| נשלח ב-7/12/2022 17:18 |
|
| |
בעקבות חשיפת ניסיון ההפיכה בגרמניה
יהודי שאני מעריך את חכמתו ואת ראייתו הרחבה טען בפניי, כי אהוד ברק מתכנן הפיכה צבאית לאחר הקמת הממשלה, בעזרתם של הרמט"כלים לשעבר (וסגניהם), שרובם - כך התברר - חלק מהשמאל עד שמאל קיצוני, שבטוחים שהפקודים שלהם לשעבר ישתתפו פעולה כי 'להציל את המדינה' מפני הקיצונים (בטענה שקרית שהם לא נגד הדמוקרטיה, אלא שאין ברירה, אלא זה מצב חירום בו האבי-מעוזים הופכים את המדינה למשטר האייטולות קיצוני). אותו יהודי טוען גם, שזו הסיבה בשלה לא בוטלה תחנת גלי צה"ל למרות ההצהרות הרבות בשנים האחרונות, כדי שבעת ההפיכה יהיה בידם כלי תקשורת מרכזי - כי בלי תקשורת, אין היתכנות להצלחת ההפיכה. בג"צ כמובן יאשר את ההפיכה, בטענה מופרכת כלשהי.
אני מוכן לקבל את הטענה שזו תכניתו של ברק, גם שהשיח של השמאל כרגע מכוון לשם. גם העובדה שכל הרמטכ"לים האחרונים הם שמאל קיצוני הוכח. מה שקשה לי לקבל הוא, שחיילי צה"ל הרגילים ישתפו פעולה. זה פשוט לא נראה לי הגיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2022 17:27 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | בעקבות חשיפת ניסיון ההפיכה בגרמניה
יהודי שאני מעריך את חכמתו ואת ראייתו הרחבה טען בפניי, כי אהוד ברק מתכנן הפיכה צבאית לאחר הקמת הממשלה, בעזרתם של הרמט"כלים לשעבר (וסגניהם), שרובם - כך התברר - חלק מהשמאל עד שמאל קיצוני, שבטוחים שהפקודים שלהם לשעבר ישתתפו פעולה כי 'להציל את המדינה' מפני הקיצונים (בטענה שקרית שהם לא נגד הדמוקרטיה, אלא שאין ברירה, אלא זה מצב חירום בו האבי-מעוזים הופכים את המדינה למשטר האייטולות קיצוני). אותו יהודי טוען גם, שזו הסיבה בשלה לא בוטלה תחנת גלי צה"ל למרות ההצהרות הרבות בשנים האחרונות, כדי שבעת ההפיכה יהיה בידם כלי תקשורת מרכזי - כי בלי תקשורת, אין היתכנות להצלחת ההפיכה. בג"צ כמובן יאשר את ההפיכה, בטענה מופרכת כלשהי.
אני מוכן לקבל את הטענה שזו תכניתו של ברק, גם שהשיח של השמאל כרגע מכוון לשם. גם העובדה שכל הרמטכ"לים האחרונים הם שמאל קיצוני הוכח. מה שקשה לי לקבל הוא, שחיילי צה"ל הרגילים ישתפו פעולה. זה פשוט לא נראה לי הגיוני. |
|
לה''ו. זה מרגש לדעת שאתה מעריך את חכמתו. אבל, אנחנו לא מעריכים את חכמתך... נשלח מהאנדרואיד שליתוקן על ידי hot_trend ב- 07/12/2022 17:27:42 |
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2022 18:47 |
|
| |
בגרמניה לא היה נסיון הפיכה אלא חלומות על הפיכה, גם אם המשטרה לא הייתה עושה כלום הם לא היו תופסים את השלטון, אם ההזיות שלהם היו מעבירים אותם על דעתם הם היו יכולים לגרום אלימות והרג אבל לא לתפוש את השלטון.
לגבי ישראל, לא נראה לי שיש סיכוי להפיכה משמאל ובינתיים גם לא מימין
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול