| נשלח ב-4/8/2023 14:49 |
|
| |
האם קהילות חסידיות משתדכים עם פורשי גור?
האם אתם יודעים על שידוכים בקרב הקהילה של הראש ישיבה עם משפחות מקרב המגזר החסידי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2023 15:38 |
|
| |
עם גור משתדכים מן הסתם פחות מאשר עם פורשי גור
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2023 15:51 |
|
| |
זה ברור, אבל רציתי לדעת האם הציבור הרחב רואה בהם חסידי גור על כל המשתמע מכך או שרואים בהם חסידות חדשה שלדוגמה לא תאמץ את התקנות וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2023 18:04 |
|
| |
גם בגור מעטים מאמצים את התקנות .
מפי השמועה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 18:50 |
|
| |
לא ברור מי הם, ואם מתנכלים אליהם .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2023 20:11 |
|
| |
אני אישית מכירה כמה משפחות חסידיות שלקחו חתן וכלה מחסידי הרב שאול אלתר ..הרוויחו בענק גם עזבו את גור נדלן גם חיתנו עם משפחות טובות שם היו נשארים בגור נדן לא היה להם סיכוי לשידןך..
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2023 15:15 |
|
| |
אם אתם מפחדים לקחת גורים, אל תהיו פזיזים! אני מכיר כמה פורשים שדם גורי זורם בעורקיהם, חכו כמה דורות לראות שבאמת התפוגג הגוריות שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2023 18:25 |
|
| |
גם אני סבור כמו מזמור שיר שצריך לחכות כמה דורות כדי לראות אם זה אותה גברת בשינוי אדרת או משהו אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 01:01 |
|
| |
ואני סבור שגם דור עשירי לא יבוא בקהל ה'.
חלילה לטמא את המחנה הטהור והנקי שלנו בטיפת דם יהודית...סליחה, גורית...י
יש לעשות שאלת טיפש אם אסור גם גורית או רק גורי, כעמוני ולא עמונית
והמחמיר תבא עליו ברחה ...
.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 05:38 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | | אם אתם מפחדים לקחת גורים, אל תהיו פזיזים! אני מכיר כמה פורשים שדם גורי זורם בעורקיהם, חכו כמה דורות לראות שבאמת התפוגג הגוריות שלהם. |
|
חלילה לדבר ככה על יהודים, ובכלל אסור להכליל ציבור שלם, אני מכיר הרבה חסידי גור עדינים שלא פגעו מעולם בזבוב, מלאים בחסד לזולת, לדעתי בערך 10% מגור הם אלימים ברמות כאלה ואחרות, הרוב הדומם שותק ומפחד
יטענו הטוענים, בעצם זה שהם נשארים בגור הם נותנים חסות למעשים הנפשעים של אותם אלימים אבל זוהי טענה לא במקום בכלל, ומי שטוען אותה אינו יודע מה זה להיוולד בחסידות ולעזוב אותה, זה יותר מלעקור עץ ולהרוג אותו, אותו רוב דומם אינו אמור לעבור סבל נפשי רב הכרוך בעזיבת חסידות בגלל חלק הפושעים. קל וחומר שכל אלו העדינים פוחדים לפצות פה ולמחות, וכבר היו דברים לעולמים, מי שפתח את הפה נחשד בבגידה, במעבר לקהילת ר' שאול אל תדון חברך עד שתגיע למקומו
בכל מקרה לדבר בצורה כזאת "דם גורי", זוהי חציית קו, ומה הטענות על גור, אם רמת השנאה בצד השני אינו פחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2023 23:47 |
|
| |
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/08/2023 00:24:51
|
|
|
|