ומה השלב הבא הקמת בתי חולים לגברים בלבד?! מי שלא מעוניין ללמוד רפואה בכיתה מעורבת מן הסתם יסרב לקבל נשים לבדיקה? כך, שמדובר בדיבורים בעלמא.
נשלח ב-1/5/2023 21:33
עוד לפני השלב הבא של בית החולים לגברים. יוסל שנרשם ללימודי רפואה הרי לא ירצה להיכנס לקורס החובה באנטומיה שכולל כמובן גם את התחום הגינקולוגי עס פאסט נישט. ולמעבדה לאנטומיה ששם מתאמנים על נתיחת גופות שנתרמו למדע, גם על זה הוא יגיד ס'איז נישט פאר מיר.
שיוסל יהיה רופא, זה נשמע כמו בדיחה.
נשלח ב-1/5/2023 21:52
גם אם יוסל ירצה ללמוד להיות אח. אין לו את הכישורים לכך.
גרשום כתב:
עוד לפני השלב הבא של בית החולים לגברים. יוסל שנרשם ללימודי רפואה הרי לא ירצה להיכנס לקורס החובה באנטומיה שכולל כמובן גם את התחום הגינקולוגי עס פאסט נישט. ולמעבדה לאנטומיה ששם מתאמנים על נתיחת גופות שנתרמו למדע, גם על זה הוא יגיד ס'איז נישט פאר מיר.
גם אם יוסל יחליט 'אז סי פאסט יא' יוסל לא מסוגל לקרוא משפט אחד באנגלית. יוסל גם לא מסוגל להבין צורת גרפים. יוסל גם לא יודע לחשב חישובים מתמטיים. הקנאים כאן כבר משפשפים ידיהם כדי לרגום אותי... אבל באמת, שאני כותב זאת מתוך אהבה ודאגה לעתיד. בוודאי שלא ע"מ חלילה לזלזול בקיום המצוות ובעבודת ה'. אדרבה, הבנות החרדיות יוכיחו! הן לומדות אנגלית ומתמטיקה וברמה גבוהה. והלימודים לא פוגמים באמונה שלהן ובקרבת האלוקים שלהן. אדרבה! זה ברור שהציבור שלנו ברובו ציבור ממש איכותי! זה ברור שהציבור שלנו ברובו גומל חסד ורגיש לזולת. מתנדב וכו' אבל בנוסף ללימוד תורה ועבודת ה' , מחובתנו להכין את הדור הבא גם לכך שיוכלו להתפרנס בכבוד. ולדעתי זה רצון ה' האמיתי. כך הייה בכל הדורות! בכל הגלויות! וגם לפני הגלויות! לקחו נורמה שמלכתחילה מיועדת ליחידים רמי מעלה (איזו היא עיר גדולה שיש בה 10 'בטלנים') והפכו את זה לנורמה מחייבת לכלל הציבור.
מי שאמר לך שאין מסלול רפואה לחרדים כי "המל"ג לא מעוניין", עשה ממך צחוק.
כדי ללמוד רפואה, אדם צריך:
1. תעודת בגרות טובה מאד, עם ציונים גבוהים
2. ידיעה טובה באנגלית - כדי לימוד חומר מקצועי רב מאד באנגלית
3. ידע במדעים בכלל, כולל מתמטיקה
4. ציון גבוה במבחן הפסיכומטרי
לדוגמא, בין תנאי הסף לקבלה ללימודי רפואה באוניברסיטה העברית, צריך ציון פסיכומטרי מעל 700, וממוצע בגרות משוקלל של 111. לבוגרי 5 יח"ל מתמטיקה - הציון חייב להיות לפחות 70, ולמי שעשו רק 4 יח"ל מתמטיקה - 80.
על כל כיסא בבית ספר לרפואה בישראל, מתמודדים מעל 4 מתמודדים עם תנאים טובים.
אתה יודע מי מונע מחרדים ללמוד רפואה? מי שמונע מהם ללמוד מתמטיקה ואנגלית ברמה גבוהה.
נשלח ב-1/5/2023 23:18
לךתדע1 כתבה:
ומה השלב הבא הקמת בתי חולים לגברים בלבד?! מי שלא מעוניין ללמוד רפואה בכיתה מעורבת מן הסתם יסרב לקבל נשים לבדיקה? כך, שמדובר בדיבורים בעלמא.
מי שאמר לך שאין מסלול רפואה לחרדים כי "המל"ג לא מעוניין", עשה ממך צחוק.
כדי ללמוד רפואה, אדם צריך:
1. תעודת בגרות טובה מאד, עם ציונים גבוהים
2. ידיעה טובה באנגלית - כדי לימוד חומר מקצועי רב מאד באנגלית
3. ידע במדעים בכלל, כולל מתמטיקה
4. ציון גבוה במבחן הפסיכומטרי
לדוגמא, בין תנאי הסף לקבלה ללימודי רפואה באוניברסיטה העברית, צריך ציון פסיכומטרי מעל 700, וממוצע בגרות משוקלל של 111. לבוגרי 5 יח"ל מתמטיקה - הציון חייב להיות לפחות 70, ולמי שעשו רק 4 יח"ל מתמטיקה - 80.
על כל כיסא בבית ספר לרפואה בישראל, מתמודדים מעל 4 מתמודדים עם תנאים טובים.
אתה יודע מי מונע מחרדים ללמוד רפואה? מי שמונע מהם ללמוד מתמטיקה ואנגלית ברמה גבוהה.
תן לי לחדש לך.. יש לא מעט בוגרי תיכונים חרדים כמו הישוב ודומיו עם ממוצעים שלא נופלים מאף חטיבת ביניים כללית ואף עולים עליהם, ועדיין רוצים ללמוד במסגרת אקדמיה חרדית/מפוקחת.
מי שלא רוצה רופאים חרדים, זה אותם שלא רוצים אלופים חובשי כיפה בצבא, שלא רוצים שופט מזרחי, שלא רוצים רפורמה, שרוצים להמשיך לשלוט במוסדות המדינה, והאקדמיה היא אחת החשובות ביותר לדידם, כי היא תקבע איך תיראה המדינה בעוד עשורים קדימה..
גם אם יוסל יחליט 'אז סי פאסט יא' יוסל לא מסוגל לקרוא משפט אחד באנגלית. יוסל גם לא מסוגל להבין צורת גרפים. יוסל גם לא יודע לחשב חישובים מתמטיים. הקנאים כאן כבר משפשפים ידיהם כדי לרגום אותי... אבל באמת, שאני כותב זאת מתוך אהבה ודאגה לעתיד. בוודאי שלא ע"מ חלילה לזלזול בקיום המצוות ובעבודת ה'. אדרבה, הבנות החרדיות יוכיחו! הן לומדות אנגלית ומתמטיקה וברמה גבוהה. והלימודים לא פוגמים באמונה שלהן ובקרבת האלוקים שלהן. אדרבה! זה ברור שהציבור שלנו ברובו ציבור ממש איכותי! זה ברור שהציבור שלנו ברובו גומל חסד ורגיש לזולת. מתנדב וכו' אבל בנוסף ללימוד תורה ועבודת ה' , מחובתנו להכין את הדור הבא גם לכך שיוכלו להתפרנס בכבוד. ולדעתי זה רצון ה' האמיתי. כך הייה בכל הדורות! בכל הגלויות! וגם לפני הגלויות! לקחו נורמה שמלכתחילה מיועדת ליחידים רמי מעלה (איזו היא עיר גדולה שיש בה 10 'בטלנים') והפכו את זה לנורמה מחייבת לכלל הציבור.
תוקן על ידי momeir ב- 01/05/2023 22:00:30
נמאס מהשקר הזה. חרדים שהצליחו בלימודי גמרא, יכולים תוך שנה להשלים ולכסות את הפער עכ"פ במה שנצרך ספציפית לתחום שירצו ללמוד. אם זה חינוך ופסיכולוגיה וכדומה וגם אם זה תכנות. ותאמין לי גם אם זה אסטרונומיה - מי ששייך לזה ידביק את הפער ומי שלא - גם אם ילמד בבית הספר החילוני הכי טוב לא יגיע לשם לעולם.
אני חושב שאני מכיר מספיק חרדים וחילונים כדי להיות בטוח במה שאני אומר.
זה שחרדים נושרים הרבה בלימודים אלו יש לכך סיבות. א. לרוב זה בגלל שמלכתחילה לא היה צריך לקבל אותם למקצוע המסויים, רוב הסיכויים שגם בישיבה לא באמת הצליחו, מי שמצליח בישיבה לא מגיע כל כך מהר ללימודי תואר. ב. לא פעם הדרישות מצד האקדמיה לא קשורות למקצוע המבוקש, סטטיסטיקה לאיש חינוך למשל. ג. הדרישות גם לא מתאימות לחרדי שאף פעם לא למד ליבה.. גם השנת לימודים במכינה היא מיותרת לפעמים, ואפילו חלק מלימודי התואר עצמו. אני מקוה שיום אחד ישכילו להתאים את דרישות המקצוע לחרדים, כמו למשל לאשר מטפלים במקצועות ספציפיים בלי תואר אבל עם תעודה מתאימה, חצי מהקורסים בתואר חינוך לא קשורים למי שרוצה לחנך ילדים למשל (ואני יודע שיש שיקפצו ויתווכחו על זה, הזכרתי את זה רק להשלמת הדברים).