ינון מגל: החרדים הם המגזר המתנדב ביותר במדינת ישראל! מנתוני הסקר החברתי על התנדבות שמפרסמת היום הלמ"ס, עולה ש 40% מהחרדים מתנדבים! (לפחות 9 שעות בחודש) מהדתיים לאומיים: 32% מתנדבים, מהחילונים: 25%, מהמסורתיים: 18% ומהערבים: 7% בלבד ויש עוד מי שמעז לקרוא לחרדים: "טפילים"…
ינון מגל: החרדים הם המגזר המתנדב ביותר במדינת ישראל! מנתוני הסקר החברתי על התנדבות שמפרסמת היום הלמ"ס, עולה ש 40% מהחרדים מתנדבים! (לפחות 9 שעות בחודש) מהדתיים לאומיים: 32% מתנדבים, מהחילונים: 25%, מהמסורתיים: 18% ומהערבים: 7% בלבד ויש עוד מי שמעז לקרוא לחרדים: "טפילים"…
בהערכה גסה 3 שנים זה מעל 26 אלף שעות. כדי לעקוף את זה עם 9 שעות בחודש תצטרך לחיות כ250 שנה..
נשלח ב-5/12/2022 13:51
ושלא לדבר על אלו שהולכים לקרבי, שזו הקרבה עצומה שאינה ברת השוואה בכלל מול התנדבות רגילה.
נשלח ב-5/12/2022 18:26
חריף_ומקשה כתב:
בהערכה גסה 3 שנים זה מעל 26 אלף שעות. כדי לעקוף את זה עם 9 שעות בחודש תצטרך לחיות כ250 שנה..
כ35% מתנדבים עם כ 9 שעות בחודש 31% מתנדבים יותר מעשר שעות שכן שלי שמתנדב במד"א עושה לפחות משמרת של 8 שעות כל שבוע באמבולנס בנוסף הוא מתנדב בעזר מציון העברת ציוד מנות דם וכו ומתנדב בידידים ב2 האחרונים אין לי מושג כמה זמן זה וגם לו אין
וכמובן ב2 האחרונים זה על חשבונו ומכיסו הפרטי כלומר חוץ מזמן זה גם כסף
שוב ינון מגל עם השטויות שלו. הרבה מגיבים שם בציניות ובצדק רב שהם היו מעדיפים התנדבות של 9 שעות בחודש, מאשר 3 שנים שירות צבאי.
כשונא חרדים מובהק, דעותיך באמת לא מעניינות אותנו. יש לנו כבר את לפיד ואת ליברמן, אתה לגמרי מיותר. לשאר הקוראים, הנתון שהחרדים מתנדבים מהווה רק הוכחה שזה שהחרדים לא מתגייסים זה לא בגלל שהם פרזיטים, כי הם לא. עובדה, הם מתנדבים יותר מכולם. הסיבה שבגללה הם לא מתגייסים שונה, אם כן, ולא מסיבת פרזיטיות. זה הכל.
חחחחח הצחקת אותי חריף ומקשה מי שישמע אותך כל חילוני ממוצע כשהוא מתחיל חיול זה 3 שנים בצבא מהכניסה עד היציאה, נטו תרומה למדינה.. ה, שלושת רבעי חיילים מיותרים בצבא , חפש את החיילים שרוקדים בטיקטוק כמו חולי נפש. ותבין כמה חייב צבא מקצועי.. ולא כל מי שהוא עם מדים הוא מתנדב מסור שמוסר את הנפש .
אוקי אז אחד מלגלג שבכלל עדיף להיות ערבי. תגובתי: על זה שהערבים גרועים ממנו תהיה גאוותנו?
השני נוחר בבוז שחיילים בטיקטוק כל הזמן. תגובתי: באותה מידה אברכי הכולל שותים קפה כל הזמן..
והשלישי צועק שזה מראה שהחרדים לא רוצים להיות פרזיטים. תגובתי: יפה שהם לא רוצים, אבל זה לא היה הדיון. הדיון היה מי הם הטפילים בפועל. על מי נופל עיקר הנטל. ואין זה משנה הכוונה או הרצון.
וכמובן לא שוכח לתייג אותי כ"שונא חרדים". אז אומר כך: טענותיך היו נשמעות יותר לולי התיוגים האלו. כתבתי כאן כמה פעמים את דעתי, הציבור הכי איכותי בעולם כולו, הם החרדים המודרניים (לשעבר פא"י). זן נדיר ונכחד. גם משרתים. גם לומדים מתמטיקה ואנגלית. נושאים בנטל הביטחוני והכלכלי ובנוסף על זה גם מתנדבים. וכל זה תוך חיים של תורה ומצוות. אחריהם זה החרדל"ים שיש להם רק בעיה קטנה שהם מייחסים קדושה למדינה. (וגם שבניגוד לחרדים, הימניות אצלם היא לא תמיד נובעת מתפיסה ביטחונית בריאה וערכים בריאים, אלא זה חלק מהדת אצלם להיות כמה שיותר ימני.)