שר החינוך החליט להקפיא כספים קואליציוניים (שחלקם יועדו לחינוך החרדי) ולהעבירם לתלמידי העוטף.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' סרב לבקשת שר החינוך יואב קיש להסיט 130 מיליון שקלים מההסכם הקואלציוני לטובת צרכי חינוך לילדי העוטף בעקבות המלחמה. קיש פנה אמש למשרד האוצר וביקש לעבוד על הצעת חוק שתאפשר להסיט כספים שהיו מיועדים לחינוך החרדי והדתי.
גורמים במשרד החינוך הסבירו ששר האוצר לא התנגד להעברת הכספים לילדי העוטף, אך סרב לאשר שהכספים יגיעו מהכספים הקואלציונים שכבר הובטחו לחינוך החרדי והדתי. במשרד החינוך כבר הכינו את טיוטת הצעת החוק להעברת הכספים, אך בשלב זה לא החל קידומה.
קיש אמר אמש כי הורה לאנשי משרדו שכספים שלא מומשו יוסטו לטובות מצב החירום. השר הוסיף כי המשרד אינו עוסק כרגע בכספים קואלציונים לחרדים, אלא אך ורק במצב החירום.
מסביבת שר האוצר נמסר בתגובה: "מדובר בשקר מוחלט. משרד האוצר נותן וימשיך לתת מענה לכל צרכי הממשלה והמשק ולתמוך את מאמצי הלחימה בכלל ההיבטים. המשרד עוקב אחרי הצרכים המתפתחים ומנהל את מערך המקורות והשימושים בצורה מקצועית על ידי גורמי המקצוע וללא שום שיקול זר".
מסביבת שר החינוך נמסר בתגובה: "שר החינוך החליט כי כל הכספים שיועדו לשמש צרכים קואליציוניים יוקפאו בעת הזו ויועברו לטובת תלמידי העוטף. זה הדבר הנכון והצודק לעשות. הידיעה על כך ששר האוצר מונע העברת תקציב לתלמידי העוטף איננה נכונה".
מעניין אם אלו שתמיד יודעים לחשב חשבונות שמיים, יגידו כעת שזה סימן שהקב"ה לא מרוצה מהכספים שלקחנו..
נשלח ב-15/10/2023 13:29
ביום שתיגמר המלחמה תתכוננו לקיצוצים בכל התחומים ועלית מיסים... המערכה הזאת עולה המון כסף והשיקום יעלה מיליונים
אז כל אלו שהנים עכשיו מהכתבות המלטפות על זק"א והחרדים ... אל תתרגלו.... מהר מאוד התקשורת תסיט נגדנו בכל החזיות... הציבור החרדי הולך להיות מושמץ ומושפל עד דק..
נשלח ב-15/10/2023 13:35
פורסם הכחשה מקיש וסמוטריץ, אבל יאלללאה מכונת ההסתה עובדת שעות נוספות...
נשלח ב-15/10/2023 14:17
תקרא טוב. קיש אומר שהחליט להעביר כספים קואליציונים לטובת תמידי העוטף. וסמוטריץ' מכחיש שמונע העברת כספים.
נשלח ב-15/10/2023 14:48
חריף_ומקשה כתב:
מעניין אם אלו שתמיד יודעים לחשב חשבונות שמיים, יגידו כעת שזה סימן שהקב"ה לא מרוצה מהכספים שלקחנו..
עליך לנקוט צד, ולא לתקוף משני הצדדים. אתה מחשב חשבונות שמים כל הזמן, ומפיל את זה על "מחשבי חשבונות שמים".. אם אתה מחשב חשבונות שמים, איפה היית עד עכשיו כשהחינוך החרדי כן קיבל תקציב חינוך? האם קיבלת על עצמך את חשבונות השמים האלו? לא, המשכת לתקוף, כי לדעתך לציבור החרדי לא מגיע תקציב חינוך בתמורה למיסים שלו, עד שהוא יחנך חינוך חילוני. עכשיו אתה בא ומחשב חשבונות שמים, ואז זורק את זה על "אלו שתמיד יודעים לחשב חשבונות שמים"..
ומה זה "כספים שלקחנו"? כל האזרחים במדינה קיבלו תקציב חינוך, ורק החרדים "לקחו"..
ואיך בסערת הימים הטרופים האלו, 1300 נרצחים הי"ד, כניסה לעזה, ואתה לא מתבלבל ולא שוכח לרגע את שנאת החרדים.
נשלח ב-15/10/2023 16:23
אתה יכול להשמיץ כמה שאתה רוצה. התרגלתי לזה וזה לא ירתיע אותי. (זוכר היטב שבערב יום כיפור כינית אותי "משטין" וסירבת לבקש סליחה. דע לך שסלחתי לך בכל מקרה. ועדיין מקווה שיום יבוא ותבקש סליחה. בשבילך, לא בשבילי) ריבונו של עולם יודע כמה אני אוהב את עם ישראל כולו ואת המגזר החרדי שהוא חלק מעם ישראל. אני אוהב את המגזר החרדי (שאני חי בתוכו) אהבת נפש!! כל מה שאני כותב כאן זה רק מתוך דאגה עמוקה וחרדה נוראית למגזר החרדי ולעם ישראל כולו. אני זועק כאן זעקות אמת! מי יגן עלינו מול הברברים שמסובבים אותנו כאשר רוב המדינה תהיה חרדית? לסמוך על הנס, ולהגיד השם יגן עלינו זה לא תשובה. ולכן אני חופר פה שאין ברירה ואנחנו החרדים חייבים להתחיל לשאת בנטל בכל התחומים. באקדמיה, ברפואה, בצבא.. בכל מקום. עידן ההתבדלות, חייב להסתיים. אחרת לא נשרוד פה בג'ונגל הזה.
נשלח ב-15/10/2023 16:25
נדב איל Nadav Eyal
@Nadav_Eyal
ברייקינג: **הדרג המקצועי באוצר אומר לסמוטריץ' ולממשלה שצריך לעצור את הקצבת הכספים הקואליציוניים, כ-8 מיליארד ש"ח**, כדי שיהיה אפשר להשתמש בכספים למימון העורף במלחמה והוצאות אחרות שקשורות בהתקפת חמאס.
מתנהל קרב פוליטי ענק שבו העסקנים חרדים מציעים "מחוות" של קיצוצים סמליים.
אנשי המקצוע אומרים לממשלה - אל תגדילו את הגרעון לפני שאתם ממצים את אותם 8 מיליארד שקלים. הם הדבר הראשון שצריך להיות מקוצץ, עניינית (הם הכספים האחרונים שהתווספו; הם לא משמשים להגדלת צמיחה ויצרנות; הם מיועדים לסקטור מסוים ועוד ועוד). בינתיים הממשלה *לא מקבלת* את העמדה הזו.
הדרג המקצועי באוצר המליץ לסמוטריץ׳ לעצור את העברת הכספים הקואליציוניים ולהסיט את הכסף לטובת צרכים שנוגעים למימון המלחמה. אנחנו מדברים על מיליארדים שלא נוגעים בשום צורה לצרכים שקשורים לניהול המלחמה, השר עדיין לא קיבל את ההמלצה
אתה יכול להשמיץ כמה שאתה רוצה. התרגלתי לזה וזה לא ירתיע אותי. (זוכר היטב שבערב יום כיפור כינית אותי "משטין" וסירבת לבקש סליחה. דע לך שסלחתי לך בכל מקרה. ועדיין מקווה שיום יבוא ותבקש סליחה. בשבילך, לא בשבילי) ריבונו של עולם יודע כמה אני אוהב את עם ישראל כולו ואת המגזר החרדי שהוא חלק מעם ישראל. אני אוהב את המגזר החרדי (שאני חי בתוכו) אהבת נפש!! כל מה שאני כותב כאן זה רק מתוך דאגה עמוקה וחרדה נוראית למגזר החרדי ולעם ישראל כולו. אני זועק כאן זעקות אמת! מי יגן עלינו מול הברברים שמסובבים אותנו כאשר רוב המדינה תהיה חרדית? לסמוך על הנס, ולהגיד השם יגן עלינו זה לא תשובה. ולכן אני חופר פה שאין ברירה ואנחנו החרדים חייבים להתחיל לשאת בנטל בכל התחומים. באקדמיה, ברפואה, בצבא.. בכל מקום. עידן ההתבדלות, חייב להסתיים. אחרת לא נשרוד פה בג'ונגל הזה.
איך כל הנאום הזה שלך קשור לכך שהציבור החרדי לא אמור עכשיו לקבל תקציב חינוך כי יש מלחמה? מילא אם היה מדובר בכל מימי "תופינים ותוספות", אבל הרי מדובר כאן על תוספת תקציב חינוך שנעשק עד היום מהציבור החרדי
אמרתי לך שאתה משטין על יהודים בערב יום כיפור, כי אתה קטרגת והשטנת כאן על יהודים בערב יום כיפור.
נשלח ב-15/10/2023 18:50
כל כך הרבה מלל, ואל תשכחו המדינה מספיק עשירה לתת גם וגם, ומצד שני יש את המסטינים שתמיד יסטינו, התקשורת על המתנחלים ועל החרדים, התקשורת על סחטנים החרדים ....... ובל נשכח יש מספיק כסף בקופה, יש קופת חירום מלאה בעשרות מיליארדים, לא יהיה נורא אם הגרעון יגדל משהו שהמדינות באחוזי תוצר כמו של ישראל נמצאות ב90% גרעון ויש גם 110% גרעון ושאצלינו יגדל מ60% ל70% שזה שווה ערך לעוד עשרות מיליארדים..... תפסיקו להתעסק בקטנות בזמן כזה.....די לנו שהתקשורת עסוקה כל הזמן בתקשורת ולא בהרמת מוראל העם...... החרדים כשיגיע זמנם כולם יהיו בצבא, כרגע יש בצבא כבר אלפי חרדים ועשרות אלפי שומרי תורה ומצוות....
נשלח ב-15/10/2023 19:32
כסף לא גודל על העצים. וכל האגדות על המילארדים של המדינה. זה טוב לסיפורים לזאטוטים לפני השינה, ותו לא. על ייצור ההון והכסף במדינה עבדו אנשים בזיעת אפם. הרווחים של המדינה מגיעים מהיהודים הלא-חרדים.
הרי אילו היינו מעניקים לילדנו לימודי מתמטיקה ואנגלית כמו שצריך, היינו מקבלים תקציב מלא כמו שכל המדינה מקבלת. וכמו שכל מדינה בעולם מממנת חינוך שנדרש כדי שהילדים יגדלו ויוכלו לפרנס את עצמם.
אבל אנחנו לקחנו את הכסף הזה מהקופה הציבורית בלי לתת לילדים שלנו לימודי מתמטיקה ואנגלית ראויים. וזה דבר שאסור לעשות. אין לך זכות לקחת כסף מהקופה הציבורית לחינוך בדלני שמונע לימודי מתמטיקה ואנגלית.
הרי כל היהודים הלא-חרדים לא מסכימים לדבר הזה, כי הילדים האלו אח"כ יתקשו לפרנס את עצמם, ואנחנו לוקחים מהם את הכסף בדרך פוליטית חוקית אך כוחנית ומסריחה. וזה דבר שאסור לעשות.
אתה יכול להתרים אנשים שיממנו לימוד תורה או לממן בעצמך. אבל זה לא בסדר לכפות על אחרים את המימון. גם אם הכפייה נעשית באמצעיים פוליטיים חוקיים.
נשלח ב-15/10/2023 19:41
לא נגרר כרגע לדיונים וויכוחים בענין מי לוקח חלק בעוגה ומי אוכל מהשומן של החזיר ונוטף לו על השפתיים.....רק אומר דבר אחד אם כל החרדים היו יוצאים לעבוד הם בוודאי היו הופכים להיות העבדים של הממסד, ולכן אלמד את ילדיי לעבוד ולא אלמד אותם להיות עבדים, אלמד אותם להיות עצמאים שזה לא מצריך ידע במתמטיקה מסובכת ולא אשלח אותם לאוניברסיטה להפוך לעבדים של ההון והשלטון......בדמוקרטיה אף אחד לא גונב מאף אחד יש מלכות והיא מחלקת כפי מה שהיא חושבת שנצרך לה כדי לשמר את המלכות שלה, ראה ערך ערבים ישראלים שלא לוקחים טיפת חלק באהבת המולדת ובכל זאת מקבלים די והותר......לא תמיד לקבל מהמדינה זה לגנוב ממנה.....ושוב אומר יבוא יום והחרדים יהיו חלק מהממסד אבל לא כפי הרצון של הממסד החילוני כיום אלא כפי הנהגת השם.
נשלח ב-15/10/2023 21:10
לבינתיים המדינה חוסכת על ילד חרדי עד גיל 18 מעל 200 אלף ש"ח. התקציב השנתי של ילד חרדי נמוך ב 17 אלף ש"ח לשנה כפול 12 שנות לימוד. וזה לפני ריבית והצמדה. כשיצאתי ללימודים אחרי החתונה קבלתי השתתפות בקורס מקרן קמח ומשרד העבודה בסכום זעום שמגיע אולי אולי לעשירית מזה.
נשלח ב-15/10/2023 21:41
סמוטריץ בהדגשה מעניינת: בימים האחרונים, האגף עורך מיפוי מדוקדק של כלל התקציבים שאינם חיוניים לתמיכה במאמצי הלחימה, תמיכה באזרחים, ולתפקודו הרציף של המשק, על מנת להסיטם בהתאם לצרכים הדחופים של המשק. במסגרת מיפוי זה נבחנים כלל התקציבים שטרם שולמו וחוייבו, ביניהם גם תקציבים קואליציוניים לשנים 2023-2024. חלק מהתקציבים כבר הוסטו והיתר יוסטו בהתאם למיפוי ולצורך (עמית סגל).
נשלח ב-16/10/2023 01:38
חריף_ומקשה כתב:
כסף לא גודל על העצים. וכל האגדות על המילארדים של המדינה. זה טוב לסיפורים לזאטוטים לפני השינה, ותו לא. על ייצור ההון והכסף במדינה עבדו אנשים בזיעת אפם. הרווחים של המדינה מגיעים מהיהודים הלא-חרדים.
אבל אנחנו לקחנו את הכסף הזה מהקופה הציבורית בלי לתת לילדים שלנו לימודי מתמטיקה ואנגלית ראויים. וזה דבר שאסור לעשות. אין לך זכות לקחת כסף מהקופה הציבורית לחינוך בדלני שמונע לימודי מתמטיקה ואנגלית.
אתייחס דבר ראשון לצמד המילים שהדגשתי באדום - אין כאן טמבל אחד שמאמין לך כשאתה כותב "אנחנו" כאילו אתה חרדי מן השורה, תפסיק בבקשה עם הרמיה הזאת האם אתה חושב שדבריך יתקבלו יותר כשאתה מרמה בצורה הזאת?
עכשיו משהתייחסתי לדבר הזה שמאוד מפריע, אתייחס גם לשני השקרים שהצגת כאן. ייתכן והחרדים משלמים פחות מיסים מחילונים, עדיין, כשחרדי תורם "רק" 5000 ש"ח מידי חודש ממיסים עקיפים וישירים, והחילוני תורם 10.000 ש"ח, זה לא אומר שהחרדי סוחב כספים מהמדינה, הוא תורם, אבל תורם פחות. נוכל אפילו לדייק את זה ולומר שהוא לא תורם לצורך מליארדי ש"ח לכליאת אסירים חילונים ושיקומם, או לצורך מליארדי ש"ח לבילוי חילוני על כל הסובב בו. ונניח שתבוא אפילו בטענה שהיות וחרדי תורם חצי מחילוני, תבוא עכשיו ותתן לו חצי תקציב חינוך, כאן הגענו לשקר השני, אתה תוריד חצי תקציב לחרדי, רק כל עוד הוא יחנך חרדית, ברגע שהוא יחנך תכנים חילוניים, אתה תתעלם מהפרשי המיסים, אבל יש גם עוד משהו, מחצית מהחילונים נמצאים בשמונת העשירונים התחתונים, אלו שמשלמים פחות מיסים, להם אף אחד אינו מוריד מתקציבי החינוך.
כאן כמובן תטען שחינוך חילוני עם לימודי ליבה מביא יותר פרנוסה, דא עקא, שאותם מחצית מהחילונים הנמצאים בעשירונים התחתונים, למדו ליבה מלאה ונותרו שם בתחתית, ללא פרנסה וללא טיפת יהדות.
נשלח ב-16/10/2023 13:41
בחיידר של הילד שלי מצהירים כאילו לומדים ליב"ה מלא ומקבלים מימון מלא, אך בפועל אין לימודי אנגלית בכלל ואין מספיק לימודי מתמטיקה. אני נאלץ לדואג בעצמי שהילד ילמד אנגלית ומתמטיקה. מה זה אם לא גניבה ורמייה?