| נשלח ב-21/8/2023 13:03 |
|
| |
פתרון לבעיית גיוס החרדים
האמת, אין שום בעיה בכך שכל אברך בגיל 25-30, כשהוא יוצא לעבוד - וכולם הרי יוצאים בסוף לעבוד - יתן שנה שנתים שירות אזרחי בתוך הקהילה החרדית, יש אינספור אפשרויות, משיטור אזרחי, התנדבות בבתי חולים, הצלה, זק"א, יד שרה, עזר מציון, עזרה לילדים מיוחדים. אפשר אפילו לשלב את זה ביחד עם שעות עבודה בחלק משעות היום ולשרת יותר חודשים.
אכן יש בעיה אם זה קורה בגיל צעיר 18-25 שאז האברך יושב ולומד כמה שנים בכולל אבל רוב הציבור החרדי יוצא בסופו של דבר לעבודה, וכשזה קורה, הוא ישולב בשעות שירות אזרחי בקהילה. יש אחוזים ניכרים של חילונים שעושים את זה. האחוזים הבודדים שירצו להמשיך ללמוד יוכלו להמשיך לדחות את השירות הזה.
כמובן שהסתה תמיד תמשיך להיות נגד חרדים, שהם לא מסתכנים בקרבי, למרות ש95% מהציבור הכללי לא הולך לקרבי, כי רק 8% מהמתגייסים הולך לקרבי, וכמובן יש עוד הרבה על מה להסית, כך שאין כאן פתרון להסתה, אבל יש כאן פתרון לעצם נושא הגיוס עצמו, שיהיה מקובל על רוב הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2023 14:40 |
|
| |
אם אינני טועה זה די דומה למתווה שי פירון. אבל נכון לכרגע זה לא קיבל הסכמה של האדמו"רים והרבנים הבכירים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2023 18:18 |
|
| |
אכן זה דומה, אבל הוא דיבר על גילאי 21 אצל חרדים וזה כמובן יידחה לגמרי כי זה הזמן בו אברכים לומדים עדיין, וכמובן לא יוותרו על התורה לטובת שום שירות צבאי או אזרחי הדבר היחיד שמוציא אברכים לעבודה הוא קושי הפרנסה, כשיש 3-4 ילדים בגילאי 25+ אז יוצאים מהכולל, ולכן כתבתי על גיל זה בו אברך מבקש לצאת לעבודה, שישלב חצי מזמנו לשירות אזרחי, בתוך הקהילה החרדית, וזה חשוב, כי שירות בציבור הכללי עלול לפגוע בחרדיותו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2023 19:49 |
|
| |
זה הודעה באשמה . זה לא פיתרון
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2023 20:17 |
|
| |
הפתרון האמיתי הוא רק צבא מקצועי. אבל אם אתה חושב שזה יוריד ולו בפרומיל את ההסתה והשנאה באו האנרכיסטים בחצי שנה האחרונה והוכיחו שאתה טועה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2023 00:41 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אכן זה דומה, אבל הוא דיבר על גילאי 21 אצל חרדים וזה כמובן יידחה לגמרי כי זה הזמן בו אברכים לומדים עדיין, וכמובן לא יוותרו על התורה לטובת שום שירות צבאי או אזרחי הדבר היחיד שמוציא אברכים לעבודה הוא קושי הפרנסה, כשיש 3-4 ילדים בגילאי 25+ אז יוצאים מהכולל, ולכן כתבתי על גיל זה בו אברך מבקש לצאת לעבודה, שישלב חצי מזמנו לשירות אזרחי, בתוך הקהילה החרדית, וזה חשוב, כי שירות בציבור הכללי עלול לפגוע בחרדיותו |
| הוא בגיל 25, עם 3 ילדים. ממה יתפרנס? איך בדיוק יכלכל משפחה כשמשלב שירות לאומי? איך אברך מסתדר? ב"ה מסתדר. אבל זה כבר לא אברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2023 00:58 |
|
| |
| משגיחשליטא כתב: |  | אכן זה דומה, אבל הוא דיבר על גילאי 21 אצל חרדים וזה כמובן יידחה לגמרי כי זה הזמן בו אברכים לומדים עדיין, וכמובן לא יוותרו על התורה לטובת שום שירות צבאי או אזרחי הדבר היחיד שמוציא אברכים לעבודה הוא קושי הפרנסה, כשיש 3-4 ילדים בגילאי 25+ אז יוצאים מהכולל, ולכן כתבתי על גיל זה בו אברך מבקש לצאת לעבודה, שישלב חצי מזמנו לשירות אזרחי, בתוך הקהילה החרדית, וזה חשוב, כי שירות בציבור הכללי עלול לפגוע בחרדיותוהוא בגיל 25, עם 3 ילדים. ממה יתפרנס? איך בדיוק יכלכל משפחה כשמשלב שירות לאומי? איך אברך מסתדר? ב"ה מסתדר. אבל זה כבר לא אברך. |
| הוא יקבל משכורת כפי שחייל בעל משפחה מקבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2023 03:19 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | הפתרון האמיתי הוא רק צבא מקצועי. אבל אם אתה חושב שזה יוריד ולו בפרומיל את ההסתה והשנאה באו האנרכיסטים בחצי שנה האחרונה והוכיחו שאתה טועה. |
|
התייחסתי לנושא ההסתה בהודעה שלי אתה מוזמן לקרוא מה כתבתי שם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2023 11:20 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | הפתרון האמיתי הוא רק צבא מקצועי. אבל אם אתה חושב שזה יוריד ולו בפרומיל את ההסתה והשנאה באו האנרכיסטים בחצי שנה האחרונה והוכיחו שאתה טועה. |
| [
הנושא הוא לא רק הסתה, אלא הרגשה שמרגישים חלק גדול מהעם (גם ימנים ודתיים דרך אגב) שבעוד הם מוסרים את שנותיהם היפות וחלקם מסתכנים לצורך ביטחון המדינה, יש ציבור מסוים שפשוט לא קשור לזה באופן מובהק ועכשיו רוצים לתת לכך חותמת סופית.
לא משנה אם הרגשתם נכונה או לא, אבל היא קיימת וגורמת לחלקם להרגיש "אזרחים סוג ב'" מול "אזרחים סוג א'" שלא קשורים.
שוב, גם מי שמעריך תורה עדיין רואה את כמויות הבחורים המסתובבים ברחובות ובקיוסקים ומתקשה לתרץ לעצמו את הדיסוננס.
אם גם החרדים יכירו באופן עקרוני במחויבות שלהם למדינה כמו כל אזרח, ויסכימו למודל דומה למה שהוצג כאן, הרגשת האפלייה תרד מאוד (למרות שהם לא ילכו עדיין לקרבי).
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/08/2023 11:37:04
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/08/2023 11:37:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 13:24 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | הפתרון האמיתי הוא רק צבא מקצועי. אבל אם אתה חושב שזה יוריד ולו בפרומיל את ההסתה והשנאה באו האנרכיסטים בחצי שנה האחרונה והוכיחו שאתה טועה.[
הנושא הוא לא רק הסתה, אלא הרגשה שמרגישים חלק גדול מהעם (גם ימנים ודתיים דרך אגב) שבעוד הם מוסרים את שנותיהם היפות וחלקם מסתכנים לצורך ביטחון המדינה, יש ציבור מסוים שפשוט לא קשור לזה באופן מובהק ועכשיו רוצים לתת לכך חותמת סופית.
|
|
ויש כמובן גם את ההרגשה של החרדים והדתיים, שהחילונים אינם נושאים בעול התורה והמצוות, קוראים לעצמם יהודים, נהנים מהיתרונות של יהודים, ולא מקיימים את החובות שיש ליהודים עכשיו לך ספר לחילונים שהם צריכים להתחשב בהרגשות ורגשות של חרדים ודתיים האם הם יתחשבו בזה? מענין לבדוק..
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 16:56 |
|
| |
מצדרביעי
מצטער, אבל זה לא אותו דבר.
מה לעשות וכולנו מסכימים שיש צורך בצבא, אבל לא כל החילונים מסכימים שיש צורך בשמירת מצוות. חוץ מזה, שהציבור הדת"לי מוכיח שאפשר לקיים שניהם.
האם היית מסכים ששכן צולניק שלך יפתור את עצמו מתשלומי ועד הבית וארנונה, ויטען שאתה כ"משתמש אינטרנט" תשלם במקום כל הבניין (כי הוא שומר יותר מצוות)?
מה שאנחנו עושים בנושא הצבא, זה די דומה רק ברמת מאקרו במקום ברמת הבניין, בנוסף- יש הרבה חרדים המסתובבים ברחובות, עובדים במקומות מעורבים וכו', אבל משום מה לצבא אי אפשר ללכת ואפילו לא לעשות שירות לאומי...
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 23/08/2023 16:59:14
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 20:27 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | האמת, אין שום בעיה בכך שכל אברך בגיל 25-30, כשהוא יוצא לעבוד - וכולם הרי יוצאים בסוף לעבוד - יתן שנה שנתים שירות אזרחי בתוך הקהילה החרדית, יש אינספור אפשרויות, משיטור אזרחי, התנדבות בבתי חולים, הצלה, זק"א, יד שרה, עזר מציון, עזרה לילדים מיוחדים. אפשר אפילו לשלב את זה ביחד עם שעות עבודה בחלק משעות היום ולשרת יותר חודשים.
אכן יש בעיה אם זה קורה בגיל צעיר 18-25 שאז האברך יושב ולומד כמה שנים בכולל אבל רוב הציבור החרדי יוצא בסופו של דבר לעבודה, וכשזה קורה, הוא ישולב בשעות שירות אזרחי בקהילה. יש אחוזים ניכרים של חילונים שעושים את זה. האחוזים הבודדים שירצו להמשיך ללמוד יוכלו להמשיך לדחות את השירות הזה.
כמובן שהסתה תמיד תמשיך להיות נגד חרדים, שהם לא מסתכנים בקרבי, למרות ש95% מהציבור הכללי לא הולך לקרבי, כי רק 8% מהמתגייסים הולך לקרבי, וכמובן יש עוד הרבה על מה להסית, כך שאין כאן פתרון להסתה, אבל יש כאן פתרון לעצם נושא הגיוס עצמו, שיהיה מקובל על רוב הציבור. |
| אהבתי את ההתעלמות המוחלטת מהאברכים החסידים ומרוב הליטאים "והרי כולם בסוף יוצאים לעבוד" אגלה לך סוד- לא כולם יוצאים לעבוד יש עשרות אלפי אברכים שלומדים באלפ כוללים בארץ שקועים רובם ככולם באהלה של תורה, בהוויות אביי ורבא, והם לא צריכים לתת מזמנם היקר מכל אפילו שניה אחת לטובת המדינה, והם לא "אחוזים בודדים שירצו ללמוד" הם אחוזים גבוהים ביותר, עשרות מהציבור שלנו ב"ה. וגם ככלל זה לעולם לא יעבוד בקהילה החרדים את אחיי אני מכיר, מי שיודע היום איך שירות הלאומי עובד אצל אברכים ולא אאריך פה מפני חמת המציק אשר כונן להשחית וד"ל, אני משאיר לך מה יקרה אם זה יהיה במספרים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2023 20:46 |
|
| |
| מהפךבחררה כתב: |  | אהבתי את ההתעלמות המוחלטת מהאברכים החסידים ומרוב הליטאים "והרי כולם בסוף יוצאים לעבוד" אגלה לך סוד- לא כולם יוצאים לעבוד יש עשרות אלפי אברכים שלומדים באלפ כוללים בארץ שקועים רובם ככולם באהלה של תורה, בהוויות אביי ורבא, והם לא צריכים לתת מזמנם היקר מכל אפילו שניה אחת לטובת המדינה, והם לא "אחוזים בודדים שירצו ללמוד" הם אחוזים גבוהים ביותר, עשרות מהציבור שלנו ב"ה. וגם ככלל זה לעולם לא יעבוד בקהילה החרדים את אחיי אני מכיר, מי שיודע היום איך שירות הלאומי עובד אצל אברכים ולא אאריך פה מפני חמת המציק אשר כונן להשחית וד"ל, אני משאיר לך מה יקרה אם זה יהיה במספרים אחרים. |
|
נראה לי שמי שמתעלם מהאברכים החסידיים זה דווקא אתה.. לך תבקר בכוללים החסידיים, תספור כמה אברכים מעל גילאי 30 אתה מוצא, ותראה שכמעט ואין אני חסידי, וכל מי שוותיק כאן יודע את זה מזמן אין לי סיבה להתעלם מהקהילה והמגזר שלי, אני מסתכל היום על חברי הכתה והשיעור שלי איתם למדתי בישיבות, אין אפילו אברך כולל אחד!! מתוך כ60 אברכים.
הלאה לליטאים, חלקם המודרני בכלל לא נכנס לכוללים.. והחלק הלמדני יותר, התייחסתי עליהם וכתבתי שהמיעוט שרוצים להמשיך להישאר ללמודף יוכלו להמשיך ולדחות את השירות האזרחי אתה מוזמן לקרוא שוב היטב ולמצוא את הפיסקה הזאת
בכל מקרה, בשלב בו חרדי ירצה לצאת לעבוד, וזה קורה אצל רוב מוחלט של החרדים, תמיד בגיל כלשהו, ישלב קודם שירות אזרחי.
|
|
|
|
|