| נשלח ב-3/7/2023 00:41 |
|
| |
אריה ארליך במשפחה: 61% מהמקרים החמורים הם מבתים חרדים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה)
אריה ארליך במשפחה: הנתונים מחרידים. הם ידועים לכל מי שמטפל בתחום: 63 אחוז מהמקרים החמורים מהסוג הזה. שמטופלים בידי רשויות הרווחה - הם מבתים חרדיים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה). הסיבות ידועות: המון קהילתיות, המון מפגשים, המון נגישות, אבל עיקר העיקרים - ואת זה צריך לזעוק בקול, - המון חוסר מודעות. קישור לצילום הכתבה חילצתי את קטע הטקסט מתמונות הכתבה באמצעות המנוע הזה, ועדיין הייתי צריך לתקן לא מעט שגיאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 02:19 |
|
| |
כבר כתבתי פעם באשכול שפתחתי בנושא, ואחזור כאן, אין עצה אחרת מלבד שידבר כל אחד עם בנו / בתו בהגיעם לגיל 7-8 פחות או יותר על הענין בצורה פתוחה, להסביר שיש אנשים זוועתיים המתנהגים בצורה לא צנועה, ושהילד לא יאבד עשתונות אם זה קורה אלא לפתוח את הפה. כשהילד מוכן מראש, יש גם פחות טראומה אי אפשר לשמור על הילדים 24/7 ושאף אחד לא יגיד לילדי זה לא יקרה
אגב, אינני יודע אם הנתונים נכונים, פי 1.4 מגודלם באוכלוסיה, אבל דבר אחד ברור - את הפער משלימים החילונים באונס נשים, מה שלא קורה אצל החרדים בגלל החומה הבצורה בין נשים לגברים. למרבה הצער, בסיכומו של ענין הנזק אצל החרדים גדול יותר, לכאורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 04:15 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
אריה ארליך במשפחה: הנתונים מחרידים. הם ידועים לכל מי שמטפל בתחום: 63 אחוז מהמקרים החמורים מהסוג הזה. שמטופלים בידי רשויות הרווחה - הם מבתים חרדיים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה). הסיבות ידועות: המון קהילתיות, המון מפגשים, המון נגישות, אבל עיקר העיקרים - ואת זה צריך לזעוק בקול, - המון חוסר מודעות. קישור לצילום הכתבה חילצתי את קטע הטקסט מתמונות הכתבה באמצעות המנוע הזה, ועדיין הייתי צריך לתקן לא מעט שגיאות. |
|
כי אצל החרדים, סוטה אחד תוקף את כל המשפחה המבורכת,
ואז יש יותר עבודה למטפלים, זה עניין של נגישות
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 07:56 |
|
| |
צריך להודות בכנות,
רוב הבעיות ההם לא בגלל חוסר מודעות, ממש לא,
הם בגלל חוסר התמודדות עם היצרים,
הקב"ה ברא את האדם עם יצרים מסויימים,
והקב"ה בנה את האדם שהוא צריך להתמודד איתם,
והוא צריך לעבוד על עצמו בהתמודדות איתם,
ככשמונעים ממנו להתמודד איתם בגלל כל מיני חומרות של צניעות,
ואותו ילד\בחור\אברך לא מתמודד איתם,
זה התוצאה.
בבני ברק מי שהוביל את מערכת ומאבקי גדרי הצניעות לפני הרבה שנים
היה פדופיל (לא טעות)
שברח לחו"ל אחרי שכמה אנשים התלוננו עליו במשטרה,
אבל כל תוצאות המאבקים שלו שהוא קבע בעיר נשארו.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 03/07/2023 07:57:51
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 03/07/2023 07:59:24
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 10:17 |
|
| |
בעבר עבדתי בתחום וראיתי לא מעט פדופילים\אנסים חרדים והמכנה המשותף בין כולם היה שהם מעולם לא החזיקו אייפון ולא גלשו באינטרנט להפך הם היו צולים וצדיקים
הם פתחו גמ' ומתחתיה אנסו את האחין שלהם ...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 11:01 |
|
| |
| רציף כתב: |  | |
כי אצל החרדים, סוטה אחד תוקף את כל המשפחה המבורכת,
ואז יש יותר עבודה למטפלים, זה עניין של נגישות |
|
1) כמדומני שמדובר על מקרים שמטופלים ברשויות הרווחה. דהיינו תיקים במשרד הרווחה. ממה שמכיר, התיק הוא בד"כ משפחתי ולא עבור כל ילד.
2) אילו היית לומד מתמטיקה וסטטיסטיקה, היית מבין שזה לא משנה. בגלל שאם על כל 3 ילדים חרדיים ודתיים מאוד יש כ2 מבוגרים חרדים. על כל 3 ילדים לא חרדים או דתיים מאוד יש כ3 מבוגרים.
כך שאם אחוז המבוגרים הפוגעים היה דומה, היינו אמורים לראות אחוז נפגעים דומה פחות או יותר. ולפוגע לא-חרדי, אין נגישות בד"כ למשפחה שלמה חרדית, אלא דווקא למשפחתו הלא-חרדית.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 03/07/2023 11:15:32
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 11:02 |
|
| |
טוב, אם עד עכשיו ידענו שהחרדים מסתירים פגיעות מיניות ולא הולכים לטפל. עכשיו המציאו משהו חדש שחלק גדול מהמטופלים בתחום הם מבתים חרדים "איזה כבוד", זאל זיין, אומרים באידיש. אולי הנפגעים החרדים-דתיים נפגעו ע"י חילונים?! בכל אופן לא כל משפחה שקירות ביתה מעוטרים עם הבאבא סלי, הרבי מחבד וכו' נחשבת למשפחה חרדית או דתית. וד"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 11:19 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | צריך להודות בכנות,
זה התוצאה.
היה פדופיל (לא טעות)
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 03/07/2023 07:59:24 |
|
החומרות הקיצוניות יוצרות עיוות בנפש שמביאות לסטיות נוראיות. יצא לי להכיר מקרים שהיה ברור למטפלים, שהסטייה נולדה מחומרות קיצוניות בנושאים אלו. אבל את זה אריה ארליך לא יעז לכתוב כדי שלא יאשימו אותו בפשרנות ויצעקו עליו "חוטא ומחטיא" "צא טמא" וכו'..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 11:26 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | טוב, אם עד עכשיו ידענו שהחרדים מסתירים פגיעות מיניות ולא הולכים לטפל. עכשיו המציאו משהו חדש שחלק גדול מהמטופלים בתחום הם מבתים חרדים "איזה כבוד", זאל זיין, אומרים באידיש. אולי הנפגעים החרדים-דתיים נפגעו ע"י חילונים?! בכל אופן לא כל משפחה שקירות ביתה מעוטרים עם הבאבא סלי, הרבי מחבד וכו' נחשבת למשפחה חרדית או דתית. וד"ל. |
|
אריה ארליך בד"כ מגן על שמו הטוב של המגזר. ובלהיטות גדולה. מוכן להתערב איתך שזה שהוא הוסיף וכרך את החרדים והדתיים ביחד, זה לא בגלל שאצל הדתיים המצב גרוע מאצל החרדים. אלא להפך, בהכירי את סיגו וסגנונו, הוא רצה לרכך את הנתונים על החרדים. וכמו"כ הסיבה שהוא כתב שהנפגעים מבתים חרדים, ולא דיבר על כך שגם הפוגעים מבתים חרדים, זה גם כדי לרכך. ברי לכל בר דעת שרק אחוזים בודדים זה מקרים שחרדים נפגעו ע"י לא-חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 13:39 |
|
| |
קשר שתיקה קיים ומצוי בעיקר בפריפריה בקהילות שפוטות וסגורות בקהילות מודרניות ובכלל בקהילות עירוניות מידע רץ ויוצא מהר
קשר שתיקה קיים ומצוי בפריפריה בקהילות שפוטות וסגורות בעיקר ליטאיות שלא מדברים על זה מטוב ועד רע
בקהילות החסידיות יש התייחסות אומנם מעניינת אבל עדיין יש
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 14:50 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | בעבר עבדתי בתחום וראיתי לא מעט פדופילים\אנסים חרדים והמכנה המשותף בין כולם היה שהם מעולם לא החזיקו אייפון ולא גלשו באינטרנט להפך הם היו צולים וצדיקים
|
|
יש כידוע מספרים ואחוזים די דומים של פדופילים חילונים מדובר בסטיה שקיימת בכל מגזר וקהילה, וגם אם יש מעט הבדלים באחוזים, עדיין יש והרבה אותם חילונים בעלי סמארטפון כולם, וכאן נופלת התאוריה שלך.. מסתבר שפשוט רוב הציבור החרדי אינו מחזיק סמארטפון, ולכן המכנה המשותף שלהם הוא שלא החזיקו סמארטפון אגב, מה שכתבת הוא גם לא נכון, פורסמו כמה מקרים בהם אותם חרדים פיתו בצאטים אז זה כבר לא "מכנה משותף בין כולם".
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 03/07/2023 15:00:27
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 14:55 |
|
| |
קלעפער
| ברנהארד כתב: |  | קשר שתיקה קיים ומצוי בעיקר בפריפריה בקהילות שפוטות וסגורות בקהילות מודרניות ובכלל בקהילות עירוניות מידע רץ ויוצא מהר
קשר שתיקה קיים ומצוי בפריפריה בקהילות שפוטות וסגורות בעיקר ליטאיות שלא מדברים על זה מטוב ועד רע
בקהילות החסידיות יש התייחסות אומנם מעניינת אבל עדיין יש |
|
מה זה התייחסות מעניינת?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 16:16 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | צריך להודות בכנות,
זה התוצאה.
היה פדופיל (לא טעות)
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 03/07/2023 07:59:24
החומרות הקיצוניות יוצרות עיוות בנפש שמביאות לסטיות נוראיות. יצא לי להכיר מקרים שהיה ברור למטפלים, שהסטייה נולדה מחומרות קיצוניות בנושאים אלו. אבל את זה אריה ארליך לא יעז לכתוב כדי שלא יאשימו אותו בפשרנות ויצעקו עליו "חוטא ומחטיא" "צא טמא" וכו'.. |
|
זאת התגובה החילונית הקלאסית - החרדיות אשמה. אז נכון שאתם לא מאשימים אלא את הקיצוניות, אבל החילונים רואים אתכם ואת הקיצוניים כמעט כדבר אחד - לא נותנים דרור ליצר ודי חיים כאילו הנושא הזה לא קיים. והם צודקים, אתם באמת חושבים שהחומרות הנוספות, מעבר לכל מה שכתוב בחז"ל ובהלכה- בקיצוניות שמחרידה אותי עד היום, הם שגורמות לכל הסטיות?
אם כבר - הסטיות גורמות לחומרות היתרות, אנשים שלא שולטים בעצמם בעניינים אלה נתפסים לחומרות ולקיצוניות בעניין שכל כך מעסיק אותם, והדברים ידועים.
האמת היא כנראה כמו שכבר אמרו כאן, החילונים עוברים ביד רמה על איסורים נוראיים יום יום, בעיניהם זה לא כל כך נורא, ורק בעניין של קטינים הם 'מחמירים' על עצמם. [אני לגמרי מסכים שמדובר בעניין של רצח נפשות והרס של חיים שלמים, אבל לפני דורות, בזמן הפילוסופים שנחשבו לפסגת הטוב האנושי בזמנם - זאת היתה דרך חיים לכתחילית, ללמדך עד כמה אני לא חייב לחשוב בעניינים אלה בדיוק כמו שהחילונים חושבי בדור הספציפי הזה, מותר לי להאמין שאיסורי עריות ואשת איש הם לא פחות חמורים]. ולכן אחוז עבירה ספציפית זאת אצלם קטן יותר. אל החרדים זה לפעמים ה'מוצא' היחיד לאנשים שלא שולטים בעצמם, וזה גם נגיש קצת יותר (לא הרבה יותר). אז אולי, גם זה לא בטוח, זה קורה יותר.
השקפת חז"ל צועקת מתוך דבריהם, משביעו רעב, ימות ואל יהי רשע שעה אחת. וגם המציאות היא כזו, אני מכיר כמה אנשים ודי ניכר שככל שאנשים נפתחים יותר הם חוטאים יותר! ואני מדבר על חמורות שבחמורות, נשג"ז וא"א. ולכן אין לי ספק שאדם נורמטיבי, חרדי שמנסה ללכת בדרך שהתוו לנו חז"ל ופוסקי ההלכה, מוגן יותר מה'פתוחים' יותר - אף גם לגבי קטינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 17:50 |
|
| |
משהו אחד לא ברור לי. לטענתו יש בכלא יותר אסירים חרדיים מכל מגזר אחר על מעשים כגון אלו או שאני מפספס משהו? מקרים שמגיעים לרווחה חייבים גם להיות מדווחים למשטרה. מישהו יכול לאשר או להכחיש את הנ"ל? ואם כמו שטענו כל הזמן שאצל החרדים מטאטאים מתחת לשולחן כמו אצל הערבים (אגב, גם אצל החילונים כיום לא רצים למשטרה על כל מקרה), אז לדבריו האחוזים הרבה יותר גבוהים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 17:52 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | משהו אחד לא ברור לי. לטענתו יש בכלא יותר אסירים חרדיים מכל מגזר אחר על מעשים כגון אלו או שאני מפספס משהו? מקרים שמגיעים לרווחה חייבים גם להיות מדווחים למשטרה. מישהו יכול לאשר או להכחיש את הנ"ל? ואם כמו שטענו כל הזמן שאצל החרדים מטאטאים מתחת לשולחן כמו אצל הערבים (אגב, גם אצל החילונים כיום לא רצים למשטרה על כל מקרה), אז לדבריו האחוזים הרבה יותר גבוהים. |
|
גם אם זה מטופל ברווחה, וגם אם נמסר מידע למשטרה, עדיין המשפחה בעצת עסקנים יכולה להחליט שלא לשתף פעולה עם החקירה במשטרה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2023 17:56 |
|
| |
| תגובה שנתקבלה בתיבה האישית: |  | עכשיו אתה לא רק איש אקדמיה אתה גם בין עסקני המע"מ.... וכמובן שעם תוספת סברות כרס, כי למה לא,,, אין לך את הסטטיסטיקה אבל יש לך את הדעות הקדומות..... אז לעובדות ככל שידועות לי [גם לי אין עובדות מדויקות רק מה שהתפרסם במדיה החילונית אבל בלי סברות כרס, הרגשים, דמיונות ואנקדוטות...]1אריה ארליך לא ריכך ככה זה הוצג גם בתוכניות של יעל דן, אם כבר נראה מהתוכנית שיש ניסיון הסתרה מצד הדתים לאומיים ומכניסים את החרדים לסטטיסטיקה שלהם למרות שמדובר במגזרים שונים לחלוטין בכל תחום ומובן,2 כשהיה הסיפור על האונס של הילדה כביכול במודיעין עלית עלתה אחת מעו"ס מהרווחה ואמר שהאחוזים והתלונות זהים לחילוניים, מסקנה כמו בכל הסטטיסטיקות כמו במערכת הבחירות גם פה יש אג'נדות ואינטרסים שמשפיעים על התוצאות מלבד זה שהדוברים לא מסוכרנים ולא זכינו להצגה מלאה של העובדות.... ואם אתה מתעקש על סברות כרס ואנקדוטות גם לי יש, כל פולחן הלהטבי שמגדיל את טווח הסטיות מתחולל במדינות מערביות בלי "חומרות" בענייני צניעות.... ואם מחיר החומרות בענייני צניעות שמעלה חלק מהאשים לפסגה גבוהה ברוחניות יש אפקט נוסף בקצה השני וההפוך של אחוז וחצי יותר סטיות ופגיעות אני חושב שכל אדם שפוי היה לוקח את זה ב2 ידיים,... |
|
תגובתי:
חס וחלילה !!! אפילו נפש טהורה אחת שתירצח מפוגע שפיתח סטיה בגלל חומרות, אז לא שווה כל החומרות והפסגה הרוחנית הגבוהה גם של מיליון איש על חשבונו !! זה פשוט וברור!
|
|
|
|
|