטן על היח"ץ סביב הרב הזה, ולא רק בהקשר הנוכחי, היא דווקא על האליהום שיש מכל מיני אמירות ומעשים טריוויאליים שלו. בסופו של דבר מדובר בדרשנות שיתכן שעוד הרבה אחרים היו אומרים אותה, או היו אומרים דברים הפוכים, או בכלל דרשנויות יותר "טובות" ממנה. מה מיוחד במה שהוא אמר? מה מיוחד בכלל, ברוב הדברים שמתפרסמים בשמו (לרבות חלק לא מבוטל מהטקסטים שלו)? כמובן שדווקא עליו זה מוזר עוד יותר מאחרים, כי דמותו לא יורדת מהכותרות ותמיד עם תארים מפוצצים. הרי בשביל להצדיק כל כך הרבה תארים וכותרות צריך לעשות הרבה יותר מרבנים גדולים, ובוודאי לא להסתפק בנתינת כמה פשעטלאך ופסקי הלכה "רגילים" כאלה, שכל ישיבע באחער יכול לכתוב (או לסתור).
תוקן על ידי הדיבוק ב- 29/11/2022 22:07:12 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 00:57 |
|
| |
בונדמן
| הדיבוק כתב: |  | הרב הזה אמר משהו הגיוני לכאורה, שכדאי ללמוד מתוך אהבת תורה ולא בגלל שמשעמם. זה לא פסק הלכה וזה לא זלזןל במי שמי שלומד (גם) כשמשעמם לו. זה אולי אפילו כתוב באיזה ספר. נניח.
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
אתה בסדר ? הטשעבינער רוב זצ"ל כתב עליו תוארים מופלגים ביותר בהיותו כבן שלושים בהסכמה על ספרו 'מועדים וזמנים', ספרו 'תשובות והנהגות' נפוץ בכל הישיבות ובתי המדרש בעולם, אלא אם אתה חזב"ת ואין לך מושג מי זה הטשעבינער רוב,
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 04:34 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
|
נשמע שיש לך ביקורת גדולה על "הרב הזה והטקסטים שלו" כלשונך הזהב... (התנסחות של כותב טור בוגר קורס ביקורת המקרא) לא יודע אם היה בדור האחרון ת"ח בסדר גודל כזה או קרוב אליו מלבד הגר"ח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 09:51 |
|
| |
תודה על התגובות, אני משער שקראתי הרבה מאוד חידושים ותשובות שלו ושוחחתי עם עוד הרבה אנשים שקראו הרבה מאוד חידושים ותשובות שלו (בהודעה הקודמת קראתי לזה טקסטים, כדי לעדן את התהיה). קצת יותר מאנשים שנתקעו בהסכמות שנתקעו בשנות ה50 (ואני לא חזבת, וליתר דיוק - אני בעצמי מחבר ספרים - כך שאת ערכן של תשבחות הכתובות בהסכמות, ודאי בדור יתום ואומלל כמו אותה תקופה של אחרי השואה).
במקום לזרוק הצהרות, אולי תביאו מספר דוגמות של חידושים ותשובות גאוניים שלו, שממש שומטים את הלסט? או לפחות הפניות מקוריות, חידושים שלא נכתבו קודם וכדו'. אני הראשון שארצה לראות דברים כאלה ובוודאי ממנו (לכן קראתי וקראתי עד שנרדמתי).
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי הדיבוק ב- 30/11/2022 09:52:04
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 13:52 |
|
| |
נו בוודאי, אתה תשב על כס השיפוט בתחרות כוככ נולד, ואנחנו נביא לשיפוטך את הספר הנודע בעולם התורה 'מועדים וזמנים' ואתה תשפוט לנו אם מדובר בגאונות או לא,
מר' חיים קנייבסקי או מהרב עובדיה יש לך כן חידושים שממש שומטים את הלסת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 14:22 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | נו בוודאי, אתה תשב על כס השיפוט בתחרות כוככ נולד, ואנחנו נביא לשיפוטך את הספר הנודע בעולם התורה 'מועדים וזמנים' ואתה תשפוט לנו אם מדובר בגאונות או לא,
מר' חיים קנייבסקי או מהרב עובדיה יש לך כן חידושים שממש שומטים את הלסת ? |
|
חושבני שמרן הרב עובדיה יוסף כן מלא חידושים, למשל ; שאפשר למלא כוס מים רותחים בשבת אם נשאר טיפות של מים רגילים בכוס וניערת את הכוס, ההגדרה של הרב בפשטות להיתר והוא התבטא ; מה יש בזה ?! חושבני שיש רבנים שהם לא מחדשים אלא מביאים לך מדברי קדמונים. כתבתי מהרהורי ליבי הקט נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי רציף ב- 30/11/2022 14:23:51 |
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 15:54 |
|
| |
כן, להדיבוק מאד מפריע יחסי ציבור מופרזים לגדולי ישראל... ראינו את זה כשביקר כאן בפורום את יחסי הציבור לר' חיים קנייבסקי זצ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2022 19:16 |
|
| |
במקרה ממש, הרב עובדיה הוא מחבר של כ50 ספרים, שכל מי שפותח כל אחד מהם בעל עמוד מזדמן, נוכח לראות ערימות של מקורות טובים ומדויקים בבהירות מפליאה, על כל נושא בתורה. משום מה, גם עומדים מאחורי הרב עובדיה כמות מאמרים וספרים שנכתבו עליו (לאו דווקא ממעריצים שלו - לדוגמה הרב ד"ר בני לאו), שהתפרסמו בערך מהיותו בן 30, ויכולים למלא כמה מדפים. כך גם הרב קיינבסקי, חיבר הרבה ספרים בנושאים נידחים ביותר והיה אוטוריטה לכל תחום המדרשים הנדירים (והאמת, הבין לא מעט גם בחקר המדרשים). הוא חיבר גם ספרים שיטתיים כמו "דרך אמונה", שכל מי שחיבר ספר יודע כמה קשה לחבר ספר שיטתי וכמה זה דורש למידה מעמיקה ובהירות (גם אם נניח שהספר הוא ציטוטים פשטניים). בלי קשר, הוא קיבל מאות אמשים בכל יום, ולא מעט מתוכם היו שואלים ונענים על ידו בכל מקצוע בתורה. מישהו כאן העיר שלא הפריע לי שיש יחצנות לרב קנייבסקי, אז זו כנראה יש איזה בלבול מושגים, לפחות לפי תפיסתי. אני לא חושב שהייתה לו יחצנות. טבעי שרב ומנהיג גדול מפרסם את דבריו וזה מעניין את הציבור. לא זכור לי שכל יומיים נתנו לו תואר חדש וכל שעה פרסמו איך נשמע הגרעפס שלו. באופן כללי אני לא שופט, אבל לא נראה לי שאין לי זכות לשאול. אז במקום לשפוט אותי, אם יש למישהו תשובה, שפשוט יענה לי. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|