| נשלח ב-14/4/2024 23:55 |
|
| |
הטיש התחיל ב5 בבוקר עד 8:30. סעודת שבת מ8 בלילה עד אחר חצות. סעודה שלישית ב3 לפנ"ב
לא רק אמשינוב מעל הזמן. גם לעלוב ארה"ב.www.bhol.co.il/news/1659543בחצר חסידות לעלוב בארה"ב התקיימה בשבת שמחת השלום זכר והברית לנכד האדמו"ר, בן לבנו חביבו הרה"צ רבי אהרן בידרמן.
אחד החסידים כתב את סדר השבת בלעלוב בשכונת בורו פארק בברוקלין שם הזמן עצר מלכת בראשות הרבי הקדוש המכונה ר' דויד'ל מלעלוב.
האדמור נכנס לטיש ליל שבת בשעה 5:00 לפנות בוקר, ברכת המזון ברכו בשעה 8:30 בבוקר לאחר מכן היה הפסקה עד שעה 10:00, אז התחילו תפילת שחרית.
בשעה 13:00 האדמו"ר יצא להפסקה ולטבילה במקווה ובשעה 16:00 אחר הצהריים האדמו"ר נכנס לברית. בקוואטר כובד חתן האדמו"ר - הרה"ח ר' לייזר וויליגער, בסנדקאות כובד המחותן הרה"צ רבי אלימלך טירנואיר מקרית טאהש, כמוהל שימש הרה"ח ר' חיים לייב כץ. בברכות כובד האדמו"ר, ויקרא שמו בישראל: שמואל מאיר בן הרה"צ רבי אהרן.
אחרי הברית התקיימה הפסקה ובשעה 20:00 נכנס הרבי לסעודת שבת קודש וסעודת הברית. בשירת 'יום ליבשה' כובד אבי הבן הרה"צ רבי אהרן בידרמן ובברכת המזון הרה"ח ר' יהודה לייב טירנויאר. את הסעודה סיימו בברכת המזון בשעה 12:45 לאחר חצות ואחר כך הרבי יצא להפסקה.
לסעודה שלישית נכנס האדמו"ר בשעה 3:00 לפנות בוקר וברכת המזון בשעה 5:00, תפילת מעריב היה בשעה 6:00 בבוקר ואחר יצא הרבי להפסקה. בשעה 8:00 האדמו"ר נכנס להבדלה ובשעה 9:00 האדמו"ר נטל ידיים למלוה מלכה וברכת המזון ברכו בשעה 12:00 בצהריים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 00:05 |
|
| |
הוא נוהג לפי שעון ארץ ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 01:23 |
|
| |
מדובר באיש קדוש באמת, החי בפרישות מהעולם הזה, אבל ל"ע סובל מOCD, כך אמר לי אחד מחסידיו, וזו הסיבה לכל מהלך הזמנים,
אגב, זקינו הרמ"מ מלעלוב זי"ע גם היה לפעמים למלעלה מהזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 15:51 |
|
| |
OCD זו לא קדושה. זקנו זה לא מי שמסופר שהיה מעלה את אביו המנוח לשישי?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 17:46 |
|
| |
אם הבעיה היא בריאותית אז אולי אפשר לעזור לו להתמודד, אבל אין שום תועלת ציבורית בפרסום, הוא ודומיו יכולים לאכול סעודות השבת מתי שבא להם , כפי שאחרים אוכלים סעודות החול כשבא להם, אבל אין בין הזמנים האלה לסעודות השבת ולא כלום. היוצא מזה, שהוא אכל סעודות "השבת" , אבל לא יצא ידי חובה...גם אותו אדמור מבית וגן הוא, משום מה, לא מתפלל עם הציבור את התפילות, אלא יוצא לקריאת התורה, כך שלקביעה שהוא מתפלל שעות רבות-ומשום כך הופך את יומו, אין לה על מה להתבסס.. תכלס, לא הוכח קבל עם ועולם שהוא אכן מתפלל שעות רבות כפי. שהקלויזענבורגר והרימנצער ז"ל וכו' היו מתפללים והם, כידוע, לא היו מסתתרים מאנשים בעת תפילתם...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 15/04/2024 18:35:43
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 20:41 |
|
| |
לךתדע, אתה מאוד שיפוטי. זכותו של כל אדמור להתפלל איך ומתי שנוח לו, ואני לגמרי מבין שאדם רוצה להתפלל בשקט בלי הפרעות. מעבר לזה לא ענייני, מצידי שבכלל ישחק שש בש ויעבוד על כולם. אף אחד לא דרש ממני להיות חסעד שלו ואני לא כזה, אז שיערב לו ויבושם לו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 21:35 |
|
| |
יש פרשנויות שונות לגבי מי שמוחזק שהוא צדיק והוא מתפלל מאוחר וכדומה, הם ודאי לא מזידים חלילה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/4/2024 21:42 |
|
| |
לא היה לו חיים קלים. בנו נפטר בהיותו בן כ' שנים לאחר שסבל ייסורים. הוא עצמו חלה בסרטן לפני כ34 שנים, ולכאורה החלים.
|
|
|
|
|