| נשלח ב-2/1/2023 23:55 |
|
| |
לא כל מה שמותר ברוטר מותר גם כאן. כאן, אם לא השמצת חרדים, אתה לא 'אין'...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 00:00 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 00:05 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 00:19 |
|
| |
hhaavv
| עדייןבגלות כתב: |  | לגמרי דעה אין שם נתוני נגד, שוב סברות וטענות לא מגובות.
|
|
קראת? אין שם נתונים? אין שם מקורות? מציע לקנות משקפיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 00:21 |
|
| |
הוא מביא שם נתונים די מעניינים של ניק בשם 'עומד בפרץ'. וגם הטענה על ה'ערים האחיות' זועקת עד לשמים, הם כאילו בחרו ערים תאומים - שניהם נושאים את השם 'מודיעין', אלא ש'במקרה' הם בחרו בעיר חילונית באשכול 9, ובעיר הכי 'בני תורה' שיש, שתי דוגמאות קיצון. כך שכתבה תמימה זו ודאי לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 01:30 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
|
|
|
|
קראתי 1. ההשוואה בין מודיעין למודיעין עילית מדויקת לגמרי זו עיר העתיד החילונית וזו החרדית, אלו בדיוק הערים שמשקפות את המצב העתידי של ישראל. 2. העובדה שזו עיר ענייה וזו עיר עשירה, זו בדיוק הטענה של כלכלנים. עיר צעירה עם פוטנציאל גדול, שבפועל עני ונזקקת 3. הוא משווה תקציב לתלמיד מול תלמיד, הם דיברו על הכנסה לפי משפחה. גם אם מקבלים 55% תקציב, כשמכפילים פי 6-7 זה עדיין יותר מ-100% כפול 2-3 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 01:32 |
|
| |
כמו שמישהו כתב באשכול סמוך אני אשמח לנתונים של כלכלן שירכזו את כל הטענות ויוכיחו אותן בנתונים השורה התחתונה היא כמה החרדים משלמים למדינה וכמה מקבלים ממנה, לא ראיתי שום נתונים שמפריכים את טענות כלכליסט וקהלת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 03:03 |
|
| |
הבעייה עם סטטיסטיקה ומספרים היא שאפשר להשתמש באותם נתונים וקבל מהם תוצאות שונות לחלוטין
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 08:32 |
|
| |
עדיין בגלות
נראה שאתה מאוהב בתוצאה שמתאימה לך. ההשוואה של מודיעין עילית מדוייקת? לא פחות? קראת פעם על ממוצע? על מדגם מייצג? אקראי?
עיר שהיא מעל לממוצע החילוני, בעצם הטופ שבטופ, היא כנראה אלטיסטית אשכנזית או משהו, היא לא מייצגת. וגם מודיעין עילית לא מייצגת כי היא הכי נמוכה, למה שלא יבחרו באלעד או כל עיר אחרת?
אבל מי אני שאפתח את הפה, אתה צריך תשובה של כלכלן, ושתרכז את הכל יחד, קשה לך לקרוא לבד.. אז לפחות בינתיים תנסה לעמוד בצד ולא לנפנף באי ידיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 10:38 |
|
| |
| אבודאבי כתב: |  | הבעייה עם סטטיסטיקה ומספרים היא שאפשר להשתמש באותם נתונים וקבל מהם תוצאות שונות לחלוטין |
|
זו האמת, וכנראה גם כאן האמת איפשהו באמצע. להשוות את מודיעין למודיעין עילית זה עיוות, אבל גם להגיד שכל ההשקעה של המלחמה בפשיעה היא אך ורק בגלל ובשביל הצד החילוני, זו גם היתממות מיותרת. השאלה היא מה זה משנה מי משלם מיסים, הרי הסיבה שלא משלמים מיסים היא בעיקר בגלל גובה ההכנסות וכדו', וזו החלטה שרירותית של רשות המיסים מה הסכום ואיך מחשבים את המס. אני לא מכיר טיפש שהיה מוכן להקטין הכנסה כדי להימנע ממס. מותר לחרדים לחיות ברמת חיים נמוכה, אין חוק שאוסר את זה. ואגב, מי שהחליט מאיזה סכום משלמים מס, הוא פחות או יותר זה שהחליט על הקריטריונים למימון מוסדות לימוד, מתנסים, אירועי תרבות ועוד. למה ההחלטה לא לממן את לא-לומדי הליבה היא לגיטימית וההחלטה שרק מי שמרוויח 10000000000000 ביום צריך לשלם 50% ולא מי שמרוויח 15 שח לשעה? (קחו את העיקרון). וכאילו שרק מי שלא חרדי יושב בעשירון העליון ורק החרדים קבצנים. אשמח לעשות סיבוב בירושלים ובני ברק ולהכיר לכתבים האלה כמה עשירים שהמיסים שלהם שווים מספיק.... בקיצור הכל משחקי מספרים. יתכן שיש בעיות, שבעיקרן הן בעיות תוך מגזריות, אבל לצעוק למה לא משלמים מיסים זו בדיחה עצובה נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 11:55 |
|
| |
| אבודאבי כתב: |  | הבעייה עם סטטיסטיקה ומספרים היא שאפשר להשתמש באותם נתונים וקבל מהם תוצאות שונות לחלוטין |
|
ולכן צריך להסתכל על התמונה הגדולה. ומי שלא עושה שקר בנפשו. רואה בעיניים פשוטות שאורח החיים הנוכחי של המגזר החרדי, המתנגד מבחירה לשאת בנטל הכלכלי והביטחוני, אינו יכול לממן רמת בריאות, ביטחון, תשתיות, וכו' ברמה של מדינה מערבית מודרנית. בקושי בקושי ברמה של מדינת עולם שלישית.. ואורח החיים הזה מתאפשר, אך ורק בגלל שהוא מסובסד ע"י שאר היהודים שאין להם אידיאולוגיה המתנגדת לנשיאה בנטל הכלכלי והביטחוני. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 12:12 |
|
| |
| hhaavv כתב: |  | hhaavv
|
|
|
|
אין שם שום נתונים ישירים לנושא. ואין שם נתונים שמשנים את התמונה הגדולה. הנתונים הקשורים בעקיפין שישנם שם, אינם מובאים כנתון ברור בתוך התמונה הגדולה. ולא סביר בעליל, שהם משנים את התמונה הגדולה. למשל, אני גם יכול להביא נתונים שהחרדים הם אנשים מאוד מאושרים, ולכן לטעון שהם עולים פחות למערכת בריאות הנפש. אבל מה המשמעות הכספית של זה בתמונה הגדולה? סביר להניח שאין לזה כמעט משמעות. ומרבית הטענות שם, זה אפילו לא טענות עם משמעות נמוכה, זה סתם טענות דמגוגיות שחבל להשחית עליהן מילים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 12:38 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | עדיין בגלות
נראה שאתה מאוהב בתוצאה שמתאימה לך. ההשוואה של מודיעין עילית מדוייקת? לא פחות? קראת פעם על ממוצע? על מדגם מייצג? אקראי?
עיר שהיא מעל לממוצע החילוני, בעצם הטופ שבטופ, היא כנראה אלטיסטית אשכנזית או משהו, היא לא מייצגת. וגם מודיעין עילית לא מייצגת כי היא הכי נמוכה, למה שלא יבחרו באלעד או כל עיר אחרת?
אבל מי אני שאפתח את הפה, אתה צריך תשובה של כלכלן, ושתרכז את הכל יחד, קשה לך לקרוא לבד.. אז לפחות בינתיים תנסה לעמוד בצד ולא לנפנף באי ידיעה. |
|
אלו ערים סמוכות שקל וסביר להשוות ביניהם באותה מידה סביר היה להשוות את ביתר עילית לצור הדסה הסמוכה לה והתוצאות לא היו שונות מהותית. נכון שניתן להשוות את שדרות לקרית יערים ואז הנתונים לא יהיו כל כך שונים, אבל זו השוואה גרועה. המיינסטרים החרדי מתגורר בערים הצעירות, אלו הצעירים שהיו אמורים ויכולים להיות הקטר הכלכלי של המדינה ובפועל הם נזקקים לה ומזקיקים לה הלאה אל ילדיהם. ובכל מקרה, לטעון נגד השוואה של עיר כזו או אחרת זה לגמרי להסיט את מהות הטענות. אשמח לנתונים של מישהו - אפילו שלך - שמפריכים את עיקר הטענה: החרדים ככלל יותר מדי תלויים במדינה כלכלית ורק מעמיקים את התלות הזו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 15:02 |
|
| |
כל מי שמעיף מבט לכל הכתבות הרעילות האלו, קולט מיד שמישהו משחק כאן עם מספרים ונתונים לא אכנס לויכוחים האינסופיים עם האידיוטים שיש שם וכאן רק אציין, שכחרדים בחרנו בדרך של השקעה רוחנית בחיים, השקעה בתורת השם, תפילה, זה בא על חשבון רווחה כלכלית, אנחנו העגלה המלאה, ואני מסתכל כאן בבוז על מתייונים דוגמת חריף ומקשה ועדיין בגלות(..) שמנסים לדבר על רווחים גשמיים מול רוחניים, אין חולק על כך שיש לכל הפוצים האלו שמרויחים יותר כל חודש, פחות יראת שמים, משקיעים את כל החיים בחיי שעה, בוז.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2023 18:31 |
|
| |
|
|
|
|
|