| נשלח ב-11/12/2023 01:01 |
|
| |
הצוואה של הלוחם בן זוסמן הי"ד
אני כותב לכם את ההודעה הזו בדרך לבסיס. אם אתם קוראים את זה כנראה שקרה לי משהו. כמו שאתם מכירים אותי, כנראה אין מאושר ממני כרגע. לא סתם הייתי ממש לקראת הגשמת החלום שלי בקרוב. אני שמח ומודה על הזכות שתהיה לי להגן על הארץ היפה שלנו ועל עם ישראל.
גם אם יקרה לי משהו, אני לא מרשה לכם לשקוע בעצב. הייתה לי הזכות להגשים את החלום והייעוד שלי ותהיו בטוחים שאני מסתכל עליכם מלמעלה ומחייך חיוך ענק. כנראה שאשב ליד סבא ונשלים קצת פערים, כל אחד יספר על החוויות שלו ומה השתנה בין מלחמה למלחמה. אולי גם נדבר קצת פוליטיקה, נשאל אותו מה דעתו.
אם חס וחלילה אתם יושבים שבעה, תהפכו אותה לשבוע של חברים, משפחה וכיף. שיהיה אוכל, בשרי כמובן, בירות, שתייה מתוקה, גרעינים, תה וכמובן כמובן עוגיות של אמא. תעשו צחוקים, תשמעו סיפורים, תפגשו את כל שאר החברים שלי שעוד לא ראיתם. וואלה? מקנא בכם. הייתי רוצה לשבת שם לראות את כולם.
עוד נקודה חשובה מאוד מאוד. אם חלילה אפול בשבי, חי או מת. אני לא מוכן שחייל או אזרח אחד יפגעו בגלל איזו עסקה לשחרורי. אני לא מרשה לכם לא לנהל קמפיין או מאבק או משהו כזה. לא מוכן שישוחררו מחבלים תמורתי. בשום דרך, צורה או עסקה. אל תפרו את המילים שלי בבקשה.
אני אגיד את זה שוב, יצאתי מהבית בלי שבכלל זומנתי למילואים. אני מלא גאווה ותחושת שליחות ותמיד אמרתי שאם אצטרך למות הלוואי וזה יהיה בהגנה על אחרים ועל המדינה. ירושלים, הפקדתי שומרים, שיום יגיע ואהיה אחד מהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2023 07:43 |
|
| |
בלתי נתפס, איזה תעצומות נפש איזה איכותיות. ה"יד ויהי זכרו ברוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2023 11:39 |
|
| |
רבי אומר:" אל תסתכל בקנקן, אלא במה שיש בו. יש קנקן חדש מלא ישן , וישן שאפילו חדש אין בו " גיבור אמתי!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2023 15:37 |
|
| |
ה' יקום דמו. אם היה נופל חי בשבי האם היה מותר -מצד ההלכה- לכבד רצונו?
תוקן על ידי מכמונת ב- 11/12/2023 15:48:07
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2023 16:33 |
|
| |
בוודאי. מה גם שכך ההלכה פסוקה. ה' ינקום דמו.
ובעזרת ה' אויבינו יפלו תחתינו. ולא תהא הריגתו לשווא, בלי להביא גבול בטוח לארץ הקודש,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 16:02 |
|
| |
פשוט גדלות. עלו לי דמעות כשקראתי שהוא כתב על העולם הבא שלו עם סבא.
הרוגי לוד, אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתן בגן עדן.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 16:10 |
|
| |
קלעפער
[quote]בוודאי. מה גם שכך ההלכה פסוקה. ה' ינקום דמו.
ובעזרת ה' אויבינו יפלו תחתינו. ולא תהא הריגתו לשווא, בלי להביא גבול בטוח לארץ הקודש, [/quote
מהיכן הוודאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 16:16 |
|
| |
שולחן ערוך, יורה דעה, סימן רנב סעיף ד
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 18:45 |
|
| |
יוחנןש, לאדם מותר לפדות את אביו ביותר מכפי דמיו.
מדובר בפדיון שבויים של יהודי זר לך.
כאן אנחנו מדברים על חייל שהוא שלוח הציבור, הוא לא סתם שבוי אלא הוא ממש אנחנו. הוא שם כי אנחנו הציבור שלחנו אותו.
הסברה הזאת כמובן אינה שלי וקראתי אותה פעם בספר שהביא את עמדתו של הרב ישראלי זצ"ל. (כן, מיזרוחניק, אני יודע)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 19:31 |
|
| |
כתבת בודאי, והוספת שזו גם ההלכה. אני לא שאלתי להלכה אלא לודאות שלך שזה תלוי בשבוי עצמו ובקשתו.
ואל תוכיח מהמהרם מרוטנברג שהוא קבע שזו ההלכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 19:38 |
|
| |
כולנו יודעים שיש כאן התגוששות חמורה בין המוח והלב, בין השכל ובין הרגש;
השכל אומר - שחרור חטופים גורם לעוד ועוד חטופים עתידיים, וגורם לעוד ועוד מחבלים ומפגעים וסינווארים שיהיו משוחררים מן המאסר ויהוו סכנה ישירה ליושבי הארץ. ולפיכך אין לפדותם. חד אכזרי וחלק. הרגש אומר - יש אנשים, יש תמונות, יש רגשות, ויש גם קמפיין, יש אנשי שלום, יש עולם, יש אווירה, יש משפחות שבורות, יש רבנים, יש יחצנו"ת. ולפיכך, אפשר לסכן את העם, העיקר לראות את אזרחינו וחיילי צה"ל בבית ('ומה עם זה היה ילד שלך').
מעניין, כי גם ההלכה מכירה בשני מישורים אלה, אלא שהיא עשתה פשרה תורנית. חובת הציבור - ללכת על פי השכל והמוח, לא לפדות שבויים יותר מכדי דמיהן. כדי שלא לתת תיאבון לחוטפים לעשות זאת שוב ושוב, ולרושש את הקהילות. ובמקרה שלנו שיש כאן בעיית ביטחון ממדרגה ראשונה על אחת כמה וכמה. וכל עסקה כוללת גם שחרור רוצחים ('מרצחים' בלשון ביבי), שזה מחמיר את המצב שבעתיים. אך עם זאת, בני משפחה קרובים, שאצלם חמימות הרגש אינה ניתנת לעצירה ולדעיכה, מותרים לפדות גם יותר מכדי דמיהן, כלומר 'השיקול הציבורי' מעניין אותם פחות. ו'השיקול האישי' גורם. מה גם שמקסימום הם מסכנים את עצמם, שהם יחטפו חטיפה נוספת ויצטרכו שוב לתת כופר וכדומה. כמו שאכן היה במחוזות כאלה בזמנים הקדומים. (ואגב, שיקול זה לא קיים במקרה שלנו, מכיון שהמשפחות עצמן לא יהיו לכאורה ניזוקות כי אם כלל ציבור אזרחי הארץ).
כך שהציבור חייב לנהוג על פי השכל והמשפחה רשאית לנהוג על פי הרגש. כך נפתר הקונפליקט בדרך מקורית.
אכן, כאשר האיש עצמו, מצווה במפורש, אל תכבדו אותי, אל תעשו ממני עסק, תשמרו על ביטחונכם, ואל תשחררו מחבלים בעדי. הרי אז צד השכל גובר ומכריע, עד שאין למשפחות 'רשות' לנהוג אחרת. כך להבדיל, נהג גם מהר"ם מרוטנבורג שאסר לפדותו בדמים מרובים, למרות היותו גדול הדור. רק לאחר מותו, חרף צוואתו לא לפדות את גופתו, היה עשיר שזכה לפדות את עצמותיו ולהביאם לקבר ישראל. אבל הגישה הכללית היתה לשמוע בקולו.
ה' ינקום דמם של 80 אחוז מהחיילים הנהרגים, ויכפר על שגגת הריגתם של 20 אחוז הנותרים חשוף זרוע קדשך וקרב קץ הישועה וכו'
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/12/2023 20:30 |
|
| |
ומה נפקא מינה ?
|
|
|