| נשלח ב-26/8/2024 20:38 |
|
| |
דברים נוקבים מאת הינוקא מסאדיגורא
חורה לי עד מאד כשהנני רואה שיש בנ"א המדברים לרבים השקפות חיים שאינם נכונים על פי התורה הק', ולא עוד אלא שמדברים דברים המנוגדים והפוכים מדרך התורה הק', ולדאבון לב יש יראי ה' שאין להם את ההבחנה הראויה והמתבקשת לדעת שאין השקפת אותם בנ"א נכונה עפ"י התורה הק'.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2024 22:26 |
|
| |
מה נוקב בדברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2024 22:27 |
|
| |
חיפשתי וקראתי את הנאום (כפי שהוא מופיע בכיכר), וזה בערך תוכן רוב משא הקודש. וואו כמה חכמת חיים יש לו, איזו הבנה חדה, כמה רעיונות מבריקים ומפולפלים. לא יאומן כי יסופר. חייבים בדחיפות להשמיט לו מילה מהתואר "הינוקא דסדיגורה"!!
תוקן על ידי הדיבוק ב- 26/08/2024 22:28:15
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2024 23:23 |
|
| |
על כגון דא אומרים: אוטער געזוגט!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2024 23:42 |
|
| |
ער האט געזאגט
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 02:39 |
|
| |
אני מכירה כאלה שמתיימרים להיות כלפי חוץ "יראי ה' שקוברים אלמנה בחייה" ואין להם את האבחנה "השמנה והגדולה כפיל" להבחין בין סכסוך עסקי לבין סכסוך עם האימא שלהם- שמחויבים לה מן התורה לכבד אותה, ובוודאי שלא לצער אותה בלי שום תירוצים והבחנות דקות שנובעים כנראה משהות ממושכת בערי הטומאה של אירופה, שיימניו!!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/08/2024 02:53:09
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 10:31 |
|
| |
אולי תיתן להם לריב על הירושה שלהם בשקט? הם מכירים אחד את השני, זכותם לריב. זה שזה מתפרסם זה סתם כי הם ידוענים (חסידות חשובה בעבר משפיה עשיגה וכדו). הם לא הראשונים או האחרונים שרבו על ירושה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 10:33 |
|
| |
מישהו יכול להסביר למי הוא התכוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 11:41 |
|
| |
אתה בטוח שהוא יודע?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 13:33 |
|
| |
לדעתי, מישהו בוגר כתב לו את הדברים כשם שכותבים דרשה לנער בר-מצוה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 14:28 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אני מכירה כאלה שמתיימרים להיות כלפי חוץ "יראי ה' שקוברים אלמנה בחייה" ואין להם את האבחנה "השמנה והגדולה כפיל" להבחין בין סכסוך עסקי לבין סכסוך עם האימא שלהם- שמחויבים לה מן התורה לכבד אותה, ובוודאי שלא לצער אותה בלי שום תירוצים והבחנות דקות שנובעים כנראה משהות ממושכת בערי הטומאה של אירופה, שיימניו!!
|
|
נראה בעליל שהינך ניזון ממימי הרפש של שאולזון ודומיו, זה בדיוק הסגנון, כי מי שלא ניזון מביצות אלו, או שהוא יודע ממקורות קרובים יותר מה בדיוק הולך שם או שהוא לא יודע כלום.
לא ארצה לכתוב כאן לשון הרע, לכן רק אומר שמצד סדיגורה ב"ב, מי שניהל את הסכסוך העסקי היו גבאי בית הכנסת, שניהלו סכסוך על מטרים השייכים להם, לטענתם, כדין, ולא רצו לתת את המגורים חינם מעל בית הכנסת לרבנית האמא. האדמור עצמו לא ניהל את הסכסוך, ולא חתם על שום מסמך, שכן הוא אינו צד, בית הכנסת אינו רשום על שמו ולא העמותה שם. נכון, האדמור לא מנע מהגבאים בעלי המקום לדרוש את ממונם כדין, אני לא בטוח שהוא מחויב על פי תורה לעשות את זה, בפרט כשמדובר בממון של אחרים, אל לך להתערב לטובת הוריך כשאתה גוזל אחרים!
בארצות אירופה ה"טמאות" כלשונך, מטיילים כמעט כל אדמורי דורינו, אז כנראה לא זאת הסיבה שהביאה את האדמור מסדיגורה לעשות מה שהיה צריך לדעתו לעשות, "שיימניו", אני מפנה למי שמכה בסתר אנשים אחרים, בשמם המלא, ככה כמו שאתה עושה כאן, ואני גם מוחה על בזיונו של האדמור שהוא כידוע גם ת"ח גדול, הוגה הרבה בתורה וגם יודע הרבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 17:02 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | לדעתי, מישהו בוגר כתב לו את הדברים כשם שכותבים דרשה לנער בר-מצוה. |
|
לדעתי סמכו עליו שהדרשה תיראה כמו של אדם בוגר וטעו, נקווה שפעם הבאה מישהו יכתוב בשבילו ואז זה ייראה נורמלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2024 20:11 |
|
| |
לא הבנתי על מה המהומה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2024 00:22 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אני מכירה כאלה שמתיימרים להיות כלפי חוץ "יראי ה' שקוברים אלמנה בחייה" ואין להם את האבחנה "השמנה והגדולה כפיל" להבחין בין סכסוך עסקי לבין סכסוך עם האימא שלהם- שמחויבים לה מן התורה לכבד אותה, ובוודאי שלא לצער אותה בלי שום תירוצים והבחנות דקות שנובעים כנראה משהות ממושכת בערי הטומאה של אירופה, שיימניו!!
נראה בעליל שהינך ניזון ממימי הרפש של שאולזון ודומיו, זה בדיוק הסגנון, כי מי שלא ניזון מביצות אלו, או שהוא יודע ממקורות קרובים יותר מה בדיוק הולך שם או שהוא לא יודע כלום.
לא ארצה לכתוב כאן לשון הרע, לכן רק אומר שמצד סדיגורה ב"ב, מי שניהל את הסכסוך העסקי היו גבאי בית הכנסת, שניהלו סכסוך על מטרים השייכים להם, לטענתם, כדין, ולא רצו לתת את המגורים חינם מעל בית הכנסת לרבנית האמא. האדמור עצמו לא ניהל את הסכסוך, ולא חתם על שום מסמך, שכן הוא אינו צד, בית הכנסת אינו רשום על שמו ולא העמותה שם. נכון, האדמור לא מנע מהגבאים בעלי המקום לדרוש את ממונם כדין, אני לא בטוח שהוא מחויב על פי תורה לעשות את זה, בפרט כשמדובר בממון של אחרים, אל לך להתערב לטובת הוריך כשאתה גוזל אחרים!
בארצות אירופה ה"טמאות" כלשונך, מטיילים כמעט כל אדמורי דורינו, אז כנראה לא זאת הסיבה שהביאה את האדמור מסדיגורה לעשות מה שהיה צריך לדעתו לעשות, "שיימניו", אני מפנה למי שמכה בסתר אנשים אחרים, בשמם המלא, ככה כמו שאתה עושה כאן, ואני גם מוחה על בזיונו של האדמור שהוא כידוע גם ת"ח גדול, הוגה הרבה בתורה וגם יודע הרבה. |
| ייצגת אותו בכבוד, ולי אין עניין להשמיץ אותו ח"ו, אך מה שכן חשוב לדעת-שגם אם אבא שלו בחר בו להיות הממשיך שלו, עדיין זה לא אינדיקציה לגדלות שלו: כי יכול מאוד להיות שמכל הבנים הוא באמת הבן הכי טוב, אבל מאוד יכול להיות ששאר הבנים במדרגות מאוד נמוכות והוא בינוני? לכן כאמור אין להסיק מהבחירה בו מסקנה כל שהי, והוא רחוק מלהיות "מאור הגולה" כדי שנקבל ממנו הדרכה או עצה, חוות דעת על משפיעים וכו' וכו' בייחוד שלמיטב ידיעתי הוא לא יצא מגדרו שלא לצער את האימא שלו כזכור, גם אבא שלו לא יצא כל כך נקי וטוב מהסיפור הזה. תכלס כל העולם ואשתו מצפצפים על הצוואה ומקבלים את שאר הבנים כאדמורים לכל דבר ועניין, ובצדק, כי הבנים האלה לפני הכול הם ריזינער אייניקלאך כפי שאביהם היה, והם-לא מחויבים בכיבוד אב לאחר מותו, ומבחינתם הם ממשיכים את הסבים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/08/2024 00:32:06
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2024 00:38 |
|
| |
לךתדע, ממה נפשך, אם צריך לכבד כל ריז'ינער-אייניקל, הרי שיש לכבד גם הסדיגירער הקודם, ואם לא - אז איזה ערך יש לכל הנערים המסוכסכים האלה ועל מה בדיוק הם רבים?
|
|
|
|
|