| נשלח ב-17/11/2024 22:26 |
|
| |
חב"ד ור' שלמה קרליבך
האגדה שמופצת ע"י תנועת חב"ד אומרת שכשקרליבך ניגש לרבי האחרון מחב"ד ואמר לו שהוא רואה יותר תועלת בהופעות מעורבות הרבי אמר לו שאם כך הוא אינו יכול יותר להופיע בשם חב"ד אלא בשם עצמו. ונשאלת השאלה במה זה (הופעות מעורבות ולא התנהגות שיוחסה אח"כ לקרליבך) שונה מהבחורים התמימים תלמידי ישיבות חב"ד העומדים בקניונים ובשאר מקומות שאינם נפרדים בלשון המעטה ואדרבה שם חב"ד נישא עליהם בגאון.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2024 22:39 |
|
| |
ראשית כמדומני שיש עוד לפחות אדם אחד כזה, שעדיין פועל כחבדניק אבל לא בשם חבד, בגלל שהוא מקיים כינוסים מעורבים, או עם גויים (אינני זוכר כעת). ולשאלתך, לכאורה יש הבדל בין לכנס אנשים ונשים בתערובת, ובין ללכת לאנשים ונשים שהתכנסו בצערובת ולהשפיע עליהם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2024 22:51 |
|
| |
אני שמעתי שקצפו של הרמ''ש יצא על שקרלבך אמר לו שיותר אינו יכול להתחייב להפיץ את תורת חב''ד בישיבות כבקשתו כיון שאין לה קונים.
תוקן על ידי עצם_הענין ב- 17/11/2024 23:12:55
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2024 23:33 |
|
| |
אתה בטוח שהרב קרליבך הפיץ משהו בישיבות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2024 01:19 |
|
| |
אני לא יודע מה היה בדיוק בין קרליבך לרבי, כן יודע שלכאורה קרליבך לא הקפיד על "שמירת נגיעה" בלשון המעטה (עם כל הערצתי אליו), ככה שאין מה להשוות...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2024 19:56 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | | אני לא יודע מה היה בדיוק בין קרליבך לרבי, כן יודע שלכאורה קרליבך לא הקפיד על "שמירת נגיעה" בלשון המעטה (עם כל הערצתי אליו), ככה שאין מה להשוות... |
|
זה היה לשם שמיים, כדי שהאנשים ונשים לא יברחו
|
|
|
|
|