|
בית
|
פורומים
|
בחדרי חרדים
|
בוגי יעלון קיצץ - 1000 טנקים, בני גנץ - 600 טנקים, אייזנקוט - תותחים, כוכבי - 200 טנקים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2024 21:15 |
|
| |
בוגי יעלון קיצץ - 1000 טנקים, בני גנץ - 600 טנקים, אייזנקוט - תותחים, כוכבי - 200 טנקים
איך הגענו שלפני מלחמה עם חיזבאללה,
צהל מודה בפומבי אין לי מספיק טנקים
www.bhol.co.il/news/1668275איך זה קרה? לפי האלוף במיל' יצחק בריק , זה מה שקרה. פשוט מאוד שורה של רמטכלי"ם חסרי אחריות, שהקטינו והקטינו את הצבא, עד שזה מסכן את מדינת ישראל, שהגענו למצב שאין לנו מספיק טנקים, ואין מספיק תחמושת, ובעיקר חסר, אנשי מקצוע מיומנים ומקצועיים לטפל בטנקים שנייצר מחדש בעלויות עצומות. הנה הכתבה מלפני שבעה חודשים. משה בוגי יעלון קיצץ 1000 טנקים ומספר אוגדות, לאחר מכן בני גנץ - קיצץ 600 טנקים ונתן לאוקראינים ערכות מגן ללוחמים, גדי אייזנקוט קיצץ בארטילריה - ואילו אביב כוכבי קיצץ 200 טנקים. בנוסף לכך, הם קיצצו ופיטרו אלפי אנשי קבע מקצועיים, וכך הגענו למצב שאין מי שיחזיק ויפקח על אמצעי הלחימה במחסני החירום שלנו.
כאשר יקיימו ועדת חקירה על המלחמה, ידברו בין היתר על איך מצאו המילואימניקים את מחסני החירום בתחילתה - עם חוסרים אדירים של ציוד, וכך הגענו כצפוי למצב שבו האזרחים החלו לקנות ציוד ללוחמים״.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 01:36 |
|
| |
ראש הממשלה, אתה היית צריך לבדוק את מוכנות הצבא, את הפעלת הצבא, הגנת העורף, גלגול כזה של אחריות לא ראיתי מימי, כשהכישלון כל כך רחב הצעד המתבקש הוא החלפת ראש הממשלה...
דברי הקיסר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 10:18 |
|
| |
אני למדן. כשאני רואה הרבה פרטים המתרחשים אני שואל את עצמי מה היה משותף לכל התקופה הזו והתשובה היא שנתניהו היה ראש ממשלה. מי שחושב שאנשי הביטחון לא עשו את רוח המפקד לא מכיר את הכח העצום של נתניהו בתחומי הביטחוֹן נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 12:49 |
|
| |
כולם שם חוץ מאחד למה? אתה הראש אתה אשם לא קיים?
| רעיונוביץ כתב: |  | איך הגענו שלפני מלחמה עם חיזבאללה,
צהל מודה בפומבי אין לי מספיק טנקים
www.bhol.co.il/news/1668275איך זה קרה? לפי האלוף במיל' יצחק בריק , זה מה שקרה. פשוט מאוד שורה של רמטכלי"ם חסרי אחריות, שהקטינו והקטינו את הצבא, עד שזה מסכן את מדינת ישראל, שהגענו למצב שאין לנו מספיק טנקים, ואין מספיק תחמושת, ובעיקר חסר, אנשי מקצוע מיומנים ומקצועיים לטפל בטנקים שנייצר מחדש בעלויות עצומות. הנה הכתבה מלפני שבעה חודשים. משה בוגי יעלון קיצץ 1000 טנקים ומספר אוגדות, לאחר מכן בני גנץ - קיצץ 600 טנקים ונתן לאוקראינים ערכות מגן ללוחמים, גדי אייזנקוט קיצץ בארטילריה - ואילו אביב כוכבי קיצץ 200 טנקים. בנוסף לכך, הם קיצצו ופיטרו אלפי אנשי קבע מקצועיים, וכך הגענו למצב שאין מי שיחזיק ויפקח על אמצעי הלחימה במחסני החירום שלנו.
כאשר יקיימו ועדת חקירה על המלחמה, ידברו בין היתר על איך מצאו המילואימניקים את מחסני החירום בתחילתה - עם חוסרים אדירים של ציוד, וכך הגענו כצפוי למצב שבו האזרחים החלו לקנות ציוד ללוחמים״. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 14:36 |
|
| |
הסד"כ זה שטויות. העיקר שבהנחיית בג"ץ עשו פיילוט ללוחמות בשריון, כעת הלוחמות המהוללות האלו יצאו להילחם בחיזבאללה וימגרו אותו על נקלה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 16:41 |
|
| |
| קולולו כתב: |  | אני למדן. כשאני רואה הרבה פרטים המתרחשים אני שואל את עצמי מה היה משותף לכל התקופה הזו והתשובה היא שנתניהו היה ראש ממשלה. מי שחושב שאנשי הביטחון לא עשו את רוח המפקד לא מכיר את הכח העצום של נתניהו בתחומי הביטחוֹן נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
בלמדנות הביביסטית יש פלגינן נאמנות. ביבי יכול בעת ובעונה אחת גם להיות האיש הכי חזק שמנהל את המדינה ביד רמה, וגם להיות חלשלוש שלא מסוגל לנהל את ההיערכות הביטחונית של ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 20:20 |
|
| |
| קולולו כתב: |  | אני למדן. כשאני רואה הרבה פרטים המתרחשים אני שואל את עצמי מה היה משותף לכל התקופה הזו והתשובה היא שנתניהו היה ראש ממשלה. מי שחושב שאנשי הביטחון לא עשו את רוח המפקד לא מכיר את הכח העצום של נתניהו בתחומי הביטחוֹן נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
אם היית למדן היית יודע שבתקופת בוגי יעלון ביבי לא היה ראש ממשלה כלל וכלל אלא אריאל שרון והגירוש. בנוסף, ראש הממשלה מקבל את המלצות הצבא ולא להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 21:37 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אני למדן. כשאני רואה הרבה פרטים המתרחשים אני שואל את עצמי מה היה משותף לכל התקופה הזו והתשובה היא שנתניהו היה ראש ממשלה. מי שחושב שאנשי הביטחון לא עשו את רוח המפקד לא מכיר את הכח העצום של נתניהו בתחומי הביטחוֹן נשלח מהאנדרואיד שלי
בלמדנות הביביסטית יש פלגינן נאמנות. ביבי יכול בעת ובעונה אחת גם להיות האיש הכי חזק שמנהל את המדינה ביד רמה, וגם להיות חלשלוש שלא מסוגל לנהל את ההיערכות הביטחונית של ישראל. |
|
תארו לכם שביבי היה מתנגד לפירוק האוגדות,
כאשר כל המטה הכללי כולו, על כל אלופיו ותתי אלופיו נגדו,
איזה פסטיבל היה נפתח נגדו,
על בזבוז מילארדי ש"ח לחינם,
על כך שלצה"ל אין תקציב לרכוש מערכות מתקדמות,
ומשאירים את חיילי צה"ל להילחם עם טנקים מיושנים,
שלחימה איתם מסכנת את חיי הלוחמים,
על כך שקצינים טובים עוזבים בגלל משכורות נמוכות,
על כך שהוא מסכן את קיומה של המדינה ! ! !
אני מעריך שהוא פעל לשמור ככל האפשר על המינימום ההכרחי,
, צריך עוד לזכור, חסר לצה"ל הרבה תחמושת,
איפה התחמושת שהייתה בתקופת נתניהו?
כשראש הממשלה בנימין נתניהו לא היה ראש ממשלה,
העבירו יאיר לפיד כראש ממשלה ובני גנץ כשר הביטחון,
תחמושת אמריקאית הנמצאת בארץ למקרה חירום עבור מדינת ישראל או ארה"ב, עבור המלחמה באוקראינה,
לפי אתר בחדרי חרדים, בני גנץ הוביל את המהלך,
https://www.bhol.co.il/news/1491073 לפי אתר YNET זה נעשה ע"י לפיד כראש ממשלה וגנץ כשר הביטחון,
ומדובר במאות אלפי פגזי ארטילריה ! ! !
https://www.ynet.co.il/news/article/bjqp22nso
וכתוצאה מכך, אין בארץ מספיק תחמושת לצה"ל ! ! !
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 16/07/2024 22:09:15
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 22:13 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2024 23:57 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | |
|
א. כדאי שתצרף לינק שאפשר לפתוח בלי אפליקציה. לא לכולם כולל לי יש את האפליקציה של אדם1 ב. זה נושא לאשכול נפרד מה הקשר לאשכול הנוכחי?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2024 15:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2024 17:04 |
|
| |
פותח האשכול שאל איך זה יתכן שצה''ל מפרסם פרטים על כמות הטנקים באמצע מלחמה ולפני המערכה בלבנון, ותשובה אין!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2024 08:12 |
|
| |
מה שמדברים, זה שהייתה כמו אופוריה סביב חייל האוויר. כל הכסף, הכבוד, ההקצאות, הקידומים וכו וכו, הלכו לשם. התפיסה הבסיסית הייתה שחייל האוויר היה נראה כחייל מאוד מאורגן (כל טיפש מבין שיותר קל לעקוב ולקבל החלטה על כלים גדולים ויקרים כמו מטוסים; חייל יורה כדור או שנעלמים לו כמה בדרך, גיפים וטנקים זזים מדי פעם מפה לשם; מטוסים וטילים גדולים זה קצת אחרת...). בינתיים ככל הנראה, שולבו בחייל האוויר כל המקורבים לצלחת. אחרי הכל, זה כבוד גדול, תקציבים גדולים והשפעה גדולה, אבל הרבה הרבה פחות סיכון וגם הרבה יותר קל (לא יזעיקו אותך מהיום למחר ולא תצטרך לשכבר באיזה מארב, הכל בומבסטי ובשגרה יש מספיק טייסים בשביל כמה טיסות פה ושם). מאידך, כבר 10 שנים לפחות, שאנחנו יודעים שחייל האוויר לא מספיק. היו מליון "סבבים" שלקחו מטוס, ירו כמה פצצות (שעולות ושוות הון עתק! אמר לי אחד מהמהנדסים של הפצצות, שהפצצות הישראליות כ"כ יקרות שחבל בכלל לבזבז אותן על מקום קטן ומסכן כמו עזה...), וזה פוצץ בניין או שניים במקרה הטוב, ואז הגיעו הקטארים ובנו אותו. בקיצור היה ברור לכולם שהצבא לא יכול לנהל הכל מרלוק ומהאוויר ולכן כל ההסלמות הגדולות נגררו לכניסה קרקעית (אגב את הדברים דמעתי לפני כ12 שנים מקצין בכיר במודיעין). אבל ככה ניהלו צבא מטומטם, שמחפש פתרונות מתחת לפנס... למה? כי השמאלנים היו מבסוטים שהבנים שלהם גם מקבלים כבוד ותקציב ואוכל טוב וגם לא מסתכנים, והמדינה לא באמת שאפה להילחם בעצימות גבוהה וזה כי מישהו ממנהיגי הצבא מטומטם/לא אחראי. ואת שאר הכסף השקיעו בכל מיני תוכניות חינוך מחדש, רוח צהל, שילוב נשים, שילוב סראנס לא יודע מה... אגב, כיום כבר יש קולות שחייל האוויר נעשה הרבה פחות יעיל. אפשר לנהל הרבה מאוד קרבות עם רחפנים זולים ומדויקים, הם פחות מרעישים, נכנסים לכל מקום, מנוהלים על ידי חיילים זוטרים שלא הוכשרו 8 שנים, הכל זול ופשוט יותר (אז על כל טיסה והנחתת טילים, אפשר להוציא 100 רחפנים...). בקיצור הייתה אחיזת עיניים שקשה לומר שלא הייתה מודעת לאורך כל הזמן... (חשוב לי לציין שאני כותב הערכות ואין לי כוונה לדייק במספרים, סתם התרשמויות שלי מהרבה דברים)
 |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול