| נשלח ב-14/10/2024 12:08 |
|
| |
עד מתי עוד נשלים עם אתרוגים מורכבים?!
המצב ידוע לכולם: האתרוגים הנמצאים בשווקים רובם ככולם מורכבים גם אם הם נושאים תווית הכשר כזה או אחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 12:53 |
|
| |
האם יש כיום אתרוג לא מורכב?
כיום יש יכולות טכנולוגיות DNA לבדוק הרכבה,
בבדיקה שאני מכיר מלפני המון שנים, כל האתרוגים שנבדקו היו מורכבים
עד כדי שהצליחו לבודד ולגדל לימון מאתרוגים
כולל מה שנקרא אתרוג חזון איש.
| לךתדע1 כתב: |  | | המצב ידוע לכולם: האתרוגים הנמצאים בשווקים רובם ככולם מורכבים גם אם הם נושאים תווית הכשר כזה או אחר... |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 12:55 |
|
| |
אין זה סותר שברוב הזנים הכשרים הלכתית אפשר ורצוי לברך עליהם בשם מלכות
| ben_nahum כתב: |  | כיום יש יכולות טכנולוגיות DNA לבדוק הרכבה,
בבדיקה שאני מכיר מלפני המון שנים, כל האתרוגים שנבדקו היו מורכבים
עד כדי שהצליחו לבודד ולגדל לימון מאתרוגים
כולל מה שנקרא אתרוג חזון איש.
המצב ידוע לכולם: האתרוגים הנמצאים בשווקים רובם ככולם מורכבים גם אם הם נושאים תווית הכשר כזה או אחר... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 13:12 |
|
| |
.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 14/10/2024 13:36:14
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 13:30 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | המצב ידוע לכולם: האתרוגים הנמצאים בשווקים רובם ככולם מורכבים גם אם הם נושאים תווית הכשר כזה או אחר... |
|
מה אתה מציע? אתה מקדם זן מסויים? יש לך מידע על משהו שהוא בוודאות לא מורכב?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 13:48 |
|
| |
לפי מה שקראתי, גם כשמרכיבים אתרוג על גזע עץ אחר, הגנים של הפרי יישארו אך ורק הגנים של האתרוג, אך יתכן שגנים מסוימים יהיו פחות פעילים. ולכן כשבדקו אתרוגים מכל הסוגים והמינים גילו שלכולם יש גנים אתרוגיים "טהורים" ולא מעורב בהם גנים משום מין אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 13:53 |
|
| |
עצם_הענין
גשר. כואב לו/ה המצב ואתה תולה בו בוקי סרוקי...
תוקן על ידי עצם_הענין ב- 14/10/2024 13:53:41
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 14:35 |
|
| |
לא קיים אתרוג שנבדק ה dna שלו ולא מעורב בו פרי הדר כגון לימון ושאר הדרים
| חריף_ומקשה כתב: |  | לפי מה שקראתי, גם כשמרכיבים אתרוג על גזע עץ אחר, הגנים של הפרי יישארו אך ורק הגנים של האתרוג, אך יתכן שגנים מסוימים יהיו פחות פעילים. ולכן כשבדקו אתרוגים מכל הסוגים והמינים גילו שלכולם יש גנים אתרוגיים "טהורים" ולא מעורב בהם גנים משום מין אחר. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 14:49 |
|
| |
בן_נחום, מן הראוי שתביא מקור לקביעתך. בויקיפדיה מפנים למחקר הזה מ2005. אינני בקי בתחום, אך מרפרוף מהיר במחקר, נראה שבאתרוגים המקובלים בחוגים השונים, לא נמצאו גנים של לימון או שאר הדרים.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 14/10/2024 14:57:01
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 15:45 |
|
| |
|
יש לך איזה מקור כל שהוא לקביעה שלך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 17:46 |
|
| |
| גשרהמיתרים כתב: |  | המצב ידוע לכולם: האתרוגים הנמצאים בשווקים רובם ככולם מורכבים גם אם הם נושאים תווית הכשר כזה או אחר...
מה אתה מציע? אתה מקדם זן מסויים? יש לך מידע על משהו שהוא בוודאות לא מורכב?
|
| אכשר דרא: צריך לנצל את הטכנולוגיה הקיימת בתחום הזה, ולהפסיק להשלות את עמך ישראל...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 18:11 |
|
| |
קבעת עובדה ואתה מחפש לרשום עליה פטנט. קודם תוכיח את הנתון שרוב האתרוגים בשוק מורכבים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2024 23:00 |
|
| |
אני לא מבין גדול בתחום הזה. לפי המעט שאני מבין, המדע שבודק "מה העץ המקורי", מסתמך בעיקר על הערכות שבודקות כל דבר מאיפה הוא הגיע ומה המקור שלו באבולוציה. בקיצור, יש סיכוי סביר שאמונה שכל האתרוגים מורכבים, היא מעין הודאה בכך שהאדם נוצר מהקוף... (אני באמת לא מבין בזה ואינני יודע מה המקורות של הכותבים כאן. קחו בחשבון שיש סיכוי לא מבוטל, שהדוברים בנושא הזה הם אינטרסנטים, כמו עוד הרבה מחקרים שממומנים על ידי חברות שדואגות שהתוצאות תתאמנה להן. עם זאת אציין את הספר בנושא זה, שחיבר פרופ' אליעזר גולדשמיט מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית, הוא אדם מאוד יסודי ויר"ש ומומחה גדול לתחום הזה, מאמין שהספר טוב ויעיל ללמידה, אך לא בטוח שגם להלכה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2024 11:20 |
|
| |
לא ברור, כי בהרכבה, הרוכב אינו מקבל DNA מהכנה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2024 22:01 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אני לא מבין גדול בתחום הזה. לפי המעט שאני מבין, המדע שבודק "מה העץ המקורי", מסתמך בעיקר על הערכות שבודקות כל דבר מאיפה הוא הגיע ומה המקור שלו באבולוציה. בקיצור, יש סיכוי סביר שאמונה שכל האתרוגים מורכבים, היא מעין הודאה בכך שהאדם נוצר מהקוף... (אני באמת לא מבין בזה ואינני יודע מה המקורות של הכותבים כאן. קחו בחשבון שיש סיכוי לא מבוטל, שהדוברים בנושא הזה הם אינטרסנטים, כמו עוד הרבה מחקרים שממומנים על ידי חברות שדואגות שהתוצאות תתאמנה להן. עם זאת אציין את הספר בנושא זה, שחיבר פרופ' אליעזר גולדשמיט מהפקולטה לחקלאות באוניברסיטה העברית, הוא אדם מאוד יסודי ויר"ש ומומחה גדול לתחום הזה, מאמין שהספר טוב ויעיל ללמידה, אך לא בטוח שגם להלכה) |
| בבקשה, שתף אותנו בדבריו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2024 23:38 |
|
| |
הרב ראובן נקאר, אומר שחקרו וראו שרוב ככל עצי האתרוגים בארץ - הם זנים טהורים.
|
|
|
|
|