| נשלח ב-26/12/2022 22:18 |
|
| |
בנקים ובתי השקעות מעריכים: מחירי הדיור יירדו בכ5%-10% בשנה הקרובה
נו אז גולדקנופף צדק  "אין משבר דיור"
בנקים ובתי השקעות מעריכים: מחירי הדיור יירדו בכ-5%-10% בשנה הקרובה לאומי והפועלים צופים לכל הפחות האטה בקצב עליית המחירים ב-2023, ובדיסקונט חוזים שתהיה ירידה • בבתי ההשקעות ההערכות אפילו נחרצות עוד יותר - שם מדברים על ירידת מחירים של 5% לפחות • הסיבות לתחזית: עליית הריבית, מספר התחלות הבנייה ההולך וגדל והירידה בקצב מכירת הדירות איתמר מינמר|תוכנית חיסכון| פורסם 26/12/22 19:20 שורה של בנקים ובתי השקעות צופים ירידה במחירי הדיור בשנת 2023 של 5% עד 10%, כך פורסם הערב (שני) בתוכנית חיסכון. חלק מהבנקים אמרו כי לכל הפחות תתרחש האטה בקצב העלייה, ואחרים העריכו כי לא רק שתהיה האטה, המחירים ירדו בשיעור חד ספרתי.
בבנק הגדול ביותר במשק, בנק הפועלים, מעריכים כי תהיה בלימה של עליות המחירים בשנת 2023, ואפילו ירידות מחירים "קלות". בבנק לאומי צופים התייצבות במחירים, כלומר האטה, ואולי גם ירידה בשיעור חד ספרתי. בלאומי מוסיפים שלהערכתם הירידה תימשך גם בשנת 2024.
בבנק דיסקונט ההערכה לירידה המשמעותית ביותר מבין הבנקים. שם צופים ירידה של בין 5% ל-10%. בדיסקונט הסבירו כי ההערכה נובעת מתיקון שצפוי להתרחש במשק בתגובה לעליות החדות שנצפו בשנה האחרונה.
ההערכה של בתי ההשקעות גם בבתי ההשקעות צופים ירידות מחירים. בבית ההשקעות אלטשולר שחם מעריכים שתהיה ירידה של 10%, בִפסגות צופים בשמרנות ירידה של 5%, בבית ההשקעות אינפנטי מדברים על ירידה של בין 5% ל-10%, ובבית ההשקעות תמיר פישמן מעריכים גם כן, ירידה של 8% במחירי הדירות בשנת 2023.
אז מה הנימוקים לירידות הצפויות? האנליסטים רואים את הירידה הדרסטית בקצב מכירת הדירות, את עליות הריבית שמעמיסות על רוכשים פוטנציאלים, ואת היקף התחלות הבנייה שצפויות להגדיל את היצע הדירות. מתי נתחיל לראות את הירידות, אם בכלל, זו שאלה של זמן. נוסף על כך, הדבר תלוי במידה רבה בפעולות שתעשה הממשלה הנכנסת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2022 22:30 |
|
| |
מה שקרה בשנה האחרונה זו בועה עליה של 20% לדעתי בשנים הקרובות המחירים רק יירדו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2022 23:14 |
|
| |
כבר 20 שנה מבלבלים לנו את השכל ש"השנה ירדו מחירי הדירות".. על פי רוב אנשים אופטימים אלו, הם חסרי דירה..
אבל אתייחס יותר לטפשות הענקית של בנק ישראל, נעלה את הריבית שאנשים יקנו פחות דירות, וכך המחירים ירדו לא נורא שאנשים יסבלו כתוצאה מכך שהם יישארו מחוסרי דיור, הרי יש אופצית השכרה, אף אחד לא יישאר לגור ברחוב דא עקא, שמחירי השכירות ירקיעו שחקים, וזאת צרה גדולה פי כמה, כי אם משכנתא עולה על פי רוב 3000-4000 לחודש, הרי שמחירי שכירות לא נורמלים, ואין היום כל בושה לבקש 8000 ש"ח על דירה בירושלים 3 חד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2022 23:41 |
|
| |
מחירי הדיור לא ירדו בגרוש ולו בגלל שעלויות הבניה עלו מאד בשנה האחרונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2022 23:43 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כבר 20 שנה מבלבלים לנו את השכל ש"השנה ירדו מחירי הדירות".. על פי רוב אנשים אופטימים אלו, הם חסרי דירה..
אבל אתייחס יותר לטפשות הענקית של בנק ישראל, נעלה את הריבית שאנשים יקנו פחות דירות, וכך המחירים ירדו לא נורא שאנשים יסבלו כתוצאה מכך שהם יישארו מחוסרי דיור, הרי יש אופצית השכרה, אף אחד לא יישאר לגור ברחוב דא עקא, שמחירי השכירות ירקיעו שחקים, וזאת צרה גדולה פי כמה, כי אם משכנתא עולה על פי רוב 3000-4000 לחודש, הרי שמחירי שכירות לא נורמלים, ואין היום כל בושה לבקש 8000 ש"ח על דירה בירושלים 3 חד'. |
|
איפוא אפשר להשיג דירת 3 חדרים בירושלים עם משכנתא של 3000-4000? רק תגיד אני רץ..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2022 23:45 |
|
| |
בשביל החזרים של 3000-4000 אפשר לקבל כיום הלוואה של 700-900 אלף במכסימום. דירת 3 חדרים בי-ם עולה לפחות 2.3 מיליון וצפונה. אז אל תשווה משכנתא של עפולה לשכירות בירושלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 00:01 |
|
| |
לא צפוי סיומי בניה רבים מדי, ככה שקשה לצפות ירידה. לא ברור איפה ירד אם ירד/יעלה. הצפי באיזורים החרדיים אמור להיות שונה. חסר דירות במגזר. כמדומני שהריבית הגבוהה ירד במשך השנה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 02:51 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | כבר 20 שנה מבלבלים לנו את השכל ש"השנה ירדו מחירי הדירות".. על פי רוב אנשים אופטימים אלו, הם חסרי דירה..
אבל אתייחס יותר לטפשות הענקית של בנק ישראל, נעלה את הריבית שאנשים יקנו פחות דירות, וכך המחירים ירדו לא נורא שאנשים יסבלו כתוצאה מכך שהם יישארו מחוסרי דיור, הרי יש אופצית השכרה, אף אחד לא יישאר לגור ברחוב דא עקא, שמחירי השכירות ירקיעו שחקים, וזאת צרה גדולה פי כמה, כי אם משכנתא עולה על פי רוב 3000-4000 לחודש, הרי שמחירי שכירות לא נורמלים, ואין היום כל בושה לבקש 8000 ש"ח על דירה בירושלים 3 חד'.
איפוא אפשר להשיג דירת 3 חדרים בירושלים עם משכנתא של 3000-4000? רק תגיד אני רץ.. |
|
לא הבנת את כוונתי לא כתבתי שדירת שלשה חדרים בירושלים מסתכמת ב4000 למשכנתא, רק הבאתי לכאן דוגמא להעלאת מחירי השכירות בצורה מטורפת, ממחירי השכירות בירושלים למעשה, מחירי השכירות עלו בכל הארץ, כך שבכל מקום מחיר המשכנתא נמוך יותר ממחיר השכירות באותו המקום, בקניית דירה במליון ש"ח, (שההון העצמי הנדרש 300 אלף) החזרי המשכנתא הם 3000, והשכירות יותר מ3000.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 09:30 |
|
| |
רציף - אולי לא סיומי בניה, אבל יש מספק התחלות בשביל לשנות משהו במחיר

|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 09:42 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כבר 20 שנה מבלבלים לנו את השכל ש"השנה ירדו מחירי הדירות".. על פי רוב אנשים אופטימים אלו, הם חסרי דירה..
איפוא אפשר להשיג דירת 3 חדרים בירושלים עם משכנתא של 3000-4000? רק תגיד אני רץ..
לא הבנת את כוונתי לא כתבתי שדירת שלשה חדרים בירושלים מסתכמת ב4000 למשכנתא, רק הבאתי לכאן דוגמא להעלאת מחירי השכירות בצורה מטורפת, ממחירי השכירות בירושלים למעשה, מחירי השכירות עלו בכל הארץ, כך שבכל מקום מחיר המשכנתא נמוך יותר ממחיר השכירות באותו המקום, בקניית דירה במליון ש"ח, (שההון העצמי הנדרש 300 אלף) החזרי המשכנתא הם 3000, והשכירות יותר מ3000.
|
|
היחס הזה היה תמיד ככה פחות או יותר. מחירי הדירות עלו,הריבית על המשכנתא עלתה, אז גם השכירות עלתה בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2022 09:45 |
|
| |
זו אגב דילמה רבת שנים האם עדיף לקנות דירה להשקעה או למגורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2022 13:54 |
|
| |
רוצה להראות לכם גרף שידהים אתכם. וזה בעצם ההסבר לעליית מחירי הדיור. ומזה תגזרו מה יקרה בהמשך, אם הריבית תמשיך לעלות, ומאידך הכנסה הממוצעת לא תעלה בהתאם..

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 28/12/2022 13:55:28
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2022 15:24 |
|
| |
הכתבות האלו בעצמן משפיעות על מחירי הדיור לא פחות מהחלטות בנק ישראל. יותר ויותר רוכשים פוטנציאליים ממתינים היום לירידת המחירים והנתונים מדברים בעד עצמם. אם התקשורת תשנה כיוון או אם הממשלה החדשה תמשיך לירות לעצמה ברגליים (2 דברים שתלויים אחד בשני) - המגמה של האטת הרכישות תשתנה מהר מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2022 15:28 |
|
| |
אתה מנתח את הגרף מ 2007 ל 2021 ומניח מה אם יקרה למחירי הדיור אם הריבית תמשיך לנסוק והשכר לא יעלה ומניח שהם ירדו, אבל אשמח להסבר דווקא מה קרה בין 2000 ל 2007 שאז דווקא הריבית הלכה וירדה מהשיא שלה ב 99 והשכר לא ירד בשנים האלו בעוד מחירי הדיור היו סטטים ואפילו ירדו, ורק מ 2007 הם חזרו לזנק עם הפוגות קלות? אם הקשר בין הנתונים ברור הייתי מצפה דווקא לעליית מחירים בין 2000 ל 2007 ולא לירידה או דריכה במקום
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2022 15:30 |
|
| |
| רוצה_לעזור כתב: |  | הכתבות האלו בעצמן משפיעות על מחירי הדיור לא פחות מהחלטות בנק ישראל. יותר ויותר רוכשים פוטנציאליים ממתינים היום לירידת המחירים והנתונים מדברים בעד עצמם. אם התקשורת תשנה כיוון או אם הממשלה החדשה תמשיך לירות לעצמה ברגליים (2 דברים שתלויים אחד בשני) - המגמה של האטת הרכישות תשתנה מהר מאוד. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
כלום לא יעזור והמחירים לא ירדו בשקל והלוואי ויעצרו וגם זה לא בטוח כי פשוט אין יותר היצע מביקוש ואף ממשלה לא הולכת לשנות את זה מהרבה סיבות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2022 15:53 |
|
| |
יש גורמים רבים שמשפיעים על מחירי הדיור. אבל הטענה הבסיסית שלי שיש מסגרת שבה ההון העצמי הנדרש + תשלומי המשכנתא החודשיים ביחס להכנסה הממוצעת יכולים להתנהל ויש תקרה שאם מגיעים אליה, אז המגמה בהכרח משתנה והמחירים יורדים או נתקעים כדי שהאדם הממוצע יצליח לעמוד בהון העצמי ובתשלומי המשכנתא החודשיים. השאלה היא מהי התקרה הזו? כמדומני שאזור שנת 1998 היא התשובה בערך. הייתי שמח מאוד לראות את הגרף הזה בלייב ולראות איך הוא נראה עכשיו נכון לסוף 2022 נדמה לי שאנחנו מתקרבים מאוד לתקרה.
|
|
|
|
|