| נשלח ב-12/3/2024 12:32 |
|
| |
מאיר ושרוליק פרוש מציגים בהמבשר: שתו לי אכלו לי
מכאן שנו רבותינו למה אי אפשר לסמוך על שלשלת בית פרוש

|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 12:45 |
|
| |
אלעד איז אינזערע...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 12:49 |
|
| |
אייקiן
| hhaavv כתב: |  | | אלעד איז אינזערע... |
|
במקור "אלעס איז אינזערע".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 12:51 |
|
| |
חסידי ויז'ניץ באלעד מתביישים במה שהם עשו, ומתביישים בהוראה שנתן להם רבם. הם מבינים שהוא טעה ושהם טעו, ולכן מסתובבים ומוכרים לכל עבר את האגדה ששרוליק פרוש היה מפסיד ממילא גם אם הם היו מצביעים לו.
כל מה שבא המאמר הזה להגיד הוא: אל תזרו חול בעיני הציבור, אל תשקרו במילתא דעבידא לגלויי. זכותכם לבחור במועמד שס, זכותכם לחלוק על רוב רובם של חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל, זכותכם לספר מעשיות של אידישקייט ולשפוך את דמו של אברך יר"ש ברבים, זכותכם וזכותכם וזכותכם, אבל שיהיה ברור לכולם מכאן ואילך, הצבעתם של חסידי ויז'ניץ, היא ורק היא, הביאה לסילוקו של שרוליק פרוש מתפקידו כראש עירית אלעד.
ויום הפקודה יבוא, גם יבוא.
תוקן על ידי קהלת ב- 12/03/2024 12:51:45
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 13:02 |
|
| |
בהתחלה הויז'ניצער עוד מכר 'אידישקייט' , אחרי שהם הפסידו בסיבוב ראשון בבית שמש, ומתוך פחד לגורל נציגם בבחירות הארציות רץ הרבי מויז'ניץ לגפני והציג כניעה ללא תנאים מוקדמים
עכשיו הם מוכרים "אחדות" כתבי החצר נשלחו ל'מרכז העניינים' להעלות על נס את גודל ענין "האחדות" במשנתו של הויז'ניצער, על זה בא פרוש ואומר לו, אדוני, אל תמכור סיפורי סבתא, יצרת קרע בבית פנימה
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 13:06 |
|
| |
מוזר שלפני 5 שנים לא עשו כתבה כזאת איך הספרדים איבדו את אלעד בגלל רבנים\קהילות שהלכו נגד מועצת חכמי התורה.... כשפורוש הביא קהלים אחרים זה בגלל שהוא מוצלח אבל כשהוא איבד את הקהילה שלו הם אשמים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 13:24 |
|
| |
מה לעשות שהרכב האוכלוסייה באלעד הוא ברובו המכריע מעדות המזרח כפי שהשתקף מתוצאות הבחירות לכנסת:
שס: 9743 קולות
אגו"י ודגל: 6862 קולות
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 13:33 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | מוזר שלפני 5 שנים לא עשו כתבה כזאת איך הספרדים איבדו את אלעד בגלל רבנים\קהילות שהלכו נגד מועצת חכמי התורה.... כשפורוש הביא קהלים אחרים זה בגלל שהוא מוצלח אבל כשהוא איבד את הקהילה שלו הם אשמים |
|
תסכים איתי שיש הבדל בין רב קהילה מקומי שפועל בניגוד להחלטת מועצת חכמי התורה, לבין חבר ממועצת חכמי התורה שפועל בניגוד לעמדת מפלגת שס. אתה מבין טוב מאוד שאם חבר במועצת חכמי התורה יתמוך במועמד אגודת ישראל שמתמודד מול מועמד שס, הוא לא יהיה יותר חבר במועצת חכמי התורה, כך גם הרבי מויז'ניץ מתחיל עכשיו להבין שהוא בעצם חיסל את המוסד הזה שנקרא מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל.
והטענה העיקרית על ויז'ניץ היא שהם פעלו בנכלוליות, דחפו איש שלהם בתוך רשימת אגודת ישראל שיבחר על קולות כלל הציבור החסידי בעיר, תוך כדי הבטחה שהם יתמכו במועמד הרשימה לראשות העיר, ואז כשכבר לא יכלו לשנות כלום, יצאו ועשו דין לעצמם. רוצים לשחק פוליטיקה ? תפדל, אבל תעשו את זה ביושר, לא ברמיה ונכלוליות כאחרון תגרני השוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 13:43 |
|
| |
אייקi
| קהלת כתב: |  | חסידי ויז'ניץ באלעד מתביישים במה שהם עשו, ומתביישים בהוראה שנתן להם רבם. הם מבינים שהוא טעה ושהם טעו, ולכן מסתובבים ומוכרים לכל עבר את האגדה ששרוליק פרוש היה מפסיד ממילא גם אם הם היו מצביעים לו.
תוקן על ידי קהלת ב- 12/03/2024 12:51:45 |
|
מי שכותב על חסיד שהוא מתבייש ברבו, וכי חסיד מבין שרבו טעה, לא מבין את הליבה של החסידות/החסידים. והוא גם טיפש בפרט למקרא השורה האחרונה, על מי אתה מאיים? שוטה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2024 21:22 |
|
| |
הצילום שהעליתי בבוקר מעיתון המבשר נעלם. למי פתרונים? עד כדי כך ידי פרוש על העליונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2024 09:35 |
|
| |
עלה חיוך על שפתי כשקראתי שב׳עיתון המבשר׳ ׳פרוש מאשים׳ וכו׳ בלה בלה בלה... מה זה ולמי זה ׳עיתון המבשר׳?...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2024 10:34 |
|
| |
| אייקiן כתב: |  | חסידי ויז'ניץ באלעד מתביישים במה שהם עשו, ומתביישים בהוראה שנתן להם רבם. הם מבינים שהוא טעה ושהם טעו, ולכן מסתובבים ומוכרים לכל עבר את האגדה ששרוליק פרוש היה מפסיד ממילא גם אם הם היו מצביעים לו.
תוקן על ידי קהלת ב- 12/03/2024 12:51:45 מי שכותב על חסיד שהוא מתבייש ברבו, וכי חסיד מבין שרבו טעה, לא מבין את הליבה של החסידות/החסידים. והוא גם טיפש בפרט למקרא השורה האחרונה, על מי אתה מאיים? שוטה. |
|
שוטה תקרא לאבא שלך.
כל מי שמסתובב בין חסידי ויז'ניץ בימים האלה, ואני גר בשכנותם ונמצא אתם במקוה ובשטיבלאך מידי בוקר, שומע מהם את המבוכה בה הם שרויים לאור המהלכים המוטעים לדעתם של רבם. מי שמתכחש לזה הוא בת יענה. אלף כתבות יח"צ על אחדות ושלום וכל מיני בוקי סריקי וכיו"ב לא ינקו את הטינופת ולא יכסו את העוול שהם עשו גם לציבור החסידי הכללי באלעד וגם באופן אישי לאברך יר"ש שתחת הכסות של פוליטיקה מלוכלכת הם פגעו בו אישית, וגם לכלל חברי אגודת ישראל כאשר הם פרצו גדר ברגל גסה ובחרו לפעול עבור מועמד של מפלגה יריבה במקום בו יש מועמד של אגודת ישראל.
זה מתחתיך שמגחך על עיתון המבשר מוזמן לפנות ליענקל ליצמן ולשאול אותו מתי סוגרים את העיתון, אתם נצמדים לגמרי לקו הכוחני של חסידי גור, והציבור הכללי כבר מתחיל לסלוד ממכם כפי שהוא סולד מהם, וכך תדמית של נרדף, איש שלום, ורבי של כלל ישראל שנבנה בעמל רב לאורך הרבה שנים, נמחק ויורד לטמיון במחי צעד ניבזי אחד, שאמנם תוכנן על ידי בן המדנים מאלעד אבל עדיין רבי צריך לדעת להתעלות מעל פוליטיקה קטנה ונכלולית.
לגבי התשלום והאיומים, אני לא מאיים על אף אחד, אני גם לא יכול לאיים, מה אני ומה כוחי לעשות למישהו משהו, אבל חז"ל כבר אמרו על דאטפת אטפוך וכו', ותורתם עומדת לעד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2024 14:11 |
|
| |
על זה נאמר בדברי חכז"ל "האקסט א צ'ייניק" , דל בינה. אל תדבר על מבוכת חסידים מרבם, זה בורות ועמרצות דרג א', כל זה בלי קשר לבחירות ותוצאותיה. חסיד דבוק ברבו בכל לבבו ובכל נפשו וגם אם יאמר לו על ימין שהוא שמאל החסיד יקבל את זה במלואו בלי שום קושיות וטרוניות, ואתה תתעסק בהמבשר ותדביק תג של חסיד גור/ ויז'ניץ/בעלז לכל מי שלא מוצא חן בעיניך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2024 21:15 |
|
| |
באותה מידה אתה יכול להגיד סבא אחד (גור) קנה בימבה (מפלגת אגודת ישראל) לנכד שלו, והנכד בא ובוכה, סבא, תגיד לילד פרוש שירד מהבימבה שלי, אני לא רוצה שהוא גם יסע בזה, רק לשרוליק מויז'ניץ אני מרשה לעלות על זה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2024 09:43 |
|
| |
פורוש אמר שהוא לא כדורגל, ולכן הוא לא העתיק את פעילותו לבית שמש או לירושלים, אבל אם הוא טוען שנגרם לו נזק?! סימן הוא, שהוא ראה באלעד מקור פרנסה ולא שליחות! ולמה חושבים משפ' פורוש שחסידי ויזניץ יותר מחויבים מאביהם לשמוע בקול חברי המועצת-מאשר אביהם שלא שמע בקול האדמור מבויאן-שהוא מהמועצה החסידית? והרב לנדה הוא מהמועצה הליטאית . ואם כן צריך לשמוע בקול רבני הליטאים ? אז היכן היה מאיר פורוש בזמן שהוא לכאורה לא הקשיב לקריאתו של הרב אלישיב לגבי ביתר?! הרי בביתר מועמדותו של רובינשטיין הייתה בניגוד לדעתו של הרב אלישיב ורבני דגל התורה. כך שהתנהגותו של פורוש בביתר הרבה יותר חמורה מהתנהגותם של חסידי ויזניץ באלעד, אם בכלל יש פסול בהתנהגותם?.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/03/2024 10:11:17
|
|
|
|
|