בשם הפלת נתניהו וממשלת הימין: הם הלבינו את הסרבנות, ופגעו פגיעה קשה בצה"ל, הוציאו כספים מהמדינה, ופגעו בכלכלה.
הוציאו את דיבת הארץ רעה ופגעו ביחסי ישראל עם העולם.
ועכשיו: חיללו את יום הזכרון הקדוש, והלבינו את פני אחינו החרדים.
כואב
נשלח ב-23/4/2023 17:09
עמית סגל
ב-2018 הגעה של שר חרדי שלא שירת נתפסה כניצחון הציונות. ב-2023 כניצחון ההשתמטות. מנחש שהנכדים של השרים האלה כבר ישרתו בצבא ושההיסטוריה תזרום עם הפרשנות מלפני חמש שנים, לא זו הנוכחית.
נשלח ב-23/4/2023 17:11
מתן כהנא
אני רואה שהשר גולדקנוף ביטל את השתתפותו בטקס יום הזיכרון ובעקבותיו עוד ח"כים חרדים. אני מבין את השיקול שלו אבל אין לי אלא להצטער על כך. כבוד השר, אני מבקש ממך לשקול שנית את החלטתך. אנחנו עם אחד. אשמח ללכת איתך יחד לאן שתחפוץ.
נשלח ב-23/4/2023 17:12
יוסי אליטוב -משפחה
החלטה נכונה של הנציגים החרדים לכבד את בקשת חלק מהמשפחות השכולות. יום הזכרון לחללי צה״ל, הוא יום שעלינו להקדיש לנופלים במערכות ישראל ולבני משפחותיהם. אנחנו החרדים איננו משרתים בצה״ל כהוראת רבותינו. יש תשובות והסברים אבל את הדיון נקיים ביום אחר. ביום הזה נאמר משניות לעילוי נשמת החיילים הקדושים ונפנה את הזירה הציבורית לאלו המשרתים בצה״ל.
נשלח ב-23/4/2023 17:14
ישראל כהן - קול ברמה
המיינסטרים החרדי משפיל מבט נוכח יום הזיכרון, בחכמה מבחינתו. אבל כולנו נפסיד את הרוח המאחדת שהיום הזה הביא בכנפיו. שוב לא נראה שר גוראי אומר תהלים בטקס צבאי ומניח זר פרחים על קברי חיילים, לא נשמע נאום מפוייס ומחמם לבבות. הקיצוניים ניצחו, עם ישראל הפסיד.
נשלח ב-23/4/2023 17:15
ארי קלמן - בחדרי חרדים
הממשלה והחרדים בפרט החליטו לשנות את כללי המשחק ולהיכנע להסתה התקשורתית והשמאל, זה התחיל בהקפאת הרפורמה, ממשיך בביטול השתתפותם של הנציגות החרדית בטקסי יום הזיכרון, בימים הקרובים נראה כניעה גם בחוק הגיוס שידחה למועד לא ידוע. ותודה לכם המצביעים החרדים והימניים שיצאתם חמש פעמים לקלפי
נשלח ב-23/4/2023 17:19
ינון מגל
פרצוף השמאל הישראלי:
טקס יום זיכרון בהשתתפות פלשתינים: כן טקס יום זיכרון בהשתתפות חרדים: לא
שפל המדרגה
נשלח ב-23/4/2023 17:21
יקי אדמקר
בשנה שעברה: תראו, שר חרדי בטקס יום הזיכרון בבית העלמין הצבאי. איזה יופי
השנה: שר חרדי, השתגעתם? הוא משתמט. שלא יבוא
בשנה הבאה: למה חרדים לא מגיעים לטקסי יום הזיכרון, גם לא משרתים וגם יורקים על משפחות הנופלים?
יום הזיכרון הוא יום לאומי. משפחות השכול לא צריכות אותו דווקא כדי לזכור או להתאבל. הן זוכרות ומתאבלות בכל יום. זה יותר יום זיכרון ואבל עבורנו, עבור אזרחי המדינה כולה. מי שלקח את היום הזה והכניס בו פוליטיקה ודחק ממנו נציגי ממשלה - פגע בצורה הרסנית לא רק בצד פוליטי אחד, אלא בכולם
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 23/04/2023 17:42:00
נשלח ב-23/4/2023 17:22
משה גלסנר קול ברמה
שלום לכל מובילי וממנפי קמפיין ה״חרדים אל תגיעו לחלוק כבוד לנופלים ביום הזיכרון״ - רק רציתי לוודא שאתם זוכרים להגיע בצפירה לכיכר השבת כדי לתעד חרדים קיצונים שלא מציינים את יום הזיכרון ועומדים דום (בתיאום מוקדם ביניכם, לפרובוקציה מושלמת)…
נשלח ב-23/4/2023 17:24
גוש בריינר הארץ
גולדקנופף ביטל את הגעתו לבית העלמין הצבאי בעקבות בקשת משפחות שכולות. כך ראוי. גם טסלר ביטל את הגעתו. רק בן גביר מתעקש להגיע חרף בקשות משפחות שכולות. והוא גם לא יבטל מהסיבה הפשוטה: הוא מת לכותרות עליו באתרים ובעיתונים מבית העלמין בב"ש ביום הזיכרון. לא איכפת לו משום דבר אחר.
נשלח ב-23/4/2023 17:25
אריה ארליך - משפחה
אילו אני יצחק גולדקנופף, הייתי מוציא הודעה כדלקמן: "כשהוזמנתי לטקס יום הזיכרון כנציגה של ממשלת ישראל, היה לי ברור כי עליי לבוא ולהשתתף. ברצוני היה להניח זר ולהרכין ראש בפני זכרם הטהור של הנופלים הקדושים, לשאת דברים לזכרם, לכבד את בני המשפחות היקרים, הראויים להערצה אינסופית. דווקא כנציג הציבור החרדי ביקשתי להמשיך מסורת חשובה שהחלה בימי קודמי ולסמל את מוטיב האחדות הלאומית ביום שבו עם ישראל מתייחד עם קדושיו.
"משהבנתי כי ישנה כוונה להפוך את המעמד הקדוש לזירת מחאה והתגוששות פוליטית, שבוודאי לא תכבד את זכר הנופלים הי"ד, החלטתי כי לא אתן לכך את ידי. בלב כבד ומתוך כבוד למשפחות היקרות, הודעתי למזכירות הממשלה כי לא אשתתף השנה בטקס יום הזיכרון ואכבד את היום הזה בתפילה מביתי. בציפייה לימים של שלום ואחדות בתוכנו".
נשלח ב-23/4/2023 17:30
ישי כהן - כיכר השבת
יש מי שלא רוצים את החרדים חלק מהישראליות. זה כל הסיפור. וכישיש חרדים בצבא הם יתעסקו בחייל החרדי שלא רצה לשמוע שירת נשים. כך יהיה אם החרדים יירצו להתגייס. יהיו מי שיעשו הכל לעצור את זה. אתם כבר יודעים למה.
נשלח ב-23/4/2023 17:33
גלית דיסטל אטבריאן
הייתי אמורה לייצג את הממשלה בבית העלמין בנס ציונה אלא שמספר משפחות שכולות מהאזור פנו לתקשורת בקריאה פומבית שלא אגיע. אמרתי תמיד ואומר גם עכשיו - מול משפחות שכולות אני מרכינה ראש באופן מוחלט. בקשתם היא צווי עבורי. לא אגיע לטקס. לא אצער אף הורה או אח או בן ששייכים למשפחת השכול. לעולם לא. לצד זאת יש דברים שחשוב לומר: שירתתי בצה"ל בתפקיד משמעותי ובאופן מלא. כך גם הבת שלי ששירתה כמפקדת ביחידת שאסור לדבר עליה בקול רם. כך גם בני שנאלץ להתגבר על האבחון שסחב על גבו מאז שהיה ילד והפך עולמות רק כדי שיוכל להתנדב לצה"ל. אחרי שהצליח להתנדב הוא הפך עולמות שוב כדי להתגייס כחייל סדיר. הוא עשה היסטוריה, ניצח את המערכת ושירת ביחידת עוקץ כמאלף כלבים וכחייל מין המניין. אחי ואחותי גם כן שירתו באופן מלא וכך גם כל ילדיהם. אני שייכת למשפחה שרואה בשירות בצה"ל זכות, לא רק חובה. אני גם שייכת למפלגה ימנית מתונה וליברלית שבוחריה ונציגיה משרתים בצה"ל ותורמים את חלקם. ועוד דבר - למרות שאני מתוייגת לאחרונה כאוייבת של טייסי חיל האוויר (בו שירתתי) מעולם לא תקפתי את "הטייסים". כן גיניתי את אלה שהצהירו שיסרבו. ועל אף שהביקורת שלי כלפי תופעת הסרבנות עדיין קיימת, על הביטוי "נפולת של נמושות" התנצלתי מזמן במכתב פומבי וארוך שיצא מהלב ופורסם בכל הפלטפורמות הדיגיטליות שברשותי. העובדה שאדם כמוני כבר לא יכול להגיע לבית העלמין ביום הזיכרון היא עדות נוספת לפוליטיזציה של הכל, פולטיזציה שמנסרת לאט אבל בטוח את הענף שכולנו יושבים עליו. אני לא מאשימה את המשפחות השכולות במאומה. לא הן יצרו את המצב העגום שכולנו מתבוססים בו לאחרונה. ובכל זאת חשוב לי לומר: הלוואי והימים הפוצעים האלה שמאיימים לפורר אותנו מבפנים יהפכו לזיכרון רחוק ורע. כי אם מגמת הפירוד האיומה הזאת תימשך - הצד המנצח יהיה רק האוייב שמבחוץ.
נשלח ב-23/4/2023 17:35
שיהיה ברור - בשנה הבאה (ב"ה אחרי הרפורמה המשפטית), שום שמאלני לא יגיע לטקסים הללו, לא ביום הזכרון ובטח שלא ביום העצמאות. המחמירים יתלו דגל פלסטין, השמאלנים הרגילים יסתפקו בשלט 'איני מכיר'.
נשלח ב-23/4/2023 17:35
מאיר ליוש
התגייסתי לצד חרדים, לחמתי לצד חרדים, פיקדתי כסמל וכקצין על חרדים והובלתי אותם למבצעים צבאיים בלב השטח. יש עוד דרך ארוכה לשילוב ולגיוס - אבל מה שקורה עכשיו זה ביזיון שאין כדוגמתו. נכון, לא כולם מתגייסים ואשמח שזה ישתנה - אבל במקום לקרב, מרחיקים ומפרישים. האמת? עצוב, אין מילה אחרת
נשלח ב-23/4/2023 17:37
שאולי רוטרמן - עו"ד
אחרי שגנבנו את המדינה שלהם, אחרי שצה״ל וחיל האוויר - שלהם, בתי המשפט - שלהם, פרקליטות, מוסד, שב״כ - שלהם, עכשיו גם יום הזיכרון - שלהם. לצערי, פתרון שתי המדינית לשני עמים מעולם לא היה רלוונטי כל כך. ולא מדובר בישראל והערבים…