| נשלח ב-26/12/2023 12:37 |
|
| |
אביו של החייל שנפל בעזה: "הוא לא היה נוגע בסמארטפון" היה לו מכשיר ישן
כאן רשת ב'
חגי לובר, אביו של החייל שנפל יהונתן לובר מיצהר הי"ד: "הוא לא היה נוגע בסמארטפון כי יכולים להגיע משם לדברים לא טובים, היה לו מכשיר ישן.."
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2023 12:57 |
|
| |

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 26/12/2023 12:59:36
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2023 13:55 |
|
| |
המחזאי חגי לובר, שבנו יהונתן נפל בקרבות בעזה: "אני אחוז חרדה ממה יהיה עם העם שלנו ביום שאחרי המלחמה"
יהונתן לובר בן ה-24 מהיישוב יצהר, לוחם חרמ"ש בגדוד 8104 בחטיבה 197, נפל בקרבות בעזה והותיר אחריו אישה, תינוק בן 10 חודשים, הורים ואחים • אביו, מייסד תיאטרון אספקלריא, סיפר: "רעדתי מפחד מהדפיקה בדלת שתבוא"
מערכת ישראל היום
26/12/2023, 12:18, עודכן 26/12/2023, 12:21 בעזה נפל אתמול יהונתן לובר בן ה-24 מהיישוב יצהר. הוא הותיר אחריו אישה, תינוק בן 10 חודשים, הורים ואחים. היום (שלישי), אביו של יהונתן, חגי לובר, שחקן, מחזאי ומייסד תיאטרון אספקלריא,התראיין ל"כאן תרבות", ודיבר על בנו: "לפני שנכנס לעזה, הוא אמר: 'עכשיו תורנו'. אז הבנתי שעכשיו תורי לתת קצת נחמה לעם הזה".
בנו של יהונתן לובר מגיב לתמונה של אביו
"הבן שלי היה איש עדין נפש, כל כך עדין. בשבת של שמחת תורה השתנה בו משהו, נשבר בו משהו, מילד שלא אהב את הצבא הוא נהיה 'שש אלי קרב', והוא כל כך שמח שנתנו לו הנגב הזה, שהוא יכול להסתער אתו קדימה", תיאר חגי.
הוא המשיך וסיפר על התגלגלות האירועים של יום נפילתו של בנו: "בשלב מסוים הם עמדו להיכנס לעזה, והיו צריכים 4 לוחמים שיישארו, והשאירו אותו, אני מניח בגלל שיש לו תינוק. אז הוא פשוט קרא למפקד ואמר לו 'אין מצב כזה - אני נכנס לעזה'. הוא התקשר אליי, ומה אני אגיד לו?, אמרתי לו 'אתה צודק'".
יהונתן לובר , ללא
יהונתן לובר, צילום: ללא
"אני חושב שעם הישרות שלו הוא זיהה שלא השבת היא ארורה, ולא השבת היא שחורה, ולא ההוא אשם או ראש הממשלה, או 'אחים לנשק' או ההתנתקות. הוא ידע שהאשמים, האצבע מובילה רק למקום אחד, וזה לבני העוולה האלה, שמסוגלים לכרות יד לילדה בת 8, ולאנוס ילדה בת 15, ולהרוג זקנים וילדים. ואני חושב שהוא תיעל את הכאב הזה, שכל כך כאב לנפש הרגישה שלו, הוא תיעל את זה להשמיד את הרוע. כי זה לא רק רוע שמאיים עלינו, זה רוע שמאיים על העולם".
הוא המשיך וסיפר: "היו לי שתי דאגות - הדפיקה בדלת שקרתה אתמול בערב והדבר השני, אני אחוז חרדה ממה יהיה עם העם שלנו ביום שאחרי המלחמה". www.israelhayom.co.il/news/local/article/15005957
תוקן על ידי מכמונת ב- 26/12/2023 13:57:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2023 19:03 |
|
| |
יעל שבח, אלמנת הרב רזיאל שבח הי"ד:
מוצש, חורף, גשם זלעפות בחוץ, דפיקות בדלת.
אני, ילדונת בת 32 עם שישה תינוקות סביבה, עוד לא לגמרי בסיום סדר הערב עם הילדים כלומר יושבת על הספה ומנסה להבין מה אמור לקרות עכשיו עם החיים האומללים השבורים והחצויים שלי, כלומר בוהה בחלל כשמסביבי הכל כאוס ובלגן, קמה לפתוח.
מולי חבורת בחורים צעירים לבושים במה שהיה עד לפני כמה דקות חולצה לבנה, וכעת רטובים עד לשד עצמותיהם, חיוך מרוח על פניהם.
"שבוע טוב" הם אומרים מבעד למסך הגשם, "באנו לעשות לכם מלווה מלכה"
בעיניים חסרות הבעה אני זזה מהכניסה והם נכנסים, האחד אחרי השני.
בתוך דקות השולחן נפרש ועליו פיצוחים שתיה עוגות ומטעמים שהם הביאו איתם, שניים מתיישבים ומוציאים מנרתיק מטפטף גיטרות בוהקות ומתחילים בניגוני מוצ"ש.
במצבי דאז- בסך הכל עשרה ימים אחרי הרצח של רזיאל- פשוט לא הגבתי.
חזרתי לפינתי בספה וכיביתי את עצמי לאפס.
לקח להם כמה רגעים והם הבינו את הארוע.
במהירות, שני בחורים ניגשים לילדים ועוזרים להם להתארגן לשינה, עוזרים להם להכנס להתקלח וללבוש פיג'מות, בחור אחד לוקח תינוק זוחל מבולבל מהרצפה ומחליף לו חיתול ובגדים.
עודי יושבת על הספה וההתרחשות הזו למולי והם פוצחים בשירה וריקוד כשהילדים שלי סביבם שמחים וצוהלים.
חצי שעה מאוחר יותר הכל יתקפל וישוב למקומו וכל ילדיי ישכבו במיטותיהם עייפים ומחויכים מהמפנה שהערב העצוב והיתום כל כך קיבל לפתע.
יהונתן לא הגיע איתם בכל פעם שהבחורים המצילים האלי באו.
הוא לא תמיד לקח חלק בחסדים שהם עטפו בהם אותנו ואת היגון שלנו.
אבל כשהיה, אי אפשר היה לפספס אותו. אי אפשר היה לשכוח כמה מתוק היה החיוך שלו, כמה מצחיקים היו קטעי הסטנדאפ השטותיים שלו, כמה פעמים הוא שכח אצלנו את המעיל/ את הכובע/ את המשקפיים/ את הציצית.
אני לא חושבת שאמרתי אי פעם על מישהו כל כך הרבה פעמים שהוא מתוק, כמו שאמרתי עליו.
לא חושבת שהרגשתי כזה פספוס באבדן של אדם שלא הכרתי, כל כך חזק.
יהונתן לובר, עובר אורח פשוט שהשאיר את מלוא החותם על סביבתו, בכל כך הרבה מתיקות וחן.
מאז רזיאל אני יודעת, כשאתה יודע מה היה אדם בחייו ככה זה כואב יותר במותו.
וזה מחייב יותר בחיינו.
מרגישה מחויבת לחיים עוד יותר עכשיו.
לזכרו.
ולכבודו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2023 22:22 |
|
| |
תודה על הדברים המרגשים. חייבים אחדות בעם ישראל וזה מחייב את כולנו להיזהר ממחלוקות ומריבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2023 23:06 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | : "הוא לא היה נוגע בסמארטפון כי יכולים להגיע משם לדברים לא טובים, היה לו מכשיר ישן.."
|
|
ולא עלתה בידו, נעבך, הי"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2023 08:32 |
|
| |
חסדא
אכן ניכר על פניו טהרתו !! הי"ד נפש נקי וצדיק .
תוקן על ידי חסדא ב- 28/12/2023 08:33:07
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2023 10:20 |
|
| |
hhaavv
| איש_נורמלי כתב: |  | : "הוא לא היה נוגע בסמארטפון כי יכולים להגיע משם לדברים לא טובים, היה לו מכשיר ישן.."
ולא עלתה בידו, נעבך, הי"ד. |
|
עלתה ועלתה. אין כל בריה יכולה לעמוד במחיצתו! מה אתה מבין בחשבונות שמים ומה אתה מבין ב'דברים טובים' ו'לא טובים'?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2023 21:06 |
|
| |
קצת מצחיק שכל מיני ויכוחים מוזרחם מהסוג שמתחולל כאן, רק גורמים לכולנו להבין שיש מזרוחניקים ממש צדיקים ומתוקים ומי ייתן לנו תמורתם. אם מראש לא היינו באים בגישה מתנשאת ובכלל לא היו נתפחים אשכולות כאלה (שברור שמתטרתם "להוכיח", או לפחות לאתגר עמדות כלשהן), גם לא היה צריך להגיע ל"עמדה הנחיתית" שחלק כאן ממש עצובים ממנה. אם היה ברור שהצורה והשו"ע של כולנו הוא אותו דבר ואנשים שונים מקבלים תורה מרבנים שונים והכל בסדר, גם לא היינו צריכים לריב מי הראשון שעונה אמן בעל כורחו...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2023 21:05 |
|
| |
לא מעניין!
יותר מעניין, כיצד התנהג בבין אדם לחברו!
כי זהו רצון בורא עולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2023 23:27 |
|
| |
אמר הגרי"ז מבריסק: מי שמשמיע דבריו ומטיף ביותר על 'אהבת ישראל', נותן לנו להבין כי הוא חלש ופגום באהבת התורה ואהבת השים
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2023 00:13 |
|
| |
תגובה גועלית
| יוחנןש כתב: |  | | אמר הגרי"ז מבריסק: מי שמשמיע דבריו ומטיף ביותר על 'אהבת ישראל', נותן לנו להבין כי הוא חלש ופגום באהבת התורה ואהבת השים |
|
אתה לא מגיע לקרסוליים של הצדיק הקדוש הזה, לא בהתמדת התורה, לא ביראת שמיים, לא בקדושה, וגם לא באהבת ישראל, אתה כן דוגמא קלאסית לגזען! לפאשטינגינער ליטוואק , עם גאייוה , גאיווה , גאיווה מסריחה! כל תלמיד חכם שאין בו דעת נבילה טובה הימנו (ויקרא רבה א', ט"ו). לא יודע אם אתה ת"ח. אבל אתה בטוח נבילה סרוחה! גועל נפש מזוקק!
תוקן על ידי momeir ב- 31/12/2023 00:14:18
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2023 00:36 |
|
| |
hhaavv
| momeir כתב: |  | לקרסוליים של הצדיק הקדוש הזה
|
|
אתה באמת מתכוון לניוטרל?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2023 10:47 |
|
| |
אני מתכוון לצדיק הקדוש אלישע יהונתן לובר הי"ד. האפס יוחנןש, שלא מגיע לקרסוליו, איך? איך הוא מעז לפעור את פיו על הקדוש? 'הגזען' הזה ספרדים, חרדלי"ם ... הם אצלו גורנישט! אפילו אשכנזים 'טהורי גזע' פסולים לבוא בקהל אם הם ח"ו חרד"לניקים. תמיד הוא מוצא איזה ציטוט, או טיעון 'צדקני' כדי להתחבא מאחורי הגזענות, הרישעות וצרות המוחין שלו. עולם הפוך! אלפי בטלנים גאוותנים שמסתובבים בישיבות הם 'פאר היצירה' רק כי הם לבושים חיצונית כמוהו. אבל אלפי בחורים ואברכים שהם עובדי ה' , יראי שמיים, לומדי תורה לשמה, מלאי חסד כרימון, הם פסולים אצלו כי הם לוקים ב'אהבת ישראל', כאילו ישאלו אותנו אחרי ה 120 שלנו יהיה מה היה צבע הכיפה? או מה היה אורך הפראק וצבע העניבה? בושה!
תוקן על ידי momeir ב- 31/12/2023 10:53:44
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2023 13:17 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | לא מעניין!
כי זהו רצון בורא עולם! |
|
עקרונית אתה צודק ב100%. אך מה לעשות שיש כאלו שעולם המושגים שלהם צר, אז הבאתי את הדוגמה הזו כדי לנסות לגרום להם לצאת מהקופסה.. אביו דיבר על הבן אדם לחבירו שלו. על כך שנזהר לא לפגוע בזבוב. דיבר על התמדתו בתורה. גם דיבר על כך שהוא בחר להתנדב ולצאת לקרב למרות שהיה יכול לפטור את עצמו באופן חוקי. את עניין הסמארטפון אמר בדרך אגב בשולי דבריו.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 31/12/2023 13:18:15
|
|
|
|
| נשלח ב-31/12/2023 14:29 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא מעניין!
כי זהו רצון בורא עולם! עקרונית אתה צודק ב100%. אך מה לעשות שיש כאלו שעולם המושגים שלהם צר, אז הבאתי את הדוגמה הזו כדי לנסות לגרום להם לצאת מהקופסה.. אביו דיבר על הבן אדם לחבירו שלו. על כך שנזהר לא לפגוע בזבוב. דיבר על התמדתו בתורה. גם דיבר על כך שהוא בחר להתנדב ולצאת לקרב למרות שהיה יכול לפטור את עצמו באופן חוקי. את עניין הסמארטפון אמר בדרך אגב בשולי דבריו.
|
|
אני עדיין לא הבנתי מה רצית לומר כאן האבא אמר שלחייל לא היה סמארטפון, כי אפשר להגיע עם סמארטפון למקומות לא טובים, רוחנית כמובן. מה אתה רוצה להביא / להוכיח מכאן?
|
|
|
|
|