בית פורומים בחדרי חרדים

פנייה מכמירת לב מטעם מנהלת לבנות סמינר שיסלחו לה על מה שעוללה להן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/5/2024 14:46 לינק ישיר 
פנייה מכמירת לב מטעם מנהלת לבנות סמינר שיסלחו לה על מה שעוללה להן

דחוףףףףףףף להעביר!!!!!!
היי תלמידות סמינר ............... תקשיבו רגע ושימו לב בקפידה, אין זה פנייה רגילה, אם מישהי מקפידה על המנהלת או  יודעת על חברה שכועסת ומקפידה עליה.... אני פונה אליכם בבקשה קורעת לב, בבקשה מכן אנא התעלו מעל רגשות נקם ותעשו הישתדלות ותמחלו למנהלת בלב שלם אפילו שמדובר בבקשה לא פשוטה ולא קלה ההיפך זה קשה,  מנסיון... אבל מצבה הקשה לאחר שהיא נפלה .... ועברה סידרת ניתוחים ברגליים וגם בעלה חטף התקף לב לפני זמן לא רב ועכשיו הוא שוב מאושפז עקב אירוע לבבי בפעם שניה מצבם הביא אותם שנאלצו לעבור לדירה קומת קרקע שיהיה  יותר נגיש בגלל מצבם הבריאותי.

לכן אני מבקשת בכל לשון של בקשה מהבנות שלמדו בסמינר, אני פונה ללבכן האמהי והיהודי,  שגם אם היא פגעה בכן ויש מי שמקפידה עם כל הקושי אנא תסלחי לה ובבקשה תמחלו לה כי היא חושבת שכל הרעה הזאת הגיעה אליה  מהקפדות ואנ'לא חושבת שיש מישהיא שרוצה לקחת את המצב שלה בידיים שלך!!!! שבוע שעבר באירוע  אירוסין של ... ...... ואפילו לשם היא יכלה להשתתף ולא היא ולא בעלה לא הגיעו.....!!! באירוסין של ............  שלה לא היא ולא בעלה באו... מדובר במקרה עצוב במיוחד,  כל אחת שתעשה מה באלכן באמת אבל אם יש בכן קצת חמלה אנושית ויהודית אנא תסלחו לה.
אשמח שתעבירי את זה הלאה... ולבקש גם מבנות שלא מחוברות לפה או אפילו בנות נשואות שפגשתי מהעבר שלמדו ב........... ועדיין מקללות אותה - תחשבו על זה,בתודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2024 21:44 לינק ישיר 

"באלכן", שפה קצת מעניינת (אני מדמיין מנהלת סמינר מגיבה אם תלמידים אומרת או כותבת ככה). בכל מקרה עצוב שיש לה קשיים, והלוואי שאם היא עשתה באמת משהו לא טוב, שתזכה לעשות תשובה מאהבה בעצמה ולא להסתפק במחילות (תרתי משמע) בדיעבד. [לצערי, אני כותב את הדברים עם היכרות של כמה וכמה אנשים שחייהם נחרבו יותר מפעם אחת, והכל תמיד נגמר כשאחרי כמה שנים מישהו הגיע עם כמה דמעות תנין וביקש סליחה יפה והעיר שחייבים לסלוח לו וש"אל יהא המוחל אכזרי". כמובן שהתוצאה היתה שלא היה אפשר לעמוד בלחץ וזה שנהרסו חייו נשאר גם בלי מצפון ועם כאב ונותר ללקק את הפצעים לבד. אם זה מהששווים החיים שלנו, מי שיצר את האדם הוא מטומטם]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2024 22:36 לינק ישיר 

מחילה בפה אינה מחילה, רק אם היא באה מתוך הרגשת הלב של 'אני מוחל'. מוחלים על הכאב הקיים והבלתי צודק.

לא חוכמה לאלץ אדם לומר מחול לך מחול לך, ובלב הוא מלא טינא וקפידא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2024 23:21 לינק ישיר 

זה נכון, ובהלכה מחילה בטעות אינה מחילה (גם בדיני ממונות!). הנושא שעליו אני עוררתי, זה שמה שבאמת חשוב (מעבר לרגשות וקרעכצן שהם גם חשובים), הוא לטהר את הלב באמת ולהגיע למצב שנהיים טובים ולא רק מכפרים על מה שהיה. אחד מרבותיי היה אומר, שלא לחינם לומדים שחתן מוחלים לו על עוונותיו מעשו הרשע (כמובא ברש"י בסוף פרשת תולדות), כי זה בא ללמד שזה שמוחלים על העוונות לא באמת משנה, כל השאלה היא מה עושה אותו בנאדם אחרי שמחלו על עוונותיו.... (וכמובן כל צה שכתבתי לא קשור לאותה מנהלת, הלוואי שאך טוב וחסד ירדפוה כל ימי חייה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2024 23:22 לינק ישיר 

.

תוקן על ידי הדיבוק ב- 12/05/2024 23:22:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2024 02:06 לינק ישיר 

על פי רוב כשאדם שומע שפלוני נענש וקיבל את עונשו בגדול, הוא נרגע מכעסו על אותו פלוני, והמחילה כן מתבקשת.
ואגב, זה בכלל לא פשוט שפלוני נענש על ידך, כי אז שופטים גם אותך בשמים על אותם מעשים (ודומיהם) שאתה עשית כלפי אחרים.
עדיף כבר למחול עוד לפני שמישהו נענש על ידך, כי מי יצדק לפני השי"ת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2024 06:05 לינק ישיר 

אני רק מדמיין אם היה זה מלמד שהיכה באכזריות את הילדים בכיתה, האם מישהו היה מעז לבקש מהילדים המוכים שיסלחו למלמד האכזר? מניסיון אני יודע כי הם מקבלים את עונשם משמיים ואף אחד מהם אין להם את האומץ לשלוח שליחים לילדי כיתתו שהוא הרס להם את החיים לנצח.
בדיוק כן הדבר הזה והמקרה פה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2024 15:10 לינק ישיר 

הרבה מאתנו סבלו מהמורים והמנהלים, זה השיטה שהם ידעו כדי להשיג משמעת.
אם אנחנו מבינים שהאחר יש לו את הזכות לטעות, ויש לו את הזכות לחשיבה אחרת מאתנו, אז אפשר לסלוח.

ואדרבה, אלו אנשים שהתאמצו מאוד קשה בעבודת החינוך, וכעת הם סובלים, הגיע הזמן לשכוח ולסלוח.

אני לא מדבר על מורים שהרסו את נפש הילד, על זה קשה לסלוח . בבקשה, שישלמו פיצויים על החיים שהם הרסו, ולו סכום סימלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2024 18:58 לינק ישיר 

מכות בחיידר זה כסף קטן ליד מה שעוברות הרבה בנות, בעיקר ספרדיות או כאלה שאבא שלהן לא איזה רבן/תורם, והן חוטפות על כל דבר, את מה שהייתה כיתה שלמה אמורה לחטוף (בעיקר, איכשהו מואשמות במה שעושות כל היחסניות, ואז גם סובלות וגם נדפקות "בשידוכים" ועוד ועוד). וכן, יש דברים הרבה יותר כואבים ממכות... מדברים כל כך יפה על מערכת החינוך שלנו לבנות, בחלק מהמוסדות המקסימום שהיא יכולה לחנך זה את הכלבים של פבלוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2025 17:33 לינק ישיר 

בימים האחרונים נשים נשואות אמהות לילדים שלמדו בעבר בסמינר מוכר בירושלים מקבלות שיחות תחינה מבנות וכלות אחת המנהלות של אותו סמינר ידוע והן מבקשות ומתחננות בשם המנהלת שיאמרו בפה מלא כי הן סולחות לה ולא מקפידות עליה כי היא זקוקה לרחמי שמים.

המנהלת  שהתעלמה מתחינות הורים מדמעות נערות שבנותיהן סולקו או סורבו, יש להן סליחה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2025 18:03 לינק ישיר 

תהא מיתתה כפרתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2025 18:51 לינק ישיר 

להלכה ולמעשה כל מנהלות/ים הסמינרים והישיבות הם רוצחי נפשות לכל דבר ועניין ואין להם סליחה ואין להם כפרה, ותבוא עליהם ועל בני ביתם מֵאָרָה וכל הקללות שבספר תורה משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2025 19:57 לינק ישיר 

ועכשיו נראה מי מעיזה להיות מנהלת סמינר
וזאת למודעי, ואני כותב את זה כאחד שקשור לענין ומכיר אותו היטב מקרוב.
מנהלת סמינר שלא תהיה קשוחה כמו שצריך, ותלך רק בדרכי נועם, ואיזה יופי ואת כזאת צדיקה וכו', תאבד שליטה ומשמעת וכל הסמינר יפול, התלמידות יהפכו להיות חסרות רסן.
אי אפשר לנהל סמינר רק בדרכי נועם!, הבנות של היום, בדור של היום, הרבה מהן חסרות כל רסן, רוח הרחוב והחוצפה נושב פנימה, ובוא נראה מי מפה יכול לנהל סמינר ולחייך לכולם כל היום מבוקר ועד ערב.

איזה כיף לשבת בבית רגל על רגל ולבלבל את השכל!!!
ניהלת פעם ישיבה? ניהלת פעם סמינר?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 06/07/2025 19:58:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2025 10:48 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
ועכשיו נראה מי מעיזה להיות מנהלת סמינר
וזאת למודעי, ואני כותב את זה כאחד שקשור לענין ומכיר אותו היטב מקרוב.
מנהלת סמינר שלא תהיה קשוחה כמו שצריך, ותלך רק בדרכי נועם, ואיזה יופי ואת כזאת צדיקה וכו', תאבד שליטה ומשמעת וכל הסמינר יפול, התלמידות יהפכו להיות חסרות רסן.
אי אפשר לנהל סמינר רק בדרכי נועם!, הבנות של היום, בדור של היום, הרבה מהן חסרות כל רסן, רוח הרחוב והחוצפה נושב פנימה, ובוא נראה מי מפה יכול לנהל סמינר ולחייך לכולם כל היום מבוקר ועד ערב.

איזה כיף לשבת בבית רגל על רגל ולבלבל את השכל!!!
ניהלת פעם ישיבה? ניהלת פעם סמינר?

אז בשביל לתפוס שליטה מותר לה לתפוס סתם בת כשרה וצנועה ולצעוק עליה במסדרון לעיני כל ולבייש אותה בגלל שמשהו במראה שלה לא מצא חן בעינה ??? 
מי שאין לה את היכולת והסמכות שלא תנהל סמינר!!!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2025 12:57 לינק ישיר 

לבקש סליחה מבנות שלמדו בסמינר זה חשוב, אבל עד שלא יבקשו סליחה מאותן בנות שלא התקבלו לסמינר על רקע אפליה או גזענות אין שום משמעות להכאה על חטא שלהן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2025 16:14 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

אז בשביל לתפוס שליטה מותר לה לתפוס סתם בת כשרה וצנועה ולצעוק עליה במסדרון לעיני כל ולבייש אותה בגלל שמשהו במראה שלה לא מצא חן בעינה ??? 
מי שאין לה את היכולת והסמכות שלא תנהל סמינר!!!! 

תפסת כאן שתי קצוות קיצוניות משני הצדדים.
"לתפוס שליטה".. נשמע כמו מנהלת שמחפשת שליטה כבוד שררה, בזמן שאני הצגתי כאן בעיה של משמעת וחוצפה
ומצד שני הבאת לכאן סיפור של "לצעוק על בת במסדרון ולבייש אותה", שאף אחד לא התיר מקרה כזה, וגם לא דובר כאן על מקרה כזה, עברתי עכשיו שוב על האשכול, ואני לא רואה כאן סיפור כזה.

סיימת ב"מי שאין לה את היכולת והסמכות שלא תנהל סמינר"
אז זה הסיפור, שיש יכולת ויש סמכות, והבנות הטובות מסתדרות היטב עם הסמינר ואין צורך להפעיל עליהם סמכות ויכולות, ויש את הבנות המופרעות (שמישהו כתב פה למה לא מקבלים את כולם, רק לדמיין מה היה באמת קורה אם היו מקבלים את כולן..) ואלו מתסיסות אחרות, מקלקלות, מפריעות, וכשמפעילים עליהם את הסמכות הנדרשת, צריך אחרי זה לרוץ אחריהן ולבקש סליחה, וזה בגלל נקיפות המצפון של מנהלות, שתולות כל מקרה בחיים בבנות שנפגעות.
ברור שאם מנהלת ביישה מישהי ברבים, היא צריכה לבקש את סליחת הנפגעת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פנייה מכמירת לב מטעם מנהלת לבנות סמינר שיסלחו לה על מה שעוללה להן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext