| נשלח ב-18/3/2023 19:27 |
|
| |
הר"י שפירא: "בדור שלנו דמוקרטיה זה לכתחילה". לטענתו גם העולם החרדי סבור כך.
הרב יהושע שפירא, ראש ישיבת רמת גן, מבכירי הרבנים החרד"לים, טוען שממה שהוא מכיר כמעט כל העולם החרדי רוצה אך ורק דמוקרטיה ולא שום צורת שלטון אחרת. "בדורות שלנו דמוקרטיה זה לכתחילה." https://youtu.be/0uY25nOVCU8?t=136ובכן, לא ברור לי באיזה עולם הוא חי. אכן, בציונות הדתית יש דמוקרטיה. יש פריימריז במפלגות, ובאופן כללי, למעט מקרים חריגים, ההנהגה הרבנית משתדלת לא להתערב ולהכתיב כל דבר בפוליטיקה. גם כשהם מצהירים על תמיכה במפלגה, זה בד"כ לא נעשה כהוראה וציווי, אלא יותר כהמלצה או בקשה או שיכנוע. גם בעיתונות של הציונות הדתית יש חופש דעות רב יחסית, כמובן בתוך מגבלות ההלכה. לעומת זאת , המצב בעולם החרדי שונה בתכלית. אין שום חופש דעות, ואין שום פריימריז. ההנהגה הרבנית מתערבת ומכתיבה כל דבר, אפילו הקטן ביותר. אז על מה הוא מדבר? ברור שכרגע מחבבים את השיטה כי עושים שימוש לרעה בדמוקרטיה כדי להשיג אינטרסים מגזריים. אבל "דמוקרטיה לכתחילה" ?? בציבור החרדי??
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 19:53 |
|
| |
הוא אכן טועה בגדול !!
זה רק במגזר הד"ל שלו
אנחנו - המיינסטרים החרדי - רוצה להמשיך להיות מונהג על ידי גדולים וצדיקים. כמו בתקופות הזוהר של חז"ל הקדושים ורבותינו נ"ע בכל הדורות
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 20:13 |
|
| |
באמת ציפיתם שחריף יהיה הוגן??? הוא מדבר על צורת שלטון של מדינות - דמוקרטיה כרגע מועדפת, למרות שבגאולה השלימה נזכה לשלטון אחר ולו אנו מייחלים בסופו של דבר באמת. אולי הוא צודק. אבל מה זה קשור לנציגים במפלגות? מה זה קשור לדעת תורה? זה כמו שהחרדים נגד דמוקרטיה, כי אין הצבעה האם מותר או אסור חמץ בפסח, והשולחן ערוך לא עבר במשאל עם...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 20:44 |
|
| |
אוי נו באמת. אולי פעם אחת בחיים שלך תהיה אתה הוגן? אולי כבר תפסיק עם הדמגוגיה המתלהמת? זה הרבה לבקש?
נתחיל עם מקרה פשוט. בוא תסביר לי מדוע נחוץ "דעת תורה" ו"חוב קדוש" ו"לעשות רצון צדיק" וכל הטררם הזה בבחירות בעיר חרדית כאשר אין חולק שהמתמודדים הם אנשים יראי שמים שמתחייבים לקיים הוראות המרא דאתרא. האם זה נראה לך כמו הצבעה על אכילת חמץ בפסח?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 21:33 |
|
| |
הרב שפירא דיבר על צורת משטר של מדינה ועל הטענה שהחרדים נגד דמוקרטיה במקרה זה. מדובר בשקר וזה מה שהוא אמר. כל השאר לא קשור.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 21:40 |
|
| |
רוממות הדמוקרטיה בפי כולם הן הימין והן השמאל טענים לכתר הדמוקרטיה הימין זועק די לדיקטטורה המשפטית השמאלנית השמאל זועק שהימין רוצה לשלוט בעזרת דיקטטורת כנסת ימין
הציבור היחיד שאומר כן, אנחנו דיקטטורה ורוצים דיקטטורה הם החרדים אבל זאת לא שיטה חרדית אלא יהודית האם התורה דוגלת בדמוקרטיה? אם רוב היהודים חילונים, הם יוכלו בכל הצבעה שהיא לקבוע משהו הפוך מדעת המיעוט התורנית? כל ימיה היתה היהדות דיקטטורה, זוהי מהות היהדות, אין חופש, צריך לעשות מה שהקב"ה אומר, מה שחכמי ישראל קובעים לא הבנתי מה אתה מפיל את זה על "הרבנים", האם אינך סבור שזוהי בעצם שיטת היהדות עצמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 22:30 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | רוממות הדמוקרטיה בפי כולם הן הימין והן השמאל טענים לכתר הדמוקרטיה הימין זועק די לדיקטטורה המשפטית השמאלנית השמאל זועק שהימין רוצה לשלוט בעזרת דיקטטורת כנסת ימין
הציבור היחיד שאומר כן, אנחנו דיקטטורה ורוצים דיקטטורה הם החרדים אבל זאת לא שיטה חרדית אלא יהודית האם התורה דוגלת בדמוקרטיה? אם רוב היהודים חילונים, הם יוכלו בכל הצבעה שהיא לקבוע משהו הפוך מדעת המיעוט התורנית? כל ימיה היתה היהדות דיקטטורה, זוהי מהות היהדות, אין חופש, צריך לעשות מה שהקב"ה אומר, מה שחכמי ישראל קובעים לא הבנתי מה אתה מפיל את זה על "הרבנים", האם אינך סבור שזוהי בעצם שיטת היהדות עצמה? |
| האם להמלך בעם אם לקבל את התורה זו דיקטטורה? האם אין מעמידים פרנס על הציבור אלא אם נמלכין בהם זו דיקטטורה? האם כאשר בסנהדרין הלכו לפי הרוב זה כי הייתה דיקטטורה? מי מלך אם לא מי שהעם בחר בו (כולל כמה מרידות). היהדות מעולם הייתה מערכת בה הדת הייתה מעורבת בחיי העם ולא רק הכתבה מלמעלה, מצד אחד שלטון דתי תיאוקרטי עם נבואה ורצון ה', ומאידך כולו נעשה על בסיס הסכמות רחבות של העם הנשלט. גם הקשר בינינו לקב"ה מתואר כ"ברית", לברית צריך הסכמה של הצדדים, לא דיקטטורה. ואם כבר נגעת ב"רוב ימיה של היהדות", כל זמן שישראל ישבו על אדמתם לצערנו ולבושתנו לא תמיד רוב העם עשה רק מה שה' אומר, יעידו הבמות שלא בטלו ביהודה עד יאשיהו (ובממלכת ישראל לא היה טוב יותר, בלשון המעטה). כבר משה העיד עלינו "כי עם קשה עורף הוא". לא חושב שהשתנתה המהות, רק התפאורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2023 23:00 |
|
| |
בימים שבהם השמאל צווח בריש גלי כי הוא נגד דמוקרטיה במובן של שלטון הציבור, וכי הוא ורק הוא צריך לשלוט בכל סיטואציה, ורק זו "דמוקרטיה" בעיניו, ומצהיר בבירור כי הוא מתכוון בפועל להשתמש בכל הכלים העומדים לרשותו על מנת לחסל את הכנסת והממשלה, חריף מוטרד מהשאלה מה החרדים "אוחזים". כאילו שזה רלוונטי למשהו. אין דברים כאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 00:09 |
|
| |
ממש לא מוטרד מה החרדים "אוחזים", כי ידוע לי בבירור סגנון החשיבה החרדי ואין לי שום ספק בעניין. אנטי-דמוקרטיה על מלא. כן מוטרד מזה שרב בכיר חרד"לי לא יודע את זה (או שמא מעמיד פנים?)
החרדים חושבים שזו היהדות ואין בילתה. אך זה לא נכון. ראו למשל את הספר "הלכות מדינה" של ה"ציץ אליעזר", ויש עוד ספרים בסגנון התומכים בחשיבות ונחיצות הדמוקרטיה במדינה יהודית שכולם בה שומרי תורה ומצוות.
ודווקא זה רלוונטי מאוד. יש הבדל אם המאבק הוא בין דמוקרטים (הטובים) לאנטי-דמוקרטים (הרעים) שאז בוודאי ארצה שהטובים ינצחו, לבין התגוששות בין 2 קבוצות אנטי-דמוקרטיות (כולם רעים) שאז אולי אעמוד מהצד.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 01:40 |
|
| |
זה אשכול מסובך, גג על גג, שכולם מתווכחים על הרבה נושאים ומנסים להוכיח שהם צודקים. אשכול אמור להיות ברור. אין עניין לחקור מה הרב שפירא אמר או לא אמר, ובעיקר ליצור תחושה שהחרדים לא בסדר אשרינו שאנו חרדים נאמנים לה' ולתורתו נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 01:41 |
|
| |
אני חושב שרוב הציבור החרדי לא מרוצה מצורת ההנהגה שלו,
הציבור החרדי (הליטאי שבתוכו אני נמצא) לא רוצה דיקטטורה,
ממש לא ! ! !
הוא היה רוצה לראות דמוקרטיה,
הוא לא מרוצה מכך שכמה עסקנים מנהלים את הציבור החרדי,
מצד שני הוא רוצה שגדולי התורה יכוונו ויתנו הנחיות לנציגי הציבור החרדי,
מצד שני הוא רוצה שלציבור תהיה דעה מי יהיה הנציג שלו,
עד היום לא הייתה ברירה,
אבל זה ממש לא מצב רצוי, ממש לא.
רוב הציבור הליטאי לא מרוצה מכל העסקנים שלו,
מחלק כן מרוצה , מחלק מאוד מרוצה ומחלק לא,
מה שכן כשהם רואים את רמת העסקנים החסידיים.........
ואת התועלת או חוסר התועלת שהציבור החרדי מוציא מהם,
הוא לא חושב לשנות את השיטה.
תראו לי מה עשה שר השיכון יצחק גולדקנופף מיום הבחירות?
משהו מעשי לטובת הזוגות הצעירים בארץ הן בכל הציבור הכללי ובוודאי לכל הציבור החרדי ! ! !
חוץ מסיפורים על ישוב של וילות בגליל לציבור החרדי לא שמעתי ממנו כלום,
ועוד כמה סיפורים שבעתיד יהיה כך וכך....... לא שמעתי כלום,
רק אכזבה גדולה וקשה ! ! !
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 01:58 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | | האם להמלך בעם אם לקבל את התורה זו דיקטטורה? האם אין מעמידים פרנס על הציבור אלא אם נמלכין בהם זו דיקטטורה? האם כאשר בסנהדרין הלכו לפי הרוב זה כי הייתה דיקטטורה? מי מלך אם לא מי שהעם בחר בו (כולל כמה מרידות). היהדות מעולם הייתה מערכת בה הדת הייתה מעורבת בחיי העם ולא רק הכתבה מלמעלה, מצד אחד שלטון דתי תיאוקרטי עם נבואה ורצון ה', ומאידך כולו נעשה על בסיס הסכמות רחבות של העם הנשלט. גם הקשר בינינו לקב"ה מתואר כ"ברית", לברית צריך הסכמה של הצדדים, לא דיקטטורה. ואם כבר נגעת ב"רוב ימיה של היהדות", כל זמן שישראל ישבו על אדמתם לצערנו ולבושתנו לא תמיד רוב העם עשה רק מה שה' אומר, יעידו הבמות שלא בטלו ביהודה עד יאשיהו (ובממלכת ישראל לא היה טוב יותר, בלשון המעטה). כבר משה העיד עלינו "כי עם קשה עורף הוא". לא חושב שהשתנתה המהות, רק התפאורה. |
|
האם אתה עושה את עצמך שלא הבנת על מה אני מדבר? או שבאמת לא הבנת? בעוד אני מדבר על קיום המצוות כי כך ציוה הקב"ה, ועל כך שביהדות חובה לשמוע לקול חכמים, מהנביאים, עובר דרך חז"ל ועד רבני ימינו, אתה מביא לי כאן ראיות על אופן בחירת מלך? על מחלוקות בין רבנים עצמם או סנהדרין? כתבתי מפורש על מה כוונתי.
להמלך בעם היה לפני קבלת התורה, ולמרות זאת כתוב גמרא מפורשת שאמר להם הקב"ה לישראל "אם אתם מקבלים את התורה מוטב, ואם לא, פה תהא קבורתכם", אז נמלכו בהם, אבל נתנו להם את התורה בכל מקרה.
דיברת על הזמנים בהם עם ישראל עבד ע"ז ולא קיים את התורה, שכחת לציין מה כתוב שם בשופטים ומלכים מה קרה בדורות האלו וכמה סבלו היהודים בדורות אלו, לעומת הדורות בהם הם קיימו את המצוות וישבו איש תחת גפנו ותאנתו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 02:04 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | אני חושב שרוב הציבור החרדי לא מרוצה מצורת ההנהגה שלו,
הציבור החרדי (הליטאי שבתוכו אני נמצא) לא רוצה דיקטטורה,
ממש לא ! ! !
הוא היה רוצה לראות דמוקרטיה,
הוא לא מרוצה מכך שכמה עסקנים מנהלים את הציבור החרדי,
מצד שני הוא רוצה שגדולי התורה יכוונו ויתנו הנחיות לנציגי הציבור החרדי,
מצד שני הוא רוצה שלציבור תהיה דעה מי יהיה הנציג שלו,
עד היום לא הייתה ברירה,
אבל זה ממש לא מצב רצוי, ממש לא.
רוב הציבור הליטאי לא מרוצה מכל העסקנים שלו,
מחלק כן מרוצה , מחלק מאוד מרוצה ומחלק לא,
מה שכן כשהם רואים את רמת העסקנים החסידיים.........
ואת התועלת או חוסר התועלת שהציבור החרדי מוציא מהם,
הוא לא חושב לשנות את השיטה.
תראו לי מה עשה שר השיכון יצחק גולדקנופף מיום הבחירות?
משהו מעשי לטובת הזוגות הצעירים בארץ הן בכל הציבור הכללי ובוודאי לכל הציבור החרדי ! ! !
חוץ מסיפורים על ישוב של וילות בגליל לציבור החרדי לא שמעתי ממנו כלום,
ועוד כמה סיפורים שבעתיד יהיה כך וכך....... לא שמעתי כלום,
רק אכזבה גדולה וקשה ! ! !
|
|
ואו איזה צירוף מקרים נדיר
אתה מציין שאתה ליטאי, ובדיוק יצא לך שאתה לא מרוצה בכלל מהחכים החסידיים..
בזמן שאתה מברר מה עשו החכים החסידיים מאז שנבחרו בכנסת האחרונה, אולי תזכיר לנו מה עשו החכים הליטאים בזמת הזה.. יש לך רשימת הצלחות שלהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 02:08 |
|
| |
דמו-קרטיה היינו רצון-העם איך זה מסתדר עם ציווי אלוקי? הפתרון אצל אלו שמאמצים את מה שנראה להם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 09:47 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | הוא אכן טועה בגדול !!
זה רק במגזר הד"ל שלו
אנחנו - המיינסטרים החרדי - רוצה להמשיך להיות מונהג על ידי גדולים וצדיקים. כמו בתקופות הזוהר של חז"ל הקדושים ורבותינו נ"ע בכל הדורות |
|
גלוי וידוע לכולנו שכל שלטון כזה ייהפך לשלטון עסקנים ברוטלי כאשר עינינו רואות וכלות
תוקן על ידי למה_כן ב- 19/03/2023 09:46:59
|
|
|
|
| נשלח ב-19/3/2023 10:47 |
|
| |
| מכמונת כתב: |  | | דמו-קרטיה היינו רצון-העם איך זה מסתדר עם ציווי אלוקי? הפתרון אצל אלו שמאמצים את מה שנראה להם |
|
אם לדעתך הציווי האלוקי מחייב כיום שלטון דיכוי דיקטטורי כדי להשליט את הדת בכפייה, אז אתה אכן בבעיה.
אבל הפוסקים סבורים שגם אילו היה לנו הכוח, אסור היום לכונן שלטון דיכוי ולכפות את הדת. ידועים דברי החזו"א שכתב ש"אין במעשה הזה גדר הפרצה אלא הוספת הפרצה" וצריך לפעול רק "בעבותות אהבה". ויש עוד פוסקים וגדולי תורה שכתבו בסגנון הזה.
אז כל אדם יסתדר עם הציווי האלוקי באופן פרטי, ואין זה מעניינה של המדינה או כל גורם בעל כוח אחר לנסות לכפות את הדת. רוצים לפעול למען הדת? רק בדרך של שיכנוע בדרכי נעם. תוך שמירה קפדנית על דמוקרטיה, חרויות הפרט, וחופש הביטוי.
|
|
|
|
|