בית פורומים בחדרי חרדים

הרב סתיו חוזר בו: ''יש לנקות את שמו של הרב טאו''

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2024 19:14 לינק ישיר 
הרב סתיו חוזר בו: ''יש לנקות את שמו של הרב טאו''

בעקבות החלטתה של הרבנית אוריה מבורך לנתק קשר מהמתלוננת הראשית נגד הרב טאו, הרב אברהם סתיו חוזר בו מדברים שכתב בעבר: "לחדול את בית דין השדה ולנקות את שמו של הרב טאו עד שיוכח אחרת"

הרב אברהם סתיו, מי שהתבטא לא פעם בעד הטענות נגד הרב צבי טאו ואף קידם חלק מהפוסטים שנכתבו בנושא מצד נחמה תאנה ומתלוננות נוספות, מתייחס להחלטתה של הרבנית אוריה מבורך לנתק את הקשר עם משפחת בוירסקי, ואומר כי הוא מתחרט על דברים שכתב בעבר בנושא.

לדברי הרב סתיו: "הרבנית אוריה מבורך היא אחת הנשים החכמות, הישרות והאמיצות ביותר שפגשתי בחיי. דרכה נחשפתי לראשונה להאשמות נגד הרב טאו, והשכנוע העמוק שלה באשמתו היה גורם קריטי בבחירה שלי לכתוב את אחד הפוסטים שעוררו את הפרשה בציבור – ועליו כבר התנצלתי בעבר, ואמשיך להתנצל, כי נכתב בפזיזות ופגע בבני אדם".

עוד הוא הוסיף כי "ההכרה שלה בחוסר האמינות של המתלוננת הראשית ומשפחתה, אין בה כדי לבטל חלילה כל תלונה או מתלוננת שתרצה לברר את דבריה בפני הרשויות המתאימות. אבל יש בה כדי לחדול את בית דין השדה ולנקות את שמו של הרב טאו עד שיוכח אחרת".
(סרוגים)

תוקן על ידי על_הדרך ב- 23/11/2024 20:07:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2024 21:32 לינק ישיר 

כמה הערות: 1. אין מדובר ברב סתיו המפורסם, רב העיר שוהם, אלא בבנו, העיתונאי ומבקר הקולנוע הרב ד"ר אברהם סתיו (כבוד שניהם במקומו מונח, אבל הצעירים יותר, מטבעם חמי מזג, וכל ימיהם חרטות). 2. על פניו מדובר במריבה ילדותית, שהחלה עם אמון מוגזם שניתן לעדויות שאי אתה יכול להזימן (וזו הבעיה הראשונה והקריטית בכל הסיפורים האלה; ובשקט בשקט, גם הפמיניסטיות יודעות את זה...). ואז מריבה מטומטמת, סתם כי אוהבים לריב. ואז פתאום העמדה כמעט מתהפכת, ונזכרים שמלכתחילה הראיות היו חלושות. אני מודע שהתוודעתי היום לראשונה לרבה מבורך והיא נשמעת דווקא אישה חכמה ורציונלית, אבל דווקא הסיפור הזה צובע אותה כאישה שצלכתחילה נרתמה למאבק בלי הוכחות, והיא עוצרת אותו בגלל מריבה קטנונית עם אסופת האדיוטים הידועה (רק עכשיו היא פתאום גילתה שהם הזויים? היא האמינה למסקנות שלהם כשנם אמרו שהרב טאו נאצי?). כדאי שמי שיוכל יכניס כאן לינקים לכתבות על הנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2024 22:02 לינק ישיר 

יפה שהוא מתחרט, אחרי ששפך דם, וגם כיום הוא ממשיך לקשקש שאם יש תלונות הדרך פתוחה להתלונן, ממש הלכות שמירת הלשון מהלך, לפחות נדע ליחס אמינות דומה, למה שהוא כותב כיום, יאה הבן לאביו, ואביו לבנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 08:02 לינק ישיר 

ממש גאון הסתיו הזה

באמת תודה רבה לו

בלעדיו עדיין היינו חושבים להאמין לגברת שתואנת שהוא הבן של מנגלה ועשה עוד כמה דברים טובים על הדרך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 08:06 לינק ישיר 
פלדלפי

הדיבוק כתב:
כמה הערות: 1. אין מדובר ברב סתיו המפורסם, רב העיר שוהם, אלא בבנו, העיתונאי ומבקר הקולנוע הרב ד"ר אברהם סתיו (כבוד שניהם במקומו מונח, אבל הצעירים יותר, מטבעם חמי מזג, וכל ימיהם חרטות). 2. על פניו מדובר במריבה ילדותית, שהחלה עם אמון מוגזם שניתן לעדויות שאי אתה יכול להזימן (וזו הבעיה הראשונה והקריטית בכל הסיפורים האלה; ובשקט בשקט, גם הפמיניסטיות יודעות את זה...). ואז מריבה מטומטמת, סתם כי אוהבים לריב. ואז פתאום העמדה כמעט מתהפכת, ונזכרים שמלכתחילה הראיות היו חלושות. אני מודע שהתוודעתי היום לראשונה לרבה מבורך והיא נשמעת דווקא אישה חכמה ורציונלית, אבל דווקא הסיפור הזה צובע אותה כאישה שצלכתחילה נרתמה למאבק בלי הוכחות, והיא עוצרת אותו בגלל מריבה קטנונית עם אסופת האדיוטים הידועה (רק עכשיו היא פתאום גילתה שהם הזויים? היא האמינה למסקנות שלהם כשנם אמרו שהרב טאו נאצי?). כדאי שמי שיוכל יכניס כאן לינקים לכתבות על הנושא.

1. לא בנו אלא בן דודו

2. זה לא מריבת ילדים אלא מאבק מי יותר חזק הרבנים או ארגוני הנשים 
ולכל אלו שמצטטים בכל הפורום על גיוס לצבא ומביאים לראיה את הציבור הד"ל שגם לומד תורה וגם משרת אז זו ראיה טובה למה לא... אלו פרי הביאושים של החינוך הד"ל לתורה ליברלית ... רב חצי רפורמי בשיתוף "רבניות" ונשות הלכה שופך דם של רב שבגיל של סבא שלו ואז מתנצל בפוסט בפיסבוק... שום מחילה לא תוכל לכפר על החילול ה' ! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 13:04 לינק ישיר 

לגבי הרבנית מבורך, שמעתי שבתורת הקבלה יש רעיון שהרע מכלה את עצמו.

להבנתי הדלה, מה שקרה כאן, הוא שבהתחלה הרבנית מבורך קיימה את מצוות #מאמינה_לך בהידור, עד שהם התחילו גם להאשים אותה ואז התחילה להפנים את הבעיה בשיטה זו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 15:28 לינק ישיר 

אברהם סתיו הוא הבן של הרב דוד סתיו, לרב דוד סתיו שני אחים חרדים, והוא גילה שהחמאה מרוחה במקום אחר, בן דוד של הגאון ר' שלמה כץ ראש ישיבת חברון ובסיטואציה מסוימת יכול היה להיות הרבה מזויעל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 20:30 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
.

1. לא בנו אלא בן דודו

2. זה לא מריבת ילדים אלא מאבק מי יותר חזק הרבנים או ארגוני הנשים 
ולכל אלו שמצטטים בכל הפורום על גיוס לצבא ומביאים לראיה את הציבור הד"ל שגם לומד תורה וגם משרת אז זו ראיה טובה למה לא... אלו פרי הביאושים של החינוך הד"ל לתורה ליברלית ... רב חצי רפורמי בשיתוף "רבניות" ונשות הלכה שופך דם של רב שבגיל של סבא שלו ואז מתנצל בפוסט בפיסבוק... שום מחילה לא תוכל לכפר על החילול ה' ! 
1. אני כמעט בטוח שאתה טועה, אבל זה לא באמת משנה. 2. לא הבנתי מה אתה רוצה מהחיים. פירות ביאושים יש לכולם, בדיוק כמו שיש לכולם פירות מוצלחים (ומי אתה שתחליט שהרב דוד סתיו או הרב אברהם סתיו הם פירות ביאושים? דומני ששניהם ת"ח ויר"ש לא קטנים. יש להם דעות אחרות מהרב שלך; יכול להיות שהרב שלך צודק והם כויפריםם, אבל גם יכול להיות להיפך...). לא הבנתי מה הבעיה ברבניות, חרותה בזכרוני אשתו של ר' נתן גשטטנר מעבירה אליו שאלות בהלכה ומתווכת בין תלמידי חכמים ובין בעלה, וזו כמובן דוגמה אחת. הבעיה היא האופן שבו מקבלים החלטות, אם היא הייתה חוקרת את הנשים באובייקטיביות ראויה ומקבלת החלטות בצורה רציונלית, זה נראה לי ממש מבורך המבורך הזו, ולא אכפת לי שהיא אישה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 22:35 לינק ישיר 

האם הרבנים סתיו נכדים של ר' שלמה פרישטיק חתן רבי גדליה משה מזוויל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2024 23:54 לינק ישיר 

ה' אברהם סתיו הוא כן בנו של ה' דוד סתיו.
גב' סתיו האם של ה' דוד היתה ה'מקולקלת' מהמשפחה. אבל דתייה. 
שלמהלע פרישטיק הוא דודם. חתנו של ר' גדליה משה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2024 06:38 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
שלמהלע פרישטיק הוא דודם. חתנו של ה' גדליה משה.
(תיקון שגיאת הקלדה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2024 06:40 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
שלמהלע פרישטיק הוא דודם. חתנו של ר' גדליה משה.
תודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2024 07:59 לינק ישיר 

ואולי זו הסיבה למה נשים בכלל פסולות לעדות

בגלל המבורך הזאת
אחת שמרשה לעצמה להתבלבל בין שכנוע עמוק לבין עובדות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2024 08:11 לינק ישיר 

לכאורה, במקרה דנן נראה שגם האשה וגם הגבר הם קלי דעת למהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2024 08:24 לינק ישיר 

אם יורשה לי לחלוק עליך, לענ"ד לא חכם למצוא סיבות למצוות התורה, כי תמיד תימצא אישה שהיא יותר "גברית" בהקשר זה, ולעומת זאת יש לא מעט גברים שנפלו בפחים כאלה (אני יכול לתת לך רשימות של אנשים מאוד משכילים שאמרו וכתבו דברים חריפים מאוד בעקבות מידע מוטעה ולקוי). אדברה, לענ"ד, אם התורה הייתה מתירה לנשים להעיד ולדון, הנשים שהיו מעידות ודנות היו היותר פקחות שבהן ותופעה זו לא הייתה קיימת. (אני לא בא להתיר את מה שאסרה התורה, אלא רק לחלוק בכבוד על קודמי. בסופו של דבר התורה אוסרת עדות אידה בגדר עדות ואין לנו אלא דברי בן עמרם. לגבי קומבינות בהלכה ופרשנויות ונסיבות, לא חסר. יעו' תה"ד סי' שנג ומשפטי עוזיאל חו"מ סי' ט ויש התייחסות לזה במאמר שכתב הרח"ד הלוי על הרב עוזיאל, והתפרסם בכרכי ניב המדרשיה - אציין שאני כותב את המקורות מהזיכרון ותיתכן טעות במ"מ המדויק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2024 08:36 לינק ישיר 

הדיבוק:
נראה לי שהכוונה היא שגם אישה חכמה,מעמיקה וישרה כמו מבורך (קראתי את ספרה על צניעות ולהתרשמותי זה אכן באמת הבן אדם), לא תמיד יודעת לבחון דברים בצורה רציונלית מספיק, גברים "כאלו" פחות תמצא לענ"ד...
כמובן שזה לא חיסרון, לכל אחד בבריאה יש את התפקיד שלו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב סתיו חוזר בו: ''יש לנקות את שמו של הרב טאו''
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext