נראה לי שאנחנו כציבור ציריכם לעשות חשבון נפש בשל מי הרעה הגדולה הזו. ואני לא מתכוון לחשבון נפש שכל אחד יסביר למה האחרים לא בסדר, למה ההם ככה, וההם עשו מחלוקת וההם הפרו הסכמים וההם וההם וההם. חשבון נפש עצמי כל אחד מול בוראו או כל קהילה, נראה שאין ס"ד בשום דבר, מבחינת עולם הישיבות אנו בשפל שלא חלמנו שנהיה בו, מצדד אחד אין קמח, ומצד שני מגייסים, ועומדים להפוך בחורי חמד לומדי תורה לסרבנים מה שיעלה להם בסוף הדרך של היועצת בביטול הנחות בארנונה ובמעונות וה' ישמור מה עוד יכינו לנו פה. ולמי שיודע גם יש שפל בתוך עולם הישיבות פנימה ובזה לא נאריך לא לתת כח למשנאי ה' בפורום. חשבון נפש בתור שומרי החומות, בתור האני חומה שמגנים על ישראל, וישראל נמצאת במצב של איום אמיתי אחרי כמה שנים שהקב"ה חסך זאת מאיתנו. בקיצור זה זמן שצריך לעשות חשבון נפש לקראת סוף שנה בעולם התורה.
נשלח ב-8/8/2024 12:25
. איך חומה שמגינה על העם, אם בזמן מלחמה יוצאים לבין הזמנים?
נשלח ב-8/8/2024 17:54
וכמאמר המשורר, בישלתם דייסה .....
ולדברי מואדיב, כנראה שהם עצמם לא מאמינים למה שהם אומרים, או שאסור לשנות חלילה מצורת הישיבה המסורה לנו.
נשלח ב-8/8/2024 19:58
מואדיב, אתה רוצה לא להאמין לדברי חז"ל אל תאמין, רק בבקשה תעשה את זה בפורומים אחרים, לא באלו שנקראים "חרדים".
תלמוד בבלי מסכת מכות דף י עמוד א
א"ר יהושע בן לוי מאי דכתיב עומדות היו רגלינו בשעריך ירושלם מי גרם לרגלינו שיעמדו במלחמה שערי ירושלם שהיו עוסקים בתורה.
ובנוגע לטענה, אם יבטלו את בין הזמנים, הבחורים ילמדו פחות מאלול ויצא שכרם בהפסדם, יש צורת ישיבה שמסורה לנו בסוף שמשנים דברים יש לזה מחיר, ולכן אנחנו ממשיכים בצורה המסורה לנו. המלצה לפורומים בשבילך, אולי לבשבע יש פורום אולי שYNET תנסה כל מיני מקומות., בהצלחה.
נשלח ב-8/8/2024 23:25
מהפך בחררה האם צורת הישיבה עדיפה מהגמרא על טו באב
וצורת הישיבה הקלאסית עד הדורות האחרונים הייתה שני בין הזמנים בשנה, בתשרי ובניסן.
נשלח ב-9/8/2024 00:51
אם מישהוא מהכתבנים כאן לא מבין שהגר"ד לנדאו, והגרמ"ה הירש ושאר תלמידי חכמים, לא. חשבו על האפשרות של בין בזמנים ובכל זאת הגיעו למסקנה שלא לבטל, אזי אחת משתיים, או שאיננו סומך על שיקול דעתם, או שהוא לא חשב, או שהוא לא מת על בני תורה, והמצב הוא עילה נהדרת להתגולל עליהם, כנראה שמעבר לדת"ל, זקוקים לעוד חומר אנושי שימות בשביל האליטות, וכהכרת תודה, יעצרו אותו ישפילו אותו, ויכתבו מי יציל אותנו מהמשיחיים
נשלח ב-9/8/2024 02:32
חושבני שהרחקת לכת בקביעה שאין ס"ד בשום דבר, עם דיכאון לא תגיע רחוק . חשבון הנפש תמיד טוב, אני מבין שכבר קבעת שבשלנו הסער המביש הזה.
מסופקני אם ההכרזה עלינו כסרבנים - יצור בעיה לאורך זמן.
רבי דוד אבוחצירא מכריז שהגאולה קרובה, לא הייתי בונה על זה, היות וככה הם צדיקים, בדבר הזה הם מפספסים, ויש הסבר על זה. אמנם זה הזמן להרעיש עולמות, כי נראה שאין חולק שאנחנו בעת רצון.
זה יותר נראה מצב של ניענוע רציני של כל הישוב בארץ /לפני הגאולה אולי, ויש גם הרבה ניסים ונפלאות.
נמשיך לזעוק וגם להודות, ויהיה עוד יותר ניסים בע"ה.
כמעט תמיד, עניינים פוליטיים הם הפיכים. זכות התורה - יגן עלינו .
אגב, יצאנו בזול .
תוקן על ידי רציף ב- 09/08/2024 02:46:42
נשלח ב-9/8/2024 05:15
מואדיב כתב:
. איך חומה שמגינה על העם, אם בזמן מלחמה יוצאים לבין הזמנים?
הישיבות יוצאות לבין הזמנים (לא כולם, אגב, יש ישיבות שאין, והם מגינים בזמן הזה) אבל עם ישראל אינו יוצא לבין הזמנים. יהודים לומדים תורה גם מעבר למסגרות הישיבות, יש שיעורי תורה, יש דף היומי, ויש סתם יהודי עמך יושבים בבית הכנסת ולומדים. אז תירגע ידידנו הכויפר, אתה בידים טובות.
נשלח ב-9/8/2024 05:19
מהפךבחררה כתב:
נראה לי שאנחנו כציבור ציריכם לעשות חשבון נפש בשל מי הרעה הגדולה הזו. ואני לא מתכוון לחשבון נפש שכל אחד יסביר למה האחרים לא בסדר, למה ההם ככה, וההם עשו מחלוקת וההם הפרו הסכמים וההם וההם וההם. חשבון נפש עצמי כל אחד מול בוראו או כל קהילה, נראה שאין ס"ד בשום דבר, מבחינת עולם הישיבות אנו בשפל שלא חלמנו שנהיה בו, מצדד אחד אין קמח, ומצד שני מגייסים, ועומדים להפוך בחורי חמד לומדי תורה לסרבנים מה שיעלה להם בסוף הדרך של היועצת בביטול הנחות בארנונה ובמעונות וה' ישמור מה עוד יכינו לנו פה. ולמי שיודע גם יש שפל בתוך עולם הישיבות פנימה ובזה לא נאריך לא לתת כח למשנאי ה' בפורום. חשבון נפש בתור שומרי החומות, בתור האני חומה שמגנים על ישראל, וישראל נמצאת במצב של איום אמיתי אחרי כמה שנים שהקב"ה חסך זאת מאיתנו. בקיצור זה זמן שצריך לעשות חשבון נפש לקראת סוף שנה בעולם התורה.
הנה ענית, שפל גדול, ואני כן אאריך בזה, כי משנאי ה' פה מענינים אותי בקצה הזרת. כל דור נופל היום במהירות שיא, מה שירד פעם בחמש שנים, יורד היום בשנה! ואני לא מדבר על יחידים, אלא על האמצע, על הממוצע, הכל ירוד ויורד. אשמים בכך המודרנה, הסמארטפונים, והרוח הרחובית הנושבת פנימה, והרחוב החילוני הרי נפל גם הוא פי כמה.
נשלח ב-9/8/2024 10:15
מי מדבר על בחורי הישיבות? הרי הטענה היא שגם חרדי שאינו לומד תורה אסור לגייס אותו לצבא.
ברגע שזה אומר כולה שלי, גם הצד השני יאמר כולה שלי.
אין שום הצדקה לטענה שחרדים שלא לומדים יזכו לפטור מגיוס.
בציבור הכללי רואים איך מכל המגזרים יוצאים למלחמה, מוכנים להבין שיש ספורטאים מצטיינים חילונים שמקבלים שירות אחר, מקבלים שיש מוזיקאים מצטיינים אבל בסוף מכל המגזרים מגיעים לצבא.
רק חרדים אומרים "אם אתה חרדי, אסור לשרת בצבא".
בתגובה במגזר הכללי אומרים, "טוב, אז נגייס את כולכם בלי התחשבות".
הוא לא חילק, המימרא נאמרה על כל הלומדים, בזכותם עומדות היו רגלינו בשעריך ירושלים. כידוע בגמ' ב"ב מי שלומד תורה פטור מלשלם לחומת העיר כידוע וכמפורסם שאינו צריך שמירה כי הקב"ה שומר עליו כמו שדרשו חז"ל בפסוקים.
נשלח ב-11/8/2024 08:42
שאגתשביט
אליהו1000 כתב:
אם מישהוא מהכתבנים כאן לא מבין שהגר"ד לנדאו, והגרמ"ה הירש ושאר תלמידי חכמים, לא. חשבו על האפשרות של בין בזמנים ובכל זאת הגיעו למסקנה שלא לבטל, אזי אחת משתיים, או שאיננו סומך על שיקול דעתם, או שהוא לא חשב, או שהוא לא מת על בני תורה, והמצב הוא עילה נהדרת להתגולל עליהם, כנראה שמעבר לדת"ל, זקוקים לעוד חומר אנושי שימות בשביל האליטות, וכהכרת תודה, יעצרו אותו ישפילו אותו, ויכתבו מי יציל אותנו מהמשיחיים
בליטא ההצלחה הייתה גדולה יותר?
נשלח ב-11/8/2024 08:44
כל יום וטענה, ולא מפריע לאף אחד שהטענה של היום סותרת אתהטענה של אתמול והטענה של מחר תסתור את הטענה של היוםץ