| נשלח ב-6/3/2024 15:49 |
|
| |
השר שיקלי : מי שלא יתגייס לא יוכל להצביע. תתחילו 'להרביץ' עליו קונסרבטיבי
לה''ו. www.kikar.co.il/haredim-news/s9xgzu
: משבר חוק הגיוס שמאיים על שלימות הקואליציה, שר התפוצות עמיחי שיקלי אומר בראיון לשניאור ובר בפודקאסט 'כור ההיתוך', בהתייחסו לסוגיה הרגישה של גיוס חרדים, כי מי שלא יתגייס יצטרך לאבד את זכות ההצבעה.
שיקלי אמר בראיון כי "מי שלא יעשו שירות צבאי או לאומי, לא צריכים לקבל זכות הצבעה בבחירות". לדבריו, "אני אופטימי מהדור הצעיר החרדי, יש בו יותר ויותר אנשים שמבינים ורוצים לקחת חלק. עם ההנהגה הפוליטית יש עדיין אתגר משמעותי מאוד. אני מקווה שנפעיל מספיק לחץ כדי לפתור את הסוגייה הזו".: השר שיקלי הפתיע ואמר עוד: "אירועי המחאה ואירועי המלחמה, כשמחברים את שניהם יחד, אני חושב שנכון לייצר שיח עם האופוזיציה ולצפות קדימה מהו המועד הנכון לבחירות ואין ניגשים לפתרון סביב נושא הגיוס. אנחנו צריכים לחשוב איך מנווטים את הספינה".
בהתייחסו לאחריות הממשלה לטבח בשביעי לאוקטובר, קבע השר שיקלי: "הממשלה אחראית לאירועים כבדים לטוב ולרע, במקרה הזה לרע, ויש לה אחריות מתוקף היותה ממשלה. וודאי למי שיש זיקה מובהקת לאירועים, הגורמים שעוסקים בביטחון בממשלה".
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 16:26 |
|
| |
הלוואי. זה יבטיח את שלטון הימין כאן לנצח. וזו הסיבה שבגץ יתנגד לחוק
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:12 |
|
| |
תקשיב טוב שיקלי! חברת הלומדים שהסתגרה במרתפים בספרד, בבונקרים בורשה, ובעליות גג בברית המועצות, לא נבהלת מאיום עלוב של שלילת תקציבים או זכות הצבעה. ממילא בית המשפט כבר זרק את הקולות שלנו לפח פעם אחר פעם אחר פעם. אתה מנסה לאיים על אנשים שלקחו בחשבון כדור בראש או עשר שנים בסיביר בשביל הלימוד, בכל מיני בוקי סריקי. טיפש גדול, זה מה שאתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:29 |
|
| |
שקלי השבשבת מחפש תמיכה בקרב בוחרי לפיד. זה הכל. מחר יחפש תמיכה אצל מישהו אחר, זה בסדר. הבנו את הפרינציפ.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:42 |
|
| |
בתקופה האחרונה, אני רואה המון תגובות ברשתות החברתיות ובטוקבקים שאומרים בפה גלוי שצריך לשלול זכות הצבעה מכל מי שמשרת. פעם זה לא היה בכלל בשיח. השאלה האם השיח הזה יתפשט גם לתקשורת המיינסטרים ולפוליטיקאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:47 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | הלוואי. זה יבטיח את שלטון הימין כאן לנצח. וזו הסיבה שבגץ יתנגד לחוק |
|
איך בדיוק? לחרדים יש יותר מנדטים מלערבים. ומן הסתם הרבה יותר ערבים יעשו שירות אזרחי מאשר חרדים בכל מקרה, הפוליטיקה היא דינאמית. קו השבר בין הימין לשמאל יעבור במקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:51 |
|
| |
| קהלת כתב: |  | | תקשיב טוב שיקלי! חברת הלומדים שהסתגרה במרתפים בספרד, בבונקרים בורשה, ובעליות גג בברית המועצות, לא נבהלת מאיום עלוב של שלילת תקציבים או זכות הצבעה. ממילא בית המשפט כבר זרק את הקולות שלנו לפח פעם אחר פעם אחר פעם. אתה מנסה לאיים על אנשים שלקחו בחשבון כדור בראש או עשר שנים בסיביר בשביל הלימוד, בכל מיני בוקי סריקי. טיפש גדול, זה מה שאתה. |
|
לא הבנת. זה לא איום. הוא לא חושב שכך יאלץ את החרדים להתגייס. מבחינתו, הוא מצא את הדרך להציל את המדינה מהדמוגרפיה החרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:54 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בתקופה האחרונה, אני רואה המון תגובות ברשתות החברתיות ובטוקבקים שאומרים בפה גלוי שצריך לשלול זכות הצבעה מכל מי שמשרת. פעם זה לא היה בכלל בשיח. השאלה האם השיח הזה יתפשט גם לתקשורת המיינסטרים ולפוליטיקאים. |
|
פעם אמרו דרוס כל דוס ושילכו לברוקלין ורצו לשלול קצבאות ילדים וכדומה. זה די אותו דבר. לשלול זכות בחירה זה אנטי דמוקרטי, אבל זה השיח כרגע, ד-מ-ק-ר-ט-י-ה!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 17:58 |
|
| |
בלי קשר, אפילו אם זה יהיה ממש טוב לשמאל, בג"ץ יפסול חוק כזה. למה? כי זה נוגד את 'דת השמאל' של שוויון ודמוקרטיה. בג"ץ הוכיח כמה פעמים שהוא מוכן למסור נפש על 'דת השמאל'. גם כאשר זה מחליש ודופק את מחנה השמאל, וגם במחיר השמדת מדינת ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 18:04 |
|
| |
ובקיצור: דמוקרטיה, בתנאי שאתה בוחר בצד שלנו. נראה אפעס שחריף ומקשה "קצת נוטה" לצדד בעד הקריאה ההזויה של שיקלי, כמה מפתיע..
אני מציע שישללו גם זכות בחירה מהאנשים הבאים: כל החילונים המשתמטים, ותתפלאו לשמוע אבל יש אחוזים ממש גבוהים של כאלו כל השמאלנים מאחים לנשק שקראו והכריזו שלא ישרתו אם הממשלה לא תתנהג לפי רצונם כל הערבים שלא משרתים בצבא
נ.ב. בזכות הערבים תיפול הצעתו של שיקלי, וגם החרדים ימשיכו לקבל זכות בחירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 19:09 |
|
| |
זו בדיחה גרועה, ישנה ומסמוטרטטת, לא יעבור בג"ץ בשום הרכב.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 06/03/2024 19:08:59
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2024 21:38 |
|
| |
אני מציע שלפני שמטילים סנקציות על משתמטחם מגיוס, שיתייעצו עם היו"ר הראשון של הוועדה לשוויון בנטל, ראש השבכ ומחבר הספר "המגש והכסף", יעקב פרי. לאחר קבלת ההחלטות, שיטילו את הסנקציות על כל המשתמטים, כולל הנ"ל. ובהזדמנות זו, שיסבירו לי, מה למען השם עשו אנשים כמו יאיר לפיד או נועה קירל בצבא, יותר ממה שעושה כל נער חרדי בישיבה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2024 00:10 |
|
| |
כמה טוב שמדברים לעניין, במקום לדבר שטויות, גיוס , לא גיוס, פשוט מצאו את הדרך להנציח את שלטון השמאל בצורה חלקה ובלי מאבקים, הכל סבבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2024 12:50 |
|
| |
ברור שזו המטרה, בישראל ולדעתי אוטוטו גם בארה"ב ומקומות נוספים. הדמוקרטיה הייתה טובה כשהיה לשמאל העולמי סיכוי סביר לנצח. כשאין סיכוי אז דמוקרטיה זה לשנות את הרוב או להפחית מערך הבחירה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2024 13:18 |
|
| |
שיקלי, למי ששכח, הוצא מהאלמוניות ע"י נפתלי בנט שהכניס אותו לכנסת במפלגתו. משנוכח שיקלי שהקו המפלגתי של בנט אינו לרוחו הוא לא התפטר כפי שמצופה מאדם הגון אלא הוא סחר בכיסא שלו וערק לליכוד תמורת הבטחה למינויו לשר. זה האיש. זה הדמוקרט הגדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2024 13:41 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | שיקלי, למי ששכח, הוצא מהאלמוניות ע"י נפתלי בנט שהכניס אותו לכנסת במפלגתו. משנוכח שיקלי שהקו המפלגתי של בנט אינו לרוחו הוא לא התפטר כפי שמצופה מאדם הגון אלא הוא סחר בכיסא שלו וערק לליכוד תמורת הבטחה למינויו לשר. זה האיש. זה הדמוקרט הגדול. |
|
אתה רמאי חסר בושה.
כמו בנט הנוכל שהציג קו מסוים לפני הבחירות, ואחרי הבחירות בגד בבוחריו. היחיד שנשאר נאמן להבטחות טרום הבחירות היה שיקלי.
השלמה: כמובן שהצעתו הנוכחית של שיקלי היא פופוליזם זול. בדיוק כמו נסיון ההדחה הפופוליסטי של עופר כסיף.
תוקן על ידי מנהשורה ב- 07/03/2024 13:41:42
|
|
|
|
|