בית פורומים בחדרי חרדים

האדמו"ר מאמשינוב הורה: "לנסוע למירון, לא חושב שיש סכנה"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2024 13:51 לינק ישיר 

פרסום ראשון: למרות ביטול אירועי הילולת הרשב"י במירון בל"ג בעומר הקרוב עקב המלחמה, מספר חסידים שאלו היום את האדמו"ר מאמשינוב האם לנסוע למירון למרות זאת – הרבי השיב בחיוב | כל הפרטים
 2:28 21.05.2024 נתי קאליש 
ל"ג בעומר תשפ"ד בצל המלחמה: בעוד חקיקת החוק בכנסת להסדרת ההילולא במירון השנה מתמהמהת עקב חילוקי דעות בין הגורמים השונים, מגיעה הוראה מפתיעה בנושא מהאדמו"ר מאמשינוב.

בשבועיים האחרונים ניסו מספר גורמים לשמוע את דעתו של האדמו"ר בנושא העלייה למירון בצל המלחמה, אך לא קיבלו תשובה ברורה וחד משמעית.

אך היום, האדמו"ר יצא לקריאת התורה בבית מדרשו בבית וגן, ולאחריה ניגש אליו נכדו ושאל אותו האם צריך השנה לנסוע למירון בל"ג בעומר למרות המצב בצפון.

האדמו"ר השיב ואמר: "מצד הערבים אני לא חושב שיש סכנה, ומצד השוטרים היהודים אני עדיין לא יודע מה יהיה". הנכד הוסיף ושאל: "האם לנסוע או לא לנסוע?" והרבי השיב: "כן, לנסוע".

ל"קול חי" נודע עוד, כי שני בחורים הגיעו בשבוע שעבר לאדמו"ר ואמרו לו כי ממש יהיה קשה להם לא להיות במירון בל"ג בעומר, והם שוקלים לנסוע מוקדם כדי לזכות ולהיות במירון והרבי השיב להם כי אין צורך לנסוע כל כך מוקדם, אבל כן לנסות לנסוע לפני השבת הקרובה.

הידיעה התפשטה בחסידות בהלם מוחלט לאחר שהיה נראה כי דעתו של הרבי נוטה שלא לנסוע, כשאף בנו של הרבי שלח הקלטה מפורטת לחסידים בה הוראות מתי יש לעשות את מנהג החלא'קה אם לא עולים למירון.

אחד החסידים עמו שוחחנו מספר: "לקח לי שעה לעכל את ההודעה הזו. הבן שלי היה בקריאת התורה אצל הרב'ה, וחייג אליי וסיפר לי שהרבי אמר לנסוע למירון. הדברים נשמעו לי מוזרים, ופניתי לכמה אנשים שהיו שם וכולם סיפרו שגם הם שמעו את הדברים".

"כרגע נערכים להגיע לשבות באור הגנוז ובר יוחאי וביישובים הסמוכים" הוא מוסיף ומספר. "ומשם ננסה להגיע קרוב עד כמה שניתן לציונו של הרשב"י".

נציין, כי חסידות אמשינוב מונה כ- 1000 משפחות, אך דעתו של האדמו"ר משפיעה גם על מעגלים נוספים בציבור החסידי, ואף בציבור הדתי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 13:57 לינק ישיר 

עד יום שלישי (שבת באמשינוב) יהיה פתוח לגמרי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 14:06 לינק ישיר 

בד"כ שיעור גבוה מאוד מחסידות אמשינוב עולים למירון ביום ההילולה.

אגב, שמעתי מחסיד אמשינוב לייט שבן הרבי אמר לו שהבין מאביו שאין עניין לשאת נשק, כי אין עד כדי כך חובת השתדלות שלא למות על קידוש השם. 
אמנם קשה לסמוך על הדיוק בהעברת השמועה. אך זה לא יפתיע אותי אם השמועה מדויקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 14:17 לינק ישיר 

יתכן ורמת האמינות של כל ההודעות האלו, הם כמו שיש לאמשינוב 1000 משפחות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 14:37 לינק ישיר 

על_הדרך כתב:
עד יום שלישי (שבת באמשינוב) יהיה פתוח לגמרי...
למען הדיוק, זה יוצא יום רביעי (לג בעומר הוא יום ראשון), ואין ספק שהאדמור חושש לחילול שבת אם שוטרים יבואו בשבת (שחל להיות בחשבונו), כך שהם יבואו באזור הצהריים או ביום חמישי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 15:09 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
יתכן ורמת האמינות של כל ההודעות האלו, הם כמו שיש לאמשינוב 1000 משפחות..

לאמשינוב יש קצת מעל 500 משפחות בארץ. 
כך שבמושגים של כתבות עיתונאיות, הגוזמה לא כזו נוראית..

להלן החישוב:
לפי נתוני אגודת ישראל, לפני כ5 שנים, היה לאמשינוב בארץ 978 מצביעים. בד"כ במגזר החסידי, שיעור האוכלוסייה מעל גיל 18, הינה כ45%. 
כך שמדובר על כ2173 נפשות.
חישוב גידול טבעי של 5 שנים (ממוצע 4.2% שנתי לפי למ"ס) אמור להביא אותנו לכ2670 נפשות. 
חישוב לפי מספר נפשות למשק בית חרדי ממוצע (5.2 לפי למ"ס) אמור להביא אותנו לכ513 משפחות בארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2024 18:27 לינק ישיר 

עצרו את חתניו השוהים בישוב אור הגנוז (לא במירון!),
וגירשו אותם לכרמיאל.

גם המפרסמים אחראים לרשעות הזאת.

במירון - מסתובבים כל העת 'בלשים' הנראים ליטאים, ומוודאים היכן יש שוהים בצימרים וכו'.
יש מצב, שלא מדובר במחופשים, אלא בליטאים אמיתיים, שעושים זאת 'לשם מצוה' למען האג'נדה שלהם, ומתן שכרם בצידם.
ובושה תכסנו.

תוקן על ידי יוחנןש ב- 24/05/2024 18:30:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2024 21:35 לינק ישיר 

בקיצור, כדאי לבוא מחפושים לליטאים, וככה לא יתפשו אתכם... או יותר פשוט תעבירו שמות לתפילה לליטאי הקרוב לביתכם (כי הרי כל הליטאים הם בלשים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2024 22:22 לינק ישיר 

מאז הקורונה לא נקרתה לפניהם הצלת נפשות בסדר גודל כזה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2024 22:24 לינק ישיר 

ושתי הצלות נפשות לשיטתם:

הצלת החיים, מן הטילים החיזבאליים.
והצלת הנפש, מהתרבות הפגאנית וכו' (הפושה - להוותם - בצורה גדולה בכל המרכזים הליטאיים, יש פוצה פה ויש מצפצף)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2024 22:45 לינק ישיר 

אין ספק 

הליטאים אשמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2024 23:25 לינק ישיר 

השאלה יד מי תהיה על העליונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2024 02:37 לינק ישיר 

ידו של ר' שמעון.
שלקח לגיהינום. את אמו של נסרלה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2024 04:02 לינק ישיר 

רשימת המקושרים שקיבלו היתר כניסה למירון התפרסמה ברשת (רוטר) ומדובר ברשימה מאוד ארוכה,

השאלה מה יעשה הרשב"י עם כל הסלבס שנפלו עליו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2024 05:34 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
ושתי הצלות נפשות לשיטתם:

הצלת החיים, מן הטילים החיזבאליים.
והצלת הנפש, מהתרבות הפגאנית וכו' (הפושה - להוותם - בצורה גדולה בכל המרכזים הליטאיים, יש פוצה פה ויש מצפצף)

אני תוהה לפעמים האם הם אכן רק רוצים להציל את הנפש מהתרבות הפאגאנית לשיטתכם - עפרא לפומיה של כל מי שמשווה יהודים ככה - או האם הם מרגישים סוג ב' ליד החסידים, ליד העוצמה הרוחנית, ליד השמחה הגדולה הפורצת ולא רק בל"ג בעומר, והם מרגישים שאת הדבר הזה צריך לכבות ומהר, זה לא עושה להם טוב.
אז לכבות לא מצליחים, אבל את הלב הם אוכלים.
אוי, החיים המרירים של המתנגדים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2024 12:31 לינק ישיר 

הרב צודק,
כתבתי 'פגאנית' לשיטת הליטאים (כיום ב"ה חלקם הקטן)

נ.ב. הביטוי 'לשיטתכם' לא מדויק, כי אני בכותבי כאן משתדל בכל עוז להיות 'אובייקטיבי',
לכן יש רבים שמקטלגים אותי לא נכון... אני מקבל לפעמים בפרטי ביקורת משני הצדדים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האדמו"ר מאמשינוב הורה: "לנסוע למירון, לא חושב שיש סכנה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext