| נשלח ב-3/4/2024 22:50 |
|
| |
חסרים תלמידי חכמים בציבור החסידי?!
מהי המטרה המושגת כשנערכים מבחנים לבחורי ישיבה חסידיים ע"י בוחנים ליטאים?, חסרים ת"ח בציבור החסידי ?! יש כאן היגד, וזה עלול להתפרש לא נכון, לכן מומלץ לחשוב פעמיים לפני שמזמינים בוחן ליטאי לציבור חסידי. זה אולי לא חיסרון, אבל גם לא מעלה מיוחדת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 03/04/2024 23:41:11
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2024 23:23 |
|
| |
לא חסר תלמידי חכמים בציבור החסידי, יש אומרים שאצל הליטאים "יודעים" ללמוד, ולכן יש חסידים שלומדים בישיבה ליטאית, ובמיוחד בישיבת פוניבז' המעטירה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2024 23:40 |
|
| |
כמעט כל קישור באתר, מביא אותי לדף התקנת האפליקציה של בחדרי. לכן לא אוכל להתייחס לקישור שצירפת להודעה, אבל אשמח לשמוע ממך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 00:58 |
|
| |
חוץ ממבחני ראוה בגור, היכן ראית שמביאים בוחן ליטאי ? ובכלל הליטאים מתמקדים במספר פרקים מצומצם שנלמדים בישיבותיהם, ומבחנים הם בדרך כלל בהיקפים יותר גדולים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 07:43 |
|
| |
לךתדע, למה מביאים ליטאים לבחון את החסידים - זו שאלה על החסידים, אתה צריך לענות על זה. בונדמן, מה שאתה בעצם אומר, זה שהליטאים אמורים לא לדעת הרבה חומר שעליו הם בוחנים את החסידים, וכאן נשאלת השאלה: למה זה בכל זאת קורה (בגור, נניח), מה זה אומר על הלימוד הליטאי ועל הלימוד החסידי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 08:03 |
|
| |
אולי רוצים להביא הוכחה שהבחורים האלה למדו עיון ולא בקיאות, לך תדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 08:41 |
|
| |
והינו בעניהם כחגבים ....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 08:48 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | חוץ ממבחני ראוה בגור, היכן ראית שמביאים בוחן ליטאי ? ובכלל הליטאים מתמקדים במספר פרקים מצומצם שנלמדים בישיבותיהם, ומבחנים הם בדרך כלל בהיקפים יותר גדולים |
| האם זו מסורת בגור, או שזה מ"החידושים" לבקרים-בעת הזאת?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 09:35 |
|
| |
האם זה לא ברור שיש יותר ת"ח ליטאיים משאר הקהילות?
אני לא שואל על בחורי ישיבות ורמי"ם, אלא על ת"ח שיודעים את התורה.
במציאות הליטאים נשארים בכמויות בכוללים וגם אם הרבה מהם לא ממלאים את ייעודם אבל מבחינה מספרית הרבה מהם לומדים טוב וממילא שמספרם בקרב יודעי התורה גבוה מאד
יש הרבה בני 40 ליטאים בשכונות שנקראים ת"ח גדולים ללא שום משרה ועניים מרודים מאינפלציית הת"ח שיש שם ולעומת זה מקביל שלו בציבור חסידי או שכבר נושא באיזה משרה ואם לא כבר מזמן יצא לעבוד.
אלו נתונים יבשים, מישהו מתווכח עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 10:04 |
|
| |
ולמה יש תמיד "מזמרים" חסידיים באירועי הליטאים? האם הליטאים לא יודעים לשיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 13:44 |
|
| |
על_הדרך
אם האדמו''ר עם הארץ גמור מדוע שהחסיד ישאף להיות יותר ממנו?
תוקן על ידי על_הדרך ב- 04/04/2024 13:47:46
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 14:06 |
|
| |
בהנחה שכל אלו שמחממים את הספסלים במספר מצומצם של סוגיות ישיבתיות נקראים תלמידי חכמים, אם כך, אז יש לליטאים הרבה "תלמידי חכמים",
תלמיד חכם כמו שצריך להיות, אני מכיר רק ליטאי אחד, ר' בונים שרייבר, שבאמת שולט בכל התורה כולה, אם כי בהלכה למעשה הרבה פחות, השאר מבלבלים בשכל, שמעתי אומרים שר' איתמר גרבוז גם נקרא גאון אמיתי,
סיפר לי ידיד חסידי, שלמד בשעתו בסלבודקה כשר' משה הלל הירש עוד היה בראשית דרכו, שיום אחד ר' משה הלל קרא להם, ואמר להם אני רוצה שתלכו לשמוע שיעור של ראש ישיבה פלוני שלומד כעת את אותה סוגיא שאנחנו לומדים, ואתם תגידו לי מה הוא אמר, ואני רוצה גם שתדעו להסביר לי למה כל מה שהוא דיבר זה שטותים והבלים,
אני כבר לא מדבר מסוג התלמידי חכמים כמו הרבי מצאנז שבפלפוליו בכל ליל שבת הוא מגולל את כל התורה עם מאות ציטוטים מספרי האחרונים והשו"תים, או הרבי מביאלא שבין מאה הכרכים שיצאו מתחת ידו ישנם שיעורים עמוקים בקדשים, אני לוקח כדוגמא את ר' נפתלי נוסבוים ששולט בכל התורה כולה אם כי הוא למד בבית מאיר, ר' מנדל שפרן עם שליטה פינומנלית בכל נשים נזיקין על כל הראשונים והאחרונים, ר' מאיר לוריא ראש כולל ברייש, ר' מרדכי גרינפלד הרב של חסידי טשערנוביל שר' מאיר לוריא קורא לו 'חזון איש קטן' ר' אברהם יעקב איצקוביץ' חתנו של הגר"ש ואזנר שבקי בכל התורה לא פחות מאשר הגר"ח קנייבסקי וחיבר את ההערות וציונים על כל הרמב"ם פרנקל, ר' צבי חשין מברסלב המשיב במיר, הרב מרקסון מגור אשדוד ששולט בכל התורה כולה, ועוד רבים וטובים מעולם החסידות שהם תלמידי חכמים אמיתיים, בלי להיות חברים במועצת גדולי התורה, ועוד יכולים להתמודד עם ר' דוד כהן והרב אפרתי, ומי מדבר על הגר"ש אלתר, על ר' אברהם משה באקאן שמעתם ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 14:08 |
|
| |
לאיזה ציבור יש יותר מוצי"ם ודיינים ? נדמה לי שלציבור החסידי והירושלמי (חוגי הישוב הישן) יש הרבה יותר רבנים פוסקי הלכות למעשה מורי צדק ביחס לליטאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 14:49 |
|
| |
בונדמן נראה שזה כואב לך לך אבל ככה לא מנהלים שיח
נלך אחד אחד
לקרוא לכל הלומדים מחממים את הספסלים זה ביזוי כבוד התורה, לא יפה ולא מכובד!
אני גם ציינתי שיש הרבה בכוללים שלא ממלאים את ייעודם אבל מנגד יש המון שלא פסיק פומא מגירסייהו בכמות עצומה מול החסידים, ואין טעם להכחיש הענין.
אין ספק שר' בונים שרייבר הוא אחד מעל כולם אבל למה לכנות את כולם כמבלבלי שכל? ואגב להגדיר אותו "ת"ח כמו שצריך להיות" למה הכוונה לעוצמת הכישרון?, יש עוד הרבה רמי"ם שהם ת"ח מופלגים בכל מקצועות התורה והזכרת את ר' איתמר גרבוז, ויש עוד, כמו למשל ר' דוד פיינשטיין אם אתה מכיר וכו'.
הרבי מצאנז מפליא אותך בגאונות? נו מילא, זה סגנון הונגרי ישן, מדבר קבוע סביב אותם סוגיות, רוב ומצוה הבאה בעבירה ועשה דוחה ל"ת וממש לא מרשים שום ת"ח סטנדרטי זה שהוא פותח הרבה ספרים ול5 סוגיות בשנה לא נקרא מקיף את כל התורה, ולא באתי לומר שהוא כלום אבל כאלה לא חסר בכולל מיר ופוניבז.
הרבי מביאלא ליטאי גמור בלימודו ולא עולה על ראש ישיבה ליטאי בן גילו, סטנדרטי בהחלט.
הרב נוסבוים ת"ח, נכון! מי אמר שאין ת"ח חסידי
וכן ר' מנדל שפרן, ויש לו מקבילים גם בעולם הדיינות הליטאי כמו הרב סילמן\ר' שריאל רוזנברג.
את ההערות וציונים על רמב"ם פרנקל לא חיבר הרב איצקוביץ, וחלמא טבא חזית.
ר' צבי חשין, שוב ליטאי גמור בלימוד שהגיע מברסלב והתיישב במיר עד היום, אין לו בסגנון הלימוד שום דבר חסידי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 15:40 |
|
| |
| מפשפשמרדין כתב: |  | בונדמן נראה שזה כואב לך לך אבל ככה לא מנהלים שיח נלך אחד אחד לקרוא לכל הלומדים מחממים את הספסלים זה ביזוי כבוד התורה, לא יפה ולא מכובד! אני גם ציינתי שיש הרבה בכוללים שלא ממלאים את ייעודם אבל מנגד יש המון שלא פסיק פומא מגירסייהו בכמות עצומה מול החסידים, ואין טעם להכחיש הענין. אין ספק שר' בונים שרייבר הוא אחד מעל כולם אבל למה לכנות את כולם כמבלבלי שכל? ואגב להגדיר אותו "ת"ח כמו שצריך להיות" למה הכוונה לעוצמת הכישרון?, יש עוד הרבה רמי"ם שהם ת"ח מופלגים בכל מקצועות התורה והזכרת את ר' איתמר גרבוז, ויש עוד, כמו למשל ר' דוד פיינשטיין אם אתה מכיר וכו'. הרבי מצאנז מפליא אותך בגאונות? נו מילא, זה סגנון הונגרי ישן, מדבר קבוע סביב אותם סוגיות, רוב ומצוה הבאה בעבירה ועשה דוחה ל"ת וממש לא מרשים שום ת"ח סטנדרטי זה שהוא פותח הרבה ספרים ול5 סוגיות בשנה לא נקרא מקיף את כל התורה, ולא באתי לומר שהוא כלום אבל כאלה לא חסר בכולל מיר ופוניבז. הרבי מביאלא ליטאי גמור בלימודו ולא עולה על ראש ישיבה ליטאי בן גילו, סטנדרטי בהחלט. הרב נוסבוים ת"ח, נכון! מי אמר שאין ת"ח חסידי וכן ר' מנדל שפרן, ויש לו מקבילים גם בעולם הדיינות הליטאי כמו הרב סילמן\ר' שריאל רוזנברג. את ההערות וציונים על רמב"ם פרנקל לא חיבר הרב איצקוביץ, וחלמא טבא חזית. ר' צבי חשין, שוב ליטאי גמור בלימוד שהגיע מברסלב והתיישב במיר עד היום, אין לו בסגנון הלימוד שום דבר חסידי |
|
הוא קבע שיש רק ת"ח ליטאי אחד - מי אתה שתחלוק על הוד כבוד תורתו???
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2024 16:25 |
|
| |
בונדמן, לא מוזר שלא הבאת שום שם מהקהילה שלך?...
|
|
|
|
|