בית פורומים בחדרי חרדים

לכל מי שהתלונן על הקריקטורה של שי צ'רקה ב"מקור ראשון" - טלו קורה מבין עיניכם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/6/2024 08:07 לינק ישיר 
לכל מי שהתלונן על הקריקטורה של שי צ'רקה ב"מקור ראשון" - טלו קורה מבין עיניכם

.

Image

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 08:44 לינק ישיר 

אל תשווה בין קרקטורה נגד ציבור שלם, ונגד אדם אחד שקומם נגדו ציבורים שלימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 09:38 לינק ישיר 

גם אל תשוה בין קריקטוריסט שצייר ופרסם באיזו קבוצה, לבין עיתון / אתר שמפרסם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 11:30 לינק ישיר 

ולמה לחרדים אמור להיות אכפת איזה קריקטורות מפרסם עליו מגזר אחר, טועה ומבולבל לגמרי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 11:35 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
גם אל תשוה בין קריקטוריסט שצייר ופרסם באיזו קבוצה, לבין עיתון / אתר שמפרסם.

נכון, כי המודיע, או יתד נאמן.

העיני האנשים תאחז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 12:30 לינק ישיר 

האם קריקטורת השרימפסים התפרסמה בהמודיע או יתד נאמן?
לא הבנתי מה אתה רוצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 17:57 לינק ישיר 

.

נכון, גם הקריקטורהנגד הרב אלי בן דהן, בעתון הפלס, בעצם היתה, אעה... עפעס...

ההסתה החרדית: קריקטורה מזעזעת נגד הרב אלי בן דהן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2024 19:16 לינק ישיר 

ענית בצורה המשתמעת לשתי פנים
תענה ברור, האם לטענתך, קריקטורת השרימפסים התפרסמה בעיתון יתד נאמן או המודיע?

כך או כך, קריקטורה נגד יהדות היא חציית קו אדום, וזה בדיוק מה שהיה הקריקטוה של מקור ראשון, וזה בושה ליהודי ולעיתון שקוראים לעצמם דתיים, שיתבטאו בכזה זלזול נגד תורה ולומדיה
הקריקטורה של השרימפסים באה לחזק את התורה והדת, ולטעון כנגד המתפשרים.
זוהי אמת המידה מה פסול ומה לא!
אני מבין שאתה הלכת על הכיוון, "מה אתם מתלוננים שפגעו בכם, הנה גם אתם מפרסמים קריקטורות פוגעניים"
אז זהו שטעות בידך, אנחנו יהודים, והקו האדום הוא פגיעה בתורה ובדת.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 19/06/2024 19:20:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 10:27 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כך או כך, קריקטורה נגד יהדות היא חציית קו אדום, וזה בדיוק מה שהיה הקריקטוה של מקור ראשון, וזה בושה ליהודי ולעיתון שקוראים לעצמם דתיים, שיתבטאו בכזה זלזול נגד תורה ולומדיה
אני מבין שאתה הלכת על הכיוון, "מה אתם מתלוננים שפגעו בכם, הנה גם אתם מפרסמים קריקטורות פוגעניים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 12:04 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

נו- באמת, מבחינת מקור ראשון כמובן שלומדי התורה שלא מתגייסים הם אלו שלא מקיימים את מצוות הדת כפי שלדעתם צריך (אפשר לדון בהכול, אבל כדאי להבין את נקודת המוצא שלהם בדבר מלחמת מצווה).

נשמח לטיעון מורכב יותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 12:16 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

נו- באמת, מבחינת מקור ראשון כמובן שלומדי התורה שלא מתגייסים הם אלו שלא מקיימים את מצוות הדת כפי שלדעתם צריך (אפשר לדון בהכול, אבל כדאי להבין את נקודת המוצא שלהם בדבר מלחמת מצווה).

נשמח לטיעון מורכב יותר...

אה הבנתי..
אתה מדבר על המצוה של מלחמת מצוה, אותה מלחמה שיוצאין לכבוש את כל ארץ הקוידש.
מענין, לא שמעתי על כך שצה"ל יוצא לכבוש מחדש את כל הארץ, אולי תציע להם שמה באמת לאנשי מקור ראשון לעשות את המצוה ממש כמצוותה, עד רדתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 12:55 לינק ישיר 

איש_חשוב, אנא הסבר לי מהי יהדות ומה מוגדר כחיזוק לתורה ולדת. האם בזיון והוצאת לעז על תלמיד חכם זה חיזוק לדת? האם להשתמט מעזרת ישראל מיד צר זה יהדות? (אין לי בעיה שתחשוב שמותר להשתמט ולא צריך להילחם/להתגייס וזו לא מלחמת מצוה וכו וכו, אני מדבר על הצד שזה כן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 15:16 לינק ישיר 

אני מוכן בדיעבד ולפנים משורת הדין לקבל שיש כאלה בציבור הציונות הדתית ורבניו שמשוכנע שמדובר במחלוקת הלכתית נטו. הרי גם חלק נכבד מרבני הציונות הדתית, בטח מהדור הקודם, התנגד בכל תוקף לגיוס בני ישיבות, וגם הם מבינים שזה היה מזווית עניינית-הלכתית.
מה שמופיע בקריקטורה זה משהו אחר: זה הנרטיב המרושע והשקרי מבית מדרשם של שולמית אלוני ויוסי שריד שר"י וממשיכיהם במר"צ וכו', שחלק מהציונות הדתית אימצה לעצמה בחדווה יתירה - שהחרדים נגד גיוס בני ישיבות בגלל פרזיטיות, נוחות, האחיכם וכו', חוסר רצון לשותפות בעול, אינטרסים, בקיצור השתמטות פר אקסלנס, ביטוי אותו הם אימצו בניגוד גמור למציאות ולחוק, כי משתמט זה מי שחייב על פי חוק ולא עושה את חובתו בניגוד למצב המשפטי של בני הישיבות שקיבלו דיחוי (ולא פטור, שאותו בכלל קיבלו בני 26 ומעלה באדיבותו של יאיר לפיד).
מי שיושב מטפורית וקריקטוריסטית על אלונקה שסוחבים החיילים, זה מי שמנצל בנבזות את 'חמורו של משיח' החילוני והפרייאר. זה לא דיון הלכתי בסוגיית חובת גיוס בני ישיבות שתורתם אומנותם בעת מלחמה והמסתעף, זה זריקת בוץ גרידא, וחשיפת היחס האמתי בלב ללומדי תורה ולתורה.
לכן הביקורת מוצדקת לגמרי.
בעצם גם זה לא, הם פשוטו גילו בציבור מה הם חושבים, ועדיף כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 16:16 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.

נכון, גם הקריקטורהנגד הרב אלי בן דהן, בעתון הפלס, בעצם היתה, אעה... עפעס...

ההסתה החרדית: קריקטורה מזעזעת נגד הרב אלי בן דהן

האם אינך יודע שלחרדים מותר ללעוג לזלזל לציבור הדתי לאומי ????זעקת הקוזק הנגזל בדמעות תנין ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 17:15 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
איש_חשוב, אנא הסבר לי מהי יהדות ומה מוגדר כחיזוק לתורה ולדת. האם בזיון והוצאת לעז על תלמיד חכם זה חיזוק לדת? האם להשתמט מעזרת ישראל מיד צר זה יהדות? (אין לי בעיה שתחשוב שמותר להשתמט ולא צריך להילחם/להתגייס וזו לא מלחמת מצוה וכו וכו, אני מדבר על הצד שזה כן).

יהדות, זה מה שכתוב במשניות "וגמילות חסדים וכו' ותלמוד תורה כנגד כולם"
צריך את אותם בחורי ישיבות עכשיו במלחמה? לא, כי אם היו צריכים דחוף באמת עוד חיילים, היו ניגשים דבר ראשון לחילונים משתמטים ומספרם כה רב, הרבה יותר מסך כל תלמידי הישיבות גם יחד.
50% מתוך כל מחזור גיוס אינם מתגייסים, ובחשבון די פשוט אתה מגיע למסקנה שה50% האלו אינם רק חרדים וערבים.
וגם כתבתי כבר מקודם, שגיוס חרדים עכשיו לא יעזור למלחמה הנוכחית בכלל, לוקח הרבה זמן עד שחייל יוצא לשדה הקרב - חלומו הרטוב של חילוני ממוצע.. הכל חרטא ברתא..
אל תמציא עכשיו דיבורים על "עזרת ישראל מיד צר". שב תלמד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2024 22:35 לינק ישיר 

יקירי, תענה על מה ששאלו אותך. האם יהדות זה לזלזל בתלמיד חכם, והאם לפי היהדות מוצר להשתמט מלעזור ליהודים בצרה זה יהדות? (ותודה על הבקשה שאשב ללמוד, אשתדל באמת. מכיוון שאתה כנראה לא הולך ללמוד, אתה לא רוצה מראי מקומות בנושא עזרת ישראל מיד צר והשבת גופו והשמתה על מרוז, ועוד כמה דברים.)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לכל מי שהתלונן על הקריקטורה של שי צ'רקה ב"מקור ראשון" - טלו קורה מבין עיניכם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext