| נשלח ב-17/3/2024 21:53 |
|
| |
האם גור וקרלין מסוכסכים?
האם גור וקרלין מסוכסכים?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2024 23:34 |
|
| |
חלילה! גור לא מסוכסכים עם אף אחד
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2024 23:49 |
|
| |
מה זה אומר "מסוכסכים"?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2024 03:04 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2024 08:41 |
|
| |
| רציף כתב: |  | |
|
לא הזמינו את הרבע לארוע האחרון
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2024 09:25 |
|
| |
בגור עדין חושבים שהם מלכי העולם . וכולם עובדים אצלם וסרים למשמעתם ובאובססיה שגובלת בהפרעה הם חשבו שכל האדמורים והרבנים הליטאים יחרימו את הרב שאול אלתר . אבל הבעייה המכרזית שבגור ירמיהו לא מודעים לכאורה לתדמית הגרועה של גור והתיעוב שיש לרוב הציבור הרחב לכוחניות ואלימות הסיכסוכים שהיו לחסידות גור עוד בפולין לפני השואה כמו המחלוקת עם אלכסנדר ועוד מחלוקת שנובעות מכוחניות והאלימות של חסג לכאורה ... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2024 09:43 |
|
| |
מה שנתפס כבריונות גורית, שהרבי עצמו - הוא ולא אחר - מנהל כל פרט ופרט, קשה לכולנו לקבל
אבל ראש אמריקאי לא מסוגל להכיל את זה בכלל.
הרבי קרלין, בזמנו, גם נפרד מהעדה החרדית, משעה שהציעו לו גורמים רשמיים לקחת תקציבים על שמות אחרים. ברגע זה, כשהשקר במערומיו, אמר אני עוזב את העדה החרדית (שנת תשמ"ה) - אנו רואים גם כי באמריקה רוב חסידי גור לא סובלים את האדמו"ר, למרות שבכל מקום החוצניקים יותר חסידים-בכל-מחיר מהארצישראלים (עיין ערך קרלין), אבל כלפי הנהגות גלויות של בריונות ומאפיה, הם יותר רגישים, לכן הם ורבם המקומי, עזבו לרבי שאול.
כאן יש יותר הכלה והשלמה. מקיאים אבל נכנעים. כך נוהגים רוב האדמורי"ם והגדולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2024 11:32 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  | מה שנתפס כבריונות גורית, שהרבי עצמו - הוא ולא אחר - מנהל כל פרט ופרט, קשה לכולנו לקבל
אבל ראש אמריקאי לא מסוגל להכיל את זה בכלל.
הרבי קרלין, בזמנו, גם נפרד מהעדה החרדית, משעה שהציעו לו גורמים רשמיים לקחת תקציבים על שמות אחרים. ברגע זה, כשהשקר במערומיו, אמר אני עוזב את העדה החרדית (שנת תשמ"ה) - אנו רואים גם כי באמריקה רוב חסידי גור לא סובלים את האדמו"ר, למרות שבכל מקום החוצניקים יותר חסידים-בכל-מחיר מהארצישראלים (עיין ערך קרלין), אבל כלפי הנהגות גלויות של בריונות ומאפיה, הם יותר רגישים, לכן הם ורבם המקומי, עזבו לרבי שאול.
כאן יש יותר הכלה והשלמה. מקיאים אבל נכנעים. כך נוהגים רוב האדמורי"ם והגדולים. |
| באנגלית אומרים בכגון דא: you have a point.
ומי שמכיר את ההוואי האמריקאי הדברים אמורים לא רק ב׳אמריקאי׳ דוגמת הרבי מקרלין, אלא בכללות היהדות החרדית ה׳חיים באמריקה׳ גם החסידים וגם הליטאים.
|
|
|
|
|