| נשלח ב-4/12/2022 14:20 |
|
| |
מה הייתה הסיבה להתנגדות הגאון מוילנא לחסידות
תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 04/12/2022 14:20:09
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 13:36 |
|
| |
מעניין לאיפה נעלמו כל הליטאים או הליטאים מטעם
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 16:27 |
|
| |
לה''ו. מכיוון שידע שהם לא למדו תורה שבעל פה, אלא ישר לרזי התורה. וכן, האמין שהם מתעסקים עם 'לחשים' וכד'. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 16:44 |
|
| |
בחרם כתוב "עושים כל ימיהם כחגים"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 17:49 |
|
| |
מהיכן ידע ? כל ימיו בתורה ?
ואם הליטאים חזרו בהם ? האם בקשו סליחה מהחסידים ?
והשאלה שהכי לא ברורה לי אם זאת הסיבה , למה ליטאים שאינם בני תורה קוראים לעצמם ליטאים ומתנגדים - מתנגדים
לחסידים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 17:56 |
|
| |
ר' חיים מוולוז'ין כבר התפייס עם החסידים. השם נשאר ; ליטאים בעיקר. וגם ; מתנגדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:03 |
|
| |
יש תשובה בנודע ביהודה, וגם לא מעט סיפורים בספר מופת הדור (ספר שחיבר יהודי חסידי בשם קלמר, על רבינו הנוב"י). מהם ניתן ללמוד על הבסיס למחלוקת החסידים הקדושים והלוטפאקים שתמיד חייבים להתנצל על זה. בגדול זה סיפור ישן ולא רלוונטי, כבר מזמן שהקבוצות מתדמות יותר זו לזו והחששות הגדולים שהיו קונקרטיים יותר בימים ההם. אז כיום יש סולידריות מסוימת. מה שתמיד מפתיע, זה שהחסידים עד היום נעלבים ממה שהיה אז, ולא מסוגלים להירגע מכל הרוע הליטאי (לתפיסתם) דאז, עד שהם יצליחו להתנהג כיום באותו רוע. זה באמת כואב, אני בטוח שאם היה מדובר בקהילה רציונלית הדברים היו נראים אחרת. ופותח האשכול הוא טרול ידוע, ולכן הליטאים לא טורחים להתייחס להודעותיו. באופן אישי לא הייתי מגיב כאן אם לא היו עוד כמה תגובות נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:26 |
|
| |
למה לא פתחת אשכול על חב"ד ור' אברהם קליסקער, או על צאנז לסאדיגורא?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:31 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
יש תשובה בנודע ביהודה, וגם לא מעט סיפורים בספר מופת הדור (ספר שחיבר יהודי חסידי בשם קלמר, על רבינו הנוב"י). מהם ניתן ללמוד על הבסיס למחלוקת החסידים הקדושים והלוטפאקים שתמיד חייבים להתנצל על זה. בגדול זה סיפור ישן ולא רלוונטי, כבר מזמן שהקבוצות מתדמות יותר זו לזו והחששות הגדולים שהיו קונקרטיים יותר בימים ההם. אז כיום יש סולידריות מסוימת. מה שתמיד מפתיע, זה שהחסידים עד היום נעלבים ממה שהיה אז, ולא מסוגלים להירגע מכל הרוע הליטאי (לתפיסתם) דאז, עד שהם יצליחו להתנהג כיום באותו רוע. זה באמת כואב, אני בטוח שאם היה מדובר בקהילה רציונלית הדברים היו נראים אחרת.
ופותח האשכול הוא טרול ידוע, ולכן הליטאים לא טורחים להתייחס להודעותיו. באופן אישי לא הייתי מגיב כאן אם לא היו עוד כמה תגובות
|
|
מה אתה מעליל עלילות ? לחסידים כמעט ולא נוגע מה היה אז. קצת מפריע אולי, כי היה חרם על החסידים. החסידים הם לא רציונלים ? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:34 |
|
| |
נ. ב. יש היום שלום ושלוה והערכה בין החסידים לליטאים. לגבי ליובאוויטש היחס של הליטאים אולי קצת אחר, אינני יודע נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:55 |
|
| |
| רציף כתב: |  | נ. ב. יש היום שלום ושלוה והערכה בין החסידים לליטאים. לגבי ליובאוויטש היחס של הליטאים אולי קצת אחר, אינני יודע נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אין היום חסידים, ואין ליטאים. פשוט אין. יש לובשי שטריימלך ומתפללים בקובוץ, ויש חובשי כובעי קנייטש ומתפללים בחולם. הם פועלים כשתי חברות סוציולוגיות, יש ביניהם הבדלי אופי ונורמות, ולפעמים יש מדי פעם גם חיכוכים פוליטיים.
חסידים. ליטאים. נו נו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 23:02 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
יש תשובה בנודע ביהודה, וגם לא מעט סיפורים בספר מופת הדור (ספר שחיבר יהודי חסידי בשם קלמר, על רבינו הנוב"י). מהם ניתן ללמוד על הבסיס למחלוקת החסידים הקדושים והלוטפאקים שתמיד חייבים להתנצל על זה. בגדול זה סיפור ישן ולא רלוונטי, כבר מזמן שהקבוצות מתדמות יותר זו לזו והחששות הגדולים שהיו קונקרטיים יותר בימים ההם. אז כיום יש סולידריות מסוימת. מה שתמיד מפתיע, זה שהחסידים עד היום נעלבים ממה שהיה אז, ולא מסוגלים להירגע מכל הרוע הליטאי (לתפיסתם) דאז, עד שהם יצליחו להתנהג כיום באותו רוע. זה באמת כואב, אני בטוח שאם היה מדובר בקהילה רציונלית הדברים היו נראים אחרת.
ופותח האשכול הוא טרול ידוע, ולכן הליטאים לא טורחים להתייחס להודעותיו. באופן אישי לא הייתי מגיב כאן אם לא היו עוד כמה תגובות
|
|
מה אתה מעליל עלילות ? לחסידים כמעט ולא נוגע מה היה אז. קצת מפריע אולי, כי היה חרם על החסידים. החסידים הם לא רציונלים ?
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2022 00:46 |
|
| |
| רציף כתב: |  |
|
|
מה אתה מעליל עלילות ? לחסידים כמעט ולא נוגע מה היה אז. קצת מפריע אולי, כי היה חרם על החסידים. החסידים הם לא רציונלים ?
|
|
הלוו, אנחנו קוראים וכותבים באותו פורום?!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2022 01:05 |
|
| |
הפורום הזה הוא לא מדד לעניין הזה? (ברור שכשתלך לשכן שלך הור יהיה נחמד אליך, זה גם אם תהיה נוצרי. בעיניי דווקא פורום אנונימי שמתפקד בצורה קצת פרימיטיבית, עשוי להציף רגשות אוטנטיים יותר מאופציות אחרות) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2022 12:15 |
|
| |
| אפגעהיטן כתב: |  |
מה הייתה הסיבה להתנגדות הגאון מוילנא לחסידות |
|
כעת אתה שואל ?
הרי כשרואים היום את המצב של כמה וכמה כתות חסידיות, אין בכלל שאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2022 14:18 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | | בחרם כתוב "עושים כל ימיהם כחגים" |
|
נוסח מקוצר של החרם שפורסם עשרות שנים אחרי החרם. https://www.kedem-auctions.com/he/node/94107

הנוסח המלא שהועתק בזמן החרם לקונטרס 'זמיר עריצים וחרבות צורים'
|
|
|
|
|