| נשלח ב-6/10/2023 04:52 |
|
| |
תושבי ת"א זקוקים לרב עיר צעיר ונמרץ שיוביל את הניצים בעיר להידברות ולהסכמות!
צר לי, אבל מותר לי לחשוב שהרב ישראל לאו חושש שאם הוא יפתח את הפה שלו אז יזכירו לו שבתל אביב אין רב עיר ספרדי והיא תשרוד גם בלי רב עיר אשכנזי, האמת, רבני השכונות בת"א יכולים בנקל למלא את מקומו של הרב לאו המתקרב לגיל תשעים, עד מאה ועשרים. המשבר האחרון בעיר הזאת הוכיח לכולנו שתל אביב זקוקה לרב ראשי צעיר ונמרץ שיצליח למלא את החלל שנוצר בעיר הזאת. אני חושבת שבשכר שמשולם לרב לאו, יכולים למצוא הרבה אנשים מוכשרים שיטיבו עם העיר הזאת וירגיעו את הרוחות...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 06/10/2023 05:31:36
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 10:58 |
|
| |
כשהגעתי למשפט "אני חושבת שבשכר שמשולם לרב לאו", הבנתי כבר כי מדובר בצרות עין וקנאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 11:23 |
|
| |
שתיקתו של הרב לאו תמוהה...
| בר_בטן כתב: |  | | כשהגעתי למשפט "אני חושבת שבשכר שמשולם לרב לאו", הבנתי כבר כי מדובר בצרות עין וקנאה. |
|
מתגובותיו, אכן אתה לגמרי צודק לגופו של איש. אבל הוא צודק לגופו של עניין.
תוקן על ידי momeir ב- 06/10/2023 11:23:42
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 11:33 |
|
| |
אזכיר לפותח האשכול, כי רשמית הרב לאו שליט"א כבר אינו הרב הראשי לתל אביב. הוא מן הסתם מקבל פנסיה, אבל זה כבר לא על חשבון אף אחד. וממילא ממש לא יפריע לו אם הרב הבא יהיה אשכנזי או ספרדי. כחו של הרב לאו בפיו גדול לאין ערוך, מכל רב אחר צעיר ודינמי ככל שיהיה. ולכן באמת תמוהה 'היעלמותו' ו'היאלמותו' בתקופה הסוערת העוברת על עירו.
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 06/10/2023 11:38:49
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 12:56 |
|
| |
לה''ו. ת''א ותאומתה העיר אפרת, שייכת לערבים.
אפרת ותל אביב תחילה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 13:28 |
|
| |
הרב לאו אינו רב העיר תל אביב כבר שנים רבות. עד כמה שאני מכיר אין לעיר רב ראשי כיום. אם זה טוב או לא קשה לדעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 14:09 |
|
| |
גם אם אינו מכהן כרב הראשי, אין רב שמזוהה עם תל אביב יותר ממנו. ולכן תמוהה עד מאוד שתיקתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 16:24 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | גם אם אינו מכהן כרב הראשי, אין רב שמזוהה עם תל אביב יותר ממנו. ולכן תמוהה עד מאוד שתיקתו.
|
|
זה נכון, אבל אל תשכח את גילו בלע"ה עד 120.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/10/2023 17:20 |
|
| |
כפי שכבר עוררנו באשכול אחר, שני הצדדים נכונים. הרב לאו אכן אינה רבה של תל אביב (ולדעתי במצב הנוכחי עדיף שלא יהיה רב לת"א, כי מי יודע מי ייבחר). מצד שני, אדם מכובד כ"כ שחזר להיות הרב כשכבר היה מבוגר, ואין לו מחליף, יש ציפייה שייכנס לעובי הקורה. בהנחה שהוא מתפקד ומודע לנעשה סביבו, השתיקה מכיוונו היא חרפה. הרבה מאוד אינטלקטואלים מכל הכיוונים מביעים דעות לכל הצדדים, ורק לרב כ"כ מפורסם שהוא גם הרב האחרון של ת"א וגם ניצול שואה (וגם... איכשהו הוא וכל משפחתו נתפרים ע"י החרדים לתפקידים הכי מבוקשים), הזוי שהוא ישתוק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2023 18:06 |
|
| |
| גלאגוזים כתב: |  | אזכיר לפותח האשכול, כי רשמית הרב לאו שליט"א כבר אינו הרב הראשי לתל אביב. הוא מן הסתם מקבל פנסיה, אבל זה כבר לא על חשבון אף אחד. וממילא ממש לא יפריע לו אם הרב הבא יהיה אשכנזי או ספרדי. כחו של הרב לאו בפיו גדול לאין ערוך, מכל רב אחר צעיר ודינמי ככל שיהיה. ולכן באמת תמוהה 'היעלמותו' ו'היאלמותו' בתקופה הסוערת העוברת על עירו.
תוקן על ידי גלאגוזים ב- 06/10/2023 11:38:49 |
| תודה לך ולאחרים שעדכנו אותי שהרב לאו כבר אינו רב העיר, אך מגלגול ברשת התבררה לי ש- "הקומבינה הישראלית הערימה על החוק" ולמרבה הצער, הפכה את רון חולדאי לרב הראשי ואת הרב לאו לעוזרו המסור בלשכתו שאף חותם על תעודות הכשרות וכו' אולי בגלל שהרב לאו עובד עירייה הוא מנוע מלהתייחס לנושא, הכול לכאורה לא בדקתי האם גם היום הוא ממשיך לעבוד לצדו של הרב הראשי רון חולדאי או שלא. הציניקנים יגידו שהרב לאו הוא אבא מסור ששומר על המשרה לבניו הדגולים שחס ושלם לא ירעבו בעתיד ללחם. בקיצור זה לא צחוק, ובוודאי שלא לאחר מה שקרה בכיפור האחרון שזה מוכיח כשאין רב ראשי במשרה מלאה ובלתי תלוי בראש העיר וכו' לכאורה, מגיעים אנשים למעשים שפלים וחמורים שגולת הכותרת היא: הפרעה ואלימות של יהודים כלפי מתפללים ביום הקדוש!. חייבים לעתור לבג"ץ כדי למנוע את המשכו של המצב הקיים: הבחירות לרבנים ראשיים בת"א זה צורך השעה ואין לאיש את הזכות לעכב...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 08/10/2023 18:27:18
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2023 23:21 |
|
| |
מי יכול לבדוק לי איזה רב חתום על תעודות הכשרות בת"א?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2023 00:54 |
|
| |
אכן עגום מאוד מצב היהדות בתל אביב שהייתה בעבר בעלת ישוב חרדי וחסידי תוסס, יש לציין לטובה את הנעשה בקהילות עדות המזרח, ששם יש פריחה רוחנית וגדילה של החינוך התורני, יש שם שיתוף פעולה מעניין של גורמים בקהילה המזרחית יחד עם ועד החינוך של אגודת ישראל, הפועל רבות לרישום לבתי הספר התורנים, כמדומני שזה כיום המקום היחיד בארץ שבו יש פעילות אגודאית אותנטית של קירוב, ולא התעסקות בצרכים האישיים של הקהילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2023 14:16 |
|
| |
ב"ה, סוף, סוף הרב לאו דיבר על אחדות בחנוכת כיתה חדשה ב-"קמא טק". זו כנראה חשיבה בוגרת של רב מנוסה שמבין שבערב יום הקדוש זה לא הזמן לדבר על אחדות או להטיף מוסר, אז צריך לאכול כדי שיהיה כוח לצום , אבל עכשיו מבלי לצאת מאזור הנוחות, ומבלי לקבל מחולדאי פרצוף זועם, ולסכן לכאורה מקום עבודה בעירייה, ניתן כבר להוציא את האף בחוץ, ולדבר מעט על הצורך באחדות בין יהודים. עכשיו אני מחכה שכבוד הרב יפרסם את הספר "ותן חלקנו" ואני רצה לקנות.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 19/12/2023 14:42:49
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2023 14:33 |
|
| |
לפי החנפנות שלו לאהרן ברק נדמה שעדיף לנו שישתוק
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2023 14:48 |
|
| |
הוא כבר הוכיח לכולי עלמא שהוא מדבר כשנוח לו...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2023 18:33 |
|
| |
לפי הרפרטואר של לך תדע ( הרב נויגרשל, הרב לאו, וכבר שכחתי מי היה קודם) אם המאמר האחרון של רפרטואר על טרולים אירניים לא מתיחס גם לתופעה המטומטמת הזאת של ירידה סתמית ומטומטמת על אנשים, במיוחד בהתיחס למצב בחוץ, של נופלים יום יומיים, כמובן בהתיחס לרב לאו עדיף לתופעה לך תדע לההתעלם מדבריו המרגשים לחתן בר המצווה היתום הכפול ועוד, בקיצור אם זאת איננה האפשרות של ריפורטר, אז יש כאן בעיה אמיתית של כותב/ת שפותר/ת את בעיותיה על חשבון הפורום
|
|
|
|
|