ב"ה שר' מיילך לא נפצע כשפל מהשולחן שקיפץ עליו עם לפידים במירון.
בחנוכה הוא רוקד עם חנוכיה דולקת. בל"ג בעומר הוא רוקד עם לפידים וזורק את השטריימל לגובה. בערב יום כיפור הוא רוקד עם תרנגול. ובין לבין קופץ ומשתולל כל שני וחמישי.
מה זה הקרקס הזה?
נשלח ב-3/9/2023 13:19
הוא רוצה להציל - ודי מצליח - את צמיחת עשבי ה"גרשום" לסוגיו בערוגת היהדות החרדית. מכניס יותר חמימות יותר התלהבות יותר רוחניות יותר אמונה פשוטה יותר דביקות יותר שבת יותר יום טוב
ולכן - הוא מוזמן כיום - בכל מיני מקומות 'ליטאיים' מובהקים, כדי להלהיט את חמימות השבת בשלהבתיה
להפיג את הצינון, את הרציונליות, את המודרנה, את הקרירות, את השכלתנות המיותרת, את השנאה לחסידים ועובדים, את השנאה לאברכים פרושים וסגפנים.
לרענן את היהדות של פעם.
הוא עושה זאת כמובן בדרכים שלו, שגם לי הן מוזרות בחלקן, ואפילו דוחות, אבל הוא היחיד שנכנס להביא רתיחה מחודשת של היהדות ונועמה בקרב הדור של היום, והקב"ה בחר לשתול אותו בדור של היום.
וכן, עוד דבר חשוב, הוא לא חי כמו מלך, הוא סגפן, הוא לא נמצא כאן בזכות היותו בנש"ק, למרות שהוא כן, הוא עבד על עצמו, ויש לו ידיעה נרחבת בש"ס ובפוסקים ובאמרות טהורות מכל הגוונים וכל המגזרים, מהרב דסלר עד קוצק, מהרב אבא שאול עד איזביצה, הוא לא 'פריץ', ולא 'נסיך' - לא של עולם החסידות ולא של עולם הישיבות
הוא איש סגפן, לא הדר חיצוני לו, רק הדרת פנימיות,
והוא מדליק את האש הקיימת בתוככי האיש הישראלי פנימה - בדרכו שלו, המעניינת, ואפילו מורכבת, כשהוא מגייס לכך גם משחקי פירומניה וכדומה, שאין שום מסורת על קדושתן וערכן, אבל זה בטל בשישים כלפי עשירות דעתו והיותו איש אשכולות, שיש לו תמיד את המילה המתאימה והמעודדת, את העושר התורני הרב שהוא מכיר לפני ולפנים, בהיותו שקדן ומתמיד.
וחוץ מזה, הפך להיות אחד מבעלי החסדים הגדולים בימינו, בעידוד אנשים שבורים בכל מיני מצבים, ברוח, בגשם, בממון - אימפרייה מהלכת של חסד.
הלוואי בישראל עוד כמה רבי מיילאכים, והגרשומים החרדשי"ם ייעלמו,
והלוואי תתגבר בתוכנו עשירות היהדות האמיתית והמקורית, ולא נצטרך מגידים משעשעים כמוהו, וכך נצא כולנו מורווחים ויתגדל ויתקדש שמיה רבה.
הבו לנו עוד כמותו
נשלח ב-3/9/2023 14:06
נשלח ב-3/9/2023 14:18
כשהגרשומים רואים את בחורי הבלורית קופצים (לא רוקדים. קופצים) כמו תיישים בחתונות המודרניות, לקול 'תזמורת' הבומים.. הם מקבלים את זה בהבנה מלאה, בזמן שלנו עולה הקבס.
נשלח ב-3/9/2023 14:47
גרשום כתב:
ב"ה שר' מיילך לא נפצע כשפל מהשולחן שקיפץ עליו עם לפידים במירון.
בחנוכה הוא רוקד עם חנוכיה דולקת. בל"ג בעומר הוא רוקד עם לפידים וזורק את השטריימל לגובה. בערב יום כיפור הוא רוקד עם תרנגול. ובין לבין קופץ ומשתולל כל שני וחמישי.
הוא, נצר לשולשלת אדמורי"ם נערצת, מהכוכבים העולים בשמי העולם החסידי, בעל אישיות כריזמטית, אנרגטית ותוססת, שסחף אחריו אלפי מעריצים, חסידים ואוהדים.
עוד לפני שהפך לאליל-המונים נערץ, היינו יושבים לפעמים על קפה וסיגריה, באיזה שטיבל בפאתי העיר, מגלגלים שיחה על אלוהים, על עבודת ה', על מאבקי-יצרים, על קודש ועל קודש-קודשים. שיניו השבורות, פיאותיו הפזורות, לבושו המרושל, והסיגריה הנצחית שבפיו, כמו שאר התכונות האגוצנטריות שלו, שבו מאז את ליבי. היה לו ידע גדול, לשון חדה ומושחזת, והוא גם ידע לתת לכל אחד יחס אישי.
כבר תקופה ארוכה שלא נפגשנו. הוא לא שכח, בירר פה ושם, שאל אודותי, ושמע את מה ששמע. לפני כמה ימים, הוא התקשר אלי אישית, אמר הוא מחתן בת, ומבקש מאוד שאגיע. התגעגתי אליו, והגעתי לחתונה.
היו שם אלפי משתתפים, רובם בני-נעורים, מעריצים שרופים שלו. המוזיקה רעשה, והוא עמד על הבמה, מפזז ותוסס, מרקיד ומביא את ההמונים לאקסטזה, כפי שרק הוא יודע. עמדתי בצד, מתבונן בתופעה המרתקת.
ואז, בהבזק של רגע, הוא קלט אותי מרחוק.
הוא ניפנף אלי עם המגבת שבידו, וסימן לי שאבוא אליו, אל הבמה. חייכתי והתעלמתי, אבל הוא לא ויתר. טוב, נכנעתי ועליתי אליו לבמה. ואז הוא תפס אותי כמו שתפסה אשת פוטיפר את יוסף בבגדו, ונענע אותי חזק, ואמר: 'אהובי, אייכה? מה עובר עליך? אני לא מסוגל לשכוח ממך, לא עובר יום שאני לא חושב עליך' שתקתי. מה כבר יכולתי לומר. והוא אמר, 'הישאר כאן, צמוד אלי, אתה כבר ממילא עמוק בתוך ליבי. אני מבטיח לי, ס'וועט זיין גיט, השמש תזרח בחייך'.
לא עניתי, שתקתי. לרגע קט, הוא עורר בי את הרצון לשכוח מהכול, להישאר צמד אליו, להתמוסס בתוך החיבוק החם שהוא נתן לי. אבל ידעתי שזה בלתי אפשרי. הר געש בוער בנשמתי, מבקש לבעבע, לפרוץ, לבעור עד לב-השמים. וגם נהרות של מילים טובות וחיבוקים, לא יכבוהו. אין מה לעשות בקשר לזה.
הוא לא התייאש, לא ויתר. הוא הורה לנגן את השיר 'כה אמר ה' זכרתי לך חסד נעורייך, אהבת כלולותייך, לכתך אחרי במדבר בארץ לא זרועה...' בהתחלה את המנגינה האיטית, ולאחמ"כ את המהירה. כן, הוא הצליח להוציא ממני דמעה, הוא העלה מתהום הנשיה את ימי התום, את החיפוש הטהור, את הערגה השמיימית והכיסופים הזכים כשלג.
הוא הסתכל לתוך עיני, ושם, ליד הדמעה הטהורה, הוא ראה את מה שלא יכולתי לומר. הוא ראה את ההר-געש, את הנשמה המבקשת לה כנפיים. ואז הוא הרפה, ורק לחש: אהובי, אתגעגע אליך, תשמור על קשר.
W
נשלח ב-4/9/2023 07:58
ובכן: יש את מופעי האקסטזה של שילהוב יצרים וטרוף חושים של ר' מיילך שמקורם בעגל הזהב ומסיבות הטראנס של אומות העולם.
ויש את הטישים של ר' הלל פלאי, מוטי שטיינמץ, ודומיהם, שמרטיטים את הלב והנשמה ושחוט של קדושה נסוך עליהם.
ברוך אלוקינו שהבדילנו מן הגויים.
נשלח ב-4/9/2023 10:03
לא אכנס לעצם הויכוח על טיבו של האדם, ישנם צדדים לכאן ולכאן ואת שניהם אי אפשר לבטל במחי יד מה שכן דרוש הסבר היכן כל המשמשים והגבאים שלו ? הרי כל אחד שעיניו בראשו היה אמור להבין שיש מצב שהוא יפול לריצפה מהשולחן שעליו הוא רוקד בטירוף ובאיזשהוא שלב זה יקרה מה שאכן קרה ורק בנס לא קרה לו (ולהם) מיני אסון מירון 2 האם הם למדו לקח מהנס וידאגו לגדר את שולחן המקפצה שלו כדי שחלילה זה לא יקרה שוב? מסופקני מאוד
נשלח ב-4/9/2023 10:21
גרשום כתב:
ובכן: יש את מופעי האקסטזה של שילהוב יצרים וטרוף חושים של ר' מיילך שמקורם בעגל הזהב ומסיבות הטראנס של אומות העולם.
ויש את הטישים של ר' הלל פלאי, מוטי שטיינמץ, ודומיהם, שמרטיטים את הלב והנשמה ושחוט של קדושה נסוך עליהם.
מה חטאו פלאי ושטיינמץ שאתה אוהב אותם?
נשלח ב-4/9/2023 14:24
אניכברחוזר כתב:
לא אכנס לעצם הויכוח על טיבו של האדם, ישנם צדדים לכאן ולכאן ואת שניהם אי אפשר לבטל במחי יד מה שכן דרוש הסבר היכן כל המשמשים והגבאים שלו ? הרי כל אחד שעיניו בראשו היה אמור להבין שיש מצב שהוא יפול לריצפה מהשולחן שעליו הוא רוקד בטירוף ובאיזשהוא שלב זה יקרה מה שאכן קרה ורק בנס לא קרה לו (ולהם) מיני אסון מירון 2 האם הם למדו לקח מהנס וידאגו לגדר את שולחן המקפצה שלו כדי שחלילה זה לא יקרה שוב? מסופקני מאוד
גם חשבתי על כך. גם אם לא לגדר לכל הפחות שהשולחן יהיה פי 3 בגודל מהשולחן שהיה שם
נשלח ב-4/9/2023 19:30
אם אני לא טועה דודו הרבי מלעלוב ר' אלתר גם רקד עם אבוקות בידיו.
נשלח ב-4/9/2023 19:40
גרשום כתב:
ברוך אלוקינו שהבדילנו מן הגויים.
כמה הבלים יכול הנייר לספוג?
לא אתווכח איתך על כמות ואיכות הקדושה של ערב שירה כזה או אחר לעומת התחושות בטיש של ר' מיילך, אתה במילא לא תבין.
אבל מניין לך שקדושה = רוגע, וטומאה = התלהבות, מאיפה הבאת את זה? בטח גם השירה העצובה של קרליבך ושות' ממין זכר וממין נקבה היתה קדושה פי כמה מהתופים והמחולות בשירת הים או לפידים בשמחת בית שואבה..
נשלח ב-4/9/2023 20:18
מוחה נמרצות על כבודו של ת"ח גדול, ולב יהודי חם שעושה חסדים לאין מספר.