| נשלח ב-3/8/2023 21:43 |
|
| |
עַנוְותָנותו של האדמו"ר מאמשינאוו פלאי פלאים
אתמול ט"ו באב, יצא לי לנסוע ברכבת, מירושלים למרכז. עליתי לרכבת כמה דקות לפני היציאה, והצלחתי לתפוס מקום ברכבת העמוסה, כמו תמיד. ואז, רגע לפני שהרכבת יוצאת, אני רואה את האדמור מאמשינוב שליט"א עולה לרכבת עם הגבאי שלו. הצעתי לו את המקום שלי, והוא סירב בהחלטיות, וניסה במהירות לחפש מקום אחר. הוא הלך בין הקרונות, ועלה לקומה השניה, אבל הכל היה תפוס. ואז פיניתי את המקום, ואמרתי לגבאי שיבואו למקום שלי, והגבאי שיכנע אותו שאין ברירה אחרת, והוא בא לשבת ברביעייה שפיניתי לו. כשהסברתי לו שאשתי יכולה לשבת בין הנשים, ואילו אני נשארתי ברביעייה יחד איתו. במהלך הנסיעה, הוציא האדמור מהשקית שלוקח איתו, חומש קטן, ולמד בעיון, אור החיים ורמב"ן בפרשת ואתחנן. האדמור החליף רכבת באמצע הנסיעה והודה על המקום.

|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2023 12:53 |
|
| |
הודעתו של *גרשום*
דוגמה מפעימה של ענווה ופשטות של האדמו"ר מאמשינוב.
שוב פעם אנחנו נחשפים לגדלות הנפש של האדמו"ר מאמשינוב כאשר לפני זמן מה התפרסמה תמונה שבה הוא נראה מתקן את תריס חלון ביתו.
אינני רוצה לדבר סרה באדמו"רים אחרים אבל נקעה נפשי מכאלה שמשייטים במטוסים פרטיים ואשר סיגלו לעצמם מניירות של פריצים פולניים.
התמונה הויראלית של האדמו"ר מאמשינוב ברכבת כאחד האדם (kikar.co.il)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2023 12:54 |
|
| |
הודעתו של *יוחנןש*
לתשומת לב: כל הנהגה קיצונית, לא נכונה, ולא מתאימה. לא מכבדת ולא מחנכת.
אך כמובן: טוב שהקיצוניות היא לצד הענווה והפשטות. מי כמוהו!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2023 13:33 |
|
| |
בדידי הווה עובדא. לפני שנים רבות.ראיתי את הצדיק מאמשינוב שליט"א בגאולה בתחנת אוטובוס. היצעתי לו שיתלווה לרכב שלי . הוא הודה אבל סרב... אגב, גם האדמו"ר מסטריקוב זצ"ל שהייה תלמיד חכם ולמדן עצום, התנהג בענווה והיה נוסע בתחבורה ציבורית. לפי אלו שמודדים את גדולתו של אדמו"ר ע"פ גודל 'שיירת המכוניות', הצדיק מאמשינוב הוא האדמו"ר הכי הכי הכי גדול הוא נוסע ברכבת , ...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 18:48 |
|
| |
שבוע שעבר היה איזה חתונה בחצר אמשינוב, אולי הוא נסע ברכבת לחופה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 20:10 |
|
| |
גוטטטטטט-מארגןןןןן
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 20:17 |
|
| |
האדמור מאמשינוב הוא אדם מיוחד במינו תלמיד חכם הוא מגן על נשים בתהליכי גרושין הוא הראשון שתמך ברב שאול אלתר ..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/8/2023 23:20 |
|
| |
חייב להיות ברור שלא כל מה שמתאים לאדמור יתאים בהכרח ליהודי חרדי מן השורה ,לכן מי שרוצה לשמור על הרוחניות שלו לא יתור אחרי מקום פנוי ברכבת מלאה "בנוסעות צנועות" בקיץ הלוהט...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/08/2023 23:29:12
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 13:15 |
|
| |
סיפור על פשטות
סיפור שקבלתי מאחד מוותיקי חסידי אמשינוב. מעשה שבא אדמו"ר ידוע לבקר את האדמו"ר מאמשינוב. בסוף הביקור ביקש האדמו"ר להזמין עבורו מונית. נזדעזע האדמו"ר מאמשינוב, ותמה, מה מונית ... כספי ציבור, מטיל עול וכו', ואמר לאדמו"ר הנה פה בסמוך תחנת אוטובוס, נצא יחד לתחנה. האדמו"ר יש קצת שלא בנוח ויצא עם האדמו"ר לתחנת האוטובוס. הגיע האוטובוס ועלה עליו. לאחר תחנה אחת ירד והזמין מונית ...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 18:32 |
|
| |
עזבו אותנו מהסיפורים האלה הם לא מעידים על פשטות!! הפשטות הכי גדולה היא לקחת מונית ולנסוע לאן שצריך, ולא לסרוק רכבות שלמות בנוסעות לא צנועות בימות הקיץ הלוהטים : מי שמחפש מקום פנוי ברכבות מלאות ב"נוסעות צנועות" , לא ימלט שלא יבחין במקומות הלא פנויים ברכבת , וד"ל. כוונתי לא לאדמור מושא האשכול אלא באופן כללי...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/08/2023 18:37:35
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 19:43 |
|
| |
סתירה מיניה וביה אם מדובר באדם פשוט, אין כאן פשטות בנסיעה ברכבת. אם מדובר באדמור, אדמור לא נושא את עיניו ברכבת ולא נכשל במראות אסורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 21:15 |
|
| |
באשכול מובא שהאדמור סרק את הרכבת ואף ניסה את מזלו בקומה השנייה כדי למצוא מקום פנוי, זאת אומרת שהוא נשא עיניו ברכבת אבל, דברי יפים לבן האדמו"ר שהשתתף בפסטיבל "הפשטות" שגם הוא לא צריך לנסוע ברכבת שמלאה בשיקסעס למרות היותו "אדם פשוט" ואל תשכח את הגמרא בקידושין: מה רב עמרם רצה לעשות ואיזה סולם כבד הוא הצליח להרים בדרך כדי להוציא אל הפועל את זממו , ולמרבה הפליאה הוא הודה שיש לו יצר הרע ולא טען לחסינות רבנית או אדמורית מפניו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/08/2023 21:32:51
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 21:26 |
|
| |
זה סיפור יפה ואפילו מרגש. אבל במבט אוביקטיבי נכון יותר לאדמו"ר לקחת מונית, אני בטוח שהוא יכול להרשות זאת לעצמו, זה נוח יותר לרבי, לגבאי, לחסידים (שהזמן של הרבי חשוב להם, בפרט בחסידות זו), וגם לנוסע החרדי המזדמן ברכבת שלא יידע איפה לשים את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 21:29 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | חייב להיות ברור שלא כל מה שמתאים לאדמור יתאים בהכרח ליהודי חרדי מן השורה ,לכן מי שרוצה לשמור על הרוחניות שלו לא יתור אחרי מקום פנוי ברכבת מלאה "בנוסעות צנועות" בקיץ הלוהט...
|
|
אין דבר כזה. אם רבי מחמיר על עצמו יותר מהחסידים אולי לא חייבים לחקות אותו, אבל לקולא? אם אצל מי שהקב"ה מדקדק איתו כחוט השערה זה מותר למה לא לאדם הפשוט. ואם נאמר שברמה שלו אין את הנסיון שיש לאדם הפשוט, אז ממש במקביל לזה - ברמה שלו דקדוק הדין חמור פי כמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 23:20 |
|
| |
אתה מתכוון "דקדוק הדין" על עצם הימצאותו במקום הזה?! לכאורה, הבחינה של "לא תביא תועבה אל ביתך" אינה שייכת כאן.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/08/2023 23:37:12
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2023 06:54 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אתה מתכוון "דקדוק הדין" על עצם הימצאותו במקום הזה?! לכאורה, הבחינה של "לא תביא תועבה אל ביתך" אינה שייכת כאן.
|
|
צדיק'ל, חרדים נוסעים ברכבת, הולכים ברחובות, נכנסים לחנויות, כמו שאתה גולש כאן באינטרנט, כמובן תטען שמה פתאום, ואתה פותח רק את בחדרי ועוד כמה מקומות בלי להיכשל וכו'.. אבל אתה ובורא עולם יודעים האם אתה מסכן כאן את עצמך יותר מכל חרדי או אדמור שעולה לרכבת, ומה הן תוצאות הסיכונים שלקחת על עצמך. בבקשה אל תדבר גבוהה על אדמורים או בניהם או סתם חרדים שעולים על רכבת..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 10/08/2023 06:56:12
|
|
|
|
|